AEROPRESS. Kavos ruošimo gidas Indrė Kavos aparatai AEROPRESS Kava Dalintis: Link copy Peržvelgus kavos prietaisų išradimo istorijas, tikriausiai galima padaryti išvadą, kad inovatoriai itin mėgsta kavą. Chemex kavinuką sukūrė chemijos mokslų daktaras, Moka kavavirę – inžinierius, o Aeropress mintis gimė taip pat itin išsilavinusio – mechanikos inžinieriaus – galvoje. Palyginus su kavamedžio atradimu IX amžiuje, Aeropress „gimė tik vakar“ – 2005 metais. Šis nedidukas prietaisas itin tinka keliaujantiems: jį lengva transportuoti, užima mažai vietos, kieto plastiko korpusą itin sunku sulaužyti, tad didelė tikimybė, kad įsigijus jis jums tarnaus labai labai ilgai. Taip pat patiks ir mėgstantiems stiprią, nekarčią kavą, o paruoštos kavos konsistenciją galima palyginti su espresso. Įgudus ruošti kavą su Aeropress, jau po keletos minučių galėsite mėgautis pasklindančiu nepakartojamu kavos kvapu. Kavos ruošimas su Aeropress Nuostabiam kavos puodeliui paruošti reikės: Aeropress Popierinio Aeropress filtro Maišymo mentelės ar šaukštelio Maltos kavos (tarpe tarp vidutinio ir smulkaus rupumo), ~17g Vandens (turėtų būti ką tik viręs ir bepradedąs vėsti), ~220g Mėgstamiausio kavos puodelio! 1. Įstatykite popierinį filtrą į dangtelį ir sudrėkinkite jį užliedami vandeniu. Sudrėkintas filtras, priešingai nei naudojant sausą, nepaliks popieriaus skonio jūsų ruošiamoje kavoje. 2. Dangtelį su sudrėkintu filtru užsukite ant dalies, kur „mirks“ jūsų kavutė ir dalį dangteliu žemyn uždėkite ant puodelio. 3. Suberkite Aeropress kavą į „tūbą“. Per 10 sekundžių karštu vandeniu užpilkite maltą kavą, stenkitės, kad visa kava liktų sudrėkinta. Pilkite vandenį iki kol jis pasieks skaičių 4, užrašytą ant šono (nebent jūsų mėgstamiausiame puodelyje netilps toks kiekis kavos. 4. Kai vandens įpylėte pakankamai, paimkite maišymo mentelę ar šaukštelį, pasirūpinkite, kad apatinėje aparatėlio dalyje neliktų sausų maltos kavos gumulų. Išmaišę, paimkite viršutinę Aeropress dalį (stūmoklį), kampu įdėkite jį į apatinę dalį, tada truputėlį patraukite į viršų. Sukursite slėginę terpę, kurioje kavai bus lengviau atskleisti savo skonį. 5. Kai įstatėte stūmokį, palikite kavą ramiai apie 40-50 sekundžių. Palaukę, išimkitę stūmoklį, paėmę maišiklį darkart pamaišykite, įstatykite stūmoklį atgal ir švelniai, vienu judesiu „išstumkite“ kavą iš Aeropress. Sustokite, kai išgirsitę kažką panašaus į „hssss“ (oras pasišalina iš slėginės terpės). 6. Išmeskite kavos tirščius tiesiog atsukdami dangtelį ir iki galo įstumdami stūmoklį, praplaukite aparatėlį po tekančiu vandeniu. Viskas! Ne tik švari darbo vieta, bet ir garuojantis, nepakartojamo skonio gėrimas teliuskuoja mėgstamiausiame puodelyje.