Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Pertraukėlė su Kavos Draugu Kasparu

kasparas-brazys
#istorijos #Kava #kavos draugas #kavos pertraukėlė

KAS: Kavos Draugo serviso vadovas Kasparas Bražys
KAVOS PUODELIŲ PER DIENĄ: 5 – 8
KAVA: Café Liégeois „Magnifico“, Kavos Draugo pupelės „Maragogype“
KAVOS GĖRIMAS: Juoda kava ir teisingas espresso
RUOŠIMO BŪDAS: Automatinis kavos aparatas
KAVA – TAI: Geriausias būdas užmegzti ryšius

Tavo pirmoji kavos patirtis?

Jeigu atvirai, niekada nemėgau kavos ir labai retai ją gerdavau – ir tai tik įsidėjęs toną cukraus. Kavos Drauge pradėjau dirbti, nes kaip tik reikėjo įkurti Kavos Draugo kavos aparatų servisą ir mane domino aparatų techninė pusė, o pati kava atėjo tik paskui…gal tai susiję su ta bloga patirtimi iš anksčiau, kai daug kur vaišindavo tikrai prasta kava. Bet kai pradėjau dirbti Kavos Drauge ir paragavau kavos čia, atradau visai kitą kavos skonį ir nuo to laiko cukraus į kavą niekada nebededu.

Kiek kavos puodelių per dieną išgeri?

Ech…čia gali būti ir nemažas skaičius – vidutiniškai nuo 5 iki 8.

Skaniausia Kavos draugo kava ir kodėl?

Kiekvieną mėnesį vis kita, nes Kavos Drauge visada turime mėnesio kavą, kuri tampa mėgstamiausia. Bet visgi labiausiai man patinka Café Liégeois „Magnifico“ ir Kavos Draugo pupelės „Maragogype“. Kodėl? Nes tiesiog skanu.maragogype

Tavo kavos ritualas namuose?

Darbo dienomis ryto ritualas toks – greičiau varau į darbą išgerti kavos. O štai savaitgaliais mėgstame su šeima ilgus pusryčius ir tuomet jau gaminu kavą visuomet pats – paspaudžiu mūsų automatinio kavos aparato mygtuką. Ir taip skaniai mes išgeriame po kokius 2 – 3 puodelius.

Neįprasta kavos patirtis?

Praeitą vasarą su žmona buvome išvykę medaus mėnesiui į Ispaniją. Bevaikščiodami po Žironos miestą užėjome į pakeliui esančią kavinukę pasiimti kavos išsinešimui. Kaip įprasta, nuėjome prie baro ir užsisakėme kavos. Pradėjęs žvalgytis, pro pravertas duris pamačiau, kad kitoje patalpoje stovi kavos skrudintuvas. Iš karto paklausiau darbuotųjų, ar jie tikrai čia vietoje ir skrudina kavą, kurią dabar gersime. Gavęs atsakymą, kad taip, iš karto žmonai pasakiau, kad liekame čia, nes ši kava verta daugiau nei tiesiog išsinešimo. Valandos bėgyje išgėriau 2 espresso, 1 lungo ir dar nitro kavą (juokiasi). Kava buvo nereali, bet dienos pabaiga, aišku, buvo įdomi – po tokio kavos kiekio energija tiesiog liejosi per kraštus ir akys buvo stačios.

O kita patirtis yra susijusi su tuo, kodėl lioviausi gerti kavą su pienu. Kažkada anksčiau kartais dar pasimėgaudavau kava su pienu kaip desertu. Bet po to, kai susidūriau su visais į servisą patenkančiais aparatais (tiek iš biurų, tiek iš kavinių) ir pamačiau, kaip žmonės prižiūri pieno sistemas – niekada ir niekur negeriu kavos su pienu! Todėl dabar geriu TIK juodą kavą. Tad jeigu turite kavos aparatą su pieno sistema, mielieji, nepamirškite, kad ją reikia valyti kiekvieną dieną! Ir mitas, kad tai yra sudėtinga, tai užtrunka vos kelias sekundes, kurios leis visuomet mėgautis gera kava namuose.

Mėgstamiausias kavos receptas?

Tiesiog gera juoda kava arba teisingas espresso. Kam gadinti gerą kavą kažkokiais priedais?

Jeigu ne kava, tai… ?

Viskis… Na gerai, vanduo (juokiasi).

Kava – tai…?

Būdas užmegzti ryšius. Dabar, kai jau turiu tokį žinių kiekį apie kavos ruošimo prietaisus ir kavą, dažnai daugeliui žmonių galiu pabūti konsultantu. Taip kava atveria susipažinimo ir bendravimo galimybes. Pavyzdžiui, kad ir su mūsų serviso klientais: pradedame kalbėti apie jų kavos aparatą, kavos įpročius ir užsimezga draugystė.