Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Susipažinkime: Chalo jau pas mus!

Chalo javainių batonėliai
#chai #chai latte #chai tea #chalo #indian

Kasmet keliaujame į didžiausią Europos kavos parodą „World of Coffee“ ir ieškome gardžių naujovių. Šių metų atradimas – kelis metus iš eilės vieną po kito apdovanojimus skinanti belgų kompanija „Chalo“. Mus sužavėjo jos istorija, smagi nuotaika ir, žinoma, negalėjome atsispirti užburiančiam autentiškų chai latte arbatų bei inovatyvių ir egzotiškų užkandžių skoniui.

Kaip Belgijoje gimė tradicinis Indijos gėrimas?

Gita Van Den Boer

„Chalo“ įkvėpėja ir viena iš įkūrėjų Gita van den Boer gimė Indijoje, bet visą savo gyvenimą praleido Belgijoje. Dar visai kūdikį ją įsivaikino belgų šeima ir ilgus metus apie Indiją ji girdėjo tik iš pasakojimų. Jau būdama suaugusi moteris, Gita nusprendė aplankyti gimtąją šalį ir išvyko mėnesiui savanoriauti į Kalkutos vaikų namus, kuriuose praleido savo kūdikystę. Būtent ten ji ir atrado tradicinę indišką arbatą mums įprastu pavadinimu chai latte. Iš tiesų, tai yra ne kas kita kaip juodoji arbata, pagardinta prieskoniais, pienu ir cukrumi. Sugrįžusi į Belgiją, Gita niekur negalėjo rasti tokios skanios arbatos, o kadangi seniai svajojo apie nuosavą verslą ir dar susijusį su gimtąja Indija, nusprendė įgyvendinti šią idėją ir su keliais verslo partneriais įkūrė „Chalo“.

Ką bendro turi „Chalo“ su beždžionėle?

Chalo logotipas - beždžionėlė

Pats žodis „chalo“ hindi kalba reiškia „eime“ arba „greičiau“. Indijoje, kai ruošiantis arbatą žmogus pilsto gėrimą, galima išgirsti klientus nekantriai šaukiant „chalo, chalo“. Gita priduria, kad šis žodis jai siejasi su sunkumų įveikimu ir ėjimu į priekį, kas benutiktų. Kai savanoriavo Kalkutos kūdikių namuose, per pertraukėles kartu su kitais savanoriais gerdavo chai latte arbatą ir tuo metu atrodydavo, kad visi sunkumai pasitraukia, ir galima vėl su entuziazmu keliauti į priekį. Kompanijos simbolis, kurį matome ant visų „Chalo“ produktų, – linksmoji beždžionėlė – pasirinktas ne šiaip sau. Jis vaizduoja vieną iš garsiausių hinduizmo dievybių – Hanumaną. Jis siejamas su stiprybe ir pergale bei mokėjimu įveikti visas kliūtis.

Gamink chai arbatą su mėgstamu pienu!

Nuo kitų rinkoje sutinkamų chai latte mišinių „Chalo“ arbatos išsiskiria tuo, kad jose nėra pieno miltelių! Labai įdomu, kad pradžioje tokios minties net nebuvo, bet paaiškėjus, kad pagal Europos Sąjungos įstatymus negalima importuoti į Europą jokių produktų, kurių sudėtyje yra indiško karvės pieno, teko priimti tokį sprendimą. Vėliau pasirodė, kad tai puiki idėja, nes dabar „Chalo“ mišinius gali pasirinkti ir laktozės netoleruojantys žmonės. Be to, galima mišinius derinti su bet kokiu kitu pienu – sojų, kokosų ar ryžių. Baristos itin džiaugiasi šiais mišiniais, nes gali patys pasirinkti naudojamą pieną ir parodyti savo piešimo ant pieno putos sugebėjimus („latte art“). Taip pat atsiveria puikios galimybės naudoti šiuos mišinius ir kituose patiekaluose. Kas pradžioje atrodė kliūtis, tapo didžiuliu privalumu – tikriausiai „Chalo“ globėjas Hanumanas panaudojo čia savo kerus 🙂

Nuo tradicinio masala iki aštraus kardamono

„Chalo“ chai arbatų asortimentas džiugina įvairiais skoniais: tradicinio skonio Masala chai latte (su imbieru, kardamonu, cinamonu bei juodaisiais pipirais), kardamono skonio aštrioji, sušildanti Cardamom chai latte, ypatingai gaivi citrinžolės skonio Lemongrass chai latte (super skani su kokosų pienu!) bei vanilinė, ką tik iškeptą pyragą primenanti Vanilla chai latte. Nepamiršti ir sveiko gyvenimo būdo gerbėjai, kurie gali pasirinkti sveikuolišką chai arbatos variantą be cukraus – Organic slow chai masala. Ją jau reikia virti ilgėliau – apie 20 minučių. Įkaitusiems ir norintiems atsigaivinti „Chalo“ siūlo trijų skonių šaltas chai arbatas: su mėlynėmis, braškėmis ir citrina. Nors „Chalo“ chai arbatos skina apdovanojimus vieną po kito skirtingose pasaulio parodose, vienas iš didžiausių įvertinimų yra gautas iš pačių vietinių Indijos gyventojų. Dalyvaujant Indijos gatvės maisto festivalyje patys indai sakydavo, kad ši arbata primena tą, kurią jie geria namuose!

Smagūs „Chalo“ užkandžiai

Chalo užkandžiai

Pristatę chai arbatų liniją, „Chalo“ nusprendė nesustoti ir eiti į priekį. Hanumanas pašnibždėjo, kad rinkoje trūksta skanių, įdomių ir kitokių užkandžių. Taip atsirado javainių batonėliai: su sezamo sėklomis ir spanguolėmis, su anakardžių riešutais ir karamele, su granatais ir riešutais bei su moliūgais ir razinomis. Neilgai trukus buvo pristatyti ir sūrių pupelių užkandžiai: avinžirniai, pagardinti juodaisiais pipirais; įvairios pupelės su sojos padažu bei wasabi; pupelės su barbekiu padažo skoniu; žirneliai su aitriosiomis paprikomis! Ne tik skamba skaniai, bet ir iš tiesų labai gardu. Tai puiki alternatyva įprastiems sausainiams ar traškučiams. Be to, puikiai dera su „Chalo“ chai arbatomis!

Skanaus!

Džiaugiamės „Chalo“ naujienomis mūsų asortimente ir linkime smagių ir skanių atradimų. Tiesiog mėgaukitės, o Hanumanas viskuo pasirūpins! 🙂