Rūšinės kavos pupelės Goat Story Ethiopia Ajere, 500 g
Specifikacija
Bendrosios savybės
Matmenys ir svoris
Apie produktą
Ši sultinga Yirgacheffe kava – tai gardus ypatingo kruopštumo rezultatas, gautas gaminant ją Ajere kavos apdirbimo stotyje. O po to, kai „Goat Story“ meistrai šias pupeles magiškai švelniai paskrudina, ši kava tampa viena geriausių šiuo metu drėgnuoju apdirbimo būdu paruoštų Etiopijos kavų.
Ajere kavos apdirbimo stotį 1998 m. įkūrė Amare Tesema. Šiandien net 800-850 smulkiųjų ūkininkų pristato kavos uogas į Ajere stotį, kurios plotas – 1,9 ha. Čia kava iš tiesų gaminama itin kruopščiai: nors pupelės džiovinamos saulėje, jos periodiškai apverčiamos ir pakedenamos grėbliais, kad džiūtų tolygiai, o karščiausiu dienos metu bei naktį uždengiamos, kad būtų apsaugotos nuo kaitrios vidurdienio saulės, kritulių ir drėgmės. Rezultatas: įspūdingai saldus ir kvapnus kavos puodelis.
Tobulai tinka: filtriniam paruošimo būdui
Puikiai tinka ir: espresso paruošimo būdui, prancūziškam kavinukui (French press), Aeropress ir šaltam plikymui (cold brew)
Dėl išskirtinės kokybės ir skonio ši kava pažymėta Specialty ženklu. Pagal SCA vertinimo skalę ji siekia 86,5 balo iš 100.
ŠALIS: Etiopija
REGIONAS: Gedeo
AUGIMO AUKŠTIS: 1950 m
RŪŠIS: Heirloom
APDOROJIMAS: Drėgnasis
SKRUDINIMAS: Vidutinis šviesus
SKONIO PALETĖ: Jazminai, Levandos, Abrikosai, Medus, Gėlės
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Kavos pasas
Dažniausiai užduodami klausimai
Dar niekas neuždavė klausimų susijusių su produktu.
Užduokite klausimą apie produktą
Atsiliepimai