Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Automatiniai kavos aparatai. Kokie gi jie?

Bean to cup
#nuo pupelės iki puodelio

Daugelio mūsų mieliausia ryto „rutina“ – kvapnios garuojančios kavos puodelis. Šiuo įpročiu mėgautis žymiai paprasčiau su automatiniu kavos aparatu. Šis apima tą tobulą kombinaciją – naudojant įvairių rūšių kavos pupeles nereikia rūpintis jų malimu bei grūdimu, būdingu pusiau automatiniams kavos aparatams.

Bean to cup

Skamba puikiai, tačiau kavos aparatų pasirinkimas yra didžiulis, ir pasiklysti jame lengva. Tačiau nesirūpink, tam ir esame Kavos Draugai, kad pasirūpintume gera kava tavo namuose iš paties tinkamiausio tavo poreikiams aparato! 

Automatiniai kavos aparatai be pieno sistemos

Jei esi užkietėjęs espresso ar juodos kavos gurmanas, tačiau nori gana greito ir paprasto sprendimo, tai aparatas su integruotu malūnu, neturintis pieno sistemos – teisingas pasirinkimas. Šių juodos kavos ruošimo pagalbininkų turime ir savo asortimente, žvilgtelk į Jura A1 arba Melitta E950 Solo.

Cup of espresso

Automatiniai kavos aparatai su gariniu pieno kapučinatoriumi

Net ir didžiausiems juodos kavos mėgėjams kartkartėmis norisi kavos su pienu. Tokiu atveju puikus pasirinkimas kainos atžvilgiu – kavos aparatas su malūnu ir gariniu pieno kapučinatoriumi. Išmokti suplakti purią putą gali šiek tiek užtrukti, tačiau tai įvaldžius, barista įvaizdis ir pasitikėjimas – garantuoti. Tokio tipo kavos aparatai – geriausias kompromisas, kai vieniems patinka juoda kava, o kitiems – pieniškos kavos gėrimai, nes į espresso niekada nepateks nė lašelis pieno.

coffee machine

Automatiniai kavos aparatai su automatine pieno sistema

Brangesnis, tačiau turbūt pats patogiausias pasirinkimas yra kavos aparatas su automatine pieno sistema. Šie super automatiniai kavos aparatai yra puikus pasirinkimas gėrimus su pieno puta dievinantiems žmonėms. Vos vieno mygtuko paspaudimu šis aparatas sumals pupeles, paruoš kavą ir pakaitins bei suplaks pieną. Pieno sistema šiuose aparatuose gali būti dviejų tipų: pieno šlangutė arba integruota pieno talpa.

Pieno šlangutės atveju tereikia įmerkti ją į bet kokią talpą su pienu, ir po kiekvieno paruošto pieniško gėrimo ji bus automatiškai praplauta. Tokių aparatų naudojimas ypač patogus, kadangi šlangutę galima įmerkti tiesiai į pieno pakelį ir gėrimą paruošus jį padėti atgal į šaldytuvą. Žvilgtelk čia ir rasi daugybę tokių aparatų.

Integruotos pieno talpos atveju pienas įpilamas į ją ir ten laikomas įstačius šią į kavos aparatą. Ypač patogu yra tai, jog pieno talpa neužima papildomos vietos, ir ją taip pat galima laikyti šaldytuve kol ruošiami juodos kavos gėrimai. Spausk čia, jei nori įsigyti būtent tokį kavos aparatą.

Variety of coffees

Vis dėlto svarbiausias klausimas apmąstymams renkantis kavos aparatą yra ne tik kaina, tačiau ir kiek iš tiesų bendradarbiauti su juo esi pasiryžęs. Jei darbus nori pasidalinti, siūlau rinktis iš aparatų su pieno plakikliu. O galbūt viską nori palikti jo rankose? Būtent to gali tikėtis rinkdamasis super automatinį kavos aparatą, kur vieno mygtuko paspaudimu puodelyje garuos kvapni latte macchiato. 🙂

Įsigijai automatinį kavos aparatą su pieno sistema? Žvilgtelk į ankstesnįjį blog’o įrašą apie pieno sistemos priežiūrą ir pasirūpink, kad aparatas tarnautų metų metus, o geros kavos namie niekad netrūktų!