Moka kava espresso kavinukui

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
131 prekė

Apie kavą Moka kavinukui

Itališka kava. Vieniems ji itin maloni dienos pradžia, antriems – ypatingas skanėstas, o dar kitiems – abu. Nesvarbu kuriai grupei žmonių priklausote, paklausus itališkos kavos gerbėjų, kaip pasigaminti tobulą šios kavos puodelį, atsakymą išgirsime vieną – naudojantis Moka kavinuku. Kava Moka kavinukui yra italų tradicija, priimta ir išpopuliarėjusi visame pasaulyje. Intensyvus skonis, išskirtinis „kūnas“ ir sodrumas, primenantis espresso kavą – Moka kavinuko rezultatas. Geros kavos paslaptis slypi giliau už gamybos proceso. Slaptas sodraus kavos puodelio ingredientas – žinojimas, kaip išsirinkti geriausią kavą, kurią naudosite Moka kavinukui.

Kava Moka kavinukui: iš ko galima rinktis?

Itališko tipo kavos mėgėjai žino, kad dėl aromatingo kavos puodelio nebūtina keliauti į Italiją, gardžią kavą pasigaminti galima tiesiog savo namuose, tereikia turėti Moka kavinuką. Funkcionalus, kompaktiškas ir stilingas Moka kavinukas yra dar ne viskas, ko reikia tobulam kavos puodeliui. Viską – ir skonį, ir aromatą, ir kokybę, gausite pasirinkę šiam kavos ruošimo būdui tinkamą kavą. Kokia kava Moka kavinukai tinkamiausia? Šiam prietaisui tinka labai įvairios kavos, tačiau vienos ar kitos kavos tipas bei ypatybės nulems jūsų ruošiamos kavos skonį. 

Tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – itališko tipo kava. Tai dažniausiai yra tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas kavos mišinys, sudarytas iš Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos pupelių. Paruošus gėrimą iš tokio tipo kavos, išgaunami tradiciniai itališkos kavos skoniai – kava bus aštri, aitri, labiau linkusi į kartumą. Netradicinis, bet vis labiau populiarėjantis pasirinkimas – vidutinio ar netgi kartais šiek tiek šviesesnio skrudinimo, sumaltos vidutiniškai arba šiek tiek stambiau  kavos. Tokia kava Moka kavinukui pasižymės švelnesniu skoniu ir neturės taip aiškiai išreikšto kartumo ar aitrumo. 

Moka kavinuku paruoštos kavos skonis priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Tai gali būti ir šviežios kavos pupelės, ir intensyvesnio skonio espresso, ir malta, ir rūšinė, ir be kofeino, ir vietinių skrudintojų kava. Tokia pasirinkimo laisvė leidžia pasigaminti ne tik tradicinį itališką kavos gėrimą, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti išbandant vis naujus skonius. 

Geriausios kavos pupelės Moka kavinukui 

Skaniausią rezultatą visada gausite iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Todėl ruošiantiems kavą Moka kavinuku, visada rekomenduojamos kokybiškos kavos pupelės, kurias malti reikėtų prieš pat ruošimą. Kyla klausimas: kokias kavos pupeles pasirinkti? Galite rinktis įvairaus tipo kavos pupeles, tiesiog žinokite, kaip tai paveiks jūsų paruoštos kavos skonį. 

Tamsesnio skrudinimo kavos pupelės. Tamsiau paskrudintos kavos pupelės suteiks paruoštai kavai kartumo, aitrumo ir intensyvumo. Pasirinkę tamsesnio skrudinimo pupeles, jas malkite šiek tiek rupiau ir naudokite truputį mažesnį vandens kiekį. Tuomet kava spės atiduoti savo aromatines ir skonines savybes bei išliks intensyvi, ko paprastai ir tikimąsi iš tamsesnio skrudinimo kavų.

Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo kavos pupelės. Kava paruošta iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo pupelių bus švelnesnė ir atskleis daugiau įvairių skonio natų. Vis tik šviesesnio skrudinimo pupelės sunkiau atiduoda savo skonius. Todėl patariame jas malti šiek tiek smulkiau, o apatinę kavinuko dalį visada maksimaliai pripildyti vandens (iki pat apsauginio vožtuvo) tam, kad iš kavos spėtumėte išgauti geriausias skonines savybes. 

Ieškantiems itin sodrių, viliojančiai saldžių skonių natų, Kavos Draugas rekomenduoja Caprisette kavos pupelių liniją. Šios linijos kava išsiskiria natūraliu saldumu, kurio labai dažnai tikimasi ruošiant kavą Moka kavinuku. Norintiems kavos puodelyje rasti intensyvius bei unikalius skonius,  patariame atkreipti dėmesį į rūšines kavas Black Crow White Pigeon, skirtas espresso ruošimo būdui. Šios kavos pasižymi itin ryškiai išreikštomis skonio natomis ir tobulai tinka tradiciniams itališkiems kavos gėrimams. 

Gardžios tradicijos – espresso kava Moka kavinukams 

Dažnai Moka kavinukas yra vadinamas espresso kavinuku. Kodėl? Tai susiję tiek su gaminimo procesu, tiek su galutiniu rezultatu. Kavos ir vandens santykis ruošiant kavą Moka kavinuku yra artimas espresso proporcijoms, o paruošta kava – intensyvaus skonio ir koncentruota. Vis tik vadinti Moka kavinuką esspresso kavinuku nėra visiškai tikslu, nes ruošimo metu susidaro mažesnis slėgis nei turėtų būti espresso aparate. Tačiau kalbant apie kavos tipą, tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – espresso ruošimo būdui skirta kava ir įvairūs espresso mišiniai.

Espresso kava yra tamsesnio skrudinimo, todėl lengvai ir greitai „atiduoda“ savo skonines savybes kavos ruošimo metu. Tad pasirinkus espresso kavą savo Moka kavinukui mėgausitės tradiciniais itališkos kavos skoniais – kava bus ryški, aštri ir ganėtinai karti. Tokia pat svaiginanti, kaip ir pati Italija. 

Rūšinė kava Moka kavinukui – populiarėjantis pasirinkimas

Kaip ir minėjome, norintys mėgautis tradicine itališka kava Moka kavinukui renkasi espresso mišinius ir tamsiau skrudintą kavą. Tačiau pastebime, kad vis daugiau kavos gurmanų į kavos ruošimą pažvelgia drąsiau, dažniau eksperimentuoja ir išbando rūšinę kavą ar netgi šviesiau skrudintą kavą. Nusivilti netenka. Rūšinė kava Moka kavinukui, maloniai nustebina kur kas švelnesnėmis skonio natomis, ji yra ne tokia  karti, itin aromatinga ir kupina įvairių skonių. Tiesa, priklausomai nuo dominuojančių natų, ši kava gali turėti šiek tiek daugiau vaisiškumo, jaučiamos rūgšteles. Na, o kalbant apie šviesesnio skrudinimo pupeles, visuomet pravartu atminti, jog jos sunkiau atiduoda savo skonines savybes. Tai jei Moka kavinukui rinksitės šviesaus skrudinimo pupeles, sumalkite jas šiek tiek smulkiau ir apatinę kavinuko dalį maksimaliai pripildykite vandens tam, kad iš  kavos išgautumėte visus skonius. 

Specialiai kavos gurmanams, mėgstantiems išskirtinius, egzotikos prieskonio turinčius skonius,  paruošėme Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją. Moka kavinukui rekomenduojame rinktis šios linijos kavas, skirtas espresso ruošimo būdui ir leistis į nepamirštamų skonių bei aromatų kelionę. 

Malta kava Moka kavinukui: kaip išsirinkti tinkamiausią?

Visi ruošiantys kavą Moka kavinuku žino, kad tam naudojama malta kava. Pasikartosime, jog siekiant maksimaliai atskleisti kavos aromatą ir skonius geriausia naudoti kavos pupeles ir malti jas prieš pat ruošimą. Tačiau skubantys ar neturintys galimybių kaskart malti kavos pupelių gali naudoti maltą kavą. Pasirinkus tinkamai, malta kava taip pat dovanos tobulą kavos puodelį. Tik kaip teisingai pasirinkti? Svarbiausia atkreipti dėmesį į kavos rupumą. Kava Moka kavinukui turi būti vidutinio arba stambesnio malimo. Jei malta kava bus per smulki, vanduo sunkiai sunksis per kavą ir paruoštas gėrimas bus pernelyg aitrus. Tuo tarpu vidutinio rupumo malta kava, gėrimui suteiks sodrumo, kremiškumo ir intensyvaus aromatingumo. 

Ieškant tinkamo rupumo maltos kavos, patariame pasižvalgyti po Caprisette linijos maltas kavas bei Black Crow White Pigeon rūšines maltas kavas. Taip pat didžiausios mūsų rekomendacijos skrieja Bialetti maltos kavos linijai. Šie kavos mišiniai buvo sukurti specialiai Moka kavinukams, todėl yra tinkamo rupumo ir suteikia galimybę lengvai bei greitai pasigaminti tobulos kavos puodelį.  

Kava be kofeino Moka kavinukams 

Geriantys kavą be kofeino taip pat gali mėgautis itališka kava ir nesunkiai ją pasigaminti namuose Moka kavinuko dėka. Aukščiausios kokybės kava be kofeino mūsų asortimente gali būti randama tiek kavos pupelių, tiek maltos kavos pavidalu. Tad atsižvelgus į turimus poreikius, galite naudoti šviežiai maltas kavos pupeles be kofeino arba tinkamai paruoštą jau maltą kavą. Tik nepamirškite, kad pasirinktas kavos tipas paveiks pagamintos kavos skonį. Tamsesnio skrudinimo kava be kofeino įtiks intensyvaus skonio, tradicinio itališko kavos gėrimo mėgėjams. Šviesiau paskrudinta kava leis mėgautis švelnesniu ir aromatingesniu kavos puodeliu be kofeino. 

Visiems kavos be kofeino mėgėjams, ruošiantiems kavą Moka kavinuku, rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo klientų mėgstamiausias – Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Esame tikri, nei skoniais, nei aromatais neteks nusivilti. 

Kavos rinkiniai Moka kavinukui – papildomi privalumai

Esate tas žmogus, kuriam norisi eksperimentuoti, išbandyti ir ieškoti geriausių kavos skonių? Tuomet kavos rinkiniai iš įvairių kavų bus vienas geriausių pasirinkimų. Minėjome, kad Moka kavinukas yra itin universalus ir jam tinka įvairios kavos. Tad įsigijus kavos rinkinį, į kurį įeina 3 arba 4 skirtingų skonių mišiniai, leisitės į vis kažką naujo žadančią skonių kelionę. Nors ir mums patinka išbandyti visus kitus skonius, savo kavos rinkinių asortimentą skyrėme ir tiems, kurie yra ištikimi vienam skoniui. Tad čia rasite ir tokius kavos rinkinius, į kuriuos įeina trys ar net aštuonios tos pačios rūšies kavos. Vis tik, kad kavos rinkiniai pamalonintų skoniais ir tiktų Moka kavinukui, nepamirškite juos rinktis taip pat atidžiai, kaip ir įprastą kavą – atsižvelgdami į tinkamiausią skrudinimo lygį bei rupumą. 

Arabikos kavos pupelės Moka kavinukui 

Kokias kavos pupeles pasirinkti ruošiant kavą Moka kavinuku?  Dažniausias pasirinkimas Moka kavinukui – tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos mišinys, kurio dėka galima pasigaminti itališkos tradicinės kavos puodelį. Nors Arabikos kavos pupelės puikiai tinka jūsų Moka kavinukui ir įvairiems kavos receptams, reikia žinoti, jog 100% arabikos kava suteiks daugiau vaisiškų skonių. Tad jei rinksitės grynas Arabikos kavos pupeles, atkreipkite dėmesį į skonio natas – kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jeigu dominuos saldžios natos – saldžiarūgštingumo bus mažiau.  

Robustos kavos pupelės Moka kavinukui

Grynos Robustos kavos Moka kavinuku greičiausiai nepasigaminsite. Dėl specifinio skonio ir didelės kofeino dozės, šios kavos pupelės yra maišomas kartu su Arabikos pupelėmis. Tai leidžia sukurti skonių balansą, ypatingai tinkantį itališko tipo kavai. Robustos ir Arabikos kavos mišinys garantuos daugiau „kūno“, sodrumo ir skonio intensyvumo turinčią kavą. Tad galima sakyti, jog tikrąją Italija rasite visai šalia – savo kavos puodelyje. 

Kyla papildomų klausimų? 

Dar vis nesate tikri kuri kava geriausias pasirinkimo  Moka kavinukui? Išbandykite įvairius kavų tipus, kurie atskleidžia dar kitokias skonių ypatybes ir galimus kavos pasirinkimus.  Kreipkitės į mūsų konsultantus – jie su malonumu atsakys į neatsakytus klausimus. Taip pat kviečiame nepraeiti pro mūsų parduotuves, kur galite paragauti skirtingų kavų, gauti naudingų žinių ir tokiu būdu išsirinkti skaniausią kavą.

Taip pat, apie moka kavos paruošimą plačiau skaitykite tinklaraščio įraše „Kavos ruošimo gidas: Moka kavinukas„.