TOP kavos pasiūlymas

Kviečiame į „Namų espresso dirbtuves“ ir pristatome naujus mokymus

Sparčiai besivystant kavos kultūrai, stebime kasmet augantį susidomėjimą pusiau automatiniais (espresso) kavos aparatais namams. Susidomėjimas ypač išaugo pandemijos metais, kai mėgstama kavinė, kurioje buvome įpratę stabtelti atsigerti mėgstamo espresso, staiga tapo nepasiekiama. Ne vienam kilo mintis – kodėl gi neįsigijus tinkamos įrangos namams ir nepabandžius pačiam paruošti tobulo skonio espresso ar cappuccino? Visgi ne vieną sustabdė mintis, kad namų barista būti ne taip jau paprasta, o pasiryžę įsigyti tokią įrangą, ieškojo, kur galėtų išmokti visų kavos ruošimo niuansų. 

Išgirdę jūsų norus ir prašymus, kaip tikras Kavos Draugas, suorganizavome pirmąsias „Namų espresso dirbtuves“, kurių metu ne tik dalinomės žiniomis apie espresso kavos aparatus ir smulkiausius kavos ruošimo niuansus, kartu treniravomės gaminti espresso kavą ir suplakti pieno putą, išdegustavome galybę kavų, bet ir smagiai praleidome laiką tikrų kavos draugų rate. 

Namų espresso dirbtuvės – mokymai kiekvienam mėgstančiam kavą 

Į 2 h trukmės mokymus susirinko ir ką tik įsigiję espresso kavos aparatus, ir svarstantys apie tokį pasirinkimą, ir tiesiog gerai laiką norintys praleisti smalsuoliai, bet visus vienijo vienas dalykas – aistra skaniai kavai. Kol populiariausi rinkoje espresso kavos aparatai namams Rocket Espresso „Appartamento“ ir Lelit „Mara X“ kaito, Kavos Draugo barista ir mokymų vedančioji Karina vaišino Chemex kavinuku pagaminta etiopiška Shakisso kava, kvepiančia mėlynėmis ir jazminais, bei pasakojo, kuo skiriasi tokiu būdu pagaminta kava nuo espresso kavos. 

Skanaujant kavą ir besivaišinant prie kavos priderintais užkandžiais, toliau klausėmės Karinos pasakojimo apie espresso kavos aparatų istoriją bei susipažinome su subalansuoto skonio viengubo ir dvigubo espresso formulėmis. Toliau sužinojome, kaip teisingai sumalti kavos pupeles, sutamperiuoti kavą, suplakti šilkinę pieno putą bei kaip teisingai prižiūrėti namų espresso įrangą, kad ši tarnautų ilgiau. 

Po valandėlės teorijos perėjome prie įdomiausios visiems dalies – praktikos. Kiekvienas turėjome savo žvaigždžių valandą ir galėjome išbandyti save baristos vaidmenyje – malėme ir tamperiavome kavą, plakėme pieną, mokėmės vieni iš kitų sėkmių ir nesėkmių, įdėmiai klausėmės profesionalios baristos komentarų ir patarimų. Išgėrėme ne vieną puodelį skanios espresso ir cappuccino! Turėjome progos išbandyti keletą kavos rūšių ir netgi buvome pavaišinti šalto plikymo (cold brew) kava! 

Jau greitai – mokymai apie filtrinius kavos ruošimo būdus ir kavos degustacijos

Matydami jūsų laimingus veidus po praėjusių pirmųjų mokymų ir sulaukę jūsų paskatinimo, nusprendėme plėsti mokymų paslaugų spektrą. Netrukus pristatysime ne tik mokymus apie espresso kavos aparatus, bet ir apie filtrinius kavos ruošimo būdus – madinguosius ir visų jau pamėgtus kavos ruošimo įrankius Chemex, V60, Aeropress ir tt. Be to, matydami jūsų žingeidumą ir smalsumą, pakviesime ir į mokymus apie kavą, kurių metu galėsite išgirsti ne tik įdomių kavos istorijų ir faktų, bet ir paragauti skirtingų kavos rūšių. 

Kadangi žinome, jog tokie mokymai ir degustacijos – puiki dovana gimtadienio ar kita proga bei geras laiko praleidimo būdas darbo kolektyvui ar draugų būriui – pasiūlysime mokymus ir degustacijas ir privačioms grupėms, o kavos degustaciją būsime pasiruošę surengti net ir jūsų pasirinktoje vietoje. Visą informaciją netrukus pateiksime mūsų el. parduotuvėje! Jeigu nekantraujate sužinoti daugiau, o gal jau net ir dabar užsisakyti mokymus ar degustaciją, kreipkitės el. paštu [email protected]  ar telefonu +370 699 44 844. 

Labai džiaugiamės galėdami kartu su jumis eiti kavos pasaulio pažinimo keliu ir atverti vis naujus mėgavimosi kava būdus! 

P.S. Nuotraukose – akimirkos iš pirmųjų Namų espresso dirbtuvių.