Rūšinės kavos pupelės Guatemala El Socorro, 200 g

Specifikacija
Bendrosios savybės
Matmenys ir svoris
Apie produktą
Ši prestižinio konkurso „Cup of Excellence“ apdovanojimą pelniusi kava yra uogiška, vaisiška ir saldi. Ji itin kokybiška, tad tikrai patiks tikriesiems gurmanams! Prabangioji arabikos porūšio Geisha kava „Guatemala El Socorro“ palepins jūsų gomurį ir sužadins vaizduotę: iš pradžių jusite dominuojančias vyšnių, raudonųjų serbentų bei granatų skonio natas, o vėliau skoniai kis ir palaipsniui bus juntamas persiko, kriaušės ir abrikosų džemo saldumas. Pasimėgavus puodeliu šio gurmaniško gėrimo, burnoje dar ilgai išliks maloniai saldus, vaisiškas poskonis.
Kavos pavadinimas atskleidžia jos kilmę: šios pupelės užaugintos jau 4-ai tos pačios šeimos kartai priklausančiame Gvatemalos ūkyje „El Socorro“. Jo istorija siekia XIX a., kai čia pradėjo dirbti Antonio López Colom. 1960-aisiais jo palikuonė Maria Colom su vyru Mario De La Cerda įsigijo didelį ūkį, kurį sudarė trys žemės sklypai: El Socorro, San Guayabá ir Rio Arriba. Šiandien pradėtus darbus tęsia judviejų sūnus bei anūkas. Kadangi ūkis įkurtas aukštai virš jūros lygio, čia užaugusi kava pasižymi išskirtine kokybe bei skoniu ir pelno aukštus apdovanojimus.
Jau daugiau nei 20 metų „Cup of Excellence“ (COE) konkursas kavos pramonėje skatina sąžiningumą ir skaidrumą. COE kavos rūšys yra kruopščiai tikrinamos, o tai neprilygsta jokiai kitai šios pramonės šakai. Tai reiškia, kad COE įvertintos kavos kokybė taip pat neprilygstama.
Šios kavos pasiūla yra labai maža, todėl ji priklauso Limited Edition („riboto leidimo“) linijai.
Dėl išskirtinės kokybės ir skonio kava pažymėta Specialty ženklu. Jos vertinimas pagal SCA vertinimo skalę siekia net 90,1 balo iš 100.
ŠALIS: Gvatemala
REGIONAS: Palencija
ŪKIS: El Socorro
AUGIMO AUKŠTIS: 1850 m
RŪŠIS: Geisha
APDOROJIMAS: Drėgnasis
SKRUDINIMAS: Šviesus/Vidutinis
SKONIO PALETĖ: Vyšnios, Serbentai, Abrikosas, Persikas, Kriaušė
Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi rankiniai kavos plikymo įrankiai (V60, Chemex ir kt.).
Sudedamosios dalys: skrudintos kavos pupelės.
Laikymo sąlygos: laikyti sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Kavos pasas
Dažniausiai užduodami klausimai
Kavą apdorojant drėgnuoju būdu, nuo pupelės yra atskiriama pati uoga, pupelės yra fermentuojamos vandenyje, o po to džiovinamos. Taip apdorota kava turi itin „švarų“ skonį. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas. Dažnai yra vaisiškesnė.
Rūšinės kavos pupelės – tai geriausiai įvertinta kava. Kas ir kaip ją vertina? Pagal rūšinės kavos asociacijos (SCA) sukurtą skalę sertifikuoti kavos ragautojai vertina kavos kokybę: kilmę, žalių pupelių išvaizdą, paruoštos kavos aromatines ir skonines savybes. Ir tik daugiau nei 80 balų iš 100 įvertinta kava vadinama rūšine.
Ši kava tinka visiems rankiniams kavos ruošimo įrankiams (V60, Chemex ir kt.).
Tai išskirtinė „Limited Edition“ (riboto leidimo) kava, pelniusi „Cup of Excellence“ (COE) konkurso laurus. Tai reiškia, kad jos kokybę pripažino geriausi kavos specialistai pasaulyje. Kadangi kavos pasiūla yra labai ribota, o skoninės savybės išskirtinės, ši kava kainuoja daugiau nei įprastos kavos pupelės.
Šią kavą skrudiname Lietuvoje.
Užduokite klausimą apie produktą
Labai skani per Chemex’ą – sultinga, vaisiška, aromatinga.
Geriausia kava, kokią esu ragavęs. Super!
Labai kokybiška kava.
Labai vaisiška, bet įdomu, kad ne rūgšti, o greičiau saldi.
Pirkau dovanų, turėtų būt gera.