TOP kavos pasiūlymas

Receptas idealiai kavai su pienu – švara

#Kavos aparato priežiūra

Išskyrus labiausiai prisiekusius juodos kavos fanus, jau beveik niekas nebesiginčija, kad kava su pienu iškovojo savąją vietą po saule. Visgi, turint kavos aparatą su pieno sistema svarbu atkreipti ypatingą dėmesį į jo priežiūrą. Kadangi iš klientų vis dar gauname nemažai užklausų apie šios dalies priežiūrą, šiandien nusprendėme trumpai paaiškinti, kaip palaikyti tvarką vienoje iš svarbiausių kavos aparato dalių.

O gal nieko neatsitiks, jei neišvalysiu?

Svarbu įsidėmėti, kad pieno sistema yra ta kavos aparato vieta, kur slepiasi daugiausia pavojų. Pirmiausia, įsisenėję pieno likučiai gali užkišti ar net sugadinti kavos aparato pieno sistemą. Ne ką mažiau nuliūdinti gali ir netikėtai sugadintas jūsų gėrimas ar prasta pieno puta. Šios problemos kyla todėl, kad pienas – ypatingai greitai rūgstantis reikalas. Turbūt visi, kuriems teko nors kartą rasti įsisenėjusią išpilto pieno dėmę, įsivaizduoja, koks tai jausmas (ir kvapas). Aha, tikrai neprimena to, ką norėtumėte rasti savo puodelyje. Dėl estetinių priežasčių laiku neišvalytų sistemų nuotraukų čia nekelsime, bet patikėkite, vaizdas ten labai nekoks.

Skirtingiems aparatams – skirtingos procedūros

Kavos aparatai su pilnai automatine pieno sistema turi ir jos valymo programą. Jums tereikės paruošti pieno sistemos valymo skysčio mišinį su ant pakuotės nurodytu kiekiu vandens, įmerkti žarnelę į jį ir sekti nurodymus aparato ekrane. Tai reikėtų atlikti kartą per dieną. Visgi, nors sistema ir vadinama automatine, siekiant idealios švaros visiškai išvengti rankinio darbo nepavyks. Valymo programa tik išskalauja sistemą, tačiau neišvalo visų galimų pieno likučių, todėl visas nuimamas dalis reikėtų išimti ir papildomai praskalauti karštu vandeniu.

Jei turite kavos aparatą su papildoma išorine pieno talpa, dienos pabaigoje išimkite ją ir išardykite visas jos dalis (turėkite omenyje, kad jų gali būti daugiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio). Karštu vandeniu išplaukite talpą ir visas jos dalis, kurios turėjo kontakto su pienu. Jei lieka pieno likučių, rekomenduojame šias dalis pamerkti į šilto vandens ir valymo priemonės mišinį.

Jei jūsų aparatas turi tik pieno putos plakiklį (kapučinatorių), jo valymas paprasčiausias – reikėtų bent kartą per dieną jį nuimti, išardyti, išplauti ir pamerkti į šiltą vandenį bent dešimčiai minučių (idealiu atveju – visai nakčiai), kad pieno likučiai atmirktų. Po to gerai išskalaukite jį po tekančiu vandeniu ir galite vėl naudoti. Taip pat svarbu po kiekvieno pieno plakimo nuvalyti pieno likučius servetėle, kad jie nepridžiūtų.

Švara sveikatai nekenkia

Neretai baiminamasi, kad valymo skysčiai gali turėti organizmui kenksmingų cheminių medžiagų, tačiau dėl to nerimauti nereikėtų. Visos priemonės gaminamos iš saugių medžiagų, o didžioji dalis jų iš natūralių komponentų (pvz. sodos pagrindu), tad jie tikrai nepakenks jūsų organizmui ar gėrimo kokybei.

Atlikdami šiuos kelis paprastus veiksmus kasdien, užtikrinsite idealią pieno putą savo puodelyje ir tvarką savo pieno sistemoje. Visas kavos aparato priežiūrai reikalingas priemones bet kokio modelio aparatams galite rasti mūsų parduotuvėje.

Ir kaip mes mėgstame kartoti – nepamirškite, kavos aparatas ruošia geriausią kavą tiems, kurie juo rūpinasi! 😉

GREITAS MENIU