Pasimėgaukite turkiška kava, paruošta rankų darbo tradiciniame turkiškos kavos kavinuke. Kavinukas pagamintas iš aukštos kokybės tvirto ir ilgaamžio vario, o vidus padengtas maistiniu alavu. Kavinukas atrodo itin elegantiškai – dekoruotas tradiciniais turkiškais raštais.
Turkiškas kavos ruošimo būdas – tai vienas archajiškiausių kavos ruošimo būdų. Taip paruošta kava yra itin intensyvi, koncentruoto skonio. Dažnai kava gardinama cukrumi ir intensyviais prieskoniais – kardamonu, gvazdikėliais, pipirais ar cinamonu.
Kaip skaniai paruošti turkišką kavą turkiškos kavos kavinuke?
– Rekomenduojame naudoti itin smulkiai maltą (iki miltų smulkumo) kavą. Kavą malkite prieš pat kavos ruošimą – ji bus aromatingesnė ir skanesnė. Naudokite vieną arbatinį šaukštelį su kaupu kavos vienam kavos puodeliui (50 ml).
– Į kavinuką įpilkite vandens, suberkite kavą, jeigu norite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir/arba cukrumi. Viską išmaišykite.
– Pastatykite kavinuką ant silpnos kaitros šaltinio ir leiskite kavai pakankamai įkaisti.
– Kai kava pradeda putoti, nuimkite kavinuką nuo kaitros. Neleiskite kavai užvirti!
– Leiskite kavai atvėsti (apie minutę) ir išpilstykite į puodelius.
– Nors kai kurie užverda tą pačią kavą dar kelis kartus, to daryti nerekomenduojame, nes kava su kiekvienu kartu praras savo skonines savybes.
Gauta prekė visiškai neatitinka vaizdo, jokių graviruotų rankenėlės detalių, išorės proporcijos nėra tokios kaip nuotraukoje, atrodytų, kad perkama brangi ‘rankų darbo’ suvenyrinė prekė, o išties daiktas kaip iš gift shopo už 5 eur.