RŪŠIS
Pacamara
Pacamara – hibridinė kavos pupelių rūšis, išvesta Salvadoro kavos tyrimų institute sukryžminus Maragogype ir Pacas rūšis. Pastaroji buvo atrasta „Santa Petrona“ ūkį valdančios Pacas šeimos plantacijose. Išskirtinis požymis: itin didelės pupelės, kuriose slypi saldūs aromatai ir skoniai.
APDOROJIMAS
Sausasis
Sausasis (natūralus) pupelių apdorojimo būdas yra pats seniausias. Surinktos kavos uogos nuplaunamos ir džiovinamos kartu su odele bei minkštimu saulės spinduliuose. Kai uoga pakankamai išdžiūna, iš jos išimama kavos pupelė. Taip apdorota kava išsaugo daugiau cukraus, todėl yra saldesnė, o jos „kūnas“ tirštesnis.
SCA VERTINIMAS
86,5/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
ŪKIS
Santa Petrona
Salvadoro Santa Anos regione, prie Ilamatepeko ugnikalnio įsikūręs legendinis „Santa Petrona“ ūkis džiugina išskirtinėmis kavomis nuo 1927 metų. Jis vis dar priklauso ją įkūrusiai Pacas Diaz šeimai. Jos palikuonys ir šiandien su ta pačia meile ir dėmesiu augina išskirtinio skonio kavas.
AUGIMO AUKŠTIS
1700 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.