d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Iš vieno kavos pupelių pakelio (250 g) pagaminama apie 20-25 puodelius kavos. Tikram kavos gurmanui tokio kiekio užteks vos 4-5 dienoms. Viename kavos kapsulių pakelyje yra nuo 10 iki 20 kavos kapsulių – sutikite, irgi nedaug. Vis dažniau girdėdami kavos pirkėjų nusivylimą, kad kava pasibaigė per greitai, sukomplektavome įvairios kavos rinkinius. Nuo šiol nebereikia rinktis tarp kiekybės ir kokybės, su Kavos Draugo kavos rinkiniais galite turėti abu! Mėgaukitės puikia kava ilgiau ir mokėkite mažiau – visi kavos rinkiniai siūlomi su nuolaida.
Kavos rinkiniai – ne tik ekonomiškas, bet ir praktiškas pirkinys. Pasirūpinus kavos atsargomis jums ilgai nereikės rūpintis, kad kava gali baigtis pačiu netinkamiausiu laiku, svečių akivaizdoje. Vienintelis rūpestis bus, kokį kavos gėrimą šįkart pasirinkti – espresso, kakavą ar cappuccino?
Kavos Draugo asortimente esantys kavos rinkiniai sudaryti iš kelių (2, 3, 4 ar 6) tos pačios rūšies arba skirtingų rūšių kavos pakuočių. Tai puikus pasirinkimas visiems – ir tiems, kurie yra ištikimi pamėgtam kavos skoniui, ir tiems, kurie mėgsta įvairovę.
Pasirinkimas tarp espresso ir filtrinės kavos priklauso nuo jūsų pageidavimų. Jei vertinate intensyvų skonį ir greitą paruošimą, espresso gali būti geresnis pasirinkimas. Jei norite švelnesnės kavos ir galimybės paruošti didesnį kiekį, tuomet tinkamesnis variantas bus filtrinė kava. Kavos Draugo asortimente rasite tiek espresso, tiek filtrinės kavos rinkinius, tad galite išbandyti abu variantus ir atrasti savo mėgstamiausią kavos patirtį!
Vis labiau vertinant naudojamas, praktiškas ir skanias dovanas, kavos rinkiniai tapo itin populiari dovana einant į svečius, pas draugus ar kaimynus. Kodėl? Tai jau iš karto paruoštas, apgalvotas ir netgi supakuotas rinkinys, kurį gali sudaryti kelios skirtingos arba tos pačios rūšies kavos. Tokie kavos rinkiniai – ne tik kavos entuziastus džiuginanti dovana, bet ir abipusė nauda. Įsigydami iš kelių kavų sudarytą rinkinį, visada galite vieną pasilikti sau, o kitus padovanoti. Visgi nepamirškite, kad renkant kavos rinkinius kitiems, būtina išsiaiškinti, kokią kavos rūšį mėgsta ir ruošia jūsų artimieji.
Kiekvienas kavos tipas turi skirtingus paruošimo būdus, o pasirinkimas priklauso nuo asmeninių skonių, laiko ir patogumo poreikių. Kiekvienas iš šių tipų turi savo unikalų skonį ir aromatą, todėl rinkitės pagal tai, kas jums skaniausia!
Kavos pupelių rinkiniai. Kavos gurmanai žino, kad aromatinga kava turi būti šviežia. Būtent kavos pupelės ir jų rinkiniai padės mėgautis kokybiška ir gardžia kava kaskart. Jai paruošti tereikia pupeles sumalti naudojantis šiam darbui skirtomis elektrinėmis kavamalėmis arba rankiniais kavos malūnėliais.
Maltos kavos rinkiniai. Dovanoti kavos pupeles rizikinga, kadangi negalime būti tikri, kad visi turi galimybę jas susimalti. Todėl, malta kava ir jos rinkiniai padės tokios rizikos išvengti. Lengvai ir greitai paruošiama, plačios skonių paletės malta kava jau iš savęs yra gera dovana, bet maltos kavos rinkiniai yra geriausia dovana!
Rūšinės kavos rinkiniai. Dovanodami kavą sau ar kitiems, jūs dovanojate daugiau nei gėrimą, jūs dovanojate patirtį. Pasirūpinti, kad ji būtų maloni padės rūšinės kavos rinkiniai. Ekspertų įvertinta kava ir jos rinkiniai suteikia galimybę mėgautis aukščiausios klasės kava pasaulyje.
Kavos kapsulių rinkiniai. Kavos kapsulės ir iš jų sudaryti kavos rinkiniai leidžia paragauti plačios kavos gėrimų įvairovės – kremiško espresso, kvapnios juodos ar pieniškos kavos. Tereikia turėti kapsulinį NESCAFÉ® Dolce Gusto® ar Nespresso kavos aparatą jai paruošti. Na o kavos kapsules, tinkančias tiek Dolce Gusto® kavos aparatams, tiek Nespresso kavos aparatams, rasite mūsų Kavos Draugo asortimente.
Pasirinkti kavos rūšį yra tik dalis proceso. Skirtingi kavos tipai turi savitus paruošimo būdus, kurie lemia kavos skonio subtilybes. Kai kurios kavos, atsižvelgiant į jų skonio profilį ir skrudinimo lygį, yra tinkamos tik tam tikriems ruošimo būdams. Todėl, prieš įsigyjant kavos rinkinius, būtina išsiaiškinti, koks paruošimo būdas jiems geriausiai tinka.
Kavos rinkiniai automatiniam aparatui. Rekomenduojama rinktis tamsesnio arba vidutinio skrudinimo rūšines kavos pupeles. Kava automatiniams kavos aparatams dažnai būna su Espresso prierašu. Tai reiškia, kad šių rinkinių kavos yra specialiai pritaikytos kavos gėrimus ruošti su automatiniu aparatu.
Kavos rinkiniai pusiau automatiniam aparatui. Čia galioja tokios pačios kavos rinkinių pasirinkimo taisyklės, kaip ir automatiniam aparatui. Kava pusiau automatiniam aparatui turėtų būti iš vidutinio arba tamsesnio skrudinimo pupelių. Ant kavos rinkinių pakuočių taip pat žvalgykitės užrašo „Espresso“.
Kavos rinkiniai filtriniam aparatui. Kavos skonio subtilumai, pasitelkus šį kavos ruošimo būdą, geriausiai atsiskleidžia naudojant šviesiai arba vidutiniškai skrudintas kavos pupeles. Filtrinė kava aparatui turėtų būti ruošiama iš vidutiniškai arba stambiai sumaltų kavos pupelių.
Kavos rinkiniai moka kavinukui. Šiems kavinukams tinka įvairiausio skrudinimo kavos rinkiniai. Moka kava espresso kavinukui gali būti tiek šviesaus, tiek vidutinio ar tamsaus skrudinimo. Kiekvienas skrudinimo lygis atskleidžia skirtingus kavos aromatus ir skonio savybes, todėl patariame eksperimentuoti ir atrasti tai, kas jums skaniausia.
Kavos rinkiniai French Press kavinukui. Šiuo kavinuku meistriškai paruošite įvairaus skonio kavą. Prancūziškame kavinuke tamsaus skrudinimo pupelės atskleis kartesnį skonį, o vidutinio ar šviesaus skrudinimo pupelės suteiks lengvesnį skonį. Be to, kava French Press kavinukui turėtų būti sumalta vidutiniškai arba stambiai.
Kavos rinkiniai Chemex kavinukui. Kava skirta Chemex kavinukui turėtų būti šviesaus ar vidutinio skrudinimo. Šis paruošimo būdas išryškina kavos natūralų saldumą ir vaisinius poskonius, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamas pupeles.
Kavos rinkiniai filtrams. Nuostabius skonius atskleisti gali ir kava filtriniams kavinukams. Šiam paruošimo būdui geriausia naudoti šviesesnio arba vidutinio skrudinimo pupeles, sumaltas vidutiniu rupumu. Kavos rinkiniai, sudaryti iš tokio tipo kavos pupelių, padės išryškinti kavos subtilumą ir suteiks subalansuotą skonį su vaisiškais ar riešutiniais tonais.
Kavos rinkiniai Aeropress kavinukui. Šviesiai skrudinta kava Aeropress kavinukui bus lengvo skonio, o jei pupelės skrudintos vidutiniškai – kava bus saldesnė. Tuo tarpu, tamsaus skrudinimo kava patiks mėgstantiems intensyvumą. Todėl, atkreipkite dėmesį kokio skrudinimo lygio kava sudaro rinkinį.
Kavos rinkiniai Cold Brew kavinukui. Skani kava nebūtinai turi būti karšta. Norint paruošti skaniausią Cold Brew versiją, geriausia rinktis rinkinius sudarytus iš šviesaus ar vidutinio skrudinimo kavos. Kavą Cold brew kavinukui reikėtų vengti ruošti iš tamsiai skrudintų ir labai smulkiai maltų kavos pupelių.
Kiekvienas nori išsirinkti geriausio skonio kavą, tačiau teisingas pasirinkimas yra itin individualus. Vienam gera kava yra švelni, kitam – stipri. Kas suteikia kavos puodeliui skonį bei aromatą? Pupelių rūšys – arabika ir robusta. Arabika subtili, pasižymi rūgštumu bei įvairiais skonių niuansais – pradedant nuo vaisinių ir uoginių natų iki gėlių tonų. Lyginant su robusta, arabika yra švelnesnė, mažiau karti bei su mažesniu kofeino kiekiu. Robustos pupelės turi stipresnį, kartesnį skonį. Gryna robusta naudojama retai, nes gerti ją gryną kiek per kartu, o ir aromatų niuansai joje mažiau išvystyti. Dėl šios priežasties, šios dvi rūšys maišomos ir taip viena kitą papildo. Arabikos ir robustos mišinys gėrimui suteikia balansą tarp švelnumo ir stiprumo, rūgštumo ir kartumo.
Ieškote skaniausių dovanų? Domina ne tik rinkiniai, bet ir kiti kavos tipai? Kavos Draugo konsultantai su malonumu suteiks išsamią konsultaciją – susisiekite su mumis el. paštu ar telefonu arba apsilankykite mūsų salonuose, kur ne tik konsultuojame, bet ir vaišiname gardžia kava.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.