Espresso kavamalės

Reikia patarimo?
avatar-image
Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
217 prekių

Apie espresso kavamales

Jei esate espresso mėgėjas, žinote, koks svarbus yra tobulai subalansuotas puodelis – su intensyviu skoniu, tirštu kreminiu sluoksniu ir nepriekaištinga tekstūra. Tam, kad pasiektumėte tokį gėrimo rezultatą, būtina turėti tinkamai sumaltas pupeles. Espresso kavamalės tai specialiai šiam kavos tipui skirti malūnėliai. Programuojami, lengvai valdomi bei paprastai prižiūrimi įrenginiai garantuoja ne tik vienodą bei tikslų pupelių malimą, bet ir galimybę lengvai reguliuoti malimo stambumą pagal asmeninius poreikius. 

Espresso kavamalės: kuo jos išsiskiria iš kitų?

Ar kada nors susimąstėte, kas iš tikrųjų daro espresso tokį ypatingą? Paslaptis slypi ne tik pupelėse, bet ir tinkamai pasirinktoje kavamalėje. Espresso kavos malūnėliai išsiskiria savo  tikslumu ir gebėjimu pasiekti nepriekaištingą malimo smulkumą – tai, kas yra būtina siekiant išgauti intensyvų, sodrų skonį ir kreminį sluoksnį. Skirtingai nei įprastos kavamalės, espresso malūnėliai garantuoja nuoseklų bei subalansuotą rezultatą kiekvieną kartą. Be to, jie suteikia galimybę preciziškai reguliuoti malimo stambumą, leidžiant pritaikyti jį pagal individualius pageidavimus ir aparato reikalavimus. Kavamalių pasaulis stebina savo įvairove – nuo rankinių ir elektrinių iki Single Dose įrenginių. Kiekvienas jų pasižymi savitomis ypatybėmis, kurios atveria naujas galimybes mėgautis kava. 

Espresso kavamalės su girnomis: geriau nei kavamalės su peiliukais?

Malūnėliai paprastai mala pupeles dviem būdais: su peiliukais arba su girnomis. Kalbant apie espresso kavamales, girnos yra daug geresnis pasirinkimas. Jos leidžia sumalti kavą tolygiau, o tai ypač svarbu ruošiant espresso, nes šiame procese reikia itin smulkios ir vienodos tekstūros. Girninės kavamalės taip pat suteikia galimybę tiksliai reguliuoti malimo rupumą, todėl galite lengvai pritaikyti malimą savo aparatui. Be to, girnos neįkaista kaip peiliukai, tad pupelės išlaiko savo natūralų skonį bei aromatą.

Malūnėlių specifikacijose dažnai pateikiama ir informacija apie medžiagą, iš kurios pagamintos girnos. Malant pupeles su metalinėmis girnomis, kava pasižymi „švaresniu“ skoniu, jame ryškiau atsiskleidžia subtilios skoninės natos. Metalinės girnos taip pat garsėja savo patvarumu ir ilgaamžiškumu. Malant kavą keraminėmis girnomis, gėrimas įgauna tirštesnį kūną, nes šio proceso metu susidaro daugiau smulkių kavos dalelių, kurios praturtina skonį bei suteikia jam sodrumo. Nors keraminės girnos yra trapesnės nei metalinės, jos pasižymi didesniu kietumu, todėl tarnauja dvigubai ilgiau. 

Dar viena elektrinių girnų savybė – konstrukcija. Ji gali būti plokščia arba kūginė. Plokščios girnos mala labai tolygiai, todėl paruošta kava yra „švaresnė“. Ji labiausiai patiks modernaus stiliaus espresso gerbėjams, mėgstantiems aiškiai išreikštas natas. Kadangi plokščiųjų girnų konstrukcija yra sudėtingesnė, tokie prietaisai dažnai kainuoja brangiau. Kavamalės su kūginėmis girnomis pasižymi „bimodaliniu malimu“ – pupelės sumalomos į dviejų dydžių granules. Tokia kava turi daugiau tekstūros, yra tirštesnė bei šiek tiek intensyvesnė, kas itin patinka tradicinio espresso gerbėjams. Be to, kūginės girnos dėl savo formos sulaiko šiek tiek mažiau kavos viduje ir mala tyliau nei plokščios. 

Rankinės espresso kavamalės

Jeigu kavos ruošimas jums asocijuojasi ne tik su rezultatu, bet ir procesu, rankinė espresso kavamalė leis sulėtinti tempą ir mėgautis kiekvienu gėrimo gaminimo žingsniu. Espresso ruošimo metodas reikalauja itin smulkiai ir vienodai sumaltų pupelių, o būtent rankinis espresso malūnėlis ir leidžia visiškai kontroliuoti šį procesą. Tai itin svarbu, nes net menkiausi skirtumai malimo lygyje gali paveikti skonį ir kreminę tekstūrą. 

Elektrinės espresso kavamalės

Skirtingai nuo rankinių malūnėlių, kurie reikalauja laiko ir fizinių pastangų, elektrinės kavamalės procesas yra visiškai automatizuotas – tereikia spūstelėti mygtuką ir girnelės pačios susmulkina pupeles. Ne kiekviena elektrinė kavamalė sugeba malti pupeles itin smulkiai ir tolygiai, todėl svarbu rinktis modelį, kuris siūlo tikslų smulkinimo nustatymą espresso gamybai. Renkantis elektrinį malūnėlį, svarbu atkreipti dėmesį, kad įrenginys pupeles maltų tiesiai į kavos ruošimo rankeną („pagal pareikalavimą“/on–demand) – taip gėrimo puodelis bus maksimaliai aromatingas ir skanus.

Single Dose espresso kavamalės

Single Dose kavamalės sukurtos tam, kad galėtumėte kiekvieną gėrimo puodelį paruošti su maksimaliu tikslumu ir šviežumu. Šie malūnėliai leidžia malti tik vieną dozę pupelių vienu metu – tik tiek, kiek reikia vienam puodeliui. Tai reiškia, kad pupelės ilgiau išlieka šviežios, nes jos nekontaktuoja su oru, kuris gali sumažinti aromato intensyvumą ir skonio gilumą. Single Dose kavamalė specialiai sukurta espresso ruošimui, užtikrina itin smulkų, vienodą pupelių malimą. Šių modelių pagrindinis privalumas yra tikslumas. Dėl šios savybės kiekvienas espresso puodelis yra pilnas intensyvaus aromato ir skonio niuansų, kurių neįmanoma pasiekti naudojant didesnius pupelių kiekius arba ilgiau stovėjusią maltą kavą.

Filtrinės kavamalės tinkamos ruošti espresso 

Labai dažnai kavamalės yra skirstomos į tas, kurios skirtos filtriniams ruošimo būdams/plikymui ir tas, kurios skirtos espresso. Iš esmės, visi espresso malūnėliai geba kavą malti skirtingumu rupumu – nuo pačio smulkiausio iki vidutinio ar stambaus. Taigi, kavamalės filtrinei kavai gali būti priskiriamos espresso kavamalėms, puikiai tinkančioms  įvairiems gėrimo paruošimo būdams – nuo espresso iki filtrinės kavos. Tad jeigu mėgstate pasilepinti ne tik espresso, bet ir filtriniais gėrimais, jums nebūtina turėti dviejų atskirų malūnėlių, pakanka vieno universalaus prietaiso.

Geriausia ir gražiausia espresso kavamalė kokį gamintoją bei dizainą rinktis? 

Šalia malūnėlių funkcionalumo, ne mažiau svarbus ir prekinis ženklas, nuo kurio neatsiejamas dizainas. Pastarasis yra daugiau nei tik išvaizda – tai medžiagų, formos bei dydžio trio. Renkantis, verta atsižvelgti į įrenginio spalvą, kad jis derėtų prie virtuvės interjero. Dažniausiai kavamalės gaminamos iš moderniai atrodančio nerūdijančio plieno arba medžio, kuris suteikia natūralumo ir jaukumo. Kompaktiškos, ergonomiškos formos, dažniausiai cilindrinės ar šiek tiek išlenktos, užtikrina patogumą naudojant ir laikant. 

Kalbant apie gamintojus, svarbu įvertinti savo poreikius, biudžetą. Gerai žinomi prekiniai ženklai, tokie kaip Baratza, Rocket Espresso, La Marzocco, Sage, Eureka, Eureka Oro, Fellow, Comandante, Timemore bei Hario dažnai užtikrina kokybę ir patikimumą, tačiau mažiau žinomos kompanijos: Elektra, DF64, Lelit, ECM taip pat gali maloniai nustebinti siūlydamos kokybiškus produktus už palankesnę kainą. Tuo tarpu Kavos Draugo kurta kavamalė SORSO turi net 120 malimo nustatymų.  Todėl svarbu pasidomėti gamintojų ypatumais ir pasirinkti kavamalę, kuri atitiktų jūsų funkcinius lūkesčius.

Profesionalios espresso kavamalės maitinimo įstaigoms ir ne tik 

Jei kavą ruošiate ne tik sau, bet ir savo klientams, svarbu investuoti į profesionalų espresso įrenginį, kuris užtikrins nuoseklų ir greitą pupelių malimą dideliais kiekiais. Skirtingai nuo namams skirtų malūnėlių, profesionalios kavamalės turi didesnę talpą, galingus variklius ir tikslų malimo reguliavimą, todėl galėsite pasiekti nepriekaištingą kavos kokybę ir efektyvumą net intensyvaus naudojimo sąlygomis. Kavos Draugas asortimente esančios profesionalios espresso kavamalės idealiai tinka vietoms, kur svarbu užtikrinti greitą, kokybišką ir pastovų pupelių malimą.

Naudotos ir atnaujintos espresso kavamalės

Puikia naujo prietaiso alternatyva gali tapti naudotos ir atnaujintos kavamalės. Šie įrenginiai, nors ir turintys nedidelių naudojimo požymių, yra išlaikę puikią būklę ir gali ilgai tarnauti. Restauruotuose espresso prietaisuose buvo atlikti reikalingi remonto darbai: atnaujinti nusidėvėję komponentai, užtikrintas sklandus veikimas. Parduodami su garantija įrenginiai yra patikimas sprendimas tiems, kurie ieško aukštos kokybės espresso malimo už mažesnę kainą, neviršijant biudžeto.

Padėti išsirinkti?

Jei reikia kavamalės – mūsų asortimente rasite jų virš 200, todėl tikrai galėsime pasiūlyti tai, kas atitiks jūsų poreikius ir biudžetą. Jei reikia pagalbos renkantis, kviečiame skambinti, rašyti mums arba apsilankyti mūsų fizinėje parduotuvėje, kur pavaišinsime gardžia kava.