d.
val.
min.
sek. liko.
Itališka kava. Vieniems ji itin maloni dienos pradžia, antriems – ypatingas skanėstas, o dar kitiems – abu. Nesvarbu kuriai grupei žmonių priklausote, paklausus itališkos kavos gerbėjų, kaip pasigaminti tobulą šios kavos puodelį, atsakymą išgirsime vieną – naudojantis Moka kavinuku. Kava Moka kavinukui yra italų tradicija, priimta ir išpopuliarėjusi visame pasaulyje. Intensyvus skonis, išskirtinis „kūnas“ ir sodrumas, primenantis espresso kavą – Moka kavinuko rezultatas. Geros kavos paslaptis slypi giliau už gamybos proceso. Slaptas sodraus kavos puodelio ingredientas – žinojimas, kaip išsirinkti geriausią kavą, kurią naudosite Moka kavinukui.
Itališko tipo kavos mėgėjai žino, kad dėl aromatingo kavos puodelio nebūtina keliauti į Italiją, gardžią kavą pasigaminti galima tiesiog savo namuose, tereikia turėti Moka kavinuką. Funkcionalus, kompaktiškas ir stilingas Moka kavinukas yra dar ne viskas, ko reikia tobulam kavos puodeliui. Viską – ir skonį, ir aromatą, ir kokybę, gausite pasirinkę šiam kavos ruošimo būdui tinkamą kavą. Kokia kava Moka kavinukai tinkamiausia? Šiam prietaisui tinka labai įvairios kavos, tačiau vienos ar kitos kavos tipas bei ypatybės nulems jūsų ruošiamos kavos skonį.
Tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – itališko tipo kava. Tai dažniausiai yra tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas kavos mišinys, sudarytas iš Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos pupelių. Paruošus gėrimą iš tokio tipo kavos, išgaunami tradiciniai itališkos kavos skoniai – kava bus aštri, aitri, labiau linkusi į kartumą. Netradicinis, bet vis labiau populiarėjantis pasirinkimas – vidutinio ar netgi kartais šiek tiek šviesesnio skrudinimo, sumaltos vidutiniškai arba šiek tiek stambiau kavos. Tokia kava Moka kavinukui pasižymės švelnesniu skoniu ir neturės taip aiškiai išreikšto kartumo ar aitrumo.
Moka kavinuku paruoštos kavos skonis priklauso nuo jūsų pasirinkimo. Tai gali būti ir šviežios kavos pupelės, ir intensyvesnio skonio espresso, ir malta, ir rūšinė, ir be kofeino, ir vietinių skrudintojų kava. Tokia pasirinkimo laisvė leidžia pasigaminti ne tik tradicinį itališką kavos gėrimą, bet ir suteikia galimybę eksperimentuoti išbandant vis naujus skonius.
Skaniausią rezultatą visada gausite iš šviežiai sumaltų kavos pupelių. Todėl ruošiantiems kavą Moka kavinuku, visada rekomenduojamos kokybiškos kavos pupelės, kurias malti reikėtų prieš pat ruošimą. Kyla klausimas: kokias kavos pupeles pasirinkti? Galite rinktis įvairaus tipo kavos pupeles, tiesiog žinokite, kaip tai paveiks jūsų paruoštos kavos skonį.
Tamsesnio skrudinimo kavos pupelės. Tamsiau paskrudintos kavos pupelės suteiks paruoštai kavai kartumo, aitrumo ir intensyvumo. Pasirinkę tamsesnio skrudinimo pupeles, jas malkite šiek tiek rupiau ir naudokite truputį mažesnį vandens kiekį. Tuomet kava spės atiduoti savo aromatines ir skonines savybes bei išliks intensyvi, ko paprastai ir tikimąsi iš tamsesnio skrudinimo kavų.
Vidutinio ir šviesesnio skrudinimo kavos pupelės. Kava paruošta iš vidutinio ar šviesesnio skrudinimo pupelių bus švelnesnė ir atskleis daugiau įvairių skonio natų. Vis tik šviesesnio skrudinimo pupelės sunkiau atiduoda savo skonius. Todėl patariame jas malti šiek tiek smulkiau, o apatinę kavinuko dalį visada maksimaliai pripildyti vandens (iki pat apsauginio vožtuvo) tam, kad iš kavos spėtumėte išgauti geriausias skonines savybes.
Ieškantiems itin sodrių, viliojančiai saldžių skonių natų, Kavos Draugas rekomenduoja Caprisette kavos pupelių liniją. Šios linijos kava išsiskiria natūraliu saldumu, kurio labai dažnai tikimasi ruošiant kavą Moka kavinuku. Norintiems kavos puodelyje rasti intensyvius bei unikalius skonius, patariame atkreipti dėmesį į rūšines kavas Black Crow White Pigeon, skirtas espresso ruošimo būdui. Šios kavos pasižymi itin ryškiai išreikštomis skonio natomis ir tobulai tinka tradiciniams itališkiems kavos gėrimams.
Dažnai Moka kavinukas yra vadinamas espresso kavinuku. Kodėl? Tai susiję tiek su gaminimo procesu, tiek su galutiniu rezultatu. Kavos ir vandens santykis ruošiant kavą Moka kavinuku yra artimas espresso proporcijoms, o paruošta kava – intensyvaus skonio ir koncentruota. Vis tik vadinti Moka kavinuką esspresso kavinuku nėra visiškai tikslu, nes ruošimo metu susidaro mažesnis slėgis nei turėtų būti espresso aparate. Tačiau kalbant apie kavos tipą, tradicinis pasirinkimas Moka kavinukui – espresso ruošimo būdui skirta kava ir įvairūs espresso mišiniai.
Espresso kava yra tamsesnio skrudinimo, todėl lengvai ir greitai „atiduoda“ savo skonines savybes kavos ruošimo metu. Tad pasirinkus espresso kavą savo Moka kavinukui mėgausitės tradiciniais itališkos kavos skoniais – kava bus ryški, aštri ir ganėtinai karti. Tokia pat svaiginanti, kaip ir pati Italija.
Kaip ir minėjome, norintys mėgautis tradicine itališka kava Moka kavinukui renkasi espresso mišinius ir tamsiau skrudintą kavą. Tačiau pastebime, kad vis daugiau kavos gurmanų į kavos ruošimą pažvelgia drąsiau, dažniau eksperimentuoja ir išbando rūšinę kavą ar netgi šviesiau skrudintą kavą. Nusivilti netenka. Rūšinė kava Moka kavinukui, maloniai nustebina kur kas švelnesnėmis skonio natomis, ji yra ne tokia karti, itin aromatinga ir kupina įvairių skonių. Tiesa, priklausomai nuo dominuojančių natų, ši kava gali turėti šiek tiek daugiau vaisiškumo, jaučiamos rūgšteles. Na, o kalbant apie šviesesnio skrudinimo pupeles, visuomet pravartu atminti, jog jos sunkiau atiduoda savo skonines savybes. Tai jei Moka kavinukui rinksitės šviesaus skrudinimo pupeles, sumalkite jas šiek tiek smulkiau ir apatinę kavinuko dalį maksimaliai pripildykite vandens tam, kad iš kavos išgautumėte visus skonius.
Specialiai kavos gurmanams, mėgstantiems išskirtinius, egzotikos prieskonio turinčius skonius, paruošėme Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją. Moka kavinukui rekomenduojame rinktis šios linijos kavas, skirtas espresso ruošimo būdui ir leistis į nepamirštamų skonių bei aromatų kelionę.
Visi ruošiantys kavą Moka kavinuku žino, kad tam naudojama malta kava. Pasikartosime, jog siekiant maksimaliai atskleisti kavos aromatą ir skonius geriausia naudoti kavos pupeles ir malti jas prieš pat ruošimą. Tačiau skubantys ar neturintys galimybių kaskart malti kavos pupelių gali naudoti maltą kavą. Pasirinkus tinkamai, malta kava taip pat dovanos tobulą kavos puodelį. Tik kaip teisingai pasirinkti? Svarbiausia atkreipti dėmesį į kavos rupumą. Kava Moka kavinukui turi būti vidutinio arba stambesnio malimo. Jei malta kava bus per smulki, vanduo sunkiai sunksis per kavą ir paruoštas gėrimas bus pernelyg aitrus. Tuo tarpu vidutinio rupumo malta kava, gėrimui suteiks sodrumo, kremiškumo ir intensyvaus aromatingumo.
Ieškant tinkamo rupumo maltos kavos, patariame pasižvalgyti po Caprisette linijos maltas kavas bei Black Crow White Pigeon rūšines maltas kavas. Taip pat didžiausios mūsų rekomendacijos skrieja Bialetti maltos kavos linijai. Šie kavos mišiniai buvo sukurti specialiai Moka kavinukams, todėl yra tinkamo rupumo ir suteikia galimybę lengvai bei greitai pasigaminti tobulos kavos puodelį.
Geriantys kavą be kofeino taip pat gali mėgautis itališka kava ir nesunkiai ją pasigaminti namuose Moka kavinuko dėka. Aukščiausios kokybės kava be kofeino mūsų asortimente gali būti randama tiek kavos pupelių, tiek maltos kavos pavidalu. Tad atsižvelgus į turimus poreikius, galite naudoti šviežiai maltas kavos pupeles be kofeino arba tinkamai paruoštą jau maltą kavą. Tik nepamirškite, kad pasirinktas kavos tipas paveiks pagamintos kavos skonį. Tamsesnio skrudinimo kava be kofeino įtiks intensyvaus skonio, tradicinio itališko kavos gėrimo mėgėjams. Šviesiau paskrudinta kava leis mėgautis švelnesniu ir aromatingesniu kavos puodeliu be kofeino.
Visiems kavos be kofeino mėgėjams, ruošiantiems kavą Moka kavinuku, rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo klientų mėgstamiausias – Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Esame tikri, nei skoniais, nei aromatais neteks nusivilti.
Esate tas žmogus, kuriam norisi eksperimentuoti, išbandyti ir ieškoti geriausių kavos skonių? Tuomet kavos rinkiniai iš įvairių kavų bus vienas geriausių pasirinkimų. Minėjome, kad Moka kavinukas yra itin universalus ir jam tinka įvairios kavos. Tad įsigijus kavos rinkinį, į kurį įeina 3 arba 4 skirtingų skonių mišiniai, leisitės į vis kažką naujo žadančią skonių kelionę. Nors ir mums patinka išbandyti visus kitus skonius, savo kavos rinkinių asortimentą skyrėme ir tiems, kurie yra ištikimi vienam skoniui. Tad čia rasite ir tokius kavos rinkinius, į kuriuos įeina trys ar net aštuonios tos pačios rūšies kavos. Vis tik, kad kavos rinkiniai pamalonintų skoniais ir tiktų Moka kavinukui, nepamirškite juos rinktis taip pat atidžiai, kaip ir įprastą kavą – atsižvelgdami į tinkamiausią skrudinimo lygį bei rupumą.
Kokias kavos pupeles pasirinkti ruošiant kavą Moka kavinuku? Dažniausias pasirinkimas Moka kavinukui – tamsiau paskrudintas ir smulkiau sumaltas Arabikos arba Arabikos ir Robustos kavos mišinys, kurio dėka galima pasigaminti itališkos tradicinės kavos puodelį. Nors Arabikos kavos pupelės puikiai tinka jūsų Moka kavinukui ir įvairiems kavos receptams, reikia žinoti, jog 100% arabikos kava suteiks daugiau vaisiškų skonių. Tad jei rinksitės grynas Arabikos kavos pupeles, atkreipkite dėmesį į skonio natas – kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jeigu dominuos saldžios natos – saldžiarūgštingumo bus mažiau.
Grynos Robustos kavos Moka kavinuku greičiausiai nepasigaminsite. Dėl specifinio skonio ir didelės kofeino dozės, šios kavos pupelės yra maišomas kartu su Arabikos pupelėmis. Tai leidžia sukurti skonių balansą, ypatingai tinkantį itališko tipo kavai. Robustos ir Arabikos kavos mišinys garantuos daugiau „kūno“, sodrumo ir skonio intensyvumo turinčią kavą. Tad galima sakyti, jog tikrąją Italija rasite visai šalia – savo kavos puodelyje.
Dar vis nesate tikri kuri kava geriausias pasirinkimo Moka kavinukui? Išbandykite įvairius kavų tipus, kurie atskleidžia dar kitokias skonių ypatybes ir galimus kavos pasirinkimus. Kreipkitės į mūsų konsultantus – jie su malonumu atsakys į neatsakytus klausimus. Taip pat kviečiame nepraeiti pro mūsų parduotuves, kur galite paragauti skirtingų kavų, gauti naudingų žinių ir tokiu būdu išsirinkti skaniausią kavą.
Taip pat, apie moka kavos paruošimą plačiau skaitykite tinklaraščio įraše „Kavos ruošimo gidas: Moka kavinukas„.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.