d.
val.
min.
sek.
Black Crow White Pigeon pasakoja išskirtines kavos istorijas. Pagrindiniai personažai ir pasakotojai – juodasis varnas ir sniego baltumo karvelis – įkūnija rūšinės kavos skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Skalėje nuo slėpiningos juodumos iki akinančio baltumo telpa visos skoninės intrigos. Kartu su šiais personažais kviečiame leistis į nepamirštamą skonių kelionę.
Kiekviena iš šių išskirtinių kavų verta atskiro knygos skyriaus, todėl yra supakuota į knygos skyrių primenančią pakuotę, pažymėtą numeriais 1, 2, 3… 24. Nesvarbu, nuo kurios pradėsite, tai bus jūsų išskirtinė kavos istorija.
Rūšinė kava (specialty coffee) – tai 80 ir daugiau iš 100 galimų taškų surinkusi kava, kurią įvertino sertifikuoti kavos ragautojai (angliškai dar vadinami Q graders) pagal Rūšinės kavos asociacijos – SCA – įvertinimo skalę. Vertinami įvairūs kavos atributai: aromatas, skonis, poskonis, rūgštumas, kūnas, skonio balansas, tyrumas, saldumas… Verta pastebėti, kad rūšinė kava sudaro vos 10% visos pasaulyje parduodamos kavos, taigi ją pelnytai galima vadinti geriausia kava pasaulyje.
Svarbu suprasti, kad tai nėra pridėtiniai aromatai, tai – natūraliai kavoje besiskleidžiančios natos, kurios yra juntamos labai subtiliai. Jūs galite pajusti ne, pvz., mėlynių ar pieninio šokolado skonį, bet greičiau kažką, kas jums gali priminti mėlynes ar pieninį šokoladą… Šį kavos natų apibūdinimą galima palyginti su įvairių vynų ar arbatų apibūdinimu.
Rūšinių kavų skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Mes suskirstėme kavas pagal juose vyraujantį skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje.
Jeigu nebijote eksperimentuoti, pradėkite nuo bet kurios! Jeigu esate iš tų, kurie nori iš karto kažko itin stebinančio, rekomenduojame ragauti afrikines kavas – jos itin ryškios ir kai kurie paragavusieji netgi stebisi, ar tai tikrai kava. O jeigu norite pradėti nuo „saugesnio“ varianto, siūlome ragauti brazilišką klasikinę rūšinę kavą Brazil Santa Luzia.
Atkreipkite dėmesį į kavos aprašyme / ant kavos pakuotės pateiktą šią informaciją:1. Kavos regionas. Nors kiekviena rūšinė kava – tai atskira unikali visata, galima įvardinti dažniausiai sutinkamas natas tam tikro regiono/žemyno kavose. Afrikos kavos – galima tikėtis egzotiškų, uogiškų, vaisiškų, gėliškų, netgi arbatiškų ar vyniškų natų. Azijos kavos – dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ skoninės natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną. Pietų Amerikos kavos – tai įprastai subalansuoto skonio, natūraliai saldžios kavos, kuriose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei Azijos kava. Centrinės Amerikos kavos – išskirtinio charakterio, ryškaus skonio, dažnai sutinkamos tropinių vaisių ir įvairiausių riešutų natos.2. Augimo aukštis. Visa rūšinė kava yra auginama aukštikalnėse. Kuo aukščiau kava auginama, tuo lėtesnis jos brendimo laikas ir tuo kompleksiškesnis skonis. Tai reiškia, kad ji įgyja labai turtingą skonio paletę ir dažniausiai taip visų siekiamo ir mėgstamo saldumo.3. Kavos apdorojimo būdas. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesnį kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai ji turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava dažnai yra labai vaisiška ir turi egzotinių skonio natų.4. SCA taškai. Kuo daugiau taškų turi kava, tuo ji geriau įvertinta kavos ekspertų ir reiškia – tuo įdomesnė ir gurmaniškesnė.5. Skrudinimas ir rekomenduojamas ruošimo būdas. Itin šviesiai skrudintos kavos skirtos ruošti filtriniais ruošimo metodais ir plikyti puodelyje. Vidutiniškai ir tamsiau paskrudintos mūsų rūšinės kavos tinka visiems ruošimo būdams. Kavos aprašymuose matysite rekomenduojamus ruošimo būdus.6. Skonio natos. Atkreipkite dėmesį į skonio profilį pagal įvardintas skonines natas.
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.