1+1

Moccamaster filtriniai kavos aparatai

Filtrai

Rodyti:

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Akcija

Apie Moccamaster 

Moccamaster filtriniai kavos aparatai yra tokie gerai žinomi ir populiarūs, kad dažnai šio prekinio ženklo pavadinimas naudojamas kaip bendrinis visų filtrinių kavos aparatų sinonimas. Filtriniai kavos aparatai pastaraisiais metais vis labiau populiarėja, todėl nenuostabu, kad ir Moccamaster vardas kavos mėgėjų pasaulyje skamba vis dažniau.

„Gyvenimas per trumpas gerti prastą kavą” – būtent šia filosofija vadovaudamasis Gerardas Šmitas (Gerard Smit) 1964 metais Olandijoje įkūrė kompaniją Technivorm, 1968 metais sukūrusią pirmąjį Moccamaster filtrinį kavos aparatą, tapusį bene populiariausiu pasaulyje. Kur slypi šio filtrinio kavos aparato populiarumo priežastis? 

Moccamaster tobulos kavos paslaptis 

Filtriniai kavos aparatai ilgą laiką turėjo ganėtinai prastą reputaciją, nes gamino itin karčią kavą. Šį efektą kėlė iki virimo temperatūros įkaitintas vanduo, kuris bėgdamas per kavą, ją tiesiog sudegindavo. Moccamaster kūrėjas tą suvokdamas savo filtriniuose kavos aparatuose panaudojo unikalų varinį kaitinimo elementą, užtikrinantį optimalią kavos ruošimo temperatūrą – 92-96 °C. Kodėl ši temperatūra yra optimali? Jeigu kava yra plikoma vėsesniu vandeniu, ji įgauna rūgštumo, jeigu karštesniu – kava tampa karti. Moccamaster kavos ruošimo temperatūra yra tobula – jūs geriate karštą, bet skanią kavą. Kavos skonį taip pat itin veikia ruošimo laikas – nuo to priklauso jos stiprumas. Jis taip pat buvo nustatytas iki optimalaus – 4-6 minučių. 

Kodėl vertėtų pasirinkti būtent Moccamaster filtrinį kavos aparatą? 

Moccamaster kavos aparatai vertinami ne tik dėl ypatingo kaitinimo elemento ir optimalaus kavos ruošimo laiko, įvertinkite ir šiuos privalumus: 

Atitinka tarptautinių kavos organizacijų – ECBC ir SCA – reikalavimus 

Visi Moccamaster kavos aparatai turi garsiausių tarptautinių kavos organizacijų – ECBC (Europos Kavos Ruošimo Centro) ir SCA (Rūšinės Kavos Asociacijos) sertifikatus, įrodančius, kad šie aparatai atitinka Golden Cup ruošimo standartus: 

  • Temperatūra. Kavos virimo temperatūra 92-96 °C. Šilumos išlaikymo temperatūra: 80-85 °C
  • Laikas. Visas ąsotis kavos pagaminamas per 4-6 minutes. 
  • Ekstrakcija. Kavos aparatai užtikrina tobulą bloom (kavos “sužydėjimo”) etapą ir tolygią ekstrakciją viso kavos ruošimo metu. 
  • Bendras ištirpusių sausųjų medžiagų kiekis (TDS). Atitinka 18 – 22 %. 

Šie sertifikatai yra suteikiami tik produktams, kurie įveikė kruopščią kokybės kontrolę ir laboratorinius bandymus.

Tvarumas. Moccamaster kavos aparatų gamintojai laikosi tvarumo principų. Visi prietaisai yra gaminami iš aukščiausios kokybės ilgaamžių medžiagų. Visi kavos aparatai gali būti perdirbami, gali būti taisomi ir valomi, yra be BPA/BPS/BPF ir be ftalatų. 

Tylus veikimas. Visi Moccamaster kavos prietaisai veikia itin tyliai. 

Pagaminta rankomis. Visi kavos aparatai yra surenkami rankomis Olandijoje.  

Kaip naudotis Moccamaster filtriniu kavos aparatu? 

Moccamaster filtriniais kavos aparatais naudotis itin paprasta. Pateikiame bendras naudojimosi gaires. Svarbu: naudojantis aparatu pirmą kartą, pirmiausiai atlikite keletą virimo ciklų tik su paprastu vandeniu, be kavos.

  1. Įsitikinkite, kad maitinimo jungiklis yra išjungtas.
  2. Pritvirtinkite kavos išleidimo rankenėlę prie silikoninės tarpinės, esančios vandens talpos  viršuje (ji turi gerai priglusti). 
  3. Įpilkite vandens į vandens talpą iki norimo lygio. Uždėkite vandens talpos dangtelį.
  4. Įdėkite popierinį filtrą į tam skirtą krepšelį. 
  5. Įberkite maltos kavos (apie vandens ir kavos rekomenduojamą santykį skaitykite toliau).
  6. Uždėkite krepšelį su popieriniu filtru ant laikiklio, o kavos išleidimo rankenėlę nustatykite virš krepšelio.
  7. Įsitikinkite, kad kavos ąsotis yra savo vietoje. 
  8. Prijunkite kavos aparatą prie elektros lizdo. Pasukite maitinimo jungiklį į „ON“ padėtį.
  9. Greitai prasidės virimo procesas; vanduo užvirs, kils per virimo aparatą per išleidimo rankeną ir krepšelį. 

Rekomenduojamas vandens ir kavos santykis 

SCA (Rūšinės Kavos Asociacijos) patvirtintas standartas kokybiškos kavos puodeliui – 2 valgomieji šaukštai maltos kavos 180 ml vandens – arba 55 g maltos kavos / 1 l. Kiekvieno Moccamaster kavos aparato komplektacijoje rasite matavimo šaukštelį, atitinkantį 2 valgomųjų šaukštų tūrį. Tad jeigu norite pasigaminti visą ąsotį (1.25 l) kavos – rekomenduojama dėti 7 matavimo šaukštelius kavos. 

Patarimai ruošiant kavą Moccamaster filtriniu kavos aparatu 

Nors Moccamaster kavos aparatai visą darbą atlieka tobulai, yra keletas niuansų, apie kuriuos verta žinoti, kad jūsų paruošta kava būtų dar skanesnė. 

Kava Moccamaster filtriniam kavos aparatui 

Ruošiant kavą filtriniu būdu kava su vandeniu turi ganėtinai ilgą kontakto laiką. Būtent atsižvelgiant į šią priežastį, reikia rinktis tam tikro tipo kavą. Visų pirma, reikia atkreipti dėmesį į kavos skrudinimą. Kuo tamsiau paskrudinta kava, tuo ji lengviau ir greičiau atiduoda savo skonį. Tokio tipo kava yra skirta espresso ruošimo būdui. Jeigu tokią kavą paruošite su filtriniu kavos aparatu, ji gali būti nemaloniai karti ir intensyvi. Filtriniam būdui tinka vidutinio ar šviesesnio skrudinimo kavos. Ant kai kurių kavos pupelių galite netgi rasti nurodymą, kad jos skirtos filtriniams aparatams ar įrankiams. Kalbant apie malimą – istorija panaši. Kuo smulkiau malta kava, tuo ji greičiau atiduoda savo skonį, tokia tinkama espresso kavai. Filtriniam ruošimui rinkitės vidutinio arba stambesnio malimo kavą. Filtriniams kavos aparatams tinkamos kavos rasite čia

Šviežiai maltos kavos pupelės ar įsigyta jau sumalta kava? 

Skani kava – tai visuomet šviežia kava. Todėl patariame įsigyti kavamalę ir malti kavą kas kartą šviežiai – tik tokia kava atskleis visas savo aromatines ir skonines savybes (daugiau apie tai skaitykite čia). 

Kavos tipas: kavos mišiniai ar rūšinė kava? 

Rekomenduojame naudoti aukštos kokybės rūšinę kavą. Būtent rūšinė kava yra itin turtinga savo aromatais ir skoniais, kurie kaip ant delno atsiskleidžia ruošiant kavą filtriniu būdu. Būtent šiuo būdu ruošiant kavą labai juntami ir kavos defektai, todėl labai svarbu pasirinkti kuo geresnės kokybės ir kuo šviežesnę kavą.  

Popieriniai filtrai Moccamaster kavos aparatui 

Moccamaster rekomenduoja naudoti deguonimi išbalintus filtrus ir pataria nenaudoti daugkartinio naudojimo filtrų (dėl jų ekstrakcijos laikas gali būti nevienodas, be to, juos sunku idealiai išvalyti). Geriausia yra naudoti originalius Moccamaster sukurtus filtrus, kurių įsigyti galite čia

Vanduo 

Pagrindinė taisyklė – jeigu vanduo skanus, pagaminta kava taip pat bus skani. Rekomenduojame naudoti šviežią vandenį iš čiaupo, filtruotą arba išpilstytą į butelius. Nerekomenduojame naudoti atvirkštinio osmoso būdu filtruoto ar distiliuoto vandens, nes jis gali pažeisti kavos aparato virimo elementą.

Vandens ir kavos santykis 

Rekomenduojame gaminti pagal SCA (Rūšinės Kavos Asociacijos) patvirtintą formulę (55 g kavos / 1 l vandens), tačiau kiekvieno žmogaus skonio profilis yra unikalus. Patarimas: jei jūsų kava yra pernelyg stipri, tiesiog įpilkite karšto vandens į paruoštą puodelį. Jei kava per silpna, NEDĖKITE daugiau kavos – tiesiog pabandykite kitą kavos rūšį. 

Minimalus ruošiamos kavos kiekis 

Siūlome ruošti mažiausiai 4 puodelius naudojant 8-10 puodelių filtrinius kavos aparatus – tik taip bus išlaikytas tinkamas kavos/vandens/ruošimo laiko balansas.

Moccamaster priežiūra 

Kad kavos aparatas veiktų ilgai ir džiugintų skania kava jį būtina tinkamai prižiūrėti. 

Reguliari priežiūra: 

  • Reguliariai valykite kavos aparato išorę drėgna šluoste ir po to sausai nušluostykite.
  • Po kiekvieno naudojimo išplaukite kavos ąsotį ir kavos krepšelį rankomis su švelniu indų plovikliu. Kruopščiai išskalaukite. Kavos ąsočio negalima plauti indaplovėje.

Kavos aliejų šalinimas

Kava – labai aliejingas produktas. Ruošiant kavą reguliariai kavos aliejų paliktos apnašos susidaro ant kavos ąsočio sienelių ir filtro laikiklio. Todėl rekomenduojame bent kartą į mėnesį išvalyti ąsotį ir laikiklį nuo aliejų. Tam geriausiai tinka specialios valymo tabletės. Įdėkite tabletę į ąsotį, užpilkite vandeniu ir palikite 10-20 minučių. Po to prasklauskite švariu vandeniu. Tą patį padarykite su filtro laikikliu. 

Kalkių nuosėdų šalinimas: 

Todėl rekomenduojame kas 100 kavos ruošimo ciklų (arba tiesiog po kiekvienos popierinių filtrų sunaudotos pakuotės – joje dažniausiai būna 100 vnt. filtrų)  arba mažiausiai kartą per 3 mėnesius atlikti kalkių nuosėdų šalinimo procedūrą. Tam naudokite tik kavos aparatams skirtą priemonę (įvairios kitos priemonės gali sugadinti kavos aparatą arba neefektyviai pašalinti kalkių nuosėdas). Po kalkių šalinimo būtinai paruoškite 2 pilnus rezervuarus vandens per kavos virimo aparatą, kad išskalautumėte visus kalkių šalinimo priemonės likučius.

Svarbu! Kalkių nuosėdos – tai dažniausia visų kavos aparatų gedimo priežastis. Susikaupusios kalkių nuosėdos gali sulėtinti arba netgi visiškai sustabdyti vandens tekėjimą, turėti įtakos netolygiam vandens srautui, sumažinti vandens temperatūrą ir tokiu būdu neigiamai paveikti visą kavos ruošimo procesą.

Pabaigai 

Tikimės, jog šis straipsnis suteikė jums vertingos informacijos apie Moccamaster filtrinius kavos aparatus. Jei dar turite klausimų, kreipkitės į Kavos Draugo ekspertus – jie visada mielai jums padės visais su kavos ruošimu susijusiais klausimais.

Skaityti daugiau