Rūšinės kavos pupelės „Indonesia Sumatra“

Svoris
Skrudinimo lygis
Kavos rūšis
Kavos kilmės regionas
Pasirinkite pakuočių skaičių:

Nuo 10,00

Pinigai dar nebus nuskaičiuoti

Paprastas atšaukimas
Nepermokėk už kavą
Visada nemokamas pristatymas

Kavos pasas

Kilmė
Azija
Tipas
Rūšinė
Skrudinimo lygis
Vidutinis

Skonių natos

Cinamonas
Rudasis cukrus
Vynas

Apie produktą

Tai tvirto kūno stipri kava. Keri rudojo cukraus aromatas. Skonyje skleidžiasi kvapnusis cinamonas ir karamelė, poskonyje dominuoja sodraus raudonojo vyno natos. Išskirtinė kava, primenanti karšto vyno skonį.

Indonezijai priklausančioje Sumatros saloje, Aceh regiono Gayo aukštumose, į Koptan Gayo Beseri kooperatyvą susibūrę smulkūs ūkininkai augina ypatingą kavą. Išskirtinį jos skonį nulemia tobulas salos klimatas, turtinga gamta bei unikalus kavos pupelių apdorojimo būdas, Indonezijoje dar vadinamas GILING BASAH. Naudojant šį apdorojimo būdą pupelės po fermentacijos ir pupelių nuplovimo nėra visiškai išdžiovinamos – dar drėgnos pupelės (išlaikiusios 25 – 30% drėgmės) patenka į specialų lukštenimo aparatą ir tik tuomet yra tęsiamas jų džiovinimo procesas. To pasekoje itin sumažėja kavos rūgštingumas ir skonis tampa intensyvesnis – pupelės įgauna indonezietiškai kavai būdingą skonio profilį.

Dėl išskirtinės kokybės ir skonio kava pažymėta Specialty ženklu. Pagal SCAA vertinimo skalę siekia 84 balus iš 100.

ŠALIS: Indonezija
REGIONAS: Sumatra, Aceh, Gayo
ŪKIS: Koptan Gayo Beseri
AUGIMO AUKŠTIS: 1450-1700 m
RŪŠIS: Tim tim, Ateng
APDOROJIMAS: Giling Basah
SKRUDINIMAS: Tamsus
SKONIO PALETĖ: Raudonas vynas, Rudasis cukrus, Cinamonas

Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.

Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.