TOP kavos pasiūlymas

Automobilio kainos verti automatiniai kavos aparatai

#automatiniai kavos aparatai #automatinis kavos aparatas #kava biure #kava namie #kavos aparatai #Kavos aparatas

Automobilio kainos verti automatiniai kavos aparatai priverčia suglumti kavos aparatų pirkėjus. Skirtingų gamintojų ir klasės automatiniai kavos aparatai kainuoja nuo 300 iki 3500 eurų. Galime pagalvoti: „Kuo gi ypatingas brangesnės klasės kavos aparatas? Juk jie visi gamina kavą“. Ir iš tiesų ne vienam kyla mintis: „Už tiek ir automobilį įmanoma įsigyti“. „Kavos Draugo“ kavos aparatų ekspertė Arijana sako, kad palyginimas su automobiliu labai tinka. Kaip ir kiekvienas techniškai tvarkingas automobilis važiuoja, taip ir kiekvienas techniškai tvarkingas kavos aparatas gamina kavą. Svarbiausias klausimas: kaip? Lygindami automatinių kavos aparatų pigiausio ir brangiausio segmento modelius, ryškius skirtumus matysime gėrimų pasirinkime, kavos skonio reguliavimo galimybėse, programavime bei prisitaikyme prie individualių poreikių, valdyme, priežiūros paprastume bei apdailoje.

2 ar 32 kavos receptai?

Kavos Draugė Arijana pasakoja, kad pigiausi automatiniai kavos aparatai paprastai gamina tik du gėrimus: espresso ir juodą kavą. Kai kurie iš jų turi integruotus garų antgalius, kuriuos naudojant galima pačiam suplakti pieno putą gėrimams su pienu. Super automatiniais kavos aparatais vadinami brangiausi kavos aparatų modeliai siūlo daugiau nei 30 skirtingų gėrimų receptų. Jie gaminami vos vienu palietimu. Pvz., prabangusis šveicariškas kavos aparatas JURA „Giga 6“ siūlo 28 skirtingus gėrimų receptus. Be tradicinių espresso ar cappuccino gėrimų, jis gamina ir dabar itin populiarius americano, flat white, cortado bei espresso machiatto gėrimus. Dar daugiau, šis aparatas siūlo rinktis ne tik iš skirtingų kavos receptų – dėl integruotų dviejų atskirų pupelių konteinerių ir malūnų, galima naudoti skirtingas pupelių rūšis ir netgi kurti savo mišinius! O italų gamintojo De’Longhi aukščiausios klasės kavos aparatas ECAM 650.85.MS siūlo mėgautis ne tik skirtingais karštų kavų gėrimais, bet ir karštu šokoladu (vaikų svajonė!). JURA „Z10“ kavos aparatas siūlo net 32 kavos receptus, tarp kurių rasite ir populiarius šaltus kavos gėrimus.

jura menu

Kaip plačiai galiu reguliuoti kavos gėrimų skonį?

Visuose automatiniuose kavos aparatuose – ir pigesniuose, ir brangesniuose – yra galimybė reguliuoti kavos malimo rupumą, kavos stiprumą, porcijos dydį bei kavos temperatūrą. Tačiau pirmuose mes rasime tik kelis lygius ir ribotą amplitudę, pvz., tik tris kavos stiprumo lygius (5 g, 10 g ir 15 g). Super automatiniai kavos aparatai siūlo itin plačias kavos skonio reguliavimo galimybes: daugiau nei 10 kavos stiprumo lygių ir net iki 28 g porcijai (Siemens „TI9573X9RW“), daugiau nei 10 temperatūros lygių pieno putai gaminti (Jura „Z10“), skirtingus pieno konsistencijos lygmenis, galimybę pasirinkti pieno ir kavos eiliškumą gaminant gėrimus su pienu (Nivona „CafeRomatica NICR 970“), gerokai platesnę lygių amplitudę reguliuojant rupumą bei pačią kavos temperatūrą. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai visai nesvarbu. Tačiau, kaip pasakoja Kavos Draugė Arijana, dažnai be eksperto konsultacijos netinkamą kavos aparatą pasirinkę klientai skundžiasi: „nusistačiau maksimalų kavos stiprumo lygį ir kava man per silpna“ arba „visi gėrimai su pienu yra gaminami tik su pieno puta, o aš mėgstu neplaktą karštą pieną“. Super automatiniai kavos aparatai leidžia išvengti visų šių problemų ir tenkina net ir pačių įnoringiausių kavos mėgėjų norus.

Individualios programavimo galimybės

Super automatiniuose kavos aparatuose gėrimų skonį galima ne tik reguliuoti, tačiau ir išsaugoti individualius nustatymus. Kai kuriuose pigesnio segmento modeliuose galima tik reguliuoti ir iš anksto pasirinkti nustatymus prieš kiekvieną gaminamą gėrimą. Be to, individualius nustatymus gali turėti ne vienas žmogus, o keli. Beveik visų gamintojų brangiausio segmento modeliuose yra galimybė susikurti nuo 6 iki 10 skirtingų profilių. Taip kiekvienas šeimos narys ar netgi namų svečias turi individualų gėrimų meniu (pvz., Melitta „F86/0-100 Barista TS Smart SST“) . Tai leidžia nebesukti sau galvos kiekvieną kartą nusistatinėjant vėl iš naujo mėgstamos porcijos dydį, kavos stiprumą, temperatūrą, pieno ir kavos santykį. Tiesiog pastatai mėgstamiausią puodelį po kavos piltuvėliu, pasirenki savo vardu užvadintą profilį, išsirenki savo kavos receptą, paspaudi ir viskas!

nivona app

Valdymo patogumas

Pigesniuose automatiniuose kavos aparatuose dažniausiai matome nedidelius ekranus su simboliais, reiškiančiais vieną ar kitą funkciją. Kavos Draugė Arijana pasakoja, kad tuomet dažnai prireikia instrukcijos arba eksperto pagalbos, kad suprastume, ką kuris simbolis reiškia, ir kad pakeistume nustatymus ar atliktume priežiūros programą. Super automatiniai kavos aparatai turi itin plačius, spalvotus liečiamus ekranus su intuityviu valdymu. Viskas yra taip aiškiai išdėstyta ir taip paprastai suprantama, kad galima visiškai pamiršti apie kavos aparato naudojimo instrukciją. Kai kuriuose kavos aparatuose, pvz., šveicarų gamintojo JURA modeliuose (JURA „E8“), yra įdiegta netgi dirbtinio intelekto technologija. Aparatas atpažįsta dažniausiai gaminamus gėrimus ir būtent juos atvaizduoja pagrindiniame meniu. Argi ne patogu?
Ir, aišku, visi super automatiniai kavos aparatai gali būti valdomi per specialias mobiliąsias programėles tiesiai iš savo išmanaus telefono ar planšetinio kompiuterio! Nors pačio kavos puodelio kavos aparatų fėja nepastatys ir neatneš, tačiau itin patogu programuoti bei kurti receptus ar sekti priežiūros programos eigą naudojantis programėle.

Priežiūros paprastumas

Jau prieš tai Kavos Draugė Arijana atkreipė dėmesį, kad kuo aiškesnį valdymo ekraną turi aparatas, tuo lengviau atlikti priežiūros programą. Nes aparato ekrane yra rodomi visi žingsniai, kuriuos reikia atlikti. Pigesniuose kavos aparatuose užsidega tam tikri simboliai, nurodantys, kad reikia atlikti vieną ar kitą programą. Tuomet naudojantis tam tikromis mygtukų kombinacijomis atliekame programą (be instrukcijos ir šiek tiek kantrybės to padaryti neįmanoma!).
Super automatiniuose aparatuose visos priežiūros programos yra automatizuotos ir visa priežiūra organizuota taip, kad jums praktiškai nieko nereikia daryti. Pvz., JURA kavos aparatuose net nereikia valyti kavos virimo mechanizmo. Vidaus sistemos valymui pakanka automatinės valymo programos. Taip pat JURA pasirūpino, kad nereikėtų ilgai programuoti naujai statomo filtro – aparatas pats atpažįsta jį. Vokiečių gamintojas Miele į super automatinius kavos aparatus įdiegė automatinio nukalkinimo funkciją (AutoDescale). Kavos aparato gale stovi speciali kasetė ir Jums patogiu laiku aparatas kiekvieną dieną automatiškai pats atlieka mini-nukalkinimo procedūrą. Kasetę reikia pakeisti kartą į 7-12 mėnesių (priklausomai nuo kavos aparato naudojimo dažnumo). Visos šios subtilybės palengvina kavos gėrėjų kasdienybę ir sutaupo nemažai laiko.

nivona kavos aparatas

Apdaila ir dizainas

Kavos aparatų gamintojai pasirūpino, kad super automatiniai kavos aparatai būtų patvarūs ir atrodytų stilingai. Kavos Draugė Arijana sako, kad visiškai suprantama, jog pigesniems aparatams yra naudojamos pigesnės medžiagos. Todėl aparatai atrodo paprasčiau ir jų korpusas greičiau nusidėvi (susibraižo ar nusilupa). Super automatiniai aparatai turi patvaresnį, dažnai metalizuotą korpusą. Pvz., jau minėto JURA „Giga 6“ priekinė korpuso dalis yra padengta prabangiai atrodančiu 3 mm aliuminio korpusu. De’Longhi ECAM 650.85.MS  korpusas yra metalizuotas. Tokio tipo kavos aparatuose kiekviena detalė yra kruopščiai apgalvota: pvz., apatinis padėkliukas, ant kurio statomi puodeliai, yra padengtas specialia įbrėžimams atsparia medžiaga. Taip pat daug dėmesio yra skiriama dizaino sprendimams. Naujausiuose NIVONA 9 serijos aparatuose esanti vandens talpa turi specialų apšvietimą (galima pasirinkti iš 8 spalvų). Anot Kavos Draugės Arijanos, jis atlieka dvigubą funkciją: viena vertus, atrodo itin stilingai, kita vertus, esant prietemai arba pastačius kavos aparatą į nišą, geriau matosi vandens lygis vandens konteineryje.

Taigi viskas priklauso nuo individualių poreikių ir galimybių. Prisimenant automobilius: vieniems svarbiausia nuvažiuoti nuo taško A iki taško B ir visa kita nesvarbu, svarbu, kad važiuojame. Lygiai taip pat ir su kavos aparatais: vieniems svarbiausia, kad jis tiesiog gamintų kavą, o kitiems norisi gerokai daugiau. Gera žinia – Kavos Draugas turi pasiūlymų visiems. Nėra blogų kavos aparatų – tiesiog kiekvienam labiausiai tinkamas. Kavos Draugo ekspertai visada padės išsirinkti patį tinkamiausią variantą būtent Jums.