Filtriniai - lašeliniai kavos aparatai

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
106 prekės

Apie filtrinius – lašelinius kavos aparatus

Filtrinius kavos aparatus labai paprasta naudoti: tiesiog pripildykite vandens rezervuarą, įdėkite filtrą į laikiklį, įpilkite maltos kavos ir įjunkite aparatą. Tada filtrinis kavos aparatas pašildys vandenį, išpils jį ant maltos kavos ir leis gėrimui lėtai lašėti į ąsotį. Maždaug per 6 minutes visas ąsotis gardžios kavos bus paruoštas mėgautis!

Filtrinių – lašelinių kavos aparatų tipai

Filtriniai arba lašeliniai kavos aparatai būna įvairių tipų, kurių kiekvienas atitinka skirtingus poreikius. Šioms kategorijoms priskiriami modeliai su įmontuotais malūnėliais, kad kava būtų šviežesnė, modeliai su terminiais ąsočiais, kad būtų palaikoma optimali temperatūra, ir net prietaisai su laikmačiu, kad būtų galima patogiai iš anksto nustatyti kavos ruošimo laiką.

Filtriniai kavos aparatai su malūnėliu

Daugumoje filtrinių kavos aparatų nėra įmontuotų malūnėlių, tačiau pastaruoju metu rinkoje pasirodė ir būtent tokių modelių. Toks sprendimas ypač patogus, nes skaniausi kavos gėrimai visada ruošiami naudojant šviežiai sumaltą kavą.

Pavyzdžiui, Melitta filtriniai kavos aparatai ne tik leidžia mėgautis šviežiai maltos kavos puodeliu, bet ir leidžia reguliuoti gėrimo stiprumą. Šia funkcija pasižymi ir Philips filtriniai kavos aparatai, o tiksliau itin populiarus jų modelis Grind&Brew. Belieka tik nuspręsti, kuris variantas labiau tinka jums ir jūsų unikaliems poreikiams.

Nepamirškite, kad lašeliniai kavos aparatai su malūnėliu vis tiek leidžia naudoti iš anksto sumaltą kavą, jei kada nors panorėsite, todėl šis sprendimas yra itin universalus.

Filtriniai kavos aparatai su terminiais ąsočiais 

Dauguma žinomų lašelinių kavos aparatų prekės ženklų, tokių kaip Moccamaster, savo prietaisuose dažniausiai naudoja stiklinius ąsočius. Nors stiklas ne taip gerai sulaiko šilumą, šios kompanijos kompensuoja šį nedidelį trūkumą naudodamos integruotas šildymo sistemas. Todėl tokie kavos aparatai gali išlaikyti gėrimą šiltą daugiau kaip 40 minučių. Tačiau, jei ieškote itin kokybiško, nedūžtančio ąsočio, kuris išlaikytų reikiamą temperatūrą dar ilgiau, galite apsvarstyti galimybę įsigyti filtrinį kavos aparatą su terminiu nerūdijančio plieno ąsočiu. Vienas geriausių šios kategorijos pasirinkimų yra Ratio filtriniai kavos aparatai, tačiau taip pat verti apsvarstyti Bosch filtriniai kavos aparatai.

Filtriniai – lašeliniai kavos aparatai su laikmačiu

Lašeliniai kavos aparatai su laikmačiu turi nepaprastų privalumų! Tiesiog paruoškite kavos virimo aparatą (pripildykite rezervuarą vandens ir įpilkite kavos) ir nustatykite laiką, kada planuojate mėgautis kava. Norite, kad kava būtų paruošta 7.30 ryto, prieš pat išvykstant į darbą? Pavyzdžiui, Joy Resolve filtriniai kavos aparatai su žadintuvu leis karštos kavos puodeliu mėgautis iškart pabudus! Šią funkciją siūlo ir keletas kitų prekės ženklų, pavyzdžiui, Melitta ir Braun.

Daugiau filtrinių kavos aparatų funkcijų

Be pirmiau aptartų unikalių savybių, filtriniai – lašeliniai kavos aparatai gali pasigirti daugybe papildomų funkcijų, skirtų pagerinti kavos ruošimo patirtį. Tarp jų – speciali temperatūros palaikymo funkcija, taip pat patogus kalkių šalinimo signalas, kuris dar labiau palengvina priežiūrą. Štai dar keli svarbūs aspektai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį renkantis geriausią filtrinį kavos aparatą namams ar biurui.

Porcijos dydis. Daugumoje filtrinių kavos aparatų yra vandens rezervuarai, kurių dydis skirstomas pagal tai, kiek porcijų skaičių šiuose tilptų. Jums tereikia nuspręsti, kiek porcijų jums reikia, tada įpilkite reikiamą kiekį vandens. Naudodamiesi šio puslapio viršuje esančiu filtru, galite pasirinkti kavos aparatus su mažesnėmis talpomis (0,2, 0,6 arba 1 litro) arba rinktis didesnes talpas – nuo 1,2 iki 1,7 litro. 

Braun kavos aparatai skirti Ieškantiems dar didesnio patogumo. Šie kavos aparatai leidžia naudotojams rinktis net iš septynių skirtingų kavos virimo dydžių – nuo vieno puodelio iki pilno ąsočio. Su tokiu aparatu galėsite kiekvieną kartą išsivirti tiek kavos, kiek tik norėsite.

Šilumos palaikymo funkcija. Jei norite, kad jūsų kavos ritualai būtų dar ilgesni ir malonesni, atkreipkite dėmesį į lašelinius kavos aparatus su šilumos palaikymo funkcija. Šie prietaisai turi kaitinimo plokštelę, esančią po kavinuku, ir gali palaikyti kavą šiltą daugiau kaip 40 minučių (kai kuriais atvejais net iki 2 valandų!). Tokia funkcija tikrai pravers tingiais sekmadienio rytais arba per ilgus darbo susitikimus. Ją gali pasiūlyti Stollar filtriniai kavos aparatai, Melitta, Braun ar Philips filtriniai kavos aparatai.

ECBC ir SCA standartai. Daugelį metų filtriniai kavos aparatai turėjo gana prastą reputaciją tarp kavos ruošimo profesionalų. Tai buvo susiję su aukšta virimo temperatūra ir nepakankamai lanksčia virimo trukme, dėl kurios dažnai sudegdavo kavos pupelės ir atsirasdavo kartūs skoniai. 

Tačiau vystantis kavos kultūrai ir filtrinių kavos aparatų gamintojams pradėjus bendradarbiauti su geriausiais pasaulio baristomis, buvo pristatyti nauji ir naujoviški filtriniai – lašeliniai kavos aparatai. Dabar šie aparatai atitinka oficialius ECBC (Europos kavos virimo centro) ir SCA (Rūšinės kavos asociacijos) nustatytus kavos virimo reikalavimus, įskaitant maždaug 92-96 °C virimo temperatūrą ir maždaug 4-6 minučių virimo trukmę. Moccamaster filtriniai kavos aparatai yra vieni iš prietaisų, atitinkančių šiuos griežtus virimo standartus.

Integruotas kalkių šalinimo signalas. Dėl daugumos kavos aparatų gedimų kaltos kalkių nuosėdos. Taip gali būti ir dėl to, kad daugelis kavos virimo aparatų savininkų tiesiog pamiršta laiku pašalinti kalkes. Siekiant išspręsti šią problemą, tokiuose prietaisuose, kaip De’Longhi filtriniai kavos aparatai, dabar yra įrengti specialūs kalkių šalinimo signalai. Šie signalai skirti padėti jums palaikyti sklandų kavos aparato veikimą ir užtikrinti puikų skonį ilgus metus.

Kalkių šalinimo signalus taip pat galima įsigyti keliuose Melitta ir Braun kavos aparatų modeliuose.

Kaip išvalyti filtrinį – lašelinį kavos aparatą? 

Norint užtikrinti, kad kava būtų nuolatos gardi, būtina palaikyti lašelinio kavos aparato švarą. Kad reguliari priežiūra būtų dar paprastesnė, gali būti naudojamos kavos aparatų priežiūros ir valymo priemonės.

Filtrinio kavos aparato nukalkinimas. Filtrinį kavos aparatą išvalyti nėra sudėtinga, tačiau tai reikia daryti reguliariai. Jau minėjome, kad kalkių nuosėdos lemia daugumą kavos aparatų gedimų. Todėl, iš kavos aparato kalkes reikėtų išvalyti kas 100 virimo ciklų arba bent kartą per 3 mėnesius.

Būtinai pašalinkite užsilikusį kavos aliejų. Kavoje yra nemažai aliejų. Kai kavą verdate kasdien, šie aliejai ilgainiui virsta aliejaus nuosėdomis, kurios padengia lašelinio kavos aparato ąsočio sieneles ir filtro laikiklį. Kad išvengtumėte pernelyg didelio aliejaus kaupimosi, rekomenduojame reguliariai – ne rečiau kaip kartą per mėnesį – valyti kavos ąsotį ir filtro laikiklį. Kad kavos aparatas būtų maksimaliai veiksmingas, naudokite specialias kavos aparato valymo tabletes. Tiesiog įmeskite tabletę į kavos ąsotį, užpilkite ją vandeniu ir palikite 10-20 minučių. Po to gerai išplaukite ąsotį švariu vandeniu. Tą patį padarykite ir su filtro laikikliu.

Nepamirškite išorės. Filtrinių – lašelinių kavos aparatų išorę reguliariai valykite minkšta šluoste.

Nesate tikri?

Tikimės, kad dabar esate daug arčiau tinkamo filtrinio – lašelinio kavos aparato pasirinkimo. Jeigu sunku išsirinkti iš plataus kavos aparatų asortimento, Kavos Draugo konsultantai yra pasirengę padėti jums bet kokiais klausimais.