TOP kavos pasiūlymas

TV laidoje „Pasaulis pagal moteris“. Apie automatinius kavos aparatus namams

Džiaugiamės sudalyvavę TV laidos „Pasaulis pagal moteris“ rubrikoje „Patarimas“, kurioje „Kavos Draugo“ pardavimų vadovė Iveta Legotė papasakojo apie automatinius kavos aparatus namams bei patarė, kokią kavą reikėtų rinktis, jei gėrimus ruošiate būtent tokiu prietaisu. Vis dar abejojate, ar verta įsigyti automatinį kavos aparatą savo namams? Ši laida – kaip tik jums! Kviečiame žiūrėti arba skaityti.

Mūsų laidos žiūrovės dažnai pasakoja, kad laidą sekmadienio rytais žiūri būtent gerdamos kavą, tad labai simboliška, jog šiandien kalbamės apie tai, kokį namams skirtą kavos aparatą reikėtų pasirinkti mums, kavos mėgėjams. Ką sako ekspertai?

Priklauso nuo to, kiek namuose yra gyventojų, kokią kavą jie mėgsta gerti, kokius receptus dažniausiai renkasi… Įvardijus savo poreikius, išsirinkti tinkamą kavos aparatą išties nėra sunku. 

Nemažai žmonių vis dar mano, kad kavos aparatai yra labai brangūs arba kad jais itin sudėtinga naudotis. Ką apie tai galvojate? 

Tai mitas! Perkamiausi kavos aparatai kainuoja nuo 300 iki 500 eurų. Svarbu paminėti ir tai, kad automatiniu aparatu ruošiama kava netgi padeda sutaupyti, ypač jei įprastai kava mėgaujatės kavinėse ar degalinėse. Mūsų klientai pastebi, kad kavos aparatas greitai atsiperka. Be to, tokie aparatai nereikalauja daug priežiūros (valymo programos yra automatizuotos), o jais naudotis yra ne ką sudėtingiau nei išmaniuoju telefonu. Visa informacija yra pateikiama ekrane: naudotojui belieka sekti pateiktus žingsnius.

Kuo automatiniai kavos aparatai pranašesni už paprastus? 

Automatiniai kavos aparatai gali pasigirti integruotu kavos malūnu, kuris kiekvienąkart šviežiai sumala pupeles vos vienu mygtuko paspaudimu. Taip atskleidžiami geriausi kavos aromatai ir skoniai. Automatiniai kavos aparatai leidžia mėgautis nepaprastai gardžia kava ir atrasti visas joje slypinčias natas. Be to, galite gerti būtent tokią kavą, kokią mėgstate: švelnesnę ar stipresnę. Kai kurie automatiniai aparatai netgi suteikia galimybę išbandyti šalto plikymo kavą!

Kad jau prakalbote apie kavos pupeles, gal galėtumėte patarti, kaip jas išsirinkti? 

„Kavos Draugo“ ekspertai yra atrinkę įvairių kavos pupelių rūšių, puikiai tinkančių automatiniams kavos aparatams. Tokios pupelės turėtų būti šiek tiek tamsiau skrudintos – būtent tada automatiniu aparatu ruoštoje kavoje atsiskleis patys puikiausi aromatai ir skoniai.

Ar galėtumėte žiūrovėms pateikti tokios kavos pavyzdžių? 

Turime „Caprisette“ liniją – Lietuvoje ji yra populiariausia. Be to, patys ragaujame skirtingas kavas ir visąlaik įsiklausome į klientų poreikius. Jeigu jie pageidauja kažko, ko mūsų asortimente dar nėra, mes stengiamės tai jiems pasiūlyti: testuojame, užsakinėjame ir bandome atliepti klientų norus.

O kaip kavos aparato priežiūra? Ar ji sudėtinga? 

Visiškai ne! Kasdien tereikia įpilti vandens į talpą, įberti pupelių ir ištuštinti tirščių indą. Maždaug kartą į du mėnesius (priklausomai nuo to, kiek kavos kasdien išgeriate) kavos aparatas paprašys atlikti nuodugnesnę valymo procedūrą, bet tai taip pat nereikalaus daug pastangų: pakaks paspausti keletą mygtukų.

GREITAS MENIU