1+1

Kavos pupelės

Filtrai

Rodyti:

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Akcija

Kiek kavos puodelių galima pasigaminti iš 1kg kavos pupelių?

Vienai kavos porcijai, dažniausiai yra sunaudojama nuo 8 iki 12 g kavos, todėl vidutiniškai skaičiuojama, kad iš 1 kg galima pagaminti apie 100 puodelių. Šis kiekis gali skirtis nuo pasirinkto kavos stiprumo, t.y. sumalamos kavos kiekio.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Ar skrudinimas daro įtaką kavos skoniui?

Renkantis kavą rekomenduojame atkreipti dėmesį į skrudinimo lygį. Šis pupelių apdorojimo būdas itin svarbus ir gali skonius atskleisti, subalansuoti arba... sugadinti. Šviesaus skrudinimo kavą rinkitės tuo atveju, jei norite pažinti tikrąjį, iš gamtos atkeliavusį skonį. Dažniausiai šviesiai skrudinamos itin aukštos kokybės kavos pupelės, nes norima jų skonį paryškinti bei parodyti visas geriausias savybes.

Vidutinis skrudinimas populiariausias mišiniuose, kai siekiama subalansuoti skonį iš skirtingų rūšių arba skirtinguose regionuose užaugintų pupelių. Tamsus skrudinimas gali suteikti tamsią spalvą ir šokoladinį kartumą, todėl itin tinkamas itališko, belgiško, prancūziško tipo kavų mišiniams. Visgi, tamsaus skrudinimo nereikėtų painioti su sudeginta produkcija. Stipriai aliejingos ir aitrų kvapą turinčios kavos pupelės neturi nieko bendro su kokybišku tamsiu skrudinimu. Tokios produkcijos galima rasti itin žemomis kainomis, deja jų skonis nėra malonus.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kokią įtaką kavai turi kilmės šalis?

Verta paminėti, kad geriausios sąlygos kavos auginimui yra ties pusiauju, todėl šalių skaičius, kur galima rasti kavos plantacijas - labai ribotas. Angliškai ši pasaulio dalis vadinama “Coffee Belt” (Liet. „Kavos diržas”). Vis dėlto, pagal dirvožemio ir klimato ypatumus, vietiniai augintojai pasirenka daugiausia derliaus duodančias augalų rūšis (pasaulyje egzistuoja net apie 150 Arabikos rūšių, Robustos - apie 50). Dėl šios priežasties kiekviename regione kava yra vis kitokia. Pvz.: Iš skirtingų Amerikos regionų kilusi kava pasižymi pakankamai universaliu skoniu. Didžioji dauguma turi mažai rūgštelės (vaisiškumo), jose dominuoja riešutų poskonis, gali jaustis lengvas aitrumas, gėlių aromatai. Taip pat verta paminėti, kad Brazilijoje auginama didžiausia dalis viso pasaulio kavos, todėl būtent iš šios šalies kilusi kava laikoma klasikinio skonio standartu.

Afrikos regionuose auginama kava yra vaisiškesnė, joje galima jausti lengvą ar ryškesnę rūgštelę. Ši kava yra vidutinio intensyvumo ir ypač mėgstama kavos gurmanų. Ryškiausia šio regiono kava dažnai būna kilusi iš Etiopijos, tad norėdami susipažinti su šio krašto skoniais rinkitės būtent šios šalies kavą.

Tuo tarpu Azijoje auginama kava dažniausia būna pati „sunkiausia“. Pagaminta ji būna tamsios, sodrios spalvos, o poskoniai ilgai išlieka burnoje. Dominuojančios natos – šokoladas, prieskoniai, galima jausti netgi žemės ar medienos aromatus. Pavyzdžiui, Sumatros regione užauginta kava tiek dėl kilmės regiono, tiek dėl specialaus vietinio apdorojimo būdo beveik neturi rūgštelės. Joje juntamas rudasis cukrus, cinamonas, karamelė. Jei mėgstate klasikinį kavos skonį - Sumatroje užauginta kava gali tapti jūsų lengva pradžia pažintyje su rūšinėmis kavomis.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kaip atskirti kokybišką kavą?

Aukščiausios kokybės kava dažniausiai yra skrudinama šviesiai. Todėl jos atspalviai visuomet bus švelniai rusvi. Aukštos kokybės pupelės bus klasikinės formos, sveikos, be didesnių pažeidimų. Aromatas visuomet bus malonus ir primenantis apie natūralius, gamtoje esančius kvapus – gėlės, vaisiai, mediena, žemė.

Tuo tarpu žemos kokybės pupelės būna aliejingos, gali jaustis drėgmės, pelėsio kvapas. Prie nekokybiškos kavos priskiriamos ir sudegintos pupelės. Jos turi aitrų skonį ne tik atidarius pakuotę, bet ir pasigaminus kavą. Tik nekokybiškoje kavoje kartu gali jaustis ir kartumas, ir nemalonus rūgštumas. Šis, apdorojimo metu, į kavą atkeliavęs rūgštumas neturi nieko bendro su vaisine laimo, aviečių, spanguolių ar kitų vaisių ir uogų rūgštele.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kuo ypatingos rūšinės kavos pupelės?

Rūšinėmis (ang. Specialty) kavomis yra vadinamos kavos pupelės, turinčios SCA (Specialty Coffee Association) išduotą sertifikatą. Šis dokumentas išduodamas tiems kavos augintojams, kurie užtikrina itin kokybišką pupelių auginimą, derliaus rinkimą, apdorojimą ir galutiniame rezultate tobulai subalansuotus skonius ir aromatus. Tokios pupelės visuomet bus taisyklingos formos, sausos (ne aliejingos), kvapnios. Šiai kavų kategorijai priklauso tik tos kavos, kurios surenka daugiau nei 80 vertinimo balų. Pvz. „Ethiopia Burtukaana“  yra įvertinta net 88 balais, o „Kenya Kariru“ – 87,5. Prie rūšinių kavų taip pat gali būti priskiriamos riboto leidimo, ypatingomis sąlygomis užauginta, surinkta ar apdorota kava. Viena iš tokių kavų „Kivu“ yra išskirtinė tuo, jog yra auginama tik prie Kivu ežero, Kongo demokratinėje respublikoje. Įspūdinga auginimo vieta taip pat pasižymi „Blue mountain“ kava. Šios kavos uogų krūmai auga kalnuotoje vietoje, todėl jų derliaus surinkimas yra itin sudėtingas. Be to būtent „mėlynųjų“ kalnų statusą įgauna tik ta kava, kuri auga ne žemiau 910 m virš jūros lygio. Augdama tokiomis sąlygomis ši kavos rūšis pasižymi ypatingu skoniu ir yra labai vertinama kavos gurmanų. Dėl unikalaus apdorojimo būdo, viena brangiausių kavų pasaulyje yra laikoma „Kopi Luwak“ kava. Šiai kavai daug svarbesnis sąžiningos ir gyvūnams saugios prekybos sertifikatas, nei bet kokie kokybės įrodymai. Tad net ir neturėdama aukščiausio įvertinimo, „Kopi Luwak” yra priskiriama rūšinei, riboto leidimo kavai.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kas yra Arabika ir Robusta?

Tiek Arabika, tiek Robusta yra kavos pupelių rūšys.

Arabikos rūšies kavos pupelės pasižymi intensyvesniu skoniu, vaisiškumu, bei natūraliai savyje turi saldumo. Tuo tarpu Robusta rūšies kavos pupelės yra kartesnio skonio ir turi net iki 2 kartų daugiau kofeino. Dėl didelio kofeino kiekio, Robustos uogų nepuola kenkėjai, todėl jas užauginti yra šiek tiek lengviau.

Arabikos kava yra itin populiari. Tačiau vis dažniau į pupelių mišinius yra dedama Robusta. Tinkamai subalansavus skonius, iš šių dviejų rūšių galima išgauti puikią kavą, turinčią kepintos karamelės ar juodojo šokolado kartumo, tamsią spalvą ir ypač tinkančią gėrimams su pienu.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kaip išsirinkti kavos pupeles?

Norint atrasti mėgstamą kavą, reikėtų atsakyti į klausimą – kokia kava jums yra skaniausia? Ar mėgstate lengvą, bet vaisišką rūgštelę ar stiprų, gal net šiek tiek kartoką skonį? O gal norite tiesiog pačios paprasčiausios juodos kavos? Ar visgi gardinsite ją pienu?

Paminėsime, kad kavos skoniui įtaką turi keli faktoriai:

§  PUPELIŲ RŪŠIS: Arabika bus švelnesnė, šiek tiek saldesnė, aromatingesnė. Tuo tarpu mišiniai su Robusta bus kartesni, tvirtesnio skonio ir turės daugiau kofeino.

§  KILMĖS ŠALIS: Priklausomai nuo kilmės šalies, kavoje gali skirtis dominuojantys skoniai ir aromatai. Šalis, kurioje yra užauginta kava itin aktuali renkantis aukštos kokybės kavą, kurioje daugiausia natūralių, iš gamtos atkeliavusių skonių.

Garbingą vietą kavos pasaulyje užima pupelių mišiniai. Juose gamintojai stengiasi atrasti pačias geriausias skirtingų kavos pupelių kombinacijas ir tinkamai parinkus skrudinimo sąlygas - išgauti subalansuotą skonį.

§  SKRUDINIMAS: Šviesus skrudinimas padeda išlaikyti natūralų kavos skonį - švelnų vaisiškumą, aromatus ir šviesiai rudus pupelių atspalvius. Kuo skrudinimo lygis aukštesnis, tuo kava tampa tamsesnė, tvirtesnės struktūros ir kartesnė.

Jei vis dėlto, sudėtinga išsirinkti kavą pagal aprašyme nurodytą informaciją, visuomet galite užsukti į mūsų parduotuves. Nuolat keičiame kavas, kuriomis vaišiname savo klientus, tad kiekvieną mėnesį galite susipažinti vis su kitokia kavos pupelių rūšimi.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau