Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Pertraukėlė su Kristina iš AML + tiramisu vaflių receptas

Kviečiame susipažinti su maisto blogere Kristina – AML arba „Ant Medinės Lentelės“ įkūrėja. Ji ne tik papasakos savo sėkmės istoriją, bet ir pasidalins išskrtinai KAVOS DRAUGUI skirtu vaflių receptu.

Kristina, gal gali mūsų skaitytojams trumpai papasakoti, kokia yra AML istorija? Nuo ko viskas prasidėjo?

Deja, neturiu tokios istorijos, kurioje miltuotais žandais su mama vaikystėje kepėme pyragus. Kai augau, mano šeima didelio dėmesio mitybai neskyrė. Ir pati būdama 18-os mokėjau tik makaronus išsivirti. Išsikrausčius iš tėvų namų, maisto gamyba buvo tiesiog poreikis, kuris pamažu virto pomėgiu. Gaminau vis daugiau, mitybos tema domino vis labiau. Poreikis virto pomėgiu, pomėgis virto aistra, aistra virto darbu. Tokia mano istorija.

Savo Instagram paskyroje turi beveik 84K sekėjų, ar tikėjaisi tokios sėkmės?

AML veiklą pradėjau prieš 8 metus, ji gimė iš meilės maistui ir noro dalintis. Tuo metu tokios sąvokos kaip influenceris net nebuvo, socialiniai tinklai neturėjo tokios didelės įtakos kaip dabar. Tad natūraliai tokių minčių net nebuvo. Visgi atradusi savo pašaukimą ir pradėjusi šią maisto kelionę, tyliai pasvajodavau, kad vieną dieną tai iš pomėgio virstų pagrindine mano veika. Iki šiol kasdien jaučiu dėkingumą, kad taip ir įvyko.

Kaip atrodo įprasta AML darbo diena?

Man labai patinka, kad mano darbo dienos labai skirtingos. Kartais tai filmavimų ar fotosesijų diena, kartais diena prie kompiuterio redaguojant nuotraukas ir rašant tekstus, kartais tai dalyvavimas renginiuose ar buhalterijos tvarkymas. Arba visko po truputį. Juokinga, bet tokie darbai kaip maisto produktų apsipirkimas ar manikiūras, kad nagai tvarkingai atrodytų maisto gamybos video, taip pat yra dalis mano darbinių užduočių. Visgi dažniausiai mano darbo diena atrodo taip: pirmas pusdienis skirtas naujo recepto gamybai ir fotosesijai ar filmavimui, antras pusdienis prie kompiuterio turinio paruošimui, publikacijai, el paštui ir kitiems reikalams.

Iš kur semiesi įkvėpimo kiekvienam naujam receptui?

Įkvėpimas gyvena visur aplink: kelionėse, restoranuose, susitikimuose su draugais, televizijoje, knygose, socialiniuose tinkluose. Daugiausiai idėjų, turbūt kaip ir visi, randu socialiniuose tinkluose, ten pasižymiu man patinkančias idėjas. Visoms įgyvendinti ir šio gyvenimo neužtektų. Tiesiog gyvenu maistu, jis apsupęs visas mano gyvenimo sritis, o kai ateina laikas naujam receptui, kuriu jį iš jausmo, pagal tai, ką būtent tuo metu norisi parodyti.

O koks tavo santykis su kava? Ar turi savo mėgstamiausią?

Su kava mus sieja didelė meilė. Kava man ypatingai malonus dienos pradžios ar savaitgalio malonumo kartu su skaniu desertu ritualas. Retkarčiais kavą geriu ir dėl energijos, tačiau stengiuosi šį gėrimą išlaikyti malonaus ritualo pozicijoje.

Receptai su kava – misija įmanoma?

Žinoma! Jei vienas geriausių desertų pasaulyje tiramisu gaminamas su kava, tai mes kavą tikrai galime integruoti ir į savo receptus, žinoma, dažniausiai tai bus saldūs eksperimentai, kepiniai.

Ką tau reiškia bendradarbiavimas su KAVOS DRAUGU?

Esu laiminga, kad savo darbe turiu prabangą pati pasirinkti, su kuo noriu ir galiu dirbti. Todėl bendradarbiauju tik su tais prekės ženklais, kuriuos iš tiesų mėgstu, kurie gamina ar tiekia kokybišką produkciją bei vadovaujasi etiškais verslo principais. Bendradarbiaudama su KAVOS DRAUGU visų pirma jaučiuosi saugi – tai patikimas, mano kokybės standartus atitinkantis prekės ženklas. Greta to esu laiminga galėdama laisvai kurti iš asortimento rinkdamasi savo mėgstamiausius produktus – tokius, kuriuos tikrai rekomenduočiau draugei, taigi ir visai didelei AML auditorijai. Darbas kartu grįstas abipusiu pasitikėjimu ir laisve.

Ką savo sekėjams asmeniškai galėtum rekomenduoti iš KAVOS DRAUGO asortimento?

Jei kalbėtume apie kavos ruošimo prietaisus, tai būtų CHEMEX kavinukas ir STELTON kavamalė „Collar Black“. Mane džiugina ne tik šių daiktų kokybė, bet ir dizainas – jie puošia namus, o kava, gaminta CHEMEX kavinuke, ypatingai skani.

Iš kavos pupelių asortimento renkuosi CAPRISETTE liniją, su „Italiano“ priešakyje (mano mėgstamiausias šios linijos skonis). Esu tokioje stadijoje, kai jau išaugau iš paprastos kavos, kurią matome parduotuvių lentynose. Tačiau dar nesu pasiruošusi mokėti beprotiškai daug už mažų kavos pupelių skrudyklų ruošiamas pupeles. Mano akimis CAPRISETTE kavos pupelės yra teisingas kainos ir kokybės santykis arba tariant paprastai, tiesiog labai skani kava už protingą kainą.

Tiramisu vafliai

Tuo pačiu Kristina su visais straipsnio skaitytojais dalinasi specialiu tiramisų vaflių receptu, kurį pati recepto autorė mėgsta vadinti „nuodėmingai skaniais savaitgalio pusryčiais“.

4 porcijoms vaflių reikės:

2 kiaušinių
60 g cukraus
100 g graikiško jogurto
125 ml pasukų
40 g lydyto sviesto
1 stiklinės (250 ml) kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Kremui reikės:

150 g maskarponės
2 v.š. cukraus
Žiupsnelio vanilės
150 g 35% riebumo grietinėlės

Papildomai reikės:

100 ml kavos
1 a.š. kakavos
2 skiltelių juodojo šokolado

Gaminame:

Ruošiame vaflių tešlą: elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius su cukrumi. Dedame jogurtą, pasukas, lydytą sviestą ir vėl išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, beriame į tešlą ir išmaišome.

Ruošiame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame maskarponę su cukrumi ir vanile. Vis dar plakdami lėtai supilame grietinėlę, padidiname plakimo greitį ir plakame keletą minučių, kol kremas taps standus (kabinamas pirštu).

Vaflių keptuvę lengvai aptepame aliejumi, dedame vaflių tešlos ir iškepame.

Paruošiame kavą ir pilame ją į negilų dubenėlį.

Vaflių apačią kelias sekundes pamirkome kavoje, dedame į lėkštę, ant kiekvieno vaflio užtepant po šaukštą kremo. Viršutinį kremo sluoksnį pabarstome kakava ir tarkuotu juoduoju šokoladu.

Skanaus!!!

GREITAS MENIU
Tiramisu vafliai