RŪŠIS
SL 34, SL 28
Šios kavos pupelių rūšys dažniausiai auginamos Kenijoje. Nors jos yra pagarsėjusios dėl didelio jautrumo kavos uogų ligoms, šios rūšys pasižymi išskirtiniu kavos skoniu.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
87.5/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Kirinyaga
Kava iš Kenijos Kirinyagos regiono auga turtingame vulkaniniame dirvožemyje. Po kruopštaus skynimo ji apdirbama gėlame Kamweti upės vandenyje. Skonyje slypinčios saldžios natos, tarsi gyvybingumo suteikiantis rūgštumas ir tvirtas kavos kūnas susijungia į skonių visumą, kuri dažnai vadinama tradiciniu Kenijos kavos skoniu.
AUGIMO AUKŠTIS
1800-1900 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.