Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

JURA kavos aparatai namams: kaip išsirinkti?

JURA kavos aparatai

Noriu JURA kavos aparato, bet nežinau, kurį modelį pasirinkti. Kodėl JURA? Juk šveicarai daro tik tai, kas geriausia!

Kavos Draugo konsultantai labai dažnai susiduria su šia situacija – klientas tvirtai apsisprendęs, kad nori būtent JURA kavos aparato, bet nežino, kokį modelį pasirinkti. Puikiai suprantame – gilintis į technines specifikacijas ir niuansus užima labai daug laiko, o ir ne visada aišku, į ką verta atkreipti dėmesį. Todėl nusprendėme šį darbą atlikti už jus ir palyginti JURA namų linijos automatinius kavos aparatus, ypatingą dėmesį skirdami būtent skirtumams tarp jų. 

Nenorime nuskriausti ir tų, kurie dar abejoja, kokį prekinį ženklą pasirinkti. Todėl pirmoje straipsnio dalyje šiek tiek papasakosime apie JURA prekinį ženklą ir kodėl kai kurie kavos mėgėjai net nesvarstydami renkasi JURA.

JURA – 90 metų skaičiuojanti šveicariška sėkmės istorija

JURA – 90 metų skaičiuojanti šveicariška sėkmės istorija

Kompanijos sėkmės istorija prasidėjo 1931 m. Šveicarijos Nyderbuchsiteno mieste. Nepaisydamas Didžiosios depresijos slogių nuotaikų, jaunasis inovatorius Leo Henzirohs įkūrė JURA kompaniją, gaminančią namams skirtus novatoriškus elektrinius prietaisus. Sėkmė slypėjo Leo požiūryje: kai visi suko galvas, ką gali sukurti naujo, jaunasis Leo klausimą formulavo kitaip: „ko gi reikia žmonėms?“. Todėl netgi Antrojo pasaulinio karo metais kompanijos veikla klestėjo – JURA gaminami radijo prietaisai buvo reikalingi kiekvienuose namuose. Pokario laikotarpiu JURA toliau lengvino gyventojų buitį: asortimentas driekėsi nuo lygintuvų, šaldytuvų, elektrinių plytelių iki filtrinių ar moka kavavirių. 

XX a. 8 dešimtmetyje Europoje augant susidomėjimui itališko tipo espresso kava, į žmonių poreikius besiorientuojanti kompanija greitai pagavo naujuosius mados vėjus ir išsikėlė tikslą: sukurti profesionaliems espresso kavos aparatams prilygstantį espresso kavos aparatą namams. Lydint sėkmei 1994 m. JURA nusprendė visą kompanijos dėmesį sutelkti tik į premium klasės automatinius kavos aparatus.

Šiandien JURA – pasaulinė premium klasės automatinių kavos aparatų lyderė, o JURA kavos aparatai siejami su statusu, prestižu ir aukščiausia kokybe. Pagrindinėje būstinėje Nyderbuchsitene darbuojasi geriausios inžinierių, technikų ir dizainerių komandos, kurios nuolat ieško geriausio sprendimo tobulam kavos skoniui pasiekti. Be to, vis dar vadovaujamasi pirmuoju JURA įkūrėjo klausimu: ko gi reikia žmonėms?

JURA kavos aparatai – kodėl kavos mėgėjai juos renkasi? 

Kodėl rinktis JURA kavos aparatą?

JURA kompanijos istorija, patirtis bei su Šveicarija siejamas prestižiškumas – be jokios abejonės, svarbus argumentas pasirenkant šį prekinį ženklą. Tačiau yra dar keli svarbūs aspektai, kodėl kavos mėgėjai renkasi būtent JURA.

Aukščiausios kokybės kavos gėrimai

Aukščiausios kokybės kavos gėrimai

Jura kavos aparatus projektuoja 70 inžinierių komanda. Jų tikslas – vienu mygtuko paspaudimu pagaminta tobulo skonio kava, prilygstanti pagamintai profesionalaus baristos. Jie puikiai žino, kad svarbiausi populiariausių kavos receptų ingredientai: espresso ir pieno puta, todėl nuolat tobulina jų kokybę. 

Žinodami, kad kavos mėgėjai dažnai skundžiasi automatiniais kavos aparatais gaminamų ristretto ir espresso kavų kokybe (dažnai jos būna pernelyg skystos ir joms trūksta aromato), JURA inžinieriai sukūrė revoliucingąją P.E.P.© technologiją. Ruošiant mažesnio tūrio gėrimus karštas vanduo, pulsuodamas, trumpais intervalais bėga per kavą. Taip kavos plikymo laikas pailgėja ir paruošta kava yra tirštesnė ir aromatingesnė. 

Pieno putos technologiją inžinieriams pavyko ištobulinti taip, kad paruošta pieno puta atitiktų baristų standartus. Joje nėra stambių burbuliukų, jos struktūra primena aksomą. Ir visa tai vos vienu mygtuko palietimu. 

Būtent todėl dažnai JURA kavos aparatų gerbėjai sako, kad JURA aparatai gamina skaniausią kavą. 

Paprastas valdymas

Paprastas valdymas

Bent kartą gaminę kavą JURA kavos aparatu žino, kad tai daryti labai paprasta – tereikia paspausti norimo kavos gėrimo simbolį ekrane. JURA kavos aparatai pasižymi intuityviu valdymo konceptu – viskas išdėstyta itin paprastai ir aiškiai, neapkraunant vartotojo nereikalingomis detalėmis. JURA puikiai žino, kad genialumas slypi paprastume. 

Be to, galite valdyti kavos aparatą iš savo išmanaus įrenginio, atsisiuntę išmaniąją JURA programėlę J.O.E® (programėlė veikia su visais JURA kavos aparatais, turinčiais Smart Connect/WiFi Connect priedėlį). Šios programėlės dėka kavos aparato meniu yra perkeliamas į išmanų įrenginį – jūs galite keisti kavos aparato ir gėrimų nustatymus bei gaminti gėrimus tiesiai iš jo. Programėlėje rasite ir kavos aparato instrukciją.

Paprasta priežiūra

Paprasta priežiūra

JURA kavos aparatai taip pat yra pelnę paprasčiausiai prižiūrimų kavos aparatų vardą:

  • Tai bene vieninteliai kavos aparatai rinkoje, kurių kavos virimo mechanizmai suprojektuoti taip, kad jiems pravalyti pakanka automatinės valymo programos naudojant valymo tabletes. Nereikia kas mėnesį patiems traukti kavos virimo mechanizmo ir jo valyti. Patikėkite, tai yra labai patogu.
  • Naudojant ir reguliariai keičiant JURA vandens filtrą, kavos aparato nereikia papildomai nukalkinti. Tai taupo jūsų laiką. Be to, dar niekada nebuvo taip patogu naudoti vandens filtro – dėl naujosios RFID technologijos kavos aparatas automatiškai atpažįsta įstatytą vandens filtrą ir jums nereikia jo papildomai užprogramuoti. Smulkmena, bet maloni.
  • Integruotos automatinės priežiūros programos – kavos virimo mechanizmo valymo, pieno sistemos valymo ir skalavimo, nukalkinimo – yra itin efektyvios, greitos ir paprastos. 

Apdovanojimais įvertintas dizainas

Apdovanojimais įvertintas dizainas

Ne kartą esame susidūrę su situacija, kai klientai renkasi kavos aparatą ir galutinis verdiktas yra toks – noriu JURA aparato, nes jie man gražiausi. Iš tiesų, šie klientai tiesiog turi gerą skonį, nes JURA kavos aparatai nuolat apdovanojami tarptautiniais dizaino apdovanojimais. Pasirinktas Cool Nordic stilius žavi minimalizmu, aiškiomis ir švariomis linijomis. Gamybai naudojamos tik aukščiausios kokybės medžiagos. Į kavos aparatus malonu žiūrėti ir juos liesti. Taigi, visame pasaulyje jie pripažįstami ne tik dėl skanios kavos, paprasto valdymo ir priežiūros, bet ir kaip interjerą puošiantys ir gerą skonį reprezentuojantys dizaino objektai. 

JURA kavos aparatų gidas

JURA kavos aparatų gidas

Dabar kviečiame pakeliauti po JURA automatinių kavos aparatų pasaulį. Sugrupavome JURA namų linijos automatinius kavos aparatus į keturias kategorijas. Būtent šiuos modelius dažniausiai tarpusavyje lygina JURA kavos aparatų pirkėjai. Tikimės, kad šis palyginimas ir mūsų įžvalgos padės išsirinkti tą JURA kavos aparato modelį, kuris geriausiai atitiks jūsų asmeninius poreikius ir norus.

JURA kavos aparatai espresso ir juodos kavos mėgėjams

Specifikacija ENA 4 E6
699 Eur 799 Eur
Kavos gėrimai
Kavos gėrimų rūšys Espresso

Juoda kava

Caffe doppio

Espresso doppio

Espresso

Juoda kava

2 x Espresso

2 x Juodos kavos

Cappuccino*

Porcija pieno putos

Karštas vanduo

Caffe Barista

Lungo Barista

Espresso doppio

Espresso macchiato

Privalumai
Išmanus pakaitinimas + +
3D plikymo technologija +
JURA standartai
Kintamo dydžio kavos ruošimo sistema 610 g 516 g
Kavos malūnėlio tipas Aroma G3 Profesionalus Aroma malūnėlis
Pieno sistema HP1/CX3
Parametrų ir programavimo nustatymai
Ekranėlis Simboliai 2.8 spalvotas
Kavos stiprumo lygiai 3 8
Programuojama kavos ruošimo temperatūra 2
Programuojama karšto vandens temperatūra 3
Higienos standartai
Nulašėjimo padėklo elektroninė kontrolė + +
Techniniai duomenys
Reguliuojamo aukščio kavos piltuvėlis 75105 mm 65111 mm
Vandens talpos tūris 1,1 l 1,9 l
Kavos pupelių talpa 125 g   280 g
Kavos tirščių talpa (porcijomis) 10   16
Plotis x aukštis x gylis (cm) 27,1 x 32,3 x 44,5  28 x 34,6 x 44,4

 

JURA „ENA 4” 

JURA ENA 4

2021 m. JURA naujiena – stilingas ir itin kompaktiškas vieno puodelio (ruošiantis vienu metu po vieną porciją) kavos aparatas espresso ir juodos kavos mėgėjams. Pagaminsite 4 kavos receptus: espresso, juodą kavą, espresso doppio ir caffe doppio. 

Išskirtinę kavos kokybę užtikrina Aroma G3 kavos malūnėlis. Juo kava sumalama išskirtinai greitai, išlaikant visą pupelių aromatą. Į kavos ruošimo procesą integruotos naujausios JURA technologijos: išmanus pakaitinimas ir 3D plikymo technologija. Išmanus pakaitinimas užtikrina, kad nuo pirmojo puodelio ruošiama kava būtų tobulos temperatūros, o dėl 3D technologijos, naudojamos ruošiant kavą, visas maltos kavos paviršius yra tolygiai apsemiamas vandens, todėl kava yra dar skanesnė ir aromatingesnė. 

Kalbant apie JURA standartus, parametrus ir programavimo nustatymus: rinkitės iš 3 kavos stiprumo lygių 6-10 g amplitudėje. 10 g – tai vidutinio stiprumo kava, bet stipresnės kavos mėgėjai gali rinktis espresso doppio arba caffe doppio receptus. Kavos aparatas turi ekranėlį su simboliais.

Apie skaičius: reguliuojamo aukščio kavos piltuvėlį pakelsite aukščiau iki 105 mm (maksimalus puodelio aukštis). Kadangi kavos aparatas itin kompaktiškas, jis turi ne tik sumažintą kavos virimo mechanizmą (talpa: 6-10 g), bet ir kitas talpas: vandens – 1,1 l, pupelių – 125 g, o kavos tirščių – 10 porcijų. Į kavos aparatą integruota ir dar viena naudinga funkcija – nulašėjimo padėklo elektroninė kontrolė. Prisipildžius padėklui, kavos aparatas nurodo jį ištuštinti. 

JURA „E6”

Toje pačioje kainų kategorijoje esti ir JURA E6 modelis – nors jis yra šiek tiek senesnis nei ENA 4 modelis, bet turi nemažai papildomų funkcijų. Kuo gi jis skiriasi nuo ENA 4 modelio? 

Visų pirma, JURA E6 gamina daugiau kavos receptų. Rinkitės papildomus juodos kavos receptus – 2 porcijas espresso ir 2 porcijas juodos kavos vienu metu, madinguosius caffe barista ir lungo barista bei espresso doppio. Be to, dėl integruotos pieno sistemos atsiranda galimybė ruošti ir receptus su pienu – cappuccino, espresso macchiato ir porciją pieno putos. Dar viena svarbi funkcija – karštas vanduo. 

Išskirtinę kavos kokybę užtikrina profesionalus Aroma malūnėlis. Jis užtikrina 12,2 % stipresnį aromatą ir puikią malimo kokybę. Kalbant apie kitas kavos ruošimo technologijas: nors 3D plikymo technologijos šis kavos aparatas dar neturi, išmanusis pakaitinimas jau yra, todėl karštos kavos mėgėjai gali drąsiai rinktis šį modelį. 

Kalbant apie JURA standartus, parametrus ir programavimo nustatymus: rinkitės net iš 8 kavos stiprumo lygių plačioje amplitudėje – 5 – 16 g (ENA 4 modelyje amplitudė: 6 – 10 g). Tai reiškia, kad JURA E6 per vieną plikymo procesą gali pagaminti itin stiprų espesso ar juodą kavą. Lyginant su ENA 4 modeliu – šiame programuokite kavos ruošimo temperatūrą (2 lygiai) ir karšto vandens temperatūrą (3 lygiai). Kavos aparatas turi 2.8 colių spalvotą ekranėlį, todėl jį valdyti dar patogiau ir maloniau. 

Apie skaičius: reguliuojamo aukščio kavos piltuvėlį pakelsite gerokai aukščiau – iki 111 mm. Kavos aparatas E6 yra platesnis ir aukštesnis už ENA 4, todėl ir turi padidintas talpas. Vandens talpa bene dvigubai talpesnė – 1,9 l, pupelių – net 280 g, o tirščių – 16 porcijų. Aišku, dėl to tenka paaukoti kavos aparato kompaktišką dydį. 

Kavos Draugo patarimas: jeigu jums itin svarbus kavos aparato kompaktiškumas, esate vien tik espresso ir juodos kavos mėgėjas, geriate per dieną po kelis puodelius kavos, ENA 4 – puikus pasirinkimas jums. Jeigu visgi mėgstate pasimėgauti įvairiais juodos kavos receptais ir norite turėti galimybę ruošti kavą su pienu (sau, o galbūt svečiams), mėgstate itin stiprią espresso kavą ir geriate daug kavos – rinkitės JURA E6 modelį.

JURA kavos aparatai mėgstantiems gėrimus su pienu

Antroji kavos aparatų grupė – populiariausi JURA modeliai namams, skirti mėgstantiems tiek espresso ir juodą kavą, tiek ir dažnai besimėgaujantiems kavos gėrimais su pienu. Vienoje kainų kategorijoje išsirikiuoja – Ena 8 Touch ir pats populiariausias JURA modelis – E8. 

Specifikacija Ena 8 Touch E8
1099 Eur 1249 Eur
Kavos gėrimai
Kavos gėrimų rūšys Ristretto

Espresso

Juoda kava

Cappuccino

Espresso doppio

Espresso macchiato

Latte macchiato

Flat white

Porcija pieno putos

Karštas vanduo

Caffe Barista 

Cortado

Espresso

2 x Espresso

Juoda kava

2 x Juodos kavos

Cappuccino

Cappuccino Extra Shot

Caffee Barista

Lungo Barista

Espresso doppio

Espresso macchiato

Cortado

Latte macchiato

Latte macchiato Extra Shot

Flat white

Flat white Extra Shot

Porcija pieno putos 

Karštas vanduo

Privalumai
Išmanus pakaitinimas + +
3D plikymo technologija + +
Smart Mode režimas + +
JURA Cockpit + +
JURA standartai
Kintamo dydžio kavos ruošimo kamera 610 g 516 g
Kavos malūnėlio tipas Aroma G3 Profesionalus Aroma malūnėlis
Pieno sistema HP1 / CX1 HP3 / CX3
Parametrų ir programavimo nustatymai
Ekranėlis 2.8” liečiamas spalvotas 2.8” spalvotas
Higienos standartai 
Vienu mygtuko palietimu – pieno sistemos valymas (automatinis) +
Techniniai duomenys
Reguliuojamo aukščio kavos piltuvėlis 68138 mm 65111 mm
Atskiras reguliuojamo aukščio piltuvėlis gėrimams su pienu 107–153 mm
Vandens talpos tūris 1,1 l 1,9 l
Kavos pupelių talpa 125 g 280 g
Kavos tirščių talpa (porcijomis) 10 16
Plotis x aukštis x gylis (cm) 27,1 x 32,3 x 44,5 28 x 35,1 x 44,6

 

JURA „ENA 8 Touch” 

Kompaktiškai JURA serijai ENA priklausantis kavos aparatas ENA 8 Touch gamina visus populiariausius gėrimus vienu paspaudimu: nuo espresso, juodos kavos, cappuccino, latte macchiato iki madingųjų flat white, caffe barista ir cortado receptų. Tiesa, kaip ir visi ENA serijos modeliai, šis taip pat gamina po 1 porciją vienu metu.

Kas dėl kavos ruošimo proceso: integruotas Aroma G3 malūnėlis užtikrina greitą ir kokybišką malimą. Kaip ir JURA ENA 4 modelis, šis kompaktiškas kavos aparatas turi pamažintą kavos virimo mechanizmo talpą, todėl kavos stiprumą reguliuokite iki 10 g vienai porcijai. 

Kalbant apie patį kavos ruošimo procesą – į šį kavos aparatą integruotos naujausios JURA technologijos: išmanusis pakaitinimas itin karštai kavai nuo pirmojo puodelio bei 3D plikymo technologija dar aromatingesnei ir skanesnei kavai.

Dėl valdymo ir meniu: visus nustatymus keiskite naudodamiesi patogiu 2.8 colių spalvotu liečiamu ekranėliu. Taip pat naudokitės Smart Mode režimu – jį aktyvavus kavos aparatas įsimena dažniausiai pasirenkamus gėrimus ir juos atvaizduoja pagrindiniame meniu. JURA Cockpit leidžia dar patogiau sekti, kiek liko laiko iki sekančios priežiūros programos.

Apie skaičius: reguliuojamo aukščio piltuvėlis pasikelia net iki 138 mm, todėl jūsų mėgstamas aukštas puodelis čia puikiai tilps. Talpų dydžiai: vandens – 1.1 l, pupelių – 125 g, tirščių – 10 porcijų. Būtent dėl nedidelių talpų šis kavos aparatas gali turėti tokį kompaktišką dydį. Dėl jo šis modelis yra itin mėgstamas ir populiarus.

JURA „E8” 

JURA E8

Vienareikšmiškai sėkmingiausias JURA kavos aparato modelis. Anot JURA, E8 – tai tobulas malonumo, universalumo ir prabangos derinys. Kuo šis modelis skiriasi nuo ką tik aptarto JURA ENA 8 Touch? 

Kalbant apie kavos receptus: kaip E6 modelis, E8 gamina dvi porcijas vienu metu. Todėl vienu metu gaminkite kavą sau ir namiškiams ar draugui. Ir aišku, tai reiškia, kad kavos aparatas turi nesumažintą kavos virimo mechanizmą, kuriame telpa iki 16 g kavos. Todėl galite mėgautis itin stipriu kavos gėrimu vienu paspaudimu. Papildomi receptai: lungo barista ir gėrimai su pienu su extra shot funkcija (pastarieji irgi patiks stiprios kavos mėgėjams).

Į kavos aparatą integruotos visos naujausios ruošimo technologijos (kaip ir ENA 8 Touch modelyje), bet šis turi profesionalų Aroma malūnėlį, kuris užtikrina 12,2 % stipresnį aromatą ir dar geresnę malimo kokybę.

Dar vienas svarbus patobulinimas – dėl optimizuotos skysčių sistemos pieno sistemos valymas atliekamas automatiškai, vienu mygtuko paspaudimu. 

Apie skaičius: gėrimams su pienu skirtas piltuvėlis pasikelia dar aukščiau – net iki 153 mm, todėl jūsų latte stiklinės puikiai tilps. Kavos aparatas yra didesnių išmatavimų nei kompaktiškasis ENA 8 Touch, bet dėl to turi ir bene dvigubai didesnes talpas (kas yra patogu geriant daugiau kavos). 

Kavos Draugo patarimas: jeigu jums itin svarbus kompaktiškumas, mėgstate vidutinio stiprumo kavą ir geriate kelias kavos porcijas per dieną, rinkitės ENA 8 Touch modelį. Jeigu norite maksimaliai universalaus modelio, kartais arba dažnai mėgaujatės stipresne kava, namuose turite daug besimėgaujančių kava, rekomenduojame rinktis populiariausią visų laikų JURA modelį – E8.

JURA kavos aparatai besirenkantiems aukščiausią klasę

Pereiname į kavos aparatų kategoriją, kurioje dažniausiai klausiama, o už ką čia tie papildomi keli šimtai eurų? Nors šie kavos aparatai nėra toje pačioje kainų kategorijoje, bet juos dažnai lygina tarpusavyje, norėdami sužinoti, kokios funkcijos ir galimybės prisideda su kiekvienu žingsniu aukštyn. Tad panagrinėkime!

Specifikacija S8 J6 Z10
1599 Eur 1699 Eur 2499 Eur
Kavos gėrimai
Kavos gėrimų rūšys Ristretto

2 x Ristretto

Espresso

2 x Espresso

Juoda kava

2 x Juodos kavos

Cappuccino

Caffe latte

Espresso macchiato

Latte macchiato

Flat white

Porcija pieno putos

Porcija pieno

Karštas vanduo

Karštas vanduo žaliajai arbatai

Ristretto

2 x Ristretto

Espresso

2 x Espresso

Juoda kava

2 x Juodos kavos

Cappuccino

Espresso Macchiato

Latte macchiato

Flat white

Porcija pieno putos

Porcija pieno 

Karštas vanduo

Espresso

2 x Espresso

Juoda kava

2 x Juodos kavos

Cappuccino

Caffe latte

Caffe Barista 

2 x Caffee Barista

Lungo Barista

2 x Lungo Barista

Espresso doppio 

Espresso macchiato

Cortado 

Latte macchiato

Flat white

Porcija pieno putos

Porcija pieno

Kavinukas kavos

Karštas vanduo 

Karštas vanduo žaliajai arbatai

Cold Brew Espresso

Cold Brew Coffee

Cold Brew Cappuccino

Cold Brew Caffe latte

Cold Brew macchiato

Cold Brew Cortado

Cold Brew Latte macchiato

Cold Brew Flat white

Cappuccino Extra Shot

Caffee latte Extra Shot

Latte macchiato Extra Shot

Flat White Extra Shot

Privalumai
Cold Extraction Process (Šalto plikymo procesas) +
Išmanus pakaitinimas +
3D plikymo technologija +
Automatinis malūno prisitaikymas (A.G.A.) +
Automatinis persijungimas nuo pieno prie pieno putos +
Smart Mode režimas +
JURA Cockpit +
Siųstuvas kaip standartinis priedas Smart Connect Smart Connect WiFi Connect
JURA standartai
One Touch Lungo funkcija +
Kavos malūnėlio tipas Profesionalus Aroma malūnėlis Aroma G3 Produktą atpažįstantis malūnėlis (P.R.G.)
Parametrų ir programavimo nustatymai
Ekranėlis 4.3” spalvotas lietimui jautrus 2.8” spalvotas ekranas 4.3” spalvotas lietimui jautrus
Programuojama pieno / pieno putos temperatūra (lygiais) 10
Higienos standartai
Vieno mygtuko palietimu – pieno sistemos valymas (automatinis) +
Dizainas ir medžiagos
Išgaubta 3 mm aliuminio priekinė panelė +
Mėlynos spalvos vandens talpos apšvietimas +
Techniniai duomenys
Reguliuojamo aukščio / pločio dvigubas piltuvėlis 78150 mm / 2450 mm
Reguliuojamo aukščio / pločio kavos piltuvėlis 72118 mm 65111 mm / 2050 mm
Reguliuojamo aukščio kavos piltuvėlis 72118 mm
Reguliuojamo aukščio kapučino piltuvėlis 111157 mm 110153 mm
Reguliuojamo aukščio karšto vandens piltuvėlis 111157 mm 110153 mm 110153 mm
Vandens talpos tūris 1,9 l 2,1 l 2,4 l
Kavos pupelių talpa 280 g 250 g 280 g
Kavos tirščių talpa (porcijomis) 16 16 20
Plotis x aukštis x gylis (cm) 28 x 34,8 x 44,4 28,5 x 34,2 x 43,3 32 x 38 x 45

 

JURA „S8” 

JURA S8

JURA S8 modelis priklauso prabangių vidutinės klasės kavos aparatų segmentui. Kad būtų patogiau susigaudyti, palyginkime šį modelį su E8. Tiesa, S8 yra šiek tiek senesnis modelis nei atnaujintasis E8. Todėl nereikėtų stebėtis, kad E8 turi tokių funkcijų, kurių neturi S8. 

Visų pirma, atkreipkime dėmesį į valdymą. JURA S8 turi gerokai platesnį ir jau liečiamą ekraną – jis atrodo prabangiau ir, aišku, jį lengviau valdyti. Be to, S8 kavos aparato komplektacijoje iš karto rasite pridėtą Smart Connect priedėlį, kurio dėka galėsite valdyti kavos aparatą tiesiai iš savo išmanaus įrenginio. E8 atveju jį reikėtų įsigyti papildomai. 

Su S8 modeliu gaunate galimybę ir sukurti savo receptus. Kopijuokite esamus, juos personalizuokite ir išsaugokite, suteikdami norimą vardą. 

Kas dėl kavos receptų: S8 gamina keliais receptais netgi mažiau, nes dar neturi caffe barista ir lungo barista receptų, espresso doppio, neturi ir extra shot funkcijos. Tačiau turi kitą svarbią naujovę – latte kavą. Dėl patobulinto kapučinatoriaus (kuris gamina ne tik pieno putą, bet ir karštą pieną) atsiranda galimybė paruošti ne tik pakaitintą ir plaktą pieną, bet ir tiesiog tik pakaitintą. Įdomu tai, kad esti daug žmonių, kuriems ši funkcija yra labai svarbi! Taip pat S8 siūlo karšto vandens žaliai arbatai galimybę. 

Dar viena maloni ypatybė – kavos pupelių elektroninė kontrolė. Ji užtikrina, kad niekada kavos pupelės nesibaigtų kavos ruošimo viduryje ir malūnėlis neveiktų tuščiai. Ir kadangi jau pasinėrėme į detales – S8 piltuvėliai pasikelia 6-7 cm aukščiau. 

Ir smalsuoliams – ko gi S8 neturi, ką turi E8? Kadangi tai visiškai nėra paslaptis, vardiname: išmanaus pakaitinimo, 3D plikymo technologijos, Smart Mode režimo, Jura Cockpit funkcijos ir supaprastinto, vienu mygtuko palietimu atliekamo pieno sistemos valymo. Nepaisant to, itin prabangus liečiamas ekranas, pridedamas Smart Connect priedas, pieno konsistencijos reguliavimas ir kitos malonios detalės (itin stilingas dizainas) kartais nusveria į S8 pusę…

JURA „J6” 

Šio modelio pagrindinis išskirtinumas – ne vienu prestižiniu apdovanojimu įvertintas prabangus dizainas ir spindinti balta spalva. Dažnai klientai šį kavos aparatą išsirenka vos pamatę ir visa kita tampa nesvarbu (ir mes visai nejuokaujame!). Visgi šis kavos aparatas yra ne tik gražus.

Kalbant apie technologijas ir receptų pasirinkimus – J6 modelis skaičiuoja jau kelerius metus, todėl šiek tiek nusileidžia S8 modeliui (žiūrėkite į lentelę). Čia vis dar rasite Aroma G3 malūną (S8 turi profesionalų Aroma malūnėlį), siauresnį ekraną su mygtukais ir valdymo ratuku (S8 turi lietimui jautrų ekraną), bei keletu receptų mažiau – nėra latte recepto ir karšto vandens žaliajai arbatai.

Tačiau J6 turi ir keletą ypatybių, kuriomis pranoksta S8. Visų pirma, tai – atskiras karšto vandens antgalis – su juo bus patogiau pasigaminti karšto vandens (S8 modelyje karštas vanduo bėga pro tą pačią vietą kaip ir pienas). Antra, reguliuojasi ne tik kavos piltuvėlio aukštis, bet ir plotis – tai itin patogu norint naudoti platesnius puodelius. 

Dar viena patogi detalė – naujo dizaino J6 priedų laikymo skyrelis. Lengvai išimamas ir indaplovėje plauti pritaikytas įdėklas – ideali vieta keičiamam pieno piltuvėliui ir pieno žarnelei laikyti. Šis sprendimas padeda palaikyti tvarką ir sutaupyti vietos. 

Tiesą sakant, dažnai būtent stulbinantis dizainas ir balta spalva dažnai nusveria būtent į šio modelio pusę. Ir mes puikiai suprantame kodėl, nes JURA J6 modelio žavumui tikrai sunku atsispirti. 

JURA „Z10”

Pirmasis pasaulyje: pažangusis Z10 su P.R.G., kurį naudojant galima ruošti karštai ir šaltai plikytus kavos gėrimus! Naujasis JURA Z10 tapo pagrindine 2021 metų JURA ir viso automatinių kavos aparatų pasaulio naujiena. Sunku net lyginti šį kavos aparatą su kitais JURA kavos aparatas, nes jis visa galva aukščiau. Tiesiog atkreipiame dėmesį į šio modelio ypatumus: 

P.R.G. malūnėlis (Product-recognizing grinder). Visiškai naujo tipo malūnėlis yra valdomas elektroniniu būdu ir pagal pasirinktą gėrimą automatiškai pritaiko malimo rupumą: nuo smulkaus – mažo tūrio kavoms iki stambaus – didesnio tūrio gėrimams. Tiesa, galite rupumą valdyti ir patys, naudodamiesi Aroma Selection funkcija.  

Šalto plikymo kava. Automatinių kavos aparatų rinkoje esti aparatų, gaminančių šaltą kavą, bet jie gamina tokiu būdu – pagaminti karšti gėrimai yra atvėsinami ledukais. Tokiu būdu kava tiesiog atskiedžiama. Z10 gamina tikrą šaltą kavą naudodamas šiandien itin populiarią šalto kavos plikymo technologiją – pliko kavą šaltu vandeniu, kuris pulsuodamas lėtai skverbiasi per šviežiai maltas kavos pupeles. O išmanusis P.R.G. malūnėlis šaltiems gėrimams pritaiko specialų malimo rupumą, kad pagaminta kava būtų puikaus skonio. 

Automatinis persijungimas nuo plakto pieno iki tiesiog pakaitinto (10 temperatūros lygių). Pagal pasirinktą kavos gėrimo su pienu receptą kavos aparatas pats automatiškai sureguliuoja pieno konsistenciją, todėl jums nebereikia tuo rūpintis. Be to, galite reguliuoti ne tik kavos temperatūrą, bet ir pieno – rinkitės net iš 10 temperatūros lygių!

Elegantiškas dizainas.  Kavos aparatas atrodo išskirtinai elegantiškai ir prabangiai. Apgalvota kiekviena detalė, todėl jis neabejotinai taps interjerą puošiančiu svarbiu namų akcentu. 

Kavos Draugo patarimas: šioje kategorijoje paliekame pasirinkimą jums. Bet visgi – jeigu neriboja biudžetas, vienareikšmiškai rinkitės JURA žvaigždę – Z10.

JURA kavos aparatai vertinantiems išskirtinę prabangą

JURA „GIGA 6” 

JURA GIGA 6

„Giga 6“ – JURA automatinių kavos aparatų namams pasididžiavimas, perkeliantis kavos ruošimo procesą į dar aukštesnį lygį. Ir nors po Z10 kavos aparato, atrodytų, kad negali būti dar geriau, „Giga 6“ stebina. 

Dviguba galia tobulai kavai paruošti (net 28 receptai). Du kaitinimo elementai ir dvi pompos leidžia akimirksniu vienu metu paruošti ir kavą, ir pieną/pieno putą. Tai leidžia sukurti tobulo skonios gėrimus su pienu bei atveria plačias galimybes madingiausiems kavos receptams ruošti: flat white, cortado, latte ir kitiems. Be to, ruoškite dvi porcijas gėrimų su pienu vienu metu.  

2 keraminiai malūnai kavos įvairovei ir eksperimentams. 2 elektroniniu būdu reguliuojami aukščiausios kokybės ilgaamžiai malūnai suteikia galimybę naudoti dvi skirtingas pupelių rūšis. Todėl daugiau nebereikia ieškoti kompromisų su namiškiais, kokias kavos pupeles šį kartą pasirinkti – visuomet gerkite savo mėgstamą kavą. Dar daugiau – JURA „Giga 6“ aparatas leidžia sukurti savo pačių kavos mišinį maišant norimu santykiu pupeles iš abiejų malūnų. Todėl eksperimentuokite ir kurkite savo mišinius!

Prabangus minimalizmas. Kavos aparatas yra pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų pasirenkant minimalistinį dizainą: aiškias ir tiesiais linijas, minimalų detalių kiekį. Prabangumo įspūdį suteikia 3 mm storio aliuminio aparato priekinė dalis bei prabangūs chromuoti, iš cinko išlieti malūnų dangteliai. Prabangaus minimalizmo stilistika pastebima ir pačiame kavos aparato meniu: paliktos tik esminės detalės pateikiant galimas pasirinkti funkcijas, tiek atvaizduojant gėrimų simbolius (šių pavadinimus galima pakeisti į savus arba netgi paslėpti).

„Penkių žvaigždučių“ kokybė. Kiekviena kavos aparato detalė yra tobulai apgalvota. Naujo dizaino nulašėjimo padėklas (galima plauti indaplovėje!) yra sukurtas taip, kad galima būtų jį lengvai viena ranka ištraukti, ištuštinti bei įdėti atgal neišpilant nei vieno lašo.

Pabaigai

Tikimės, kad šis straipsnis padėjo jums susipažinti su JURA kavos aparatais ir galbūt netgi išsirinkti tą, kuris taps jūsų. Jeigu dar turite klausimų dėl modelio pasirinkimo, Kavos Draugo konsultantai su malonumu į juos atsakys. Taip pat laukiame Jūsų Kavos Draugo salonuose, kuriuose galite pamatyti šiuos kavos aparatus ir netgi paragauti jais pagamintos kavos.