Riboto leidimo kavos pupelės Peach Fuzz (fermentuotos su persikais), 200 g

Turime sandėlyje
Pristatysime per 1 - 3 darbo dienas
* 96 % užsakymų yra pristatomi kitą darbo dieną.
Apdorota unikaliu būdu – fermentuojant su persikais!

Informacija

Ši su tikrais persikais fermentuota kava – tai neįtikėtina skonių fiesta! Vaisiška, pašėlusi ir su laukiniu užtaisu. Laikykis, prieš akis tikras nuotykis – tau patiks!

Jeigu kaskart gurkšnodamas kavą tyliai pagalvoji, kad nieko ypatingo nejauti (kokie čia dar poskoniai?..) – šįkart bus kitaip. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo ši kava kvepia sultingu persikų nektaru, susipinančiu su egzotiškųjų mangų ir saldžios karamelės užuominomis. Tikras persikų šėlsmas tavo puodelyje! Garantuojame, jog paragavęs kilstelėsi antakius ir sušnibždėsi: „Ar tai… tikrai kava?..“

Tiesiai iš Kolumbijos – su meile ir inovacijomis

Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Huilos regiono Kolumbijoje. Čia, „Monteblanco“ šeimos ūkyje, Rodrigo Sanchezas jau daugelį metų eksperimentuoja su apdorojimo būdais, ieškodamas to vienintelio – wow – skonio. Ir jam tai puikiai sekasi: jo kavos pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą!

Kaip gimsta ši unikali kava?

Jeigu trumpai: šios kavos gimimas – tai tarsi vakarėlis, kuriame susitinka kava ir vaisiai.

Išsamiau: 

1. Tinkamos pupelės. Rodrigo šiai kavai parinko Bourbon ir Caturra arabikos veisles – natūraliai saldžias ir puikiai tinkančias fermentacijai.

2. Fermentacijos pradžia. Pupelės fermentuojamos pagrindiniame rezervuare ir ruošiasi tolimesniam skonių šokiui.  

3. Vaisinio mišinio ruošimas. Iš rezervuaro atskirti mikroorganizmai (lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae) yra perkeliami į atskirą talpą ir maišomi su tikrais persikais bei viliojančiai saldžiu tropinių vaisių nektaru. Šis vaisinis mišinys fermentuojamas apie 8 dienas, kol pasiekiamas idealus Brikso ir pH lygis.

4. Prasideda skonių šokis. Paruoštas vaisinis mišinys vėl supilamas ant pupelių. Kartu viskas fermentuojama dar apie 150 valandų (taip, bemaž savaitę!).

5. Akylas stebėjimas. Procesas griežtai prižiūrimas: stebima, kad cukraus koncentracija (matuojama Brikso laipsniais) nenukristų žemiau 6, o pH lygis būtų didesnis nei 4. Taip užtikrinama, kad persikų prieskonis bus išraiškingas, bet ne per daug įkyrus. Tikslas?.. Suteikti kavos puodeliui vaisinį poskonį, kartu išsaugant unikalų pačios kavos charakterį.

6. Džiovinimas ir paruošimas skrudinimui. Pupelėms įgavus subalansuotą skonį, jos džiovinamos, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, o išdžiovintos pupelės keliauja ruoštis skrudinimui.

7. Finalinis pasirodymas tavo puodelyje. Įveikusi šią ilgą fermentacijos kelionę, kava atsiduria ten, kur ir turi būti – tavo puodelyje. Pašėlusių skonių fiesta pagaliau prasideda!

*****

Šalis | Kolumbija 

Regionas | Huila 

Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis 

Augimo aukštis | 1730 m

Arabikos porūšis | Bourbon, Caturra 

Apdorojimas | Drėgnasis, fermentuota su persikais  

Skrudinimas | Vidutinis

Skonio paletė | Persikai, mangai, karamelė 

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi ruošimo būdai, įskaitant espresso. 

Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.

Laikymo sąlygos: laikykite sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Skonio natos
Persikas
Pupelių tipas
100% Arabika
Kavos tipas
Kavos pupelės

Specifikacijos

Kavos tipas
Kavos tipas:
Kavos pupelės
Kavos rūšis
Kavos rūšis:
Vieno regiono
Kilmės šalis
Kilmės šalis:
Europos Sąjunga
Pupelių tipas
Pupelių tipas:
100% Arabika

Specifikacijos

Bendrosios savybės

Kavos tipas
Kavos pupelės
Kavos rūšis
Vieno regiono
Gamintojas
Kavos Draugas
Kilmės šalis
Europos Sąjunga
EAN
4771121001080
Pupelių tipas
100% Arabika

Matmenys ir svoris

Svoris
200 g

Pristatymas

Turime centriniame sandėlyje (prekę galite įsigyti internetu).
Jonavos g. 196, Kaunas
Turime
Jonavos g. 30, Kaunas
Išparduota
Ukmergės g. 219, Verslo centras „U219“, I a., Vilnius
Išparduota
P. Lukšio g. 32, Domus galerija, II a., Vilnius
Išparduota
Naujojo sodo g. 1, Klaipėda
Išparduota
Gardino g. 2-2 Šiauliai (IKI parduotuvė)
Išparduota

Papildoma informacija

Ar ši kava nėra aromatizuota?
Ar šis fermentavimo su persikais metodas yra naujovė?
Ar kava nėra rūgšti?
Kokį ruošimo būdą rekomenduojate?
Ar tikrai pajausiu tas persiko natas?

Vertinimas

4.86
7 atsiliepimai
85%
14%
0%
0%
0%
  1. Paulius

    Tikras atradimas, fantastiska kava, kvapas, poskonkai.

  2. Daiva

    Viena įdomiausių ragautų kavų, įdomu, kad nors vaisiška, bet visai nerūgšti. Nesu tikra, ar tikrai jaučiu konkrečiai persikus, bet kažkas labai į tą pusę. Dėkui!

  3. Jomantas

    Labai skanu per filtrą ir su ledukais, nors espresas irgi geras gaunasi, toks vasariškas ir nuotaikingas

  4. Dalia B.

    Tikrai kvepia persikais!

  5. Marius G.

    Dar tokios nebuvau ragavęs, ačiū už išskirtinę patirtį, patiko, luxxxx

  6. Kotryna

    O jau kaip kvepia! Tikrai nesitikėjau, labai labai maloniai nustebino😍

Papasakokite daugiau apie Kavos Drauge įsigytas prekes ar paslaugas. Jūsų vertinimai mums ypač svarbūs!


Puikiai dera kartu

Tau taip pat gali patikti