Kavos mėgėjai ir gurmanai žino, kad dėl gardžios, sodrios, kupinos skonių kavos į Prancūziją vykti nereikia, nes ruošiant kavą prancūzišku kavinuku galima mėgautis tobulos kavos puodeliu namuose. Prancūziškas kavinukas dar vadinamas French Press yra vienas populiariausių kavos ruošimo prietaisų pasaulyje. Ir tai nestebina žinant, jog su French Press kavą itin lengva paruošti, o išgauti sodrūs ir gilūs kavos skoniai pamalonina net išrankiausius. Tačiau ar skaniam ir aromatingam kavos puodeliui pakanka tik prancūziško kavinuko? Vis tik ypatingi skoniai slypi kavos pasirinkime. Tai reiškia, kad reikia gerai apgalvoti esminį žingsnį – išsirinkti kavą, tinkančią šiam kavos ruošimo būdui.
French Press kavinukas yra vienas universaliausių bei paprasčiausių kavos ruošimo prietaisų, tad ir neturint ypatingų įgūdžių, galima mėgautis kokybiška karšta kava, kavos gėrimais su pienu ar šaltai brandinta kava (angl. „Cold brew“). Nors prancūziškas kavinukas suteikia visišką laisvę eksperimentuoti ir ieškoti tobuliausio skonio kavos, tam, kad šie eksperimentai pavyktų reikia žinoti, kokią kavą pasirinkti. Džiugina, jog rinktis tikrai yra iš ko, nes šiems kavinukams tinka įvairios kavos. Tačiau yra vienas „bet“. Skirtingi kavų tipai ir ypatybės nulems jau paruoštos kavos skonį. Taigi, kokia yra tinkama kava prancūziškam kavinukui?
Ruošiantys kavą French Press kavinuku, labiausiai vertina natūralius jau paruoštos kavos skonius. Tokia kava yra ryški, tvirto „kūno“, aliejinga ir tiršta. Tad jei esate šių tradicinių skonių gerbėjai, rinkitės Arabikos arba Arabikos ir Robustos mišinius, skrudintus vidutiniu būdu. Vidutinio skrudinimo kava pasižymi aliejiškumu, sodrumu ir išraiškingumu, ko būtent ir reikia ruošiant išgryninto skonio ir ryškaus aromato kavą prancūzišku kavinuku. Dar platesnę skonių paletę atversite pasirinkę rūšinę kavą. Kadangi aukščiausios kokybės rūšinė kava išsiskiria ypatinga skonio gelme ir kompleksiškumu, ji idealiai tinka šiam ruošimo būdui. Tad visi skonių eksperimentai yra jūsų rankose, o geriausios kavos šiems eksperimentams ieškokite: tiek kavos pupelių, tiek rūšinės, tiek maltos, tiek be kofeino, tiek vietinių skrudintojų kavos asortimente.
Minėjome, jog French Press kavinuku paruošta kava ypatingai gerai atskleidžia natūralius skonius ir svaiginančius aromatus. Tačiau maksimaliai aromatingą ir skanų kavos gėrimą įmanoma paruošti tik iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Kavos pupelės prancūziškam kavinukui tinka tiek šviesesnio, tiek vidutinio, tik iš tamsesnio skrudinimo. Pasirinkimas priklauso nuo to, kokio skonio kavos puodelį norite išgauti. Tamsesnio skrudinimo kavos pupelės jau paruoštai kavai suteiks daugiau kartumo, dūmo poskonio, kava bus aitresnė ir tirštesnė. Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo kavos pupelės leis pajusti švelnesnius bei saldesnius skonius. Taip pat iš šių kavos pupelių paruoštoje kavoje atsiskleidžia iš gamtos atėjusio skonio savybės, todėl galima pajusti daugiau vaisiškumo. Atkreipkite dėmesį ne tik į skrudinimo lygį, bet ir į malimo rupumą. Rekomenduojamas malimo rupumas: nuo vidutinio iki stambesnio. Tai padeda išgauti sodrią kavą su ryškiausiais skoniais.
Ruošiantiems kavą French Press kavinuku rekomenduojame Caprrisette kavų liniją, pasižyminčią švelniu skoniu ir puikiai tinkančią tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu. Rūšinės kavos gurmanams ir mėgėjams patariame išbandyti Black Crow White Pigeon kavas, pasakojančias išskirtinių skonių istorijas, kurios nugulą į tobulos kavos puodelį.
French Press kava neretai laikoma pranašesne už kitas kavas. Taip manoma todėl, jog šiuo būdu pagamintame gėrime visos kavos aromatinės ir skoninės savybės yra „kaip ant delno“, kas užtikrina skaniausią patirtį mėgaujantis kokybiška kava. Vis tik norint pajusti absoliučiai visus skonius ir aromatus reikia žinoti, jog kava prancūziškui kavinukui, skaniausiai skleidžiasi iš rūšinės kavos. Kodėl? Dėl aukščiausios kokybės, ryškių skonių, aromatų ir itin plačios skonių paletės. Kyla klausimas: kokią rūšinę kavą pasirinkti? Nepamirštamiems kavos puodeliams rekomenduojame Black Crow White Pigeon kavas. Šių rūšinių kavų asortimentas ypatingas tuo, jog leidžia pasinerti į geriausiai įvertintos kavos pasaulį, atrasti tobuliausius skonius ir labiausiai svaiginančius aromatus. Tad kiekvienam linkime šios nepaprastos kelionės ir išskirtinės kavos puodelio patirties.
Kaip jau minėjome, aromatingiausia ir skaniausia kava prancūziškam kavinukui paruošiama iš šviežiai sumaltų pupelių. Tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visuomet pavyksta pasirūpinti šviežiu malimu. Tokiais atvejais malta kava prancūziškam kavinukui rūpinasi Kavos Draugas asortimentas. Kad paieškos būt sėkmingos, svarbiausia atkreipti dėmesį į malimo rupumą. French Press kavinukams geriausiai tinka vidutinio ir stambesnio sumalimo kava, nes tuomet atsiskleidžia sodriausi ir vientisiausi skoniai. Siekiant išsirinkti labiausiai skoniu pamolinančią maltą kavą, taip pat reikia atminti, jog kuo kava bus smulkiau sumalta, tuo jos skonis bus aitresnis ir intensyvesnis, o kuo malimas bus stambesnis, tuo kavos skonis taps švelnesnis.
Palengvinti tinkamiausios maltos kavos paieškas galite pasirinkę Caprisette linijos maltas kavas, kurios yra skirtos French Press kavinukams ir labai skaniam kasdienės kavos puodeliui. Norintiems išmėginti rūšines kavas, bet neturintiems galimybių ar laiko malti kavos pupelių, siūlome išbandyti Black Crow White Pigeon maltas kavas, leidžiančias pajusti, ką reiškia tiesiog geriausios kavos puodelis.
Geriate kavą be kofeino? Svarstote, ar French Press kavinukas gali tokią kavą paruošti? Reikia žinoti, jog turintys prancūziškus kavinukus gali mėgautis gardžiais skoniais ir ryškiais aromatais pasižyminčia kava be kofeino. Svarbu tik atminti, jog kavos be kofeino pasirinkime galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis įprastą kavą. Norintys pajusti maksimalius skonius bei aromatus turėtų rinktis šviežias kavos pupeles, atsižvelgiant į jų skrudinimo lygį. Nusprendus rinktis maltą kavą, nepamirškite pasirinkti tinkamo malimo rupumo.
Kad kava be kofeino suteiktų skaniausias patirtis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį, pasižymintį itin viliojančiais, maloniai saldžiais skoniais. Ieškantiems ypatingų rūšinės kavos skonių esame paruošę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą be kofeino – susipažinkite, neteks nusivilti.
Esame pasirengę dar kartą priminti, jog šviežumas yra pagrindinis kriterijus renkantis kavą French Press kavinukui. Taip pat norime pasidžiaugti, jog šviežiai skrudinta kava – visiems prieinama. Bendradarbiaudami su profesionalais, pristatome vietinių skrudintojų kavos asortimentą, kur rasite iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas, tačiau Lietuvoje skrudintas kavas. Kokių skonių į kavos puodelį įneša mūsų šalyje paskrudinta kava? Itin ryškių ir sodrių, žavinčių net išrankiausius kavos gurmanus. Atminkite tik vieną – norint pasimėgauti taip išgirtais skoniais, vietinių skrudintojų kava prancūziškam kavinukui turi būti pasirinkta vadovaujantis jau anksčiau minėtais patarimais.
Ruošiantys kavą prancūzišku kavinuku turi apgalvoti viską: ir kokią kavą pasirinkti, ir kaip pasirūpinti tuo, jog nepritrūktų gardžios, kokybiškos kavos. Pasirūpinti didesniu kiekiu kavos padės kavos rinkiniai. Nesate tikri, ar tas pas kavos skonis nepabos? Pagalvojome ir apie mėgstančius išbandyti vis kitus skonius. Mūsų asortimente rasite ir tokių kavos rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Tad drąsiai leiskitės į įvairių ir ryškų skonių kelionę.
Arabika ir Robusta – dvi populiariausios kavos rūšys. Sunku nuspręsti, kokias kavos pupeles pasirinkti French Press kavinukui? Padėsime atskleidę, jog šiam kavos ruošimo būdui geriausias pasirinkimas – Arabikos kavos pupelės. Kadangi Arabikos kava pasižymi ypatinga skonio gelme, saldumu ir aromatingumu, visa tai puikiai atsiskleidžia naudojantis French Press kavinuku. Be to, Arabikos kavos pupelės tinka visiems kavos receptams: tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu, o būtent šio universalumo ir tikimasi naudojantis prancūzišku kavinuku.
Robustos kavos pupelių skonis yra kur kas mažiau rafinuotas nei Arabikos. Tad dėl gerokai stipresnio ir kartesnio skonio, grynos Robustos pasitaiko labai retai. Dažniausiai Robusta sutinkama mišiniuose kartu su Arabika. Tokie mišiniai yra itin populiarus pasirinkimas prancūziškiems kavinukams, nes leidžia paruošti lengvu kartumu, tirštesne konsistencija ir standesne kavos puta pasižyminčią kavą. Be to, Arabikos ir Robustos duetas sukuria tobulą skonių balansą, ypač tinkantį su pienu ruošiamoms kavoms, kas itin aktualu gaminantiems kavą French Press kavinuku.
Vis dar tiksliai nežinote, kokią kavą pasirinkti French Press kavinukui? Domina kiti kavos tipai? Mūsų konsultantai dirba tam, kad padėtų priimti užtikrintą sprendimą. Susiekite – atsakysime į visus kylančius klausimus. Atvykite – lauksime su naudingais patarimais ir gardžios kavos puodeliu.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.