TOP kavos pasiūlymas

8 netradicinės dovanos kavos mylėtojui

#dovanos

Panika dėl dovanų likus trims dienoms iki Kalėdų turbūt nepatinka niekam. Tam mes ir Kavos Draugas, kad nepaliktume bėdoje ir padėtume tau pasiruošti tinkamai. Išrinkau 8 įdomių dovanų idėjas, kurios patiks tikram kavos mylėtojui. Pažadu, jokių puodelių!

Kavos augalas

Na gerai, būkim atviri, plantacijos iš jo užauginti ir pradėti savo kavos verslo tikriausiai nepavyks, bet kaip puošmena tikro kavos gurmano namuose – šis augalas tinka puikiai. Tinkamai rūpinantis, vasarą augalas pražysta, o kantriausieji gali sulaukti net ir kavos vaisių. Įprastinė namų temperatūra puikiai tinka augalui gyvuoti, o saulės jam reikia ne tiek daug, kaip galėtumėte pagalvoti. Įsigyti galite, pavyzdžiui, Amazon arba artimiausioje gėlių parduotuvėje.

Ragavimo rinkinys

„Tasting Box“ – unikalus kavų rinkinys, puikiai tinkantis tam draugui, kuris visada užsispyręs geria vieną ir tą pačią kavą ir galvoja, kad pasaulyje negali nieko būti geriau. Kavos ragavimo dėžutė kartu padeda ir lavinti kavos supratimą bei skonį, nes rinkinyje rasite ne tik 4 skirtingas kavas, bet ir detalias ragavimo instrukcijas bei kavos gidą. Pirkti čia.

Kavos degustacija ar baristų kursai

Tai – nestandartinis būdas praleisti laisvalaikį su draugais ir tuo pat metu pakelti kavos žinias į kitą lygį. Su tikro kavos profesionalo pagalba galėsite sužinoti ne tik apie kavos istoriją, bet ir išmoksite pasiruošti įmantrius gėrimus patys. Juk truputį įdomiau nei eilinis čekis į boulingą? Jei susidomėjote Kavos Draugo degustacija, ją galite užsisakyti čia.

Arbata

Kaip bemylėtume kavą, šalia jos visada atsiras vietos ir arbatos puodeliui. Slapčia tikiu, kad arbatos nemėgsta tik tie, kurie nėra išgėrę tikrai gero šio gėrimo puodelio. Kalėdos gali tapti puikia proga atvesti artimuosius į geros arbatos kelią ir paragauti, pavyzdžiui, Harney and Sons siūlomos kokybės. Begalinis arbatos puodelis, imbieriniai sausainiai ir kalėdinės girliandos fone juk niekada neišeis iš mados.

Nestandartinė kavavirė

O jeigu kavą ruoštume kaip tik nei kiti? Tam yra  begalė ne tokių įprastų būdų: Aeropress, Hario V60, Chemex, French Press. Kitas, kiek mažiau girdėtas prietaisas – Bacchi – tikras itališkas espresso ruošimo būdas, kuris veiks net ir dingus elektrai. Ypatingai tvirtas aparatas tiks estetikai didelį dėmesį skiriantiems klasikos mylėtojams, rankinius metodus vertinantiems labiau negu automatinius. Vienintelis jo trūkumas – išskirtinės išvaizdos aparatas visada susilauks klausimų iš svečių ir teks su jais dalintis kava. Įsigyti galite čia.

Knyga apie kavą

Patarimai Youtube ir bloguose (ypač šiame), žinoma, visada yra gerai, tačiau nereikėtų pamiršti ir senųjų išminties lobynų – knygų. Jos dažnai pateikia gilesnę ir išsamesnę informaciją, tad jei turite draugą, siekiantį tapti kavos mokslų daktaru – tai gali tapti puikia dovana jam. O ką skaityti apie kavą tikrai yra – pavyzdžiui, mes savo lentynoje turime Anette Moldvaer knygą „Coffee Obsession“, atskleidžiančią geriausios kavos paslaptis nuo pupelės iki jūsų puodelio. Taip pat kavos mylėtojai rekomenduoja James Freeman „The Blue Bottle Craft of Coffee“ ir Michaele Weissman „God in a Cup“. Knygos juk visada gerai… bent jau atrodo lentynose.

Kavos aparatas

Kavos aparatai nebūtinai turi būti dideli ar brangūs, tad juos galima dovanoti ir nelaukiant auksinių vestuvių sukakties. Pavyzdžiui, „Lelit PL41E“. Nors šis mažylis iš pažiūros neypatingai skiriasi nuo kitų pusiau automatinių kavos aparatų, ruošiamos kavos kokybės atžvilgiu jis stovi visa galva aukščiau. „Apginkluotas“ aukštos klasės funkcijomis ir profesionaliu kapučinatoriumi, jis puikiai tinka kavai namie su draugais ar mažuose biuruose. Jį rasite čia.

Puodeliai

Patikėjote, kad kalėdinių dovanų sąraše nebus ko gero populiariausios dovanos pasaulyje? Rimtai? Naivuoliai. Puodelių pasirinkimas neturi nei pradžios, nei pabaigos, tad šiemet siūlome artimuosius nustebinti kažkuo labiau ypatingu nei baltu puodeliu su kalėdine žvaigžde ant šono. Tam gali tikti, pavyzdžiui, jaukiai spalvingi „Loveramics Egg“ puodeliai, kuriuos galite rasti čia.

Na, ar pasidarė kiek nors lengviau išrinkti dovaną? Jei turi kuo papildyti šį sąrašą – raštelk apačioje arba papasakok, ką geriausio esi radęs po egle 😉