Ar kada nors susimąstėte, kokią istoriją gali papasakoti puodelis kavos? Vienos iš Kavos Draugo kavos linijų – Black Crow White Pigeon dedikuoti pagrindiniai personažai – juodasis varnas (Black Crow) ir sniego baltumo karvelis (White Pigeon) įkūnija rūšinės kavos skonių pasakojimus: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Kiekviena kava ir jos istorija tūno knygos skyrių primenančioje pakuotėje, pažymėtoje numeriais 1, 2, 3… 24. Nors skonių ir kvapų nuotykį pradėti galima nuo bet kurio skyriaus, paskutinė istorijos pastraipa priklauso būtent jums – jūs esate ir skaitovas-gėrėjas, ir veikėjas. Priklausomai nuo to, kaip ruošiate gėrimą, vienos ar kitos jo skonio natos kvies keliauti kas kartą vis kitur.
Kava mus supa kiekvieną dieną, todėl kiekviena Kavos Draugo kava siūlo savo unikalų skonį, kuris puikiai dera prie mūsų kasdienybės. Caprisette kviečia į švelnesnį potyrį, Parallel užtikrina aiškius ir apibrėžtus skonius. Jei visgi ieškote išskirtinės patirties, Black Crow White Pigeon yra būtent tai, kas atveria naujus skonių bei patirčių horizontus. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar jau pažengęs gurmanas – tai tiesiog aukščiausios kokybės kava. Black Crow White Pigeon pagrindas – vienos kilmės arabikos kavos pupelės. Jos nemaišomos su kitomis siekiant pabrėžti kiekvienos unikalumą. Dėl šios priežasties rekomenduojama gėrimą skanauti be jokių papildomų priedų.
Rūšinė kava sudaro vos 10% pasaulio kavos rinkos, o jos vertinimas atliekamas pagal griežtą SCA (Specialty Coffee Association) kokybės sistemą. Vertinamos įvairios savybės: aromatas, skonis, poskonis, skonio balansas, rūgštumas, kūnas, tyrumas, saldumas… Ant kiekvienos Black Crow White Pigeon pakuotės rasite įvertinimo taškus nuo 80 iki 88. Kava, šioje skalėje įvertinta nuo 85 iki 88 – puiki; nuo 80 iki 84,99 – labai gera rūšinė kava. Trumpiau, kuo daugiau taškų, tuo ji geriau įvertinta, įdomesnė bei gurmaniškesnė.
Norintiems pažinti atskirų šalių ir atskirų rūšių turtingumą Black Crow White Pigeon asortimente yra įvairūs šios kavos pavidalai – kavos pupelės, malta kava. Kiekviena ji unikali ir pasakoja savo išskirtinę istoriją: nuo kavamedžio pasodinimo žemės lopinėlyje iki puodelio jūsų rankose.
Black Crow White Pigeon auga išskirtinėmis sąlygomis bei patiria gamtos ir klimato nulemtus efektus tam, kad surinktų 80 ir daugiau taškų. Kokybei ir skoniui reikšmingą įtaką turi dirvožemis bei oro sąlygos. Be to, rūšinė kava auginama arčiau dangaus – aukštikalnėse, čia ji bręsta lėčiau ir įgyja kompleksiškesnį skonį. Tai reiškia, kad ji turės labai turtingą skonių paletę ir dažniausiai taip visų siekiamą bei mėgstamą saldumą. Nors kiekviena Black Crow White Pigeon kava – tai atskira unikali visata, galima įvardinti dažniausiai sutinkamas natas tam tikro regiono/žemyno kavose.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Jei trokštate pažinti įvairius skonius iš skirtingų pasaulio regionų, kviečiame neapsiriboti viena rūšimi, o išbandyti kelias universalaus – vidutinio skrudinimo Black Crow White Pigeon kavas įsigyjant jų rinkinį. Įvairių šalių tradicijas ir skonio niuansus atspindintis kavos rinkinys sudarytas iš kruopščiai atrinktų arabikos pupelių, kurios užaugintos Nikaragvoje, Brazilijoje, Etiopijoje.
Kurdami šią liniją, pagalvojome ir apie negalinčius ar nenorinčius vartoti kofeino. Jei jūs vienas iš jų – vis tiek turite galimybę mėgautis rūšine kava. Alternatyva įprastai kavai – kava be kofeino Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“. Jos dėka galite mėgautis tokiais pačiais niuansais, kuriuos siūlo tradicinė kava, bet be kofeino poveikio.
Rūšinės kavos kelio grandinėje svarbus vaidmuo tenka gėrimo ruošėjui-ragautojui, kuris atlieka paskutinius reikšmingus veiksmus – jis ruošia kavą ir galiausiai ją skanauja. Kad Black Crow White Pigeon atskleistų savo ypatingumą, turi būti parinktas labiausiai skonines savybes atskleidžiantis skrudinimas bei paruošimo ir apdorojimo būdas.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Jei išskirtinėse Black Crow White Pigeon kavos istorijose nerandate tinkamos savo gėrimo puodeliui, galite išbandyti ir kitus kavų tipus ar linijas. Kreipkitės jums patogiu būdu – telefonu ar el. paštu. Mūsų konsultantai pasiruošę padėti! Kviečiame apsilankyti ir fizinėse parduotuvėse, kur ne tik pakonsultuosime, bet ir pavaišinsime kava.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.