1+1

Rūšinė kava
Kenya Kariru

Kenya Kariru saldumas primena prisirpusias avietes ir gerai prinokusius obuolius. Skonyje jaučiamas ir lengvas raudonųjų serbentų rūgštumas. Ši kava išsiskiria ilgai išliekančiu ir itin saldžiu vasariškų uogų poskoniu. Puikiai tiks aromatingam, gerai subalansuotam espresso ar juodos kavos puodeliui.

 

RŪŠIS
SL 34, SL 28
Šios kavos pupelių rūšys dažniausiai auginamos Kenijoje. Nors jos yra pagarsėjusios dėl didelio jautrumo kavos uogų ligoms, šios rūšys pasižymi išskirtiniu kavos skoniu.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
SCA VERTINIMAS
87.5/100
Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
REGIONAS
Kirinyaga
Kava iš Kenijos Kirinyagos regiono auga turtingame vulkaniniame dirvožemyje. Po kruopštaus skynimo ji apdirbama gėlame Kamweti upės vandenyje. Skonyje slypinčios saldžios natos, tarsi gyvybingumo suteikiantis rūgštumas ir tvirtas kavos kūnas susijungia į skonių visumą, kuri dažnai vadinama tradiciniu Kenijos kavos skoniu.
AUGIMO AUKŠTIS
1800-1900 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Vidutinis
Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠIS

SL 34, SL 28

Šios kavos pupelių rūšys dažniausiai auginamos Kenijoje. Nors jos yra pagarsėjusios dėl didelio jautrumo kavos uogų ligoms, šios rūšys pasižymi išskirtiniu kavos skoniu.

APDOROJIMAS

Drėgnasis

Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.

SCA VERTINIMAS

87.5/100

Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.

REGIONAS

Kirinyaga

Kava iš Kenijos Kirinyagos regiono auga turtingame vulkaniniame dirvožemyje. Po kruopštaus skynimo ji apdirbama gėlame Kamweti upės vandenyje. Skonyje slypinčios saldžios natos, tarsi gyvybingumo suteikiantis rūgštumas ir tvirtas kavos kūnas susijungia į skonių visumą, kuri dažnai vadinama tradiciniu Kenijos kavos skoniu.

AUGIMO AUKŠTIS

1800-1900 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Vidutinis

Ši kava skrudinama tiek, kad atsiskleistų visi kavoje slypintys poskoniai ir nei vienas iš jų, kaip ir kavos pupelė, nesudegtų.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

Kenya Kariru, 250 g

13.00 €

RŪŠINĖ MALTA KAVA

Kenya Kariru, 250 g

13.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Keraminis filtras Hario V60

Šis būdas suteiks jums galimybę visiškai kontroliuoti kavos ruošimo laiką ir temperatūrą, todėl kava bus būtent tokia, kokia patinka jums. Hario V60 keraminis filtras padeda atskleisti užslėptas skonines savybes bei aromatus, ir leidžia mėgautis subtiliu kavos skoniu. Būtent dėl to šis kavos ruošimo būdas yra vienas mėgstamiausių ruošiant rūšinę kavą.

Kavinukas Goat Story

Išmanus ir pasaulyje ne vieną apdovanojimą pelnęs kavinukas Gina kavos ruošimą namuose pavers ypatinga patirtimi. Integruotos svarstyklės leis sverti kavą ir vandenį gėrimo ruošimo metu, o dėl didelės 750 ml indo talpos mėgstamą kavą galėsite ruošti visai šeimai vienu metu.

Automatinis kavos aparatas JURA J6

Automatinis kavos aparatas leis mėgautis lengvai, vos vieno mygtuko paspaudimu paruoštais kavos gėrimais. Kavos ruošimo impulsiniu būdu technologija (P.E.P.©) užtikrins, kad ristretto ir espresso būtų tobulo tirštumo – ruošiant mažesnio tūrio gėrimus vanduo per kavą teka ilgesniais intervalais.