Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Barista rekomenduoja namams: De’Longhi „La Specialista“

Su Jumis sveikinasi Goda: barista, kavos čempionatų teisėja, kavinių vadovė, baristų trenerė bei Instagram paskyros apie kavą kūrėja. Jau beveik dvejus metus džiaugiuosi draugyste su Kavos Draugu ir galimybe išbandyti naujausius kavos aparatus. Šiandien norėčiau pakalbėti apie du pusiau automatinius De'Longhi espresso kavos aparatų modelius. Galbūt mano įžvalgos padės išsirinkti, kuris aparatas labiau tiks Jūsų namuose. Jūsų dėmesiui: De‘Longhi La Specialista Prestigio ir De‘Longhi La Specialista Arte!

Dizainas

Visų pirma, pakalbėkime apie aparatų išorines savybes. Abu šie modeliai, kaip ir daugelis De‘Longhi espresso kavos aparatų, išlaiko itin klasikinį dizainą, tinkantį kiekvieno namuose. Pati esu klasikinių espresso aparatų mėgėja, o šie abu atrodo itin solidžiai. Prestigio modelis yra šiek tiek didesnis, todėl geriau atrodys erdvesnėje virtuvėje. Tuo tarpu Arte yra nedidelis ir kompaktiškas, todėl užims nedaug vietos. 

Barista savo namuose

Vienas labiausiai patikusių dalykų naudojantis abiem aparatais yra jausmas, jog barista galiu būti ne tik už specializuotos kavinės baro, bet ir savo namuose. Šį jausmą sukuria aparatų funkcionalumas ir, be abejo, visų baristos įrankių gavimas kartu su pasirinktu aparatu. Kavos ruošimo įrankių komplektai kiekvienam aparatui šiek tiek skiriasi, tačiau pagrindas yra tas pats: pieno plakimo indas su puikiu snapeliu, skirtu latte art’ams piešti, bei skirtingo dydžio sieteliai portafiltrams, skirti gaminti viengubiems arba dvigubiems espresso. Kartu su La Specialista Arte modeliu taip pat gausite ir tamper’į kavai suspausti bei jam skirtą padėkliuką. 

Funkcionalumas

Aptarkime prieš tai jau minėtą aparatų funkcionalumą. Abu šie espresso aparatai turi iš anksto suprogramuotus tris receptus: espresso, americano bei tiesiog karštą vandenį arbatai plikyti. O kad viskas būtų dar patogiau ir skaniau, aparatuose yra ir trys skirtingos vandens temperatūros gėrimams ruošti (92, 94 ir 96 C), o tai padeda ne tik plikant skirtingos rūšies arbatas, bet ir ruošiant skirtingų skrudinimo lygių kavą. 

Verta paminėti, kad abu aparatai turi itin galingus steamer’ius pienui kaitinti. Galingas garas padeda greitai ir kokybiškai suplakti pieno putą iki norimos konsistencijos, kuri idealiai tinka piešti latte art’ams. O man, kaip baristai, tai daryti namuose yra pats maloniausias dalykas!

Kalbant apie kavos malimą, La Specialista aparatai turi itin plataus girnų diapazono integruotus pupelių malūnus. O tai reiškia itin dideles galimybes norint susikalibruoti tobulą espresso. Galiu prisiekti, jog tiek baristoms-mėgėjams, tiek profesionalams ši funkcija labai patiks. 

Skirtumai

Galima išskirti tris pagrindinius šių kavos aparatų skirtumus. La Specialista Prestigio modelis šiek tiek lenkia savo mažesnįjį draugą funkcionalumu. Prestigio aparatas turi MY funkciją, kuri leidžia pakeisti trijų, iš anksto nustatytų receptų vandens padavimo kiekį. Smagi funkcija norint susikurti mylimiausius asmeninius receptus. 

Arte modelis mane džiugina galimybe pačiam suspausti kavą portafiltre su rankiniu tamper’iu. Šis veiksmas itin primena darbą už realaus kavos baro ir verčia jaustis tikru kavos profesionalu. Tuo tarpu Prestigio modelis turi iš anksto integruotą tamper’į, kuris neleidžia padaryti žmogiškos paklaidos ir išlaiko švarią aplinką. 

Dėl aparatų dydžio ir aukščiau išvardytų funkcijų skiriasi ir aparatų kainos. Arte modelis yra prieinamesnis ir greičiau atsiperkantis, o su brangesniuoju Prestigio gausite galingesnį aparatą su platesniu funkcionalumu. 

Kalbant iš daugiau nei dešimtmetį už baro besisukančios baristos perspektyvos, Delonghi La Specialista aparatai tikrai sukuria profesionalaus kavos baro jausmą savoje virtuvėje bei leidžia mėgautis itin kokybišku kavos puodeliu.