Kava pusiau automatiniam aparatui

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
104 prekės

Apie kavą pusiau automatiniam kavos aparatui

Mylintys gerą kavą dažnai patį kavos ruošimo procesą vertina kaip ypatingą ritualą, kuriam reikia tiek žinių, tiek įgūdžių. Įgūdžių ir pusiau automatinio (espresso) kavos aparato pagalba paruošite įsimintiniausią espresso kavą. Na o nuo turimų žinių priklauso ištisas kavos pasirinkimo ir skonio patirties pasaulis. Todėl keliaujant savo tobulo kavos puodelio link, labai svarbu žinoti, kokios kavos pupelės ir apskritai kava pusiau automatiniam aparatui yra geriausia. Kaip atskirti tinkamą kavą nuo netinkamos? Keli pagrindiniai patarimai leis pajusti pasitikėjimą ir galėsite drąsiai pasinerti į kavos ruošimo improvizacijas bei eksperimentus. Tad sužinokite tai, kas aktualiausia renkantis ir ruošiant geriausią kavą pusiau automatiniu (espresso) kavos aparatu. 

Kava pusiau automatiniam aparatui: kokia tinka?

Pusiau automatinio kavos aparato savininkai žino, kad šiam aparatui ne kiekviena kava yra tinkama. Žodis espresso čia yra raktinis. Pusiau automatiniai (espresso) kavos aparatai turi espresso technologiją, tad ir kavą reikia rinktis skirtą būtent tokio tipo ruošimo būdui. Šio aparato pagrindas – tai tikras itališkos kilmės espresso gėrimas, tad išmokus taisyklingai jį ruošti belieka leistis į eksperimentus ir kurti norimus kavos gėrimų receptus patiems. Šiai kūrybinei laisvei ar klasikiniam gėrimui naudokite šviežiai maltą ir espresso ruošimo būdui tinkamo rupumo bei tamsesnio skrudinimo kavą. Jums reikės maltos kavos, kadangi portafiltras užtaisomas būtent tokia kava. Tačiau siekiant skoninėmis savybėmis vertingiausio ir turtingiausio rezultato visada turėkite omenyje nieko nėra aromatingesnio už ką tik sumaltas kavos pupeles. Taigi, kava pusiau automatiniam aparatui gali būti itin skirtingo tipo – kavos pupelės, rūšinė kava, kava be kofeino ar maksimaliai šviežios vietinių skrudintojų. Svarbiausia, kad ji būtų tinkama espresso! 

Neturintiems laiko kiekvienam kavos puodeliui pupelių malti atskirai, malta kava ar kavos tabletės, skirtos pusiau automatiniams kavos aparatams, taps puikia išeitimi.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis geriausias kavos pupeles espresso aparatui?

Ruošiant kavą pusiau automatiniu kavos aparatu reikia įdėti šiek tiek daugiau pastangų – susipažinti su kavos gaminimo taisyklėmis, atrasti tinkamą malimo lygį, įgusti tinkamai suspausti kavą. Tokia kelionė link tobulos kavos puodelio žavi daugelį kavos gurmanų, tačiau ne ką mažiau svarbu nesuklysti ir pasirinkti tinkamas kavos pupeles. Geriausios skoninės savybės atskleidžiamos tuomet, kai pasirenkama maksimaliai šviežia kava. Todėl patariama susimalti kavos pupeles kas kartą atskirai prieš ruošiant kavą pusiau automatiniu kavos aparatu. Kitas dalykas – ruošdami kavą atsižvelkite į tolygų kavos rupumą. Jeigu kava bus sumalta per smulkiai – vanduo neprabėgs, jeigu kavą sumalsite per stambiai – gėrimas bus vandeningas. Todėl turint pusiau automatinį aparatą, pravers įsigyti ir kavamalę, kuria naudojantis nesunku pačiam sureguliuoti kavos rupumą. 

Kokias kavos pupeles pasirinkti? Svarbu atkreipti dėmesį į keletą kriterijų, kurie ir padeda nepasiklysti kavos asortimento pasaulyje.

Ieškokite ESPRESSO. Tinkamas pupeles pusiau automatiniam kavos aparatui pasirinksite radę užrašą „espresso“. Šį užrašą galima pamatyti ant pačios pakuotės, kartais net pavadinime arba produkto aprašyme. 

Skrudinimo lygis. Pupeles galima, o kartais ir būtina, rinktis pagal skrudinimą. Tinkamiausios  kavos pupelės espresso aparatui yra vidutinio arba tamsesnio skrudinimo.  Kodėl netinka šviesaus skurdinimo kavos pupelės? Nes jos labiau tinka filtriniams ruošimo būdams. Be to, jos sunkiau „atiduoda“ savo skonines natas, joms reikia daugiau laiko ir ilgesnio kontakto su vandeniu, o espresso ruošimo būdas yra labai greitas. Tad gali nutikti taip, jog ruošiant itin šviesaus skrudinimo kavą pusiau automatiniu kavos aparatu, ji bus beskonė ir turės rūgštelę. 

Siekiant palengvinti kavos pusiau automatiniams aparatams paieškas ir pasirinkimą siūlome susipažinti su Kavos Draugo asortimentu – Caprisette kavos pupelių linija subalansuota skirtingiems skoniams, ypač kavos gėrimams su pienu, o Parallel mišiniai bei Black Crow White Pigeon rūšinių kavų linijos leis patirti unikalesnius aromatus, nes šios pupelės sukurtos galvojant apie tuos, kurie eksperimentuoja ir išbando ryškius skonius. 

Kodėl espresso kava pusiau automatiniam aparatui?

Žodis „espresso“ kavos pasaulyje yra labai turiningas ir turi ne vieną reikšmę – tai ir visiems gerai žinomas kavos gėrimas, ir kavos ruošimo ir gaminimo būdas. Tiek espresso paruošimo būdui paruošta kava, tiek pats tokio gėrimo gaminimas pusiau automatiniu aparatu yra laikomi etaloniniais, kone ritualiniais elementais kavos kultūros pasaulyje. Šiuo atveju, kava ir jos paruošimo būdas nusakomas žodžiu espresso. Tai vienas nuo kito neatsiejami dalykai, suaugę vienas su kitu taip, jog iš šio ryšio atsiranda vertingiausios skonio savybės, tampančios malonumu, tradicija, kavos gėrimų pagrindu ar net tam tikra kultūros dalimi. Espresso paruošimo būdo apjungtas ryšys leidžia mėgautis šio tipo kavos gėrimu, atskleidžiant tokias kavos savybes, kurios ruošiant netinkamu būdu tiesiog neatsiskleis. Pusiau automatinio tipo kavos aparatai veikia pagal espresso technologiją, tačiau tai nereiškia, kad toks aparatas yra skirtas tik espresso gėrimo receptui. Ruošiant espresso kavą, pagaminamas ne tik šio recepto puodelis kavos, tačiau tai kartu yra ir pagrindas daugybei kitų kavos gėrimų – švelnesnių, su pienu, su sirupais ir kt. Tad pasirinkus šiek tiek tamsesnio skrudinimo espresso kavos pupeles ir įvaldžius labiausiai jums tinkančią receptūrą tapsite populiariausiu žmogumi namuose, nes galėsite apdovanoti šeimos narius ar draugus jų mėgstamiausiais kavos skoniais. 

Rūšinė kava espresso aparatui: kaip išsirinkti?

Dar visai neseniai tamsesnio skrudinimo kavos mišiniai buvo įprastas pasirinkimas pusiau automatiniams kavos aparatams. Tačiau dabar vis labiau populiarėja rūšinės kavos. Šie pokyčiai visai nestebina žinant, kad rūšinė kava atitinka aukščiausios kokybės standartus ir puikiai patenkina pačius įvairiausius kavos gurmanų poreikius. Vis tik siekiant išsirinkti geriausią rūšinę kavą espresso aparatui, reikia vadovautis tais pačiais jau aukščiau paminėtais kriterijais:

Skrudinimas. Rinkdamiesi rūšinę kavą pusiau automatiniam kavos aparatui atsižvelkite į jos skrudinimą ir perskaitykite nurodymus, kokiam ruošimo būdui kava yra rekomenduojama. Jei pasirinksite kavą, kuri yra skrudinta šviesiau ir labiau pritaikyta filtriniams metodams, kava gali būti pernelyg rūgšti ir turės mažiau tvirto kūno ir sodraus skonio. Todėl ieškant intensyvių skonių, rekomenduojame rinktis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo rūšines kavas. 

Asmeniniai poreikiai. Rūšinės kavos pasižymi ryškiomis, kartais net itin egzotiškomis skonio natomis. Tuo tarpu mišinių skonis yra kur kas labiau subalansuotas ir skoninės natos nėra taip ryškiai išreikštos. Todėl jei mėgstate espresso ar juodą kavą – rinkitės tiek mišinius, tiek rūšines kavas, bet jei labiau mėgstate gėrimus su pienu – šiems labiau tinka kavos mišiniai.

Rūšinės kavos mėgėjams patariame atkreipti dėmesį į Kavos Draugo Black Crow White Pigeon rūšinių kavų liniją, kurių didelė dalis yra paskrudinta taip, kad tiktų pusiau automatiniams kavos aparatams ir pamalonintų gurmaniškais skoniais. Dar vienas kavos entuziastų dėmesio vertas pasirinkimas – rūšinių kavų mišiniai Parallel. Reikėtų išskirti tris šios linijos kavas, supažindinančias su pagrindiniais kavos regionais ir jų tipiniais skoniais: Parallel 12 atstovauja Afrikos regioną, Parallel 17 – Azijos, o Parallel 36 – Amerikos.

Kavos tabletės pusiau automatiniams aparatams

Aukščiau minėjome, kokios svarbos gali būti kavos pupelių sumalimo šviežumas ruošiant puodelį kavos. Visgi šiam procesui reikia skirti nemažai laiko. Skubantys turėtų atkreipti dėmesį į specifinį kavos supakavimo būdą, kuris leidžia paruošti kavą espresso kavos aparatu kur kas greitesniu, tarsi supaprastintu būdu. Tai kavos tabletės, dar vadinamos E.S.E (Easy Serve Espresso) tabletėmis, yra itin optimalus būdas išnaudoti aparato savybes ir kartu neskirti šiam procesui pernelyg daug laiko. Kavos tabletės pusiau automatiniam aparatui – tai į popierinius maišelius supakuota ir supresuota espresso ruošimo būdui tinkama kava. Mes rūpinamės visais kavos mylėtojais – ir tais, kurie į kavos ruošą žvelgia rituališkai, ir tais, kurie skuba ar ieško paprastesnių sprendimų. Mūsų asortimente siūlomas itin platus rūšinių kavos tablečių pasirinkimas, įtiksiantis įvairiems poreikiams – tiek mėgstantiems švelnesnio, tiek stipresnio skonio kavas. Tik norime atkreipti dėmesį į tai, kad kavos tabletės yra skirtos tabletiniams kavos aparatams, kurie yra pritaikyti būtent tokiam kavos ruošimo būdui. Dažniausiai tai būna nurodyta aparato specifikacijose ir labai dažnai šie aparatai turi atskirus sietelius ar filtrus, skirtus tokio tipo kavai. 

Kokia kava be kofeino pusiau automatiniam aparatui – geriausia?

Sparčiai populiarėjanti ir savo asortimento įvairumu vis besiplečianti kryptis yra kava be kofeino. Jei susidarė įspūdis, kad dėl kokių nors priežasčių kava be kofeino galėtų būti netinkama naudojant klasikinį ruošimo būdą, skubame nuraminti – čia nekyla jokių problemų. Į klausimą, kokią kavą be kofeino rinktis pusiau automatiniam aparatui, atsakymas labai paprastas – čia galioja tos pačios taisyklės, kaip ir renkantis įprastas kavos pupeles. Ryškiausias skonines savybes atskleis vidutinio arba tamsesnio skrudinimo kavos pupelės be kofeino. Taip pat svarbu nepamiršti, jog tinkamiausios espresso tipo kavos pupelės yra tos, kurias šviežiai sumalus kiekvienam puodeliui garantuojamas geriausias skonis.

Ieškantiems aromatingos, švelnaus skonio kavos be kofeino rekomenduojame išbandyti Kavos Draugo Caprisette Lullaby Decaf kavos mišinį, kuriame dera aukščiausios kokybės Arabikos ir Robustos kavos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos bei Indijos. O mėgsiantiems saldžiau, patariame išmėginti rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą, pasižyminčią šokolado ir karamelės skonio natomis.

Paįvairinimui –  kavos rinkiniai pusiau automatiniams aparatams 

Norint paįvairinti kasdienybę vis kitais kokybiškos kavos skoniais nebūtina laukti ypatingos progos ar tol, kol turima kava pasibaigs. Puikus pasirinkimas – kavos rinkiniai pusiau automatiniams aparatams. Mėgaukitės tokia kava, kokios norisi čia ir dabar, nes Kavps Draugas asortimente rasite įvairiausių rinkinių, į kuriuos įeina skirtingos kavos. Turime, ką pasiūlyti ir tiems, kurie yra ištikimi vienam kavos skoniui ir nerimauja, kad kava gali pasibaigti netikėtai. Paruošėme rinkinių ir iš tos pačios rūšies kavų. Tad atsipalaiduokite, kava niekada nesibaigs nelaiku! Kavos rinkiniai pusiau automatiniam aparatui, skirti šiam kavos ruošimo būdui, leis turėti galimybę paeksperimentuoti ir pasinerti į naujus ieškojimus. Tik nepamirškite rinkdamiesi vadovautis tomis pačiomis taisyklėmis, kaip ir renkantis įprastas kavos pupeles, tuomet tikrai nesuklysite bei užsitikrinsite geriausią kavos skonį. 

Arabikos kavos pupelės pusiau automatiniam aparatui

Gana dažnas klausimas – kokios rūšies kavos pupeles pasirinkti pusiau automatiniam aparatui: Arabikos ar Robustos?  Arabikos kavos pupelių skonis yra švelnesnis, o iš šių pupelių pagaminta kava turi mažiau kofeino. Ruošiant kavą iš Arabikos kavos pupelių reikia tikėtis saldesnių, vaisiškesnių skonių, galimai pajusite ir švelnią rūgštelę. Kavos Draugas asortimente rasite ne vieną 100 % Arabikos kavos pupelių kavą, puikiai tinkančią tiek subtilaus skonio espresso, tiek kavos gėrimams su pienu. Vis tik  renkantis Arabikos kavos pupeles atkreipkite dėmesį į skonio natas, nes nuo to priklausys, kiek kavoje bus minėto saldžiarūgštingumo. Tai – skonio savybių pasirinkimo klausimas.

Robustos kavos pupelės pusiau automatiniam aparatui

100 % Robustos kavos pupelių asortimente nerasite, nes jos pasižymi itin intensyviu skoniu, o iš jų paruošta kava turi dvigubai daugiau kofeino. Dažniausiai Robustos kavos pupelės sutinkamos mišiniuose kartu su Arabika, nes šis duetas leidžia sukurti skonių balansą. Pasirinkus kavos mišinį, kuriame bus Robustos kavos pupelių, pasigaminsite daugiau kofeino turinčią ir lengvu kartumu pasižyminčią kavą. Be to, Robustos ir Arabikos kavos mišiniai ypatingai tinkami su pienu ruošiamoms kavoms – kava bus tirštesnė ir su standesne kavos puta. 

Kyla klausimų?

Vis dar kyla klausimų dėl kavos pasirinkimo? Domina skirtingų tipų kava? Mūsų konsultantai profesionaliai patars ir su malonumu padės išsirinkti. Taip pat kviečiame atvykti į mūsų parduotuves puodeliui kavos – paragausite, pabendrausime ir rasime jūsų skoniui labiausiai tinkamą kavą.