d.
val.
min.
sek. liko.
Kavos Draugo asortimente rasite ne tik skanios kavos, bet ir įvairiausių rūšių ir gamintojų aukščiausios kokybės arbatų iš viso pasaulio: tiek itin žinomų, garsių ir pripažintų, tiek ir nišinių bei ką tik pasirodžiusių arbatos pasaulyje. Priklausomai nuo to, kaip mėgstate ruošti arbatą, rinkitės iš skirtingų arbatos pateikimo būdų: biri arbata, arbatos maišeliai, arbatos pakeliai, tirpi arbata, arbatos lazdelės, netgi uogų tyrės ar sirupai arbatai ruošti. Kiekvienas arbatos mėgėjas ras tą arbatą, kuri jam patiks – nuo pradedančiojo pažinti arbatos pasaulį iki tikro arbatos gurmano.
Arbatos rūšys
Stengiamės pamaloninti skirtingų arbatos rūšių mylėtojus, todėl siūlome platų visų arbatos rūšių pasirinkimą.
Juodoji arbata
Juodoji arbata – populiariausia ir perkamiausia arbatos rūšis visame pasaulyje. Tai labiausiai oksiduota arbata, turinti intensyvų skonį. Juodoji arbata yra daugelio arbatos mišinių pagrindas – Earl Grey, English Breakfast ir kitų. Ji puikiai dera su pienu arba citrinos skiltele. Tiesa, geriausios rūšinės juodosios arbatos yra geriamos vienos – be jokių priedų, kad galima būtų pajusti jų daugiasluoksnį skonį. Skirtinguose regionuose užauginta juodoji arbata dažnai yra vadinama pagal tos vietovės vardą ir turi tai vietovei būdingas skonines savybes. Populiariausios juodosios arbatos: Ceylon, Darjeeling, Assam ir Keemun. Juodosioms arbatoms yra rekomenduojama aukštesnė plikymo temperatūra: 96 – 100°C.
Žalioji arbata
Žalioji arbata – antroji pagal populiarumą arbatos rūšis Vakarų pasaulyje, sulaukianti vis daugiau susidomėjimo dėl sveikatai naudingų savybių. Beje, arbatos tėvynėje Kinijoje – tai populiariausia arbatos rūšis. Nuskynus arbatos lapelius, jie yra kaitinami, kad būtų sustabdytas natūralus oksidacijos procesas – todėl arbatos lapeliai išlaiko žalsvą spalvą. Žaliosios arbatos porūšių yra itin daug, populiariausi: japoniškosios Sencha ir Bancha, kiniškos Gunpowder, Longjing, Biluochun. Žaliosios arbatos pasižymi natūraliai saldžiu skoniu, gėlinėmis, vaisinėmis bei riešutinėmis natomis. Rekomenduojama žemesnė plikymo temperatūra: nuo 70 iki 80°C.
Prie žaliosios arbatos atskirai dar norėtume paminėti matcha arbatą, kuri pastaruoju metu muša visus susidomėjimo ir populiarumo rekordus. Matcha arbata nuo seno naudojama arbatos ceremonijų metu. Ši arbata išsiskiria ryškiai žalia spalva ir tuo, kad pateikiama sumaltų lapelių pavidalu. Užpylus matcha arbatą karštu vandeniu, ji išplakama šluotele. Pagaminta arbata turi kreminę tekstūrą bei saldų ir pikantišką skonį. Matcha arbatą dažnai patiekia su pieno puta (taip gauname populiariąją matcha latte).
Baltoji arbata
Baltoji arbata – jeigu juodosios ir žaliosios arbatos ragavęs bene kiekvienas, tai baltąją arbatą tik dabar atrandame. Ši arbata yra gaminama iš itin jaunų arbatos lapelių ir yra mažiausiai apdorojama žmogaus rankų. Baltoji arbata turi itin mažai kofeino, yra labai švelni ir kupina sveikatai naudingų savybių – netgi daugiau nei žalioji! Skonyje juntamas švelnus saldumas bei pavasarinė gaiva. Populiariausia baltosios arbatos rūšis: Bai Mu Dan. Baltoji arbata dažnai sutinkama lengvų, vaisinių ar gėlinių arbatų mišiniuose. Rekomenduojama plikymo temperatūra: apie 80 °C.
Ulongo arbata
Ulongo arbata – dalinai oksiduota arbata, pasižyminti tiek juodosios, tiek ir žaliosios arbatos savybėmis. Ulongo arbatos rūšių yra tiek daug, kad būtų tiesiog “nuodėmė” įsprausti šią arbatos grupę į rėmus ir įvardinti konkrečius poskonius. Ulongo arbatos gali būti tiek lengvos, vaisiškos, uogiškos, saldžios (primenančios žalias arbatas), tiek ir stiprios, tamsios, žemiškos (primenančios juodas arbatas). Itin geras ulongo arbatas galima plikyti keletą kartų ir jos atskleis vis naujas skonines savybes. Ulongo arbatos puikiai sugeria kitus kvapus ir aromatus, todėl populiaru jas aromatizuoti. Rekomenduojama plikymo temperatūra: 90 – 95 °C.
Puero arbata
Puero arbata – dėl ypatingo ir ilgo apdorojimo proceso kompleksišką ir itin įdomų skonį įgaunanti arbata. Kai kurios puero arbatos rūšys yra brandinamos dešimtmečiais (kaip vynas) ir su metais įgauna vis geresnį ir geresnį skonį (bei vis didesnę kainą). Dažniausiai galima sutikti parduodamą į supresuotus “blynus”. Vertinama dėl teigiamo poveikio virškinimui. Dominuoja itin ryškios drėgnos žemės, samanų, medienos natos, kurias labai mėgsta šios arbatos gerbėjai. Rekomenduojama plikymo temperatūra: 100 °C.
Vaisinės ir žolelių arbatos
Vaisinės ir žolelių arbatos – iš tiesų tai nėra visiškai arbatos, nes gaminamos ne iš arbatmedžio lapų. Bet mes esame pratę jas taip vadinti ir labai mėgstame gerti: tai ramunėlių, mėtų, čiobrelių, liepžiedžių, mėlynių, braškių, aviečių ir įvariausių kitų gėrybių arbatos.
Šiai grupei taip pat priklauso labai populiari rooibos arba raudonojo krūmo arbata. Ji yra gaminama iš augalo, itin paplitusio Pietų Afrikos Respublikoje. Šiandien rooibos arbata yra žinoma visame pasaulyje ir geriama tiek viena, tiek sutinkama arbatos mišiniuose. Trumpai fermentuota ir visai neturi kofeino. Arbatoje juntamos natūralios medaus natos, džiovinti vaisiai, vanilė. Rekomenduojama plikymo temperatūra: 100 °C.
Arbatos mišiniai
Nors aukščiausios kokybės arbatos visuomet yra parduodamos “grynos”, tai yra, nemaišytos su niekuo kitu, arbatos mišiniai visada buvo ir yra labai populiarūs. Arbatos mišiniai – tai sumaišytos tos pačios rūšies skirtingos arbatos: pvz., keturios juodųjų arbatų rūšys ar kelios žaliosios arbatos, arba vienos rūšies arbata (baltoji, žalioji ar juodoji), pagardinta įvairiausiais kitais ingredientais. Arbatos gardinamos vaisiais, uogomis, gėlėmis, natūraliai aliejais, prieskoniais. Taip gimsta įdomiausi skonio deriniai. Arbatos meistrai visame pasaulyje stengiasi sukurti ypatingus, netikėtus mišinius ir nustebinti arbatos mylėtojus.
Chai arbata
Chai arbatos – arbatų su įvairiausiais prieskoniais mišiniai, užpilami vandeniu arba pienu. Šių arbatų tradicinis pagrindas – juodoji arbata. Ji skaninama gvazdikėliais, kardamonu, pipirais, cinamonu ir įvairiais kitais prieskoniais. Indijoje populiarios chai arbatos vis labiau mėgstamos Vakarų pasaulyje. Ragaukite natūralias ir tirpias chai arbatas.
Kombučia (kombucha)
Natūraliai putojanti fermentuota arbata kombučia (kombucha), kaip ir matcha arbata, šiuo metu yra populiarumo viršūnėje. Ji mėgstama dėl gaivaus skonio ir teigiamo poveikio virškinimui. Kai kurie ryžtasi ją pasigaminti patys – tereikia geros arbatos, vandens, cukraus ir arbatos grybo. O kiti ieško jau pagamintos. Gėrimų gamintojai vis dažniau įtraukia kombučią į savo asortimentą, todėl nesunku ją surasti ir įsigyti.
Uogų tyrės ir sirupai
Tyrės ir sirupai arbatoms ruošti – Kavos Draugo asortimente rasite įvairiausių uogų ir vaisių tyrių bei sirupų, skirtų arbatoms ruošti (tiek karštoms, tiek ir šaltoms). Tereikia įdėti porą šaukštų tyrės ar sirupo ir užpilti vandeniu: skanus gėrimas akimirksniu paruoštas!
Šalta arbata
Šaltos arbatos – itin populiarios karštuoju metų laiku šaltos arbatos vis labiau skinasi kelią tarp mėgstamiausių gėrimų. Asortimente rasite tiek jau paruoštų šaltų arbatos gėrimų, kuriuos galima gerti iš karto, tiek ir sirupų bei arbatos miltelių, skirtų šaltai arbatai pagaminti.
Kaip ruošiate arbatą?
Svarbi ne tik arbatos rūšis, bet ir jos pateikimas. Kokį būdą pasirinkti? Svarbiausia, kad gerti būtų malonu ir patogu būtent jums. Todėl arbatos gurmanams siūlome birią arbatą, o mėgstantiems komfortą ir patogumą – arbatą maišeliuose (piramidėse), arbatą popieriniuose pakeliuose, arbatą lazdelėse ir tirpią arbatą.
Dar visai neseniai buvo galima išgirsti nuomonę, kad tik biri arbata gali būti gera, o į maišelius ar pakelius pakuojama tik prasta arbata. Visgi geriausi arbatų gamintojai, taikydamiesi prie šiuolaikinio greito gyvenimo būdo ir ritmo, šiandien tą pačią arbatą, kurią siūlo birios pavidalu, pakuoja ir į maišelius ar pakelius. Todėl mėgaukitės arbata tokiu būdu, kuris patogiausias jums.
Geriausia arbata iš viso pasaulio
Kavos Draugo asortimente – arbatų prekiniai ženklai iš viso pasaulio:
Nuolat pildome arbatos asortimentą naujais gamintojais ir arbatomis, siekdami pasiūlyti jums tai, kas yra geriausia. Kviečiame išbandyti, ragauti ir mėgautis! Beje, arbata – viena universaliausių ir geriausių dovanų visomis progomis. Jeigu nežinote, kokią arbatos rūšį išsirinkti ar padovanoti, siūlome rinktis arbatos rinkinius.
Skanios arbatos!
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.