Visai Mokito kavos linijai -40%!

Kava

Daugiau nei 100 skirtingų kavos rūšių visiems plikymo būdams ir kavos aparatų tipams

Kava

Top kava

Jūsų pamėgtos prekės

Kavos naujienos

Naujausi mūsų asortimento pasiūlymai

Išsirink sau tinkamiausią kavą

Pagal regioną
Pagal kavos rūšį
Pagal skrudinimą

Kavos gamintojai

Kas yra Cold brew kava?

Cold brew – šaltai brandinta kava. Ruošiama maltą kavą užpylus šaltu vandeniu ir palikus brandintis keliolikai valandų. Galima ją paruošti pačiam nenaudojant jokių prietaisių: stambiau sumaltą kokybišką kavą užpilame šaltu vandeniu (santykiu 1:5, o jeigu norime paruošti skiedžiamą koncentratą – santykiu 1:2). Paliekame keliolikai valandų brandintis vėsioje vietoje. Po to nukošiame tirščius ir galime mėgautis net keletą savaičių. Jeigu nenorime "žaisti su tirščiais", galime įsigyti specialų Cold Brew kavos gaminimo įrankį.

Cold brew kava itin populiari šiltuoju metų sezonu, nes yra itin gaivi, tonizuojanti (turinti daug kofeino) bei saldi. Itin skanu gerti tiesiog taip, pagardinus ledukais. Cold brew koncentratas naudojamas ir desertams gardinti.

Ar buvo naudinga?

Kofeinas: kokia kava jo turi daugiausiai?

Daugiausia kofeino yra robustos kavos pupelėse – dvigubai daugiau nei arabikos pupelėse. Todėl mišinys, į kurį įeina robusta, arba 100% robustos kava, arba tirpi kava (kuri daugiausiai yra gaminama iš robustos) turės daugiau kofeino nei 100% arabikos kava.
Kofeino kiekis priklauso ir nuo kavos paruošimo būdo. Kofeinas yra tirpus vandenyje, todėl kuo ilgesnis bus kavos ir vandens santykis, tuo kavoje kofeino bus daugiau. Taigi lyginant mažą espresso puodelį ir puodelį kavos, kuriame vanduo buvo tiesiog užpiltas ant sumaltos kavos, patarasis turės daugiau kofeino. Nors skonio prasme gali pasirodyti ir atvirkščiai.

Ar buvo naudinga?

Kokios kavos pupelės labiausiai tinka automatiniams kavos aparatams?

Automatiniams kavos aparatams tinkamos naudoti visos kavos pupelės, išskyrus aromatizuotas, nes jos gadina ("apvelia") patį malūną. O toliau viskas tiesiog priklauso nuo individualaus skonio. Tiesiog reikia atkreipti dėmesį, kad šviesiau skrudintos pupelės, kurios yra labiau skirtos filtriniams kavos paruošimo būdams, gali būti gerokai rūšgtesnės ruošiant per automatinį espresso kavos aparatą. Kad skonis maloniau atsiskleistų visgi būtų geriau rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupeles. Kai kurie kavos gamintojai netgi nurodo ant pakelio, kad kava yra paskrudinta būtent espresso kavos aparatams arba automatiniams kavos aparatams.

Ar buvo naudinga?

Kokios yra pagrindinės kavos rūšys?

Kavos rūšių suskaičiuojama itin daug, bet labiausiai paplitusios ir populiariausios yra trys: Arabika, Robusta ir Liberika.
Arabika:
Arabikos kavamedžiai yra gerokai lepesni nei Robustos ar Liberikos. Jie itin jautrūs šalčiui, temperatūros skirtumams, jiems reikia šešėlio ir jie turi būti auginami pakankamai aukštose vietovėse. Tačiau jų subrandinamų kavos pupelių skonio paletė yra pati turtingiausia. Arabikos porūšių yra itin daug ir jie visi turi savo ypatingas skonines charakteristikas. Dominuoja saldžiarūgštės vaisiškos, uoginės skoninės natos.
Robusta:
Robustos kavamedžiai nėra tokie lepūs kaip Arabikos. Jie daug atsparesni klimato sąlygoms ir kenkėjams. Todėl juos gerokai pigiau ir lengviau užauginti. Pupelių skonių paletė yra siauresnė. Robusta turi du kartus daugiau kofeino nei arabika. Dažniausiai naudojama kavos mišiniuose bei rečiau geriama viena. Mišiniams suteikia tirštumo, kofeino bei kartumo. Dominuoja karčios, intensyvios skoninės natos.
Liberika:
Liberika yra mažiausiai populiari iš šių trijų rūšių, nes neturi tokių skoninių charakteristikų kaip Arabika ar Robusta. Naudojama tirpiai kavai gaminti.

Kaip atskirti arabiką, robustą ir liberiką?
Arabikos, robustos ir liberikos pupeles galima atskirti ir vizualiai. Arabikos pupelės yra pailgos formos ir per vidurį esanti juostelė yra bangelės formos. Robustos pupelės yra apvalios formos, mažesnės, per vidurį esanti juostelė yra tiesi. Liberikos pupelės yra gerokai didesnės nei Arabikos ar Robustos.

Ar buvo naudinga?

Skani kava tapo mūsų žvalių rytų ir susikaupimo ritualų dalimi, neatsiejama nuo gyvenimo akcentų: kasdieninių darbų, aistringų hobių ir nuoširdžių pokalbių. Prisipažinkime, dėl to kavos skonis mums tapo dar svarbesnis. Kavos aromatas, skonis, stiprumas, poskonis priklauso ne tik nuo skirtingo kavos paruošimo būdo, bet ir nuo konkrečios kavos rūšies (rūšinė arabika, skirtingų arabikų mišinys, arabikos ir robustos mišinys), auginimo sąlygų, kavos apdorojimo būdo, skrudinimo tipo. Kadangi mes rūpinamės visais kavos mylėtojais, siūlome itin platų kavos rūšių pasirinkimą bei įvairų kavos asortimentą pagal Jūsų poreikius. Mėgstantiems tradicinę kavą rekomenduojame aukščiausios kokybės rūšines kavos pupeles bei kavos pupelių mišinius, maltas kavas, tinkančias kavos aparatams ir plikymui puodelyje. Mėgstantiems skubėti – kavos tabletes ir kapsules, skirtas pusiau automatiniams bei kapsuliniams espresso kavos aparatams, kavos pagalvėles, skirtas pagalvėliniams kavos aparatams. Ieškantiems atgaivos šaltos kavos mėgėjams – frappe mišinius. Mūsų siūloma kava gaminama tik iš aukščiausios kokybės kavos pupelių, o kokybė ir yra svarbiausia ruošiant tobulą kavą. Skanaus.