Specialus mėnesio kavos aparato pasiūlymas! Žiūrėti

Keliaujam kavos į Afriką?

 

Afrikos kava dažnai kavos gurmanų tituluojama kaip geriausia kava pasaulyje. Ryški, gaivi, vaisiška, uogiška, saldi, sultinga – kava, sukurta vasarai!

 

  • Patirk vasaros gaivą ir lengvumą
  • Mėgaukis vaisiniais ir uoginiais skoniais
  • Ruošk karštus ir šaltus kavos gėrimus

Afrikos kavų skoniai

Kavos entuziastai pametę galvas keliauja į Afriką ieškodami naujų kavos rūšių ir vildamiesi atrasti naujų kavos skonių. Tai nestebina – juk Afrika ne tik žmogaus, bet ir kavos tėvynė. Čia vis dar slypi daugybė vietinių neatrastų arabikos rūšių. Be to, afrikinė kava žavi netikėtais skoniais ir aromatais, bei dažnai tiesiog verčia aiktelėti iš nuostabos – ar tai tikrai kava? Leidžiamės į kavos skonių kelionę po Afriką gurkšnodami kavą iš skirtingų Afrikos šalių!

Etiopijos kava

Etiopijos kava svaigina skonių ir aromatų deriniais. Ji primena aukščiausios rūšies vyną ar arbatą. Kavos puodelyje skleidžiasi ryškios mėlynių, vanilės, citrinos, Earl Grey arbatos bei jazminų natos... Ragaukite ir leiskite sau nustebti!

Kenijos kava

Kenijos kava itin ryški. Dominuoja "sunkesnės" uoginės ir vaisinės natos – juodieji ar raudonieji serbentai, avietės, spanguolės, slyvos bei saldžiarūgščiai greipfrutai. Patiks norintiems paragauti, kas gi yra ta kavos gurmanų taip aukštinama vaisiška rūgštelė kavoje.

Ruandos kava

Ruandos kava itin gaivi, saldi ir sultinga. Joje skleidžiasi egzotiniai skonių deriniai – tarpusavyje dera raudonos prinokusios uogos, apelsinai, obuoliai bei dažnai sutinkamos juodojo šokolado natos. Patiks mėgstantiems egzotiką!

Dažniausiai užduodami klausimai

Dar vis abejoji, ar Afrikos kava ir jos skonis tau patiks? O galbūt nesi tikras, kurios Afrikos šalies kavos pupeles ragauti pirmiau? Skaityk atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie Afrikos kavą – jie padės galutinai apsispręsti.

Visų pirma, Afrika yra laikoma kavos tėvyne. Čia dar ir šiandien randama vis naujų kavos rūšių ir netikėtų skonių. Pati kava pasižymi bene plačiausia aromatų ir skonių palete, todėl viso pasaulio kavos gurmanai tiesiog kraustosi iš proto dėl šios kavos.

Visos Afrikos kavos yra ganėtinai ryškaus vaisiško skonio. Rekomenduojame pradėti nuo Etiopijos kavų – jos šiek tiek švelnesnės. Be to, Etiopijos kava dažnai yra laikoma afrikinių kavų vizitine kortele, todėl tai puikus pasirinkimas norintiems paragauti tipiškos afrikinės kavos.

Galima dažnai išgirsti nuomonę, kad Afrikos kavą geriausia ruošti naudojant filtrinius kavos ruošimo įrankius bei prietaisus. Mūsų nuomone, espresso, lungo, americano ar cold brew, pagaminti naudojant espresso kavos aparatą, yra lygiai tiek pat tobuli! Bandykite ir liksite maloniai nustebinti.

Afrikos kavos skonis yra itin kompleksiškas, todėl sunku būtų įspraustį jį į kažkokį vieną siaurą profilį. Tačiau visgi dažniausiai sutinkamos ryškios vaisinės bei uoginės natos. Beje, Afrikos kavos dažnai dar yra apibūdinamos kaip vyniškos arba arbatiškos, nes šių kavų "kūnas" primena šiuos gėrimus. Būtent dėl to kalbant apie Afrikos kavą galime išgirsti klausimą – ar tai tikrai kava?

Kaip jau ir minėjome, Afrikos kavų skonio profilis – vaisinės ir uoginės natos...Jau girdime jūsų atsakymą: tai šita bus rūgšti! Bet prisiminkite prinokusių braškių ar mėlynių skonį, ar jų rūgštumas yra "nemalonus"? Visiškai ne! Todėl jokiu būdu nepainiokime prastos kavos rūgštaus skonio su aukščiausios kokybės, geriausiai pasaulyje vertinamų kavų saldžia rūgštele. Ragaukite, kad įsitikintumėte patys!