TOP kavos pasiūlymas

Kaip originaliai ir praktiškai panaudoti kavą ir kavos aparatą?

#Kava #Kavos aparatas

Kam reikalinga kava? Vieno atsakymo, žinoma, nėra. Tačiau, kalbant apskritai, kava sukuria nuotaiką žvaliems darbo dienos rytams, vėlyviems sekmadienio pusryčiams ir maloniems pašnekesiams. Kam reikalingas kavos aparatas? Įprastas atsakymas būtų toks – tam, kad greitai ir gardžiai tą kavą paruoštų.

Be to, tiek kava, tiek kavos aparatas gali atlikti ne tik jau visiems įprastas funkcijas. Kavos Draugai paruošė keletą patarimų, kaip buityje panaudoti kavą ir kavos aparatą šiek tiek kitaip, nei mums įprasta – originaliai, kūrybiškai ir praktiškai.

Namų gamybos žvakės

Prieblanda, pledas, maloni vėsa ir žvakių šviesa. Ilgi vasaros vakarai sėdint terasoje – kas gali būti geriau? Terasai, balkonui ar bet kuriam kambariui jaukumo suteiks namų gamybos žvakės, kurias pagaminsite pasitelkę į pagalbą savo kavos aparatą.

Kavos panaudojimas. Kavos Draugas

Gamybai reikės:

  • Stiklainių (tiks bet kokie, tiek nuo uogienės, marinuotų agurkėlių, tiek dekoratyviniai). Tiesa, pasirūpinkite, kad etiketės būtų švariai nuvalytos nuo stiklainių paviršiaus 🙂
  • Vaško. Galima naudoti tiek bičių, tiek kvapnųjį vašką ar parafiną
  • Knato / dagties. Kad knatas gerai skęstų ištirpintame vaške, galima pritvirtinti prie jo mažą metalinę sagtelę.
  • Laikiklio knatui. Juo gali tapti tiek kieto kartono juostelė, tiek paprastas pieštukas
  • Rankšluosčio

Kavos panaudojimas. Kavos Draugas

Pasiruošimas gamybai susideda iš dviejų dalių: pirmiausia sudedame vašką į stiklainį. Tada knatą pritvirtiname prie laikiklio. Tuomet jau gaminame: apgobiame stiklainį rankšluosčiu (jis reikalingas tam, kad įkaitęs stiklainis nenudegintų rankų), palikdami atvirą tik jo viršų. Dabar jau ruošiame kavos aparatą – atėjo jo eilė kibti į darbą. Atsargiai kaitiname vašką, naudodami kavos aparato garo antgalį, kol vaškas visiškai išsilydo (tik atsargiai, pačio antgalio nepanardinkite į vašką!). Tuomet į stiklainio vidurį įstatome knatą taip, kaip parodyta nuotraukoje.

Kavos panaudojimas. Kavos Draugas

Palaukiame, kol viskas gražiai sustings. Tuomet belieka uždegti žvakes ir gurkšnojant kavą gėrėtis savo kūriniu 🙂

Jau įgudus gaminti šias žvakes, galima ir eksperimentuoti, į stiklainį įdėjus ne tik vaško, bet ir cinamono lazdelių, kavos pupelių, džiovintos apelsino žievelės ar bet ko kito, kas suteiks žvakėms kvapnumo ir spalvingumo. Taip pat, keičiant stiklainių dydį, spalvas ir formas, žvakes galite pritaikyti skirtingai – didelės tiks dekoruoti lauko terasas, aukštas palanges, o mažesnės gali tapti dovanėlėmis.

Kompozicijos su kavos pupelėmis

Na, o jei nerandate pakankamai laiko gaminti žvakes, tačiau vis tiek norisi kažko gražaus, paieškokite saujos kavos pupelių, padirbėsime. Į pailgą lėkštutę ar žvakidę beriame kavos pupelių, statome žvakes, kitus niekučius ir dekoracija jau paruošta!

Kavos panaudojimas. Kavos Draugas

Kavos tirščiai – pagalba namų ruošoje

Ištuštinę kavos tirščių talpą, neskubėkite jų išmesti. Štai kaip jie padės tvarkantis namuose:

  • Tręšiant augalus. Kavos tirščiai labai naudingi gėlėms, jie žemei suteikia šiek tiek rūgštingumo. Be to, atbaido kenkėjus. Tad prieš laistydami augalus, apiberkite žemę kavos tirščiais.
  • Pašalinant riebalus nuo indų. Tiesiog įberkite kavos tirščių ir gerai iššveiskite.
  • Naikinant nemalonius kvapus. Pavyzdžiui, tokius, kokie neretai tvyro šaldytuve. Pastatykite ten indelį su kavos tirščiais ir kvapai išnyks 🙂

Šveitiklis grožio procedūroms

Namai jau sutvarkyti ir papuošti, dabar pasipuoškime patys (na, gal labiau pačios). Sumaišius kavos tirčius ir veido valiklį arba kūno aliejų, gauname šveitiklį, kuris teikia daug gėrio: ir odą švelnina, ir poras atveria, ir kvepia. O svarbiausia, natūralu ir nebrangu.

O kaip neįprastai naudojate kavą ir kavos aparatą jūs? Pasidalinkite komentaruose!