d.
val.
min.
sek. liko.
Prireikė papildomos energijos, bet nesinori kavos? O gal jau pasiekėte savo kasdieninį kavos kiekį ir stengiatės atsispirti kofeinui? Ar tiesiog ieškote naujo ir neragauto gėrimo? Nepriklausomai nuo to, kuris variantas jums artimiausias, matcha arbata yra puikus pasirinkimas. Mėgaukitės sodraus skonio bei švelnaus poveikio teikiamais gėrimo privalumais ir atraskite naują energijos šaltinį!
Tai, ką vadiname matcha arbata, iš tiesų yra sumalti žalios arbatos lapeliai – matcha milteliai. Taigi, arbatžolių čia neišvysite. Nurinkti lapeliai garinami, džiovinami, apkarpomi ir, galiausiai, sumalami. Nors lapeliai sumalami, juose vis tiek išlieka šios naudingosios medžiagos: polifenoliai, antioksidantai, kofeinas.
Matcha ir žalioji arbata ruošiamos skirtingai. Ruošdami pastarąją, arbatžoles karštame vandenyje palaikome tik kurį laiką, o po to išmetame. Tuo tarpu gamindami matchą, miltelius įplakame į vandenį. Taigi, matcha skirta stipresnio skonio mėgėjams, o štai žalia arbata bus puikus pasirinkimas lengvesnio skonio mėgėjams. Jeigu norisi pakeisti matchą panašiais, bet ne identiškais skoniais – Kavos Draugo asortimente rasite įvairių žalios arbatos rūšių.
Šiandien matcha arbata užkariavusi ne tik savo gimtąją šalį Japoniją, bet ir visą pasaulį. Tai – ir tradicinis arbatos gėrimas, ir ceremoninė arbata, ir matcha latte, ar net ingredientas begalėje konditerinių desertų. Sodri, smaragdinė matcha arbata jau nestebina, tačiau ar teko ragauti braškinę, mango, mėlynių? Kuri iš visų šių išvardintų jums bus geriausia matcha arbata – priklauso nuo individualių poreikių. Išmėginkite visas skirtingas šios arbatos gamintojų rūšis bei skonius namuose.
Susipažinus su šios arbatos nauda, išsirinkus jos rūšį, kyla klausimas – kaip paruošti macha arbatą? Paprasčiausias jos paruošimo procesas primena kakavos ruošimą: nedidelį kiekį miltelių sudėkite į indelį ir stropiai išmaišykite su šlakeliu vandens, kol gausite vientisą masę. Tada papildykite gėrimą vandeniu ir plakite šluotele, kol paviršiuje susiformuos graži, šiek tiek standi puta. Tačiau, jei norite pasinerti į tradicinį matcha ruošimo ritualą,tuomet jums reikės skirti šiek tiek daugiau pastangų ir įrankių. Ruošiant šį gėrimą, labai pravers speciali matcha šluotelė. Naudodami bambukinę šluotelę, lengvai atsikratysite gumulėlių, kurie kartais susidaro plakant miltelius, ir padėsite suformuoti aksominės putos sluoksnį. Taip pat prireiks nedidelio dubenėlio ar puodelio, geriausiai tiks moliniai indai. Jei norite labiau palengvinti procesą, galite įsigyti pilnai sukomplektuotą rinkinį. Rinkinys matcha arbatai ruošti paprastai sudarytas iš būtiniausių įrankių jos gamybai: dubenėlio, bambukinės matcha šluotelės, indo šliuotelei laikyti, šaukštelio.
Mėgstama arbata suteiks energijos ir padės sukurti nepamirštamus ritualus. Jeigu kartais norisi paįvairinti patirtį, Kavos Draugo asortimente laukia įvairi skani arbata kiekvieno poreikiams. Juk arbatos pasaulis kupinas gausybės spalvų, skonių ir kvapų.
Apie Matchą arbatą taip pat rašoma šiame Kavos Draugo tinklaraščio įraše: „Matcha arbata: kavos vertas varžovas?“
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.