Visai C. Liégeois Magnifico kavai -40% Žiūrėti

Keliaujam kavos į Pietų Ameriką?

 

Iš Pietų Amerikos regiono ne tik atkeliauja didžioji dalis viso pasaulio kavos, bet ji karaliauja ir populiariausiųjų kavų gretose. Pietų Amerikos kavą nedvejodami galime vadinti tikra kavos klasika.

 

  • Mėgstantiems klasikines kavos skonines natas
  • Jokios rūgštelės! (nebent labai nuosaiki)
  • Skanu ruošiant įvairiais kavos ruošimo būdais

Pietų Amerikos kavų skoniai

Pietų Amerikos kavos pasižymi subalansuotu skoniu, kremiškumu ir saldumu. Dažnai jos vadinamos tiesiog kaviškomis! Jose atsiskleidžia taip kavos mėgėjų visame pasaulyje mėgstama klasikinė kavos skonių paletė – šokolado, karamelės ir riešutų natos. O jeigu ir sutiksi šioje kavoje rūgštelę, tai ji greičiau bus nuosaiki ir vos pastebima. Leiskimės į kavos skonių kelionę po Pietų Ameriką gurkšnodami kavą iš skirtingų šalių!

Brazilijos kava

Brazilija pelnytai vadinama kavos šalimi – tai didžiausia kavos gamintoja ir eksportuotoja pasaulyje. Būtent braziliškos kavos yra populiariausios tarp kavos mėgėjų dėl tradicinių skoninių natų ir aromatų, iš karto kviečiančių kavos puodeliui – saldus pieninis šokoladas ir ryškios riešutinės natos. Ragaujam?

Kolumbijos kava

Šalia Brazilijos įsikūrusioje Kolumbijoje kavos yra ryškesnio skonio ir tvirtesnio kūno. Vyrauja "tamsesnės" juodojo šokolado, karamelės, likerio natos, pasitaiko ir saldžių džiovintų vaisių natų, o kartais netgi netikėtų tropinių vaisių užuominų. Tiesa, jeigu rinksitės Kolumbijos rūšines kavas, leiskite sau nustebti, jų į jokius skonio rėmus neįsprausi, bet taip juk dar įdomiau?

Peru kava

Kavos iš Peru – gerokai retesnis lobis. Peru stūksančiose Andų aukštikalnėse kavos užauginama nedaug, todėl ji dar įdomesnė kavos mėgėjams. Subalansuoto skonio, švelnios tekstūros, saldi. Vyrauja šokoladinės ir medaus natos. Kartais gali nustebinti citrusų užuominos.

Dažniausiai užduodami klausimai

Dar vis abejoji, ar Pietų Amerikos kava ir jos skonis tau patiks? O galbūt nesi tikras, kurios Pietų Amerikos šalies kavos pupeles ragauti pirmiau? Skaityk atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie Pietų Amerikos kavą – jie padės galutinai apsispręsti.

Tradicinėje kavos skonio paletėje sutinkame šokolado, karamelės ir riešutų natas, bei labai mažai vaisiškų natų arba taip vadinamos rūgštelės. Būtent tokios kavos kavos pasaulio specialistų vadinamos kaviškomis. Pietų Amerikos kavose šios natos yra vyraujančios (nors pasitaiko ir išimčių).

Tipišką Pietų Amerikos kavos skonio profilį turi braziliškos kavos. Iš mūsų kavų asortimento siūlome paragauti rūšinę kavą „Brazil Santa Luzia“. Subalansuoto skonio kavoje dera saldžios pieninio šokolado ir karamelės natos, o gaivos suteikia subtiliai juntamas prinokusių vaisių aromatas.

Pietų Amerikos kavos yra labai universalios, todėl tinka įvairiems ruošimo būdams. Jos puikiai atsiskleidžia tiek ruošiant epsresso kavos aparatais, tiek ir filtriniais kavos ruošimo įrankiais. Rinkdamiesi kavą, atkreipkite dėmesį į kavos skrudinimo tipą bei ruošimo rekomendaciją.

Tikram kavos gurmanui reikia kažko išskirtinio ir netradicinio – būtent tokia yra Kavos Draugo riboto leidimo rūšinė kava „Colombia Geisha“. Šalia tradicinių medaus natų, čia pirmuoju smuiku groja tropiniai kivių vaisiai bei skamba jazminų natos.

Bene visos Kavos Draugo parduodamos kavos yra tinkamos ruošti automatiniu kavos aparatu (nebent aprašyme nurodyta rekomendacija naudoti filtriniams kavos paruošimo būdams). Iš mišinių, kuriuose vyrauja Pietų Amerikos kavos, rekomenduojame populiariausią kasdienę kavą „Caprissimo Fragrante“ bei prabangų rūšinių kavos pupelių mišinį „Parallel 36“. Iš rūšinių kavų rekomenduojame Kavos Draugo naujieną „Brazil Santa Luzia“, kurią jau spėjo pamėgti klientai.