Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

2023 m. ryškiausios automatinių kavos aparatų tendencijos

Akylai stebėdami vyraujančias kavos vartojimo tendencijas, automatinių kavos aparatų gamintojai kasmet stebina naujais kavos aparatų modeliais.  2023 metai – ne išimtis: pagrindiniai rinkos žaidėjai jau pristatė savo naujoves ir laukia kavos mėgėjų įvertinimo. Pristatome ryškiausius šių metų kavos aparatus  – kuo gi jie stebina ir ką siūlo norintiems mėgautis skania kava namuose? 

Iki smulkiausių niuansų reguliuojamas kavos ruošimo procesas 

Augant kavos kultūrai ir plintant žinioms apie įvairių kavos ruošimo niuansų – nuo kavos temperatūros iki ekstrakcijos trukmės – įtaką kavos skoniui, vis daugiau kavos mėgėjų domisi galimybe reguliuoti kavos procesą iki mažiausių smulkmenų bei yra pasiruošę eksperimentuoti ruošdami kavą. Ir, aišku, nori tai daryti be pastangų – vienu prilietimu! 

Naujasis Siemens EQ900 serijos kavos aparatas TQ903R09 būtent tai ir siūlo – naudodamiesi baristaMode režimu, pasirinkę kavos gėrimo receptą, prieš pradedant ruošimą, keiskite net iki 6 parametrų: gėrimo tūrį, kavos ir pieno kiekį, vandens temperatūrą, ekstrakcijos trukmę ir netgi malimo rupumą – tiesiog vienu palietimu. Tokiu būdu neribotai eksperimentuokite su įvairiausių rūšių kavos pupelėmis ir išgaukite subtiliausias skonines natas. Juk tikras kavos gurmanas gerai žino, kad netgi ta pati kava, pakeitus vandens temperatūrą vos keliais laipsniais, atsiskleidžia visai naujai! Be to, atradę stebuklingą savo receptą,  galėsite jį išsaugoti mėgstamiausių receptų sąraše. 

Eksperimentai su šalto plikymo gėrimais ir šalta pieno puta 

Dar viena ryški pastarųjų metų tendencija kavos pasaulyje – itin sparčiai augantis šaltai plikytos kavos ir įvairių šaltų kavų populiarumas. Įdomu, kad jis stebimas ne tik karštuoju metu laiku, bet ir šaltuoju. Šalto plikymo kava turi mažiau rūgštumo bei kartumo, pasižymi salstelėjusiu skoniu. Ji puikiai gaivina ir ypatingai tinka rūšinėms kavoms. 

Kad mėgautumėtės tokio tipo kava, daugiau nebereikia eiti į kavinę! Italų gamintojas De’Longhi šiais metais pristatė inovatyvųjį kavos aparatą „Eletta Explore“, kviečiantį mėgautis šalto plikymo kava vienu paspaudimu savo namuose. Naudojant šią šalto ruošimo technologiją, paruošite kavos greičiau nei per 3 min. Kaip vyksta šis procesas? Paspaudus atitinkamą recepto mygtuką, kambario temperatūros vanduo patenka ne į šildymo įrenginį, o tiesiai į kavos gaminimo indą. Kavos gamybos procesas išsiskiria tuo, kad naudojamas siurblio pulsavimas ir žemas slėgis, todėl kava išgaunama lašas po lašo. Kad kava būtų dar vėsesnė, rekomenduojama prieš ruošiant įdėti ledukų. 

Pagalvota ir apie mėgstančius vėsius kavos gėrimus su pieno puta –  šis modelis turi atskirą „LatteCrema Cool“ pieno ąsotį šaltai pieno putai ruošti. Pieno plakimui naudokite ir augalinius gėrimus: sojų, avižų ar migdolų pieną (beje, tai dar viena auganti tendencija kavos pasaulyje!). O patį indą patogiai galima plauti indaplovėje. 

Kavos gėrimai su mėgstamu sirupu – gal karamelinės latte macchiato? 

Nors kavos receptais su sirupu mėgaujamės jau pakankamai seniai, sirupų kavai rinka vis dar auga, o kavinėse vis dar šluojami tokie kavos receptai kaip karamelinė latte macchiato ar mėtinė latte. Aišku, visada galima pasigaminti mėgstamą kavą namuose ir tiesiog paskaninti pasirinktu sirupu – tačiau šis ne visada tolygiai pasiskirsto kavoje, dažnai būna per saldu, o ir ruošti ne itin patogu… 

2023 m. šveicarų automatinių kavos aparatų gamintojo JURA pasididžiavimas – J8 modelis su „Sweet Foam“ funkcija, suteikiančia galimybę paskaninti pieno putą gėrimo ruošimo metu. Tereikia įpilti norimą kiekį pasirinkto sirupo į jam skirtą priedą ir pasirinkti gėrimo receptą – Sweet Latte, Sweet Cappuccino, Sweet Flat White ar Sweet Cortado. Aksominė pieno puta, tekėdama per sirupą, su šiuo susimaišo – sirupo skonis tolygiai pasiskirsto pieno putoje ir saldinta pieno puta patenka į kavą. Tokiu būdu mėtos, karamelės ar braškių skonio latte yra pagaminama vos vienu mygtuko spustelėjimu jūsų namuose. Tokio ruošimo pliusas – pats kavos gėrimas nėra pernelyg intensyviai saldus, nes sirupas yra maišomas tik su pieno puta.

Novatoriškas valdymas – nuolat tobulinamos išmaniosios programėlės   

Bendra visų buitinių prietaisų tendencija – kelias vis didesnio išmanumo link. Automatiniai kavos aparatai – ne išimtis: kiekvienas gamintojas tobulina savo išmaniąsias programėles ir siūlo valdyti kavos aparatus ne tik naudojantis vis platesniais ir vis aukštesnės skiriamosios gebos spalvotais liečiamais ekranais, bet ir naudojantis išmaniais įrenginiais. 

Jau minėtas Siemens EQ900 TQ903R09 modelis gali būti valdomas per Siemens „Home Connect“ programėlę, kuri gali būti integruota į jūsų išmanųjį telefoną ir netgi virtualų asistentą „Amazon Alexa“. Paspauskite gėrimo receptą arba pasakykite virtualiam asistentui balsu paprašyti kavos aparato paruošti mėgstamą kavą – ir kavos aparatas akimirksniu vykdo komandas. Programėlėje taip pat rasite gerokai daugiau receptų negu kavos aparato meniu! 

De’Longhi „Coffee Link“ programėlė siūlo atrasti daugiau nei 100 įvairių gėrimų receptų ir sekant nurodymus gaminti juos savo kavos aparatu. Be to, įvedus naudojamų kavos pupelių tipą, gausite patarimų, kokie nustatymai šiai kavai geriausiai tinka. 

JURA J8 kavos aparatą taip pat galite patogiai valdyti per išmanią programėlę J.O.E.®, kuri yra suderinama ir su Apple išmaniuoju laikrodžiu. Tereikia nuspausti mėgstamo gėrimo simbolį laikrodžio ekrane ir jūsų kava jau gaminama!

Pabaiga 

Taigi, kavos ruošimas automatiniu kavos aparatu namuose tampa vis išmanesnis ir vis labiau pritaikytas netgi išrankiausiems kavos gurmanams. Susipažinti su naujausiais modeliais ir paragauti skanios kavos kviečiame į mūsų parduotuves! Ir jau su nekantrumu laukiame ateinančių metų kavos aparatų naujienų – kas žino, gal greitu metu tereiks tiesiog pagalvoti, kokios norime kavos, o ši akimirksniu ir stebuklingai atsidurs mūsų rankose?