Iki -50%

Kava automatiniam aparatui

Filtrai

Rodyti:

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Akcija

Apie kavą automatiniam aparatui

Turintys ar besirengiantys įsigyti automatinį kavos aparatą žino, kad gėrimams paruošti naudojamos kavos pupelės, kurios šviežiai sumalamos tik tam kavos gėrimui, kurį pasirenkate. Tačiau kava automatiniam aparatui nėra tik apie pupeles. Kavos pasaulis toks margas ir įvairus, jog natūraliai gali kilti klausimas – ar egzistuoja speciali kava ar kavos pupelės aparatams? Į ką atkreipti dėmesį renkantis? Galiausiai, kokia kava automatiniam aparatui yra geriausia?

Kava automatiniam aparatui: kuo ypatinga ir kaip atpažinti? 

Pradėti galime nuo to, kad kava automatiniam aparatui – tai kava, tinkanti espresso ruošimo būdui. Ruošdami kavą šie aparatai naudoja espresso metodui reikalingą spaudimą (9–19 barų). Ypatingi jie tuo, kad šviežiai mala pupeles konkrečiam espresso puodeliui, nuo kurio ir prasideda skirtingų kavos gėrimų ruošimas. Aparatas pasirūpins gėrimo paruošimu, jei jūs aprūpinsite įrenginį tinkamomis kavos pupelėmis. Žvalgytis patariame espresso tipo rūšinės ar be kofeino kavos pupelių bei maltos kavos. Pastaroji kavos rūšis automatiniam aparatui gali būti kuo puikiausias pasirinkimas, jei tik jūsų aparatas turi tokį funkcionalumą. 

Geriausios kavos pupelės automatiniam kavos aparatui: kaip išsirinkti? 

Labiausiai savo savybes atskleidžianti kava ruošiama iš šviežiai maltų pupelių. Būtent taip ir veikia automatiniai kavos aparatai jie patys atlieka pupelių malimą vos vienu mygtuko paspaudimu išreiškus pageidavimą paruošti norimą kavos gėrimą. Tai kaip gi žinoti, kurios kavos pupelės yra geriausios automatiniam kavos aparatui? Kai geriausias reiškia skaniausios, patarimas vienas degustuoti ir ieškoti savojo skonio atradimo, išmėginant įvairias Arabika ir Robusta kavos pupelių ir jų mišinių kombinacijas. 

O kai geriausios yra apie tinkamiausias siūlome atkreipti dėmesį į akcentus, kurie leis lengvai ir užtikrintai atpažinti, ar automatinis kavos aparatas bus suderinamas su pasirinktomis kavos pupelėmis. Svarbiausia žinoti kelis kriterijus ruošimo metodą ir skrudinimo lygį. Taigi…

Žodis ESPRESSO. Pupelės automatiniam kavos aparatui atpažįstamos iš žodžio espresso, randamo ant pakuotės ar produkto aprašymo. Nesate espresso kavos gerbėjas? Nereikia išsigąsti, šis žodis nereiškia, kad kava tinkama tik espresso gėrimui gaminti jis reiškia, kad kava skrudinta espresso technologiją naudojantiems prietaisams.

Kavos aparato simbolis. Ant kai kurių pakuočių gali nebūti žodžio espresso, bet bus kavos aparato paveiksliukas. Tai taip pat reiškia, jog kava yra tinkama automatiniam kavos aparatui. 

Vidutinis arba tamsesnis skrudinimas. Kartais galite nerasti jokios nuorodos į espresso arba kavos aparatus, tuomet patariama vadovautis nurodytu skrudinimu. Jei kava skrudinta vidutiniškai arba tamsiau, ji tiks automatiniam kavos aparatui. Kodėl? Kuo šviesiau skrudinta kava, tuo lėčiau ji atiduoda viduje slypinčius skonius vandeniui, o kuo tamsiau – tuo greičiau. Kadangi espresso technologija yra itin greitas ir aukštu slėgiu paremtas ruošimo būdas, šviesiai skrudinta kava neatskleis savo skonių ir tiesiog bus pernelyg rūgšti.  

OMNIROAST skrudinimas. Kai kurie skrudintojai ant savo kavų nurodo omniroast skrudinimo būdą. Tai reiškia, kad jų pasirinktas skrudinimo profilis yra subalansuotas visiems kavos ruošimo būdams. Tad tokia kava tiks ir automatiniam kavos aparatui.

Ieškant tinkamiausiai paskrudintų kavos pupelių, siūlome susipažinti su Kavos Draugo Caprisette kavos pupelių linija. Tai yra kavos pupelės, sukurtos galvojant būtent apie tuos, kurie ruošia savo kavą automatiniu kavos aparatu – receptai ir skrudinimas pritaikyti taip, kad geriausios skonio ir aromatingumo savybės atsiskleistų pačiu ryškiausiu būdu.

Espresso kava automatiniam aparatui. Ką reikia žinoti?

Kalba apie espresso gali reikšti tiek patį kavos gėrimo tipą, tiek kavos ruošimo metodą. Espresso yra tarsi nuoroda, kad kava skirta espresso ruošimo būdui, kuriuo pagrįstas ir automatinių aparatų veikimas. To rezultatas espresso kava, kuri tampa pagrindu ir visiems kavos gėrimų receptams, tinkamiems paruošti automatiniu aparatu. Nepaisant to, ar esate kokybiško espresso mėgėjai, ar šis kavos gėrimas jūsų nežavi, svarbu žinoti, jog espresso kavos pupelės yra vienas geriausių pasirinkimų automatiniam kavos aparatui. Užrašas „espresso“ ant kavos pupelių pakuotės reiškia, kad šios kavos ruošimo metodas idealiai atitiks tam suderintui kavos automatiniam aparatui. Svarbu paminėti ir tai, kad espresso dažniausiai reiškia tamsesnio skrudinimo kavos pupeles, o šios puikiai tinka švelnesnių kavos gėrimų gaminimui.

Rūšinė kava ar kavos mišinys?

Vis dar įprasta manyti, kad automatiniam aparatui geriau rinktis Arabika arba Arabika ir Robusta kavos mišinius, o rūšinę kavą verčiau ruošti pusiau automatiniu kavos aparatu ar kitais kavos ruošimo prietaisais. Tačiau tai nėra visiška tiesa, tai labiau tiesa su keliomis žvaigždutėmis. Viena jų pareikalautų atsakymo į kertinį klausimą o kokią kavą norite paruošti? Ar pirmenybę teikiate espresso kavos puodeliui, ar visgi kavos gėrimams su pienu?

Kita žvaigždutė priklausytų nuo individualių skoninių savybių. Mat rūšinės kavos pasižymi specifiniu rūgšingumu, turiningu ir turtingu sodrumu, kuris iškalbingesnis ir įsimintinesnis, nei gaunamas ruošiant kavos puodelį iš pupelių mišinių. 

Vis dėlto, jeigu rūšinė kava yra paskrudina taip, jog tinka espresso technologijai, tuomet tokia kava automatiniam aparatui tiks kuo puikiausiai. Puikus pavyzdys –  Kavos Draugo Black Crow White Pigeon rūšinių kavų linija, kurioje didžioji dalis kavos pupelių yra paskrudintos taip, kad kava automatiniams aparatams tiktų be jokių bet. Dar viena rūšinių kavų linija verta kavos gurmanų ruošiančių kavą automatiniais kavos aparatais dėmesio – Parallel. Trys šios linijos kavos idealiai tinka norint susipažinti su pagrindiniais kavos regionais ir jų tipiniais skoniais: Parallel 12 atstovauja Afrikos regioną, Parallel 17 – Azijos regioną, Parallel 36 – Amerikos regioną.

Tinkamai paskrudinta rūšinė kava ne tik tinka automatiniams kavos aparatams, bet ir išsiskiria savitais skoniais. Kalbant apie skonį, rūšinės kavos bus ryškesnės, rūgštingesnės, tačiau pastarasis išryškėja ypatingai maloniai. Tik aukščiausios kokybės kavos pupelėms būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kai saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes. Tuo tarpu įprasti kavų mišiniai bus labiau nuosaikaus ir subalansuoto skonio, neturės taip aiškiai išreikštų skonio, aromato natų. Būtent todėl šios kavos labiau rekomenduojamos mėgstantiems kavos gėrimus su pienu. O rūšinės kavos patiks tiems, kurie mėgausis espresso kava.  

Geriausia malta kava automatiniam aparatui?

Nors automatinių kavos aparatų pranašumas yra gaminti kavą iš šviežiai sumaltų kavos pupelių, kai kurie automatiniai kavos aparatai siūlo galimybę pasigaminti gėrimus iš maltos kavos –  tam yra skirta atskira talpa. Kalbant apie skonį, renkantis maltą kavą automatiniam kavos aparatui reikėtų vadovautis tais pačiais kriterijais, kaip ir renkantis kavos pupeles – pasirinkti vidutinio arba tamsesnio skrudinimo maltą kavą. Tačiau be skoninių savybių, itin svarbu atkreipti dėmesį ir į malimo rupumą, nes ne kiekviena malta kava tinka automatiniam kavos aparato kavos ruošimui espresso būdu. Jeigu kava bus sumalta per smulkiai, ji užkimš kavos aparatą ir vanduo negalės prabėgti, o jeigu kava bus sumalta per stambiai, paruoštas gėrimas bus pernelyg vandeningas ir pasižymės nepilnavertišku skoniu. Tad ieškant tinkamiausios maltos kavos reikėtų vadovautis espresso kriterijais geriausia rinktis espresso malimo, bet ne itin smulkaus arba vidutinio rupumo maltą kavą, kuri būtų tinkama espresso skrudinimo lygiui. 

Kavos pupelės be kofeino automatiniam kavos aparatui

Tiems, kurie vengia kofeino, tačiau nenori atsisakyti kavos, gali rinktis kavos pupeles be kofeino ir naudoti jas automatiniame aparate taip, kaip ir įprastai espresso ruošimo būdui tinkamas kavos pupeles. Kitaip tariant, rinkdamiesi kavos pupeles be kofeino automatiniam aparatui, atkreipkite dėmesį į tuos pačius kriterijus, kuriuos akcentavome kalbėdami apie įprastas kavos pupeles ir espresso žodžio reikšmę ruošiant puodelį kavos su automatiniu aparatu. Vienintelis papildomas kriterijus, į kurį svarbu žvilgtelėti – kofeino šalinimo būdas. Patariama rinktis tokią kavą be kofeino, ant kurios pakuotės arba pateiktoje informacijoje apie produktą yra aiškiai nurodytas kofeino šalinimo metodas. Geriausiai vertinami natūralūs kofeino šalinimo būdai – taikant anglies dvideginio metodą arba Swiss Water Process metodą. Geriantiems kavą be kofeino rekomenduojame išmėginti Kavos Draugo klientų mėgstamiausias Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą.

Vietinių skrudintojų kava – visuomet šviežia

Atidžiai auginta ir paruošta kava dar ne viskas. Itin svarbus kokybės rodiklis yra šviežumas. O kaip užtikrinti, kad kavos pupelės būtų išties šviežios? Rinkdamiesi vietinių skrudintojų („locally roasted“) kavas ne tik paremsite vietinę gamybą, bet ir mėgausitės maksimaliai šviežia kava bei geriausiais skoniais. Juk būtent tuomet, kai visa tiekimo grandinė sutrumpėja, suteikiama galimybė ragauti ką tik paskrudintą kavą. Į ką atkreipti dėmesį renkantis vietinių skrudintojų kavą automatiniam kavos aparatui? Viskas labai paprasta – pasirinkimo kriterijai išlieka tokie patys, kaip ir renkantis iš toliau atkeliavusias kavos pupeles, tiesiog vietinių skrudintojų kava turėtų atverti šiek tiek platesnius skonių horizontus. 

Ieškantiems įvairovės – kavos rinkiniai automatiniams kavos aparatams

Pabosta tas pats kavos skonis, geriamas diena iš dienos? Išeitis paprasta, paįvairinti kasdienius ritualus gali kavos rinkiniai. Jie sudaryti iš kelių skirtingų kavų, todėl galėsi mėgautis įvairiausiais skoniais. Ieškantiems dar neatrastų skonių, rekomenduojame Caprisette rinkinius, sukurtus specialiai automatiniams kavos aparatams. Tai – populiariausia  mūsų kavos linija, kuri dažnai nustebina net išrankiausius, nes skirtingų skonių mišiniai leidžia pasilepinti tiek puikaus skonio juoda kava, tiek gardžiais gėrimais su pienu. Kalbant apie kavos rinkinius, verta paminėti ir tai, kad kai kurie automatiniai kavos aparatai gali pasigirti dvejomis kavos pupelių talpomis ar netgi dviem atskirais malūnais. Jų dėka iš karto galėsite juos abu papildyti ir degustuoti skirtingo skonio kavas vieną po kitos!

Robustos kavos pupelės automatiniam kavos aparatui

Neišvengiamas klausimas: kokios kavos pupelės yra geresnis pasirinkimas automatiniam kavos aparatui – Robustos ar Arabikos? Verta atkreipti dėmesį, jog grynos Robustos kavos pupelės naudojamos gan retai. Dėl specifinio skonio ir sudėtyje esančio didesnio kofeino kiekio, šios kavos pupelės dažniau sutinkamos mišiniuose kartu su Arabika, tokiu būdu sukuriant skonių balansą, ypač tinkantį su pienu ruošiamoms kavoms. Robustos ir Arabikos kavos mišiniai puikiai tinka automatiniams kavos aparatams ir yra itin pamėgti tų, kurie mėgsta taip vadinamo itališko stiliaus kavas. Vertinant skonines savybes, pažymima, jog Robustos kavos pupelės kavai suteikia daugiau „kūno“, kas reiškia, kad kava yra tirštesnė ir turi standesnę kavos putą. Be to, Robusta pupelėse yra daugiau kofeino, o tai dažnai leidžia pajusti lengvą kartumo skonį ir tarsi apmalšina natūralią kavos rūgštelę. 

Arabikos kavos pupelės automatiniam kavos aparatui

Lyginant su Robustos kavos mišiniais ar gryna Robustos kava, 100% Arabikos kava pasižymi didesniu aromatingumu, ypatinga skonio gelme ir dažnai vaisišku skoniu – taip vadinamu  saldžiarūgštingumu. Pažymėtina, kad Arabikos kavos pupelės puikiai tinka automatiniams kavos aparatams ir visiems kavos receptams – tiek espresso, tiek juodai kavai, tiek gėrimams su pienu. Renkantis Arabikos kavos pupeles, svarbiausia atkreipti dėmesį į skonio natas: kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštingesnė, o jei dominuos šokoladinės, karamelinės natos, tuomet kavoje saldžiarūgštingumo bus mažiau.

Turite klausimų?

Domina dar neatrasti skirtingų rūšių ir skonių kavos tipai? Kreipkitės į mūsų konsultantus – jie padės išsirinkti. Taip pat kviečiame užsukti į mūsų parduotuves, paragauti kavų, ruošiamų būtent automatiniu kavos aparatu,  ir tokiu būdu išsirinkti savo skoniui labiausiai įtinkančią kavą. 

Skaityti daugiau