Iki -50%

Malta kava

Filtrai

Rodyti:

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Akcija

Kaip gaminama kava be kofeino?

Kofeinas - vandenyje tirpi medžiaga, todėl jo pašalinimas iš kavos yra labai paprastas ir natūralus. Žalios (neskrudintos) kavos pupelės yra išbrinkinamos. Tam naudojami garai ir vanduo. Vėliau aktyviosios anglies filtrų pagalba kofeinas lieka vandenyje, o išdžiovintos pupelės yra skrudinamos. Tiesa, galutiniame rezultate gali likti nedidelė dalis kofeino - iki 0,1 proc. (3 mg).

Svarbu paminėti, kad pats kofeinas yra beskonis ir bekvapis. Todėl jo pašalinimas iš kavos neturi didelės įtakos jos skoniui. Ieškantiems mėgstamiausios kavos be kofeino, reikėtų žinoti - kaip ir visos kitos kavos, jos gali būti užaugintos skirtingose šalyse, būti skirtingų rūšių ar skrudinimo lygių.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kokią maltą kavą geriausiai dovanoti?

Jei žinote žmogaus, kuriam dovanojate kavą, pomėgius - tuomet kavą išrinkti bus kur kas lengviau. Galite rinkti pagal kilmės šalį arba dovanoti itin aukštos kokybės kavą. Tuo tarpu, jei turite mažiau informacijos ir norite, kad tiktų visiems - asortimente atkreipkite dėmesį, kad kavoje dominuotų saldumas, o ne rūgštelė. Itin mėgstami mišiniai universalioms dovanoms yra iš Amerikos ar Azijos regionų. Tuo tarpu kavos gurmanams dažniau parenkame Afrikoje augintas kavas ar turinčias ekologiškos kavos sertifikatą. Tokios kavos pasižymi vaisine rūgštele, yra ryškaus, išraiškingo skonio ir aromato.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Kaip išsirinkti maltą kavą?

Renkantis maltą kavą, rekomenduojama pagalvoti, ko iš jos tikitės ir kokias būdais ji bus gaminama. Kiekviena kava turi unikalius skonius, aromatus ir priklausomai nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, apdorojimo ir pagaminimo būdų gali atsiskleisti vis kitomis spalvomis. Pvz. užpilamai kavai rekomenduojama naudoti vidutinio skrudinimo ir vidutinio malimo kavą, nes tokiems tiršiams lengviau nusėsti puodelyje, o pilamo vandens temperatūra jos smarkiai nesudegins.

Tuo tarpu, jei maltą kavą naudosite pusiau automatiniame kavos aparate arba prancūziškame kavinuke, galite rinktis ir smulkesnį malimą. Ruošiant kavą šiais būdais naudojamas spaudimas, o tai reiškia, kad vanduo pro kavą prabėga pakankamai greitai, bet spėja pasisavinti aromatus ir skonius.

Gaminant gėrimus iš maltos kavos, reikėtų žinoti, kad kuo vanduo karštesnis - tuo daugiau kartumo gali atsiskleisti pačiame gėrime. Taip pat kuo malimas smulkesnis, tuo lėčiau vanduo teka per kavą. todėl kava bus intensyvesnė, aromatingesnė, sodresnė.

Jei dvejojate, kuri asortimente esanti kava labiausiai tinka jūsų mėgstamam ruošimo būdui, mūsų darbuotojai visuomet jums padės išsirinkti telefonu ar atvykus į artimiausią parduotuvę.

Ar šis komentaras naudingas?
Skaityti daugiau Rodyti mažiau

Apie maltą kavą

Jau iš anksto sumaltos kavos pupelės, iš karto paruoštos jūsų mėgstamui kavos ruošimo būdui. Ši kavos forma labiausiai paplitusi ne veltui. Būtent su malta kava aromatingo gėrimo puodelis paruošiamas bene greičiausiai bei lengviausiai. 

Plačiame  kavos tipų asortimente surasti kokybišką ir malonaus skonio kavą bus paprasčiau, jei žinosite kaip nustatyti jos vertę. Kiek vertingų maltos kavos skoninių savybių pavyks atskleisti puodelyje, priklauso nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, rupumo, paruošimo būdo. Nesvarbu, ar laikote save patyrusiu kavos gurmanu, ar naujoku, jums pravers išmanyti, kaip išsirinkti savo skoniams labiausiai patinkančią. Malta kava kviečia ją pažinti, išsirinkti ir tiesiog mėgautis!

Kavos Draugo maltos kavos 

Siūlome itin platų Kavos Draugo maltų kavų linijų pasirinkimą. Skirtingų pasaulinių gamintojų, įvairaus skrudinimo ir malimo rupumo, ekologišką ar be kofeino, paruoštą skirtingiems kavos paruošimo būdams – kiekviena iš jų turi savitą skonį ir aromatą. 

Caprisette. Populiariausia Kavos Draugo linija turtinga aromatu, vaisių ar uogišku lengvumu. Malta kava Caprisette idealus variantas mėgstantiems tiek juodą kavą, tiek kavos gėrimus su pienu kasdieną. Tinkama ruošti su French Press kavinuku.

Chiato. Tai aromatizuotų kavų linija, skirta paruošti AeroPress kavinuku. Malta kava Chiato pasaldins kasdienybę, pripildydama ją krembriule, lazdyno riešutų, Amerato likerio ar karamelės skonių žaismu. 

BEATOS VIRTUVĖ kava. Bendras Kavos Draugo ir Beatos Nicholson projektas, tinkantis visiems jūsų mėgstamiems kavos gėrimams. BEATOS VIRTUVĖ malta kava sodri ir kremiška, kvepianti riešutais, šokoladu ir slyvomis.

Kavos Draugo linijos asortimente rasite ir aukščiausios kokybės titulą pelniusią rūšinę kavą.  Malta rūšinė kava išsiskiria ypač ryškiomis skoninėmis natomis, tad jai nereikia jokių papildomų priedų – cukraus ar pieno, o paruošiama gali būti keliais skirtingais būdais. 

Parallel. Linija, dedikuota skirtingiems žemynams – Afrikai, Azijai ir Amerikai, tad su ja galite leistis į svaiginančių aromatų ir ypatingų skonių kelionę. Rūšinė malta kava Parallel tinkama ruošti Chemex ar Cold brew kavinukais.

Black Crow White Pigeon. Siūlo skonių įvairovę – nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių. Rūšinė malta Black Crown White Pigeon kava lengvai paruošiama Chemex ar Cold brew kavinuku.

Rūšinė malta kava: kuo ypatinga ir kodėl verta rinktis?

Jeigu norite trumpo atsakymo, kas yra rūšinė kava ir kodėl verta jos paragauti, jis labai paprastas: tai tiesiog geriausia kava pasaulyje! Rūšinė kava – tai 80 ir daugiau iš 100 galimų taškų surinkusi kava, kurią įvertino sertifikuoti kavos ragautojai pagal SCA įvertinimo skalę. Svarbu žinoti, jog rūšinės kavos pagrindas yra vienos kilmės kavos, kas pabrėžia unikalumą ir ryškiausias skonio natas. Ir nors kiekviena rūšinė malta kava – labai savita, jai galima priskirti tam tikras skonines savybes, dažniausiai sutinkamas tam tikro regiono/žemyno kavose:

Afrikos kava. Vaisiška, uogiška, gėliška. Turi saldžiarūgštį skonį ir primena aukščiausios kokybės arbatą ar vyną.  

Azijos kava. Dominuoja kartesnės, stipresnės skoninės natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, medieną. 

Pietų Amerikos kava. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinti kava, dažnai sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Mažiau rūgšti nei Afrikos kava ir švelnesnė nei Azijos kava. 

Centrinės Amerikos kava. Ryškaus skonio ir charakterio kava. Galima tikėtis įvairiausių skonių natų: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų.

Kavos Draugas asortimente esančios rūšinės maltos kavos yra skirtos tiek užpiltiniams, tiek filtriniams ruošimo būdams. Paruošti gardžią ir aromatingą kavą galima naudojantis įvairiausiais kavos ruošimo prietaisais: Chemex, French Press, AeroPress, Hario V60, Cold brew, Moka kavinukais, filtriniu kavos aparatu ir net naudojantis automatiniu kavos aparatu, jei tam yra skirta atskira talpa maltai kavai. 

Tam tikram kavos ruošimo būdui pritaikyta malta kava

Renkantis maltą kavą labai svarbu pagalvoti, kokiu būdu ji bus ruošiama. Kiekviena malta kava pasižymi unikaliais skoniais bei aromatais ir priklausomai nuo kavos rūšies, skrudinimo lygio, malimo rupumo bei paruošimo būdo gali atskleisti vis kitas skonines savybes. Visos maltos kavos, esančios mūsų asortimente, yra skirtos užpiltiniams ir filtriniams kavos ruošimo būdams. Tad priklausomai nuo turimo kavos ruošimo prietaiso, renkantis malta kavą siūlome atsižvelgti į šiuos kriterijus:

Malta kava filtriniam aparatui. Ruošiant maltą kavą filtriniu kavos aparatu ir siekiant atskleisti ryškiausius jos skonius geriausia rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo kavą. Tokia kava pasižymės švelniu, subalansuotu skoniu, tuo tarpu tamsiai skrudinta kava gali būti pernelyg aitri ir stipri.  Filtrinė malta kava aparatui gali būti ir vidutinio arba stambesnio malimo. Tais atvejais, kai naudojama smulkiai sumalta kava, neretai tenka nusivilti rūgščiu skoniu. 

Malta kava Moka kavinukui. Čia turite pasirinkimo laisvę, kadangi šiam ruošimo būdui tinka įvairiausia kava – tiek šviesesnio, tiek tamsesnio skrudinimo. Jei pirmenybę teikiate švelnesniems, lengvesniems kavos skoniams – rinkitės šviesesnio ar vidutinio skrudinimo maltą kavą. Jei esate stipresnės, kartesnės kavos gerbėjai – jums patiks tamsesnio skrudinimo kava. Vidutinio ar šiek tiek stambesnio malimo moka malta kava espresso kavinukui pasižymės sodrumu, kremiškumu, ko dažniausiai ir tikimasi iš Moka kavinuku paruoštos kavos. Jūsų patogumui, atskirai Moka kavinukams skirta Bialetti malta kava.

Malta kava French Press kavinukui (prancūziškam kavinukui). Maltos kavos pasirinkimas šiam kavinukui – įvairus, tad svarbiausia atsižvelgti į skonius. Malta kava French Press prancūziškam kavinukui turės daugiau kartumo, bus tirštesnė, jei ją gaminsite su tamsesnio skrudinimo pupelėmis. Švelnesnius, saldesnius skonius išgausite su vidutinio ar šviesesnio skrudinimo malta kava. Kuo smulkiau sumalta kava, tuo jos skonis aitresnis. Tuo tarpu stambesnis malimas leis pajusti švelnesnius skonius. Norint pasiekti balansą tarp aitrumo bei švelnumo, naudokite vidutinio malimo kavas. 

Malta kava Chemex kavinukui. Populiariajam Chemex kavinukui rekomenduojame rinktis šviesesnio arba vidutinio skrudinimo maltas kavas, nes tai leis atskleisti saldesnes, švelnesnes skonio natas, ko dažniausiai ir nori Chemex kavos gerbėjai. Malta kava Chemex kavinukui turi būti vidutinio malimo, idealiai tinka pasirinkimas iš rūšinės linijos.

Malta kava V60 ir kitiems filtrams. Gaminantiems kavą rankiniais filtravimo prietaisais – Hario V60, jau minėtu Chemex ir kt., visada patariame rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo bei vidutinio malimo kavą. Malta kava V60 ir kitiems filtriniams kavinukams leis mėgautis subtilaus, išgryninto skonio filtrine kava. Jei nuspręsite naudoti tamsesnio skrudinimo maltą kavą, gali būti, jog kavos skonis pasižymės nepageidaujamu kartumu. Kartesnį bei stipresnį skonį taip pat įtakoja ir smulkesnis malimo lygis. 

Malta kava AeroPress kavinukui. Ruošiant kavą filtriniu būdu, subtiliausius skonius padeda atskleisti vidutinio skrudinimo malta kava. Pasirinkus šviesaus skrudinimo kavą, pasigaminsite vaisiškesnę, daugiau saldžiarūgštingumo turinčią AeroPress kavą, o tamsaus skrudinimo malta kava išryškins kartesnius skonius.  Išbandyti galima ir įvairaus malimo lygio kavą. Smulkiau sumalta kava AeroPress kavinukui suteiks daugiau intensyvumo, o naudojant stambiau sumaltą kavą galima tikėtis silpnesnių skonių. 

Malta kava Cold brew kavinukui. Skani kava nebūtinai turi būti karšta ir tai žino visi Cold brew kavos mėgėjai. Vis tik norint paruošti skaniausią versiją, geriausia malta kava Cold brew kavinukui yra vidutinio arba stambesnio malimo. Pasirinkus per smulkiai sumaltą kavą, išgausite per daug kartų kavos puodelį. Maloniai saldžius Cold brew kavos skonius padeda atskleisti vidutinio skrudinimo malta kava. Tuo tarpu šviesaus skrudinimo kava suteiks daugiau rūgštelės, o tamsaus skrudinimo kava patiks tiems, kurie mėgsta itin stiprią kavą. 

Kavos mišiniai: į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Jeigu esate švelnesnių, mažiau intensyvių skonių mėgėjai arba dažnai derinate kavą su įvairiais kitais mėgstamais priedais (cukrumi, pienu, grietinėle), rekomenduojame rinktis kavos mišinius, kurie harmoningai derės prie pasirinktų priedų. Dažniausiai tokie mišiniai yra kelių rūšių – Arabikos kavos pupelių deriniai arba Arabikos ir Robustos duetas. Arabika ir Robusta dažnai maišoma kuriant tradicinius, itališko tipo espresso mišinius, kurie pasižymi stipresniu ir intensyvesniu skoniu. Arabikos pupelių kavos mišiniai yra saldesnių, vaisiškesnių, malonų saldžiarūgštumą išskleidžiančių skonių gama. Tačiau tam, kad išgautumėte labiausiai subalansuoto skonio kavos puodelį, patariame atkreipti dėmesį ne tik į jau iš anksto sumaltų pupelių rūšį, bet ir į kitus dalykus:

Kavos skrudinimo lygis. Dažniausiai naudojama kavos skrudinimo lygių skalė: šviesus, vidutinis šviesus, vidutinis, vidutinis tamsus ir tamsus. Kuo malta kava šviesesnio skrudinimo lygio, tuo ji vaisiškesnė, uogiškesnė ir malonaus saldžiarūgščio skonio.  Tokio skrudinimo kavos labiau tinka filtriniams kavos ruošimo būdams arba tiesiog užpiltinei kavai. Na, o kuo tamsiau skrudinta kava, tuo ji labiau kartesnė ir pasižyminti šokoladinėmis, kavos likerio natomis. 

Maltos kavos sumalimo lygis. Malta kava gali būti sumalta labai smulkiai, smulkiai, vidutiniu rupumu, šiek tiek stambiau arba labai stambiai. Šie skirtingi sumalimo lygiai yra pritaikyti skirtingiems kavos ruošimo būdams. Pavyzdžiui, filtriniams kavos ruošimo būdams geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava, nes pasirinkus pernelyg smulkiai sumaltą kavą rizikuojama išgauti per daug karčius ar rūgščius kavos skonius. Ruošiant užpiltinę kavą, malimo lygis gali būti šiek tiek smulkesnis.

Malta kava be kofeino 

Netoleruojantiems kofeino, dėl įvairiausių priežasčių laikinai negalintiems vartoti kavos, arba tiesiog mėgstantiems pasimėgauti kavos skoniu vėlyvą naktį, malta kava be kofeino – idealus pasirinkimas. Kavos Draugo asortimente rasite maltų kavų be kofeino, iš kurių kofeinas pašalintas natūraliu būdu.

Galvodami apie tuos, kurie renkasi kavą be kofeino sukūrėme pirmąją populiariausios Caprisette kavos linijos maltą kavą be kofeino – „Lullaby Decaf“. Aromatingoje, švelnaus skonio kavoje skleidžiasi saldžios anakardžių riešutų natos, subtiliai juntamos kakavos ir medienos natų užuominos. Vertinantiems ekologišką kavą siūlome išmėginti intensyvaus ir unikalaus aromato ekologišką maltą kavą Charles Liégeois. Taip pat mūsų asortimente rasite specialiai Moka kavinukams sukurtą maltą kavą be kofeino – Bialetti „Perfetto Moka Decaf“, kuri yra švelnaus skonio, malonaus aromato, bet pakankamai intensyvi.  

Maltos kavos rinkiniai – ir sau, ir dovanoms

Vis labiau vertinant naudojamas, praktiškas ir skanias dovanas, malta kava tapo itin populiari dovana einant į svečius ar pas draugus. Jeigu dovanodami kavos pupeles jūs rizikuojate susilaukti atsakymo – neturiu, kaip susimalti, tai su malta kava neprašausite. Dovanoms dažniausiai pasirenkami maltos kavos rinkiniai, sudaryti iš kelių skirtingų rūšių arba tos pačios rūšies kavos. Tokie rinkiniai ne tik kavos mėgėjus džiuginanti dovana, bet ir abipusė nauda. Įsigydami iš kelių maltų kavų sudarytą rinkinį, visada galite  vieną pasilikti sau, o kitus – padovanoti. Taip nei jūsų, nei draugų ar artimųjų namuose nepritrūks gardžios, greitai bei lengvai paruošiamos kavos. 

Norite pasitarti?

Sunku išsirinkti? Turime ir kitų, įvairių tipų kavų. Kavos Draugo konsultantai su malonumu suteiks konsultaciją – rašykite ar skambinkite mums, pažadame atsakysime į visus klausimus ir profesionaliai patarsime. Taip pat kviečiame atvykti į svečius, kur prie gardžios kavos puodelio aptarsime geriausios maltos kavos pasirinkimus.

Skaityti daugiau