Visai Mokito kavos linijai -40%!

Itin prabangi, išskirtinio skonio, puikiai subalansuota kava, kurioje dera šokoladinis saldumas, marcipanų kvapnumas ir citrusinių vaisių gaiva.

 

RŪŠIS
Pacamara
Pacamara – hibridinė kavos pupelių rūšis, išvesta Salvadoro kavos tyrimų institute sukryžminus Maragogype ir Pacas rūšis. Pastaroji buvo atrasta „Santa Petrona“ ūkį valdančios Pacas šeimos plantacijose. Išskirtinis požymis: itin didelės pupelės, kuriose slypi saldūs aromatai ir skoniai.
APDOROJIMAS
Sausasis
Sausasis (natūralus) pupelių apdorojimo būdas yra pats seniausias. Surinktos kavos uogos nuplaunamos ir džiovinamos kartu su odele bei minkštimu saulės spinduliuose. Kai uoga pakankamai išdžiūna, iš jos išimama kavos pupelė. Taip apdorota kava išsaugo daugiau cukraus, todėl yra saldesnė, o jos „kūnas“ tirštesnis.
SCA VERTINIMAS
86,5/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
ŪKIS
Santa Petrona
Salvadoro Santa Anos regione, prie Ilamatepeko ugnikalnio įsikūręs legendinis „Santa Petrona“ ūkis džiugina išskirtinėmis kavomis nuo 1927 metų. Jis vis dar priklauso ją įkūrusiai Pacas Diaz šeimai. Jos palikuonys ir šiandien su ta pačia meile ir dėmesiu augina išskirtinio skonio kavas.
AUGIMO AUKŠTIS
1700 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠIS

Pacamara

Pacamara – hibridinė kavos pupelių rūšis, išvesta Salvadoro kavos tyrimų institute sukryžminus Maragogype ir Pacas rūšis. Pastaroji buvo atrasta „Santa Petrona“ ūkį valdančios Pacas šeimos plantacijose. Išskirtinis požymis: itin didelės pupelės, kuriose slypi saldūs aromatai ir skoniai.

APDOROJIMAS

Sausasis

Sausasis (natūralus) pupelių apdorojimo būdas yra pats seniausias. Surinktos kavos uogos nuplaunamos ir džiovinamos kartu su odele bei minkštimu saulės spinduliuose. Kai uoga pakankamai išdžiūna, iš jos išimama kavos pupelė. Taip apdorota kava išsaugo daugiau cukraus, todėl yra saldesnė, o jos „kūnas“ tirštesnis.

SCA VERTINIMAS

86,5/100

Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.

ŪKIS

Santa Petrona

Salvadoro Santa Anos regione, prie Ilamatepeko ugnikalnio įsikūręs legendinis „Santa Petrona“ ūkis džiugina išskirtinėmis kavomis nuo 1927 metų. Jis vis dar priklauso ją įkūrusiai Pacas Diaz šeimai. Jos palikuonys ir šiandien su ta pačia meile ir dėmesiu augina išskirtinio skonio kavas.

AUGIMO AUKŠTIS

1700 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Vidutinis

Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

El Salvador Santa
Petrona, 1 kg

39.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Lėto plikymo kavinukas

Tiems, kas mėgsta mėgautis kava lėtai. Lėto plikymo kavinukas nuo kitų filtrinių kavos paruošimo metodų skiriasi ilgesniu plikymo laiku. Kavinuko kavos filtras turi tik tris skylutes apačioje, todėl plikymo laikas natūraliai pailgėja ir pagaminta kava įgauna intensyvesnį, sodresnį ir turtingesnį skonį.

Prancūziškas kavinukas

Vienas iš populiariausių ir paprasčiausių kavos ruošimo būdų. Prancūziškame kavinuke paruošta kava atskleidžia visą joje slypinčią aromatų ir skonių įvairovę. Rekomenduojame naudoti tik šviežiai sumaltas kavos pupeles. Tam puikiai tiks rankinis kavos malūnėlis (pupeles malkite rupiau).

Automatinis kavos aparatas

Tereikia paspausti mygtuką ir akimirksniu mėgausitės kava iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Iš rūšinių kavos pupelių „El Salvador Santa Petrona“ pagaminta espresso kava itin sodri ir tiršta. Palieka ilgai išliekantį malonų poskonį – lyg būtum suvalgęs gabalėlį šokoladinio pyrago su marcipanais ir citrinos žievele.