Atsibodo tirščiai? 6 geresni kavos plikymo būdai Linas Kavos aparatai Dalintis: Link copy Ar žinojote, kad puodelyje tiesiog verdančiu vandeniu užpylę net ir pačios aukščiausios kokybės kavą, dažniausiai iššvaistysite gerąsias jos skonio savybes? Taip plikydami nepajusite viso malonumo, kurį gėrimas galėtų suteikti. Visgi, tai nereiškia, kad vienintelis būdas gerti geresnę kavą namuose – iškratyti paskutines santaupas iš taupyklės brangiam automatiniam kavos aparatui. Yra ir aukso viduriukas – gerokai skanesnius rezultatus galima pasiekti ir kitais, jau tradiciniais tapusiais rankiniais būdais ir specialiais kavinukais. Ryškiau atskleidžiamas kavos aromatas, daugiau skonio kontrolės, ir, žinoma, jokių tarp dantų girgždančių tirščių – viskas vos už keliasdešimt eurų. Skamba neblogai? Tada turime jums gerų naujienų ir net 6 tokius kavos virimo būdus: French press Šis stiklinis prancūziškas kavinukas (French Press) turbūt dažniausiai lentynose randamas ir plačiausiai pamėgtas kavos ruošimo indas. Jo sėkmės paslaptis visai paprasta – lengvas ir patogus kavos paruošimas už nedidelę kainą. Papildomi filtrai jam taip pat nereikalingi. Prancūziškame kavinuke malta kava užplikoma karštu vandeniu, paliekama „pritraukti“ ir po kelių minučių nuspaudžiami jos tirščiai. Kava intensyvi, o aromatas ryškus. Šis būdas puikiai tinka didesnėms kompanijoms, nes vienu metu galima paruošti iki 8 puodelių. Tinkamiausias kavos malimas – rupus. Kaip ruošti kavą French Press kavinuku, žiūrėkite čia. [siteorigin_widget class=“Custom_Blog_Post_Product_Widget“][/siteorigin_widget] Aeropress Aeropress Taip, patrauklumu jis neprilygsta prašmatniems stikliniams indams ir yra kiek panašus į daiktą, nugvelbtą iš chemijos kabineto, bet tai nepadaro jo mažiau mylimu tarp kavos entuziastų. Aeropress išskirtinumas – ypatingai paprastas ir tvirtas 3 dalių mechanizmas, kuris spaudimo pagalba paruošia kavą vos per kelias minutes praktiškai bet kur. Šis būdas idealiai tinka norintiems kavos ruošimui skirti kaip įmanoma mažiau laiko arba kavą pasiimti į kelionę, nedarant kompromisų kokybei. Dėl paprastos konstrukcijos Aeropress’ą ypatingai lengva valyti. Tinkamiausias kavos rupumas paliekamas jūsų fantazijai ir skoniui. Lygiai taip pat kaip ir kavos kiekis, vandens temperatūra, jų santykis. Visa tai susijungia į begalinį skaičių skonio variacijų, už kurias būsite atsakingi tik jūs ir liksite nustebinti su lyg kiekvienu puodeliu. Kaip ruošti kavą Aeropress kavinuku, žiūrėkite čia. [siteorigin_widget class=“Custom_Blog_Post_Product_Widget“][/siteorigin_widget] Chemex Kava, pagaminta naudojant Chemex kavos ruošimo indą su filtru, labai aromatinga ir „švaraus“ skonio. Visa tai dėl išskirtinai storo filtro. Iš pradžių reikės truputį pasistengti, kad įvaldytumėte tolygaus užpylimo techniką, bet po to šis kavinukas demonstruos puikius rezultatus. Vienu kartu galima paruošti 3 ar 6 puodelius kavos, tad jis geriausiai tinka kavos mylėtojų šeimai ar draugų kompanijai. Atrodo Chemex’as pakankamai patraukliai, kad patektų į modernaus meno muziejų Niujorke – galime garantuoti, kad kas nors jame yra sėkmingai pamerkęs gėles ir susilaukęs komplimentų už gerą skonį. Su kavos malimu čia galima eksperimentuoti, tačiau geriausių rezultatų sulauksite kažkur tarp vidutinio rupumo ir rupaus malimo. Kaip ruošti kavą Chemex kavinuku, žiūrėkite čia. [siteorigin_widget class=“Custom_Blog_Post_Product_Widget“][/siteorigin_widget] Hario V60 Šis dizaino apdovanojimais įvertintas keraminis filtras pavadinimą V60 gavo dėl specialaus, lygiai 60 laipsnių kampu pakreipto „kūgio“. Į jį įstatomas popierinis filtras, įberiama kava ir pilamas karštas vanduo, kuris išfiltruojamas į norimą talpą. Gaunamas gėrimas pasižymi stabiliu ir plono filtro dėka išgaunamu „švariu“ skoniu. Dėl to, kad kavą galimą ruošti tiesiai į puodelį, Hario V60 puikiai tiks tiems, kuriems patinka kava mėgautis vieniems. Pridėję ypatingai lengvą valymą, gausime tikrą viengungio/-ės geriausią draugą. Taip pat tai vienas daugiausiai variacijų leidžiančių metodų – galima eksperimentuoti su vandens temperatūra, kavos malimo rupumu ir jos santykiu su vandeniu, tad galimybės praktiškai neribotos. Geriausias kavos malimas – nuo vidutinio iki smulkaus. Kaip ruošti kavą naudojant V60 kavos filtrą, žiūrėkite čia. [siteorigin_widget class=“Custom_Blog_Post_Product_Widget“][/siteorigin_widget] Moka kavinukas Daugeliui gerai atpažįstamas Moka kavinukas gali tapti puikiu pasirinkimu tiems, kurie pakilę iš lovos nori pabusti nuo intensyvaus skonio kavos gūsio. Neabejotinai ryškiausi šio metodo bruožai – rituališkumas. Klasikinis moka kavinukas dedamas ant viryklės ir, naudojat garų spaudimą, išspaudžia vandenį per maltą kavą. Kavos troškulio nesustabdys net dingusi elektra. Geriausiai tinka ruošti mažus kiekius intensyvaus gėrimo – šiuo metodu gaunama kava panašiausia į tikrą espresso, tik ruošimui naudojamas spaudimas čia mažesnis. Iš visų čia aprašytų kavinukų, Moka gamina bene stipriausią ir sodriausią kavą. Kaip ruošti kavą naudojant Moka kavinuką, žiūrėkite čia. [siteorigin_widget class=“Custom_Blog_Post_Product_Widget“][/siteorigin_widget] Šaltas gaminimas Kas pasakė, kad kava turi būti karšta? Šalta kava gali būti lygiai tokia pati skani. Šalto plikymo kavinukai (cold brew) skirti paruošti kavą be karšto vandens. Šiuo būdu ruošiama kava tiesiog perpilama vėsiu vandeniu. Vieni kavinukai tai daro rituališkai – lašas po lašo, kiti tai atlieka kur kas greičiau. Skirtingas metodas, žinoma, lemia ir skonio savybes, todėl rekomenduojama paragauti skirtingais būdais ruoštos šaltos kavos, idant žinotumėte, kuris jums artimesnis tiek skonio, tiek ruošimo prasme. Toks gaminimo metodas puikiai tinka žmonėms, kurių organizmas sunkiau susidoroja su įprastu būdu ruošiama kava arba tiesiog norintiems atsigaivinti karštą dieną. Kadangi be sąlyčio su karštu vandeniu išsiskiria gerokai mažiau rūgštingumo, šios kavos skonis natūraliai saldesnis. [siteorigin_widget class=“Custom_Blog_Post_Product_Widget“][/siteorigin_widget] Turbūt atkreipėte dėmesį, kad kiekvienam kavos ruošimo prietaisui rekomenduojama naudoti jiems tinkamo rupumo kavą. Tai reiškia, kad visiems aukščiau išvardintiems ruošimo būdams naudojama malta kava. Taigi, apibendrinti galima būtų taip – ruošiant kavą šiais būdais pasistengti reikės truputį daugiau nei tiesiog paspausti „espresso“ mygtuką kavos aparate. Visgi, kelios minutės pastangų padės padaryti didžiulį kokybės šuolį nuo įprastai užpilto puodelio, pažadame! Žinoma, visus šiuos kavos ruošimo įrankius galite rasti mūsų kavinukų asortimente. Skanių atradimų!