2+2

Aeropress kava

Filtrai

Rodyti:

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Akcija

Apie Aeropress kavą

Meilė Aeropress kavai gimsta po pirmo gurkšnio. Tai girdėjome ne kartą ir ne du iš tų, kurie naudojasi itin universaliu, visame pasaulyje didelio pripažinimo sulaukusiu Aeropress kavinuku. Ir išties šis rankinis kavos ruošimo prietaisas suteikia unikalių skonių patirtį – nuo lengvo espresso iki šaltos, gaivinančios kavos. Tačiau skaniausi eksperimentai ir geriausių skonių paieškos neįmanomos be svarbiausio – tinkamos kavos pasirinkimo. Kokia Aeropress kava geriausia?

Kava Aeropress kavinukui: kokią naudoti? 

Ruošiant kavą AeroPress kavinuku yra derinimas filtrinis ir espresso metodai – naudojant popierinį filtriuką kava su vandeniu turi ilgesnį kontaktą, o stūmoklio dėka kava yra nuspaudžiama, kas šiek tiek primena espresso metodą. Dėl šio dvigubo veikimo principo, vos per keletą minučių pagaminsite švelnų, mažiau rūgštingumo turintį kavos gėrimą ar stiprios, nekarčios, savo konsistencija espresso primenančios kavos. 

Vis tik bilietas į aukščiausios kokybės, nepriekaištingo skonio kavos puodelį yra kava, kurią naudosite. Kokia kava AeroPress kavinukui yra geriausia? Būtent šiam metodui galima naudoti įvairiausio tipo ir įvairiausio skrudinimo kavas, priklausomai nuo jūsų skonio. Patariame atminti tik tai, jog jeigu pasirinksite tamsesnio skrudinimo kavas, jūsų paruošta kava bus intensyvesnio skonio ir aitresnė, o jeigu rinksitės šviesesnio skrudinimo kavą, tuomet pajusite daugiau gaivumo bei vaisiškumo. Jūsų eksperimentams ir gardžiai bei kvapniai AeroPress kavai yra paruoštas visas Kavos draugas asortimentas, kuriame rasite: ir šviežias kavos pupeles, ir rūšinę kavą, ir maltą kavą, ir kavą be kofeino, ir vietinių skrudintojų kavą. 

Į ką atsižvelgti renkantis kavos pupeles AeroPress kavinukui?

Skaniausia AeroPress kava yra šviežia. Su tuo sutiks visi šios kavos mėgėjai. Todėl visuomet patariame rinktis šviežias kavos pupeles ir jas sumalti kaskart ruošiant aromatingą, geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižyminčią kavą. Svarbiausia renkantis kavos pupeles atkreipti dėmesį į jų skrudinimo lygį, nes nuo to priklausys skoniai, kurie atsiskleis kavos puodelyje. Jau minėjome, jog šviesesnio skrudinimo kavos pupelės AeroPress kavai suteiks daugiau lengvumo, vaisiškumo, kava bus rūgštesnė, jausis minimalus kartumas. Vidutinio skrudinimo kavos pupelės geriausiai išlaiko originalius skonius, sušvelnina rūgštingumą ir suteikia papildomo saldumo. Tamsaus skrudinimo kavos pupelės leis pajusti stipriausius, drąsiausius ir ryškiausius skonius. 

Taip pat AeroPress kavinukui galima rinktis tiek kavos mišinius, tiek rūšines kavas. Jei ieškote unikalių, ryškesnių skonių, tuomet pasirinkime turėtų būti rūšinės kavos pupelės. Jei norite pasigaminti itin subalansuoto skonio, mažiau egzotinių skonio natų turintį kavos puodelį, tuomet tam puikiai tiks kavos mišiniai. 

Rūšinė kava – geriausia AeroPress kava?

AeroPress kavos ruošimo būdas suteikia unikalių skonių patirtį. Ką mes tuo norime pasakyti? Tą, jog šiuo metodu paruošta kava atskleidžia net sudėtingiausias skonio natas ir leidžia pajusti ryškiausius skonius. Tad jei norite šių ypatingų potyrių, rinkitės aukščiausios kokybės rūšines kavas. Kiekviena rūšinė kava pasižymi itin išraiškingomis skonio natomis, dažnai netgi itin egzotiškomis. Tai gali būti įvairiausios uogos: braškės, mėlynės, avietės ir kt., vaisiai: apelsinai, kriaušės, citrina, kiviai ir kt., šokoladas, vynas ir daug kitų. Ieškokite ne tik mėgstamų skonių, bet ir tokios rūšinės kavos, ant kurios pakuotės būtų parašyta, jog ji tinka būtent Aeropress ruošimo būdui. Taip pat drąsiai rinkitės tas rūšines kavas, kurios yra universalios ir tinkamos visiems ruošimo būdams.

Malta kava AeroPress kavinukui

Gardi AeroPress kava gaminama ir iš jau sumaltos kavos. Žinoma, geriausiems skoniams užtikrinti reikia pasirinkti tinkamai. Tad renkantis maltą kavą rekomenduojame  rinktis aukštos kokybės, vidutinio ar šiek tiek smulkesnio nei vidutinio rupumo kavas. AeroPress kavinukas leidžia eksperimentuoti su maltų kavos pupelių rupumu, tereikia atminti, kad kuo stambiau malta kava – tuo ji bus mažiau intensyvi, kuo smulkesnė – tuo intensyvesnė ir ryškesnė.

AeroPress  kava be kofeino – skani kaip įprasta

Šiuo metu kava be kofeino – itin populiarus pasirinkimas. O geriausia žinia ta, jog AeroPress kavinuku paruošta kava be kofeino savo skoninėmis ir aromatinėmis savybėmis menkai tenusileidžia įprastai kavai. Viską, ką reikia žinoti norint pasigaminti gardžią AeroPress kavą be kofeino aptarėme anksčiau, nes čia galioja tos pačios taisyklės kaip ir renkantis šviežias kavos pupeles ar maltą kavą – svarbu atkreipti dėmesį į skrudinimo lygį ir malimo rupumą. 

Kad šis pasirinkimas būtų dar lengvesnis, o kavos be kofeino puodelis – dar skanesnis, rekomenduojame išbandyti Caprisette Lullaby Decaf mišinį ir rūšinę Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kavą. Abi šios kavos puikiai tinka AeroPress ruošimo būdui ir dovanoja ypatingai malonius skonius. 

Pas vietinius skrudintojus – šviežiausia kava

Pasikartosime, jog šviežumas itin stipriai įtakoja AeroPress  kavos skonį: kuo kava šviežesnė – tuo ryškesni jos skoniai. Todėl ieškantiems šviežiausios kavos paruošėme vietinių skrudintojų asortimentą, kur rasite tik Lietuvoje skrudintas kavas. Ką tai reiškia jūsų AeroPress kavos puodeliui? Tokiame kavos puodelyje bus daugiau „gyvybės“ ir ryškiausiai atsiskleis pasirinktos kavos skonio natos, tokios kaip vaisiškumas, sodraus šokolado, riešutų ar kt. Primename tik tai, jog renkantis kavą iš vietinių skrudintojų asortimento verta pasinaudoti jau anksčiau minėtais patarimais, tuomet pasigaminsite sau tobuliausio skonio AeroPress kavos puodelį. 

Kavos rinkiniai – skonių eksperimentams

Ne kartą akcentavome, jog AeroPress kava ir jos ruošimo būdas suteikia itin didelę laisvę eksperimentuoti ir ieškoti savų skonių. Skaniausiems eksperimentams siūlome įsigyti kavos rinkinių, į kuriuos įeina kelios skirtingos kavos. Pasirinkus tokius kavos rinkinius ne tik paragausite įvairių kavų, bet ir atrasite tai, ko galbūt ieškojote seniai – nepriekaištingo skonio kavos puodelį, kuris maloniai pažadina ryte ir pradžiugina dienos eigoje. Vis tik nepamirškite, kad kavos rinkiniai turi būti pasirenkami taip pat kaip ir įprasta kava – atsižvelgiant į skrudinimo lygį, rupumą ir AeroPress ruošimo būdui tinkamumą. 

Arabikos kavos pupelės AeroPress kavai

Skanesnė AeroPress kava – iš Arabikos ar Robustos kavos pupelių? Šio klausimo sulaukiame labai dažnai ir atsakome paprastai: viskas priklauso nuo to, kokių skonių ieškote. Arabikos kavos pupelės AeroPress kavai suteikia lengvesnį, subtilesnį skonį. Taip yra todėl, jog 100% arabikos kava dažnai pasižymi vaisiškumu, dar vadinamu saldžiarūgštingumu. Tačiau šio saldžiarūgštingumo išsigąsti nereikėtų, nes kiek jo atskleis jūsų kavoje, priklausys nuo to, kokias skonio natas pasirinksite: kuo jos bus vaisiškesnė ar uogiškesnės, tuo kava bus saldžiarūgštesnė, o jei dominuos, tokios natos kaip šokoladas ar karamele, tuomet saldžiarūgštingumo bus mažiau. 

Robustos kavos pupelės AeroPress kavai

Ieškantiems stipresnių skonių įtiks Robustos kavos pupelės. Robusta kavos puodeliui suteiks lengvo kartumo ir daugiau kofeino, kas itin patinka stipresnės AeroPress kavos mėgėjams. Vis tik gryna Robusta sutinkama retai, todėl intensyvesnei, aitresnei kavai pagaminti naudojami Robustos ir Arabikos mišiniai. Tokie mišiniai puikiai tinka espresso stiliaus kavos ruošimui, kuri tiktų kavoms su pienu gaminti – latte, cappuccino ir kt. 

Reikalingas patarimas? 

Nesate tikri dėl tinkamiausios AeroPress kavinukui skirtos kavos? Reikia patarimo dėl kitų kavos rūšių? Mūsų konsultantai su malonumu patars ir pakonsultuos visais kylančiais klausimais. Taip pat galinčių ir norinčių atvykti laukiame svečiuose, kur ne tik profesionaliai konsultuojame, bet ir vaišiname skania kava

Skaityti daugiau