Filtrinė kava

Filtrai
Kaina
Gamintojas
Pieno sistemos tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kavos rūšis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Valdymo tipas
Skrudinimo lygis
Kiekis
Kapsulių tipas
Skonio gidas
Kavos regionas
Kavos tipas
Girnų tipas
Spalva
Papildomos savybės
Kapsulių technologija
SCA reitingas
Apdorojimas
Kavamalės tipas
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Serija
Vandens talpos dydis
Pupelių talpa
Kavinuko talpa
Puodelių pašildymo tipas
Talpa
Išsaugomi vartotojų profiliai
Kavos kiekis
Girnų konstrukcija
Išmanioji programėlė
Gėrimo porcijų kiekis
Pajungimas prie vandentiekio
Ypatybė
Gėrimo receptas
Kavos kapsulėje
Priežiūros priemonės tipas
Arabikos porūšis
Gėrimai su pienu
Prekių ženklai
Pieno talpos dydis
Porcijos dydis
Rekom. puod. skaičius per dieną
Rūšis
Skirta
Tinka
Paruošimo būdas
Kofeino pašalinimo metodas
Šokolado tipas
Produktų tipas
Kavos aparatas naudoja
Grupių skaičius
Girnų plotis
Kam skirta
Programuojamas malimo laikas
Porcijų pasirinkimas kavoms su pienu
Porcijų pasirinkimas juodai kavai
Išsaugomi vartotojų receptai
Integruota kavamalė
Šilumos palaikymas iki
Šokolado rūšis
Ciklų skaičius
Manometras
PID temperatūros valdiklis
Pupelių talpų skaičius
Atskiras karšto vandens antgalis
Ekranas
Funkcijos
Medžiaga
Produktų kiekis rinkinyje
Tipas
Akcija
94 prekės

Filtrinė kava 

Filtrinės kavos ruošimas gali virsti tikru pasimėgavimo kasdienybe ritualu ar gurmanišku degustavimo seansu. Jei vertinate švelnesnę, subtilesnę, neretai kiek giliau paslėptą skonių įvairovę bei džiaugiatės ruošimo procesu filtrinė kava turėtų būti jūsų pasirinkimas. Ji puikiai derės prie ilgesnių pokalbių ir praturtins ramias pertraukėles, o atidžiai ir atsakingai paruošta atskleis dar turiningesnes skonines savybes.

Paruošti filtrinį gėrimą galima itin skirtingais ruošimo būdais ir prietaisais. Pradedant daugiau įsitraukimo pareikalaujančiais Chemex, AeroPress ar filtro puodeliui būdais, tiek didesnę kontrolę patikint filtriniam aparatui. Nors pats filtrinės kavos paruošimo procesas nėra sudėtingas, norint pasiekti nepriekaištingą rezultatą, reikia šiek tiek žinių ir pastangų. Taigi, dalinamės patarimais, kokio tipo, kokio skrudinimo bei rupumo filtrinę kavą rinktis siekiant geriausio rezultato. 

Kuo ypatinga filtrinė kava?

Šio tipo arba ruošimo metodas dažnai yra prioritetinis pasirinkimas tarp mėgstančių degustuoti ir linkusių ieškoti įvairovės. Filtrinė kava asocijuojasi su lėtesniu ir kiek rituališku paruošimo būdu, kurio metu karštas vanduo lėtai, be jokio papildomo slėgio, prateka per maltos kavos sluoksnį, filtruodamas tirščius ir leisdamas skysčiui nutekėti į indą. Šis procesas suteikia švelnesnį, subtilesnį skonį, lyginant su kitais ruošimo būdais, tokiais kaip espresso. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai padeda kiek skirtingai išryškinti ir gėrimo savybių gelmes bei pločius. Būtent todėl filtrinė kava itin mėgstama tarp gurmanų  nes jos „kūnas“ lengvas ir skaidrus, o skoninės savybės pasižymi subtiliu ryškumu ir įvairove.

Vis tik šiam rezultatui pasiekti pravers žinoti, kokią kavą pasirinkti. Nesvarbu, ar namuose naudojate ikonišką Hario V60 filtrą puodeliui, elegantišką Chemex ąsotį, klasikinį Moccamaster aparatą, ar kitą prietaisą – renkantis kavą, visada vadovaukitės tais pačiais kriterijais. Visiems filtriniams kavinukams ir kitokiems filtravimo prietaisams patariame rinktis vidutinio ir šviesaus skrudinimo pupeles. Jos pasižymi švaresniu, ryškesniu skoniu ir lengvesne tekstūra, dėl to filtrinė kava ir yra tokia mėgstama.

Idealios pupelės filtrinei kavai

Jei filtrinei kavai pasigaminti naudojate pupeles ir rankinius prietaisus, tuomet siekdami ryškiausio rezultato pupeles visada malkite šviežiai prieš pat kavos ruošimą. O aparatų gerbėjai jau galėjo pastebėti, jog rinkoje vis dažniau randasi filtrinių aparatų su integruotais malūnėliais, leidžiančiais ruošti filtrinę kavą tiesiai iš pupelių. Tai suteikia galimybę mėgautis dar šviežesniu ir aromatingesniu gėrimu. Norintiems išbandyti įvairias rūšis bei skrudinimo lygius, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokias kavos pupeles naudojate. Rekomenduojama rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo pupeles, nes jos padeda išlaikyti originalų skonį, kuris pasižymi maloniu saldumu ir lengvu vaisiškumu. Dauguma pupelių pakuočių arba aprašymų nurodo, ar pupelės tinka filtriniams ruošimo būdams. Jei tokios informacijos nėra, atkreipkite dėmesį į jau minėtą skrudinimo lygį. O kaip dėl rupumo? Pupelės filtrinei kavai turėtų būti malamos vidutiniu lygiu iki konsistencijos, panašios į rupų smėlį arba jūros druską. Vidutinis rupumo lygis leidžia vandeniui tolygiai pratekėti per kavą.

Dabar, kai žinote, kokias pupeles geriausia naudoti šiam ruošimo metodui, kviečiame išbandyti Kavos Draugo asortimentą. Pas mus rasite įvairių aukštos kokybės pupelių, kurios puikiai tiks jūsų filtrinei kavai ruošti. Taip pat siūlome susipažinti su mūsų sukurtomis specialiomis linijomis – CaprisetteParallel ir rūšinėmis kavomis Black Crow White Pigeon.  Pasirinkus filtriniam ruošimo metodui skirtas šių linijų kavas netrukus pastebėsite, jog jos yra idealiai subalansuotos įsimintinai patirčiai. Drąsiai eksperimentuokite ir ieškokite savo mėgstamiausio filtrinės kavos skonio!

Rūšinė kava filtriniams kavinukams: tobulas duetas! 

Galite dažnai išgirsti akcentuojant, jog filtriniams paruošimo metodams ypač rekomenuojama rinktis rūšines aukščiausios kokybės kavas. Kodėl? Nes būtent filtravimo metodu ruošiama kava ypatingai atskleidžia skonines savybes ir subtilesnes natas. Rūšinė filtrinė kava pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Būtent už pupelėse glūdinčius skonių turtus ir gelmes vertinama rūšinė kava, nes ji pasižymi plačiu savo aromatų spektru, kad ir kokį paruošimo būdą bepasirinktumėte. Patariame atkreipti dėmesį tik į kelis dalykus. Jei esate vaisiškų, citrusinių natų mėgėjai, ieškokite tokios rūšinės kavos, kurios pagrindą sudarytų būtent šios natos. Jei mėgstate saldumą, tuomet rinkitės tą, kurioje dominuotų karamelės, šokoladinės, riešutiškos natos. Nenustebkite, jei ant rūšinės kavos pakuotės pamatysite  single origin žymėjimą. Ką tai reiškia? Kad šios kavos kilmė yra viena konkreti vietovė. Tai ne atsitiktinumas, vertingiausios kavos pupelės tarpusavyje nemaišomos, kadangi jos jau pasižymi unikaliomis, itin geromis skoninėmis savybėmis. 

Norintiems išgryninti visas geriausias skonio savybes, patariame rinktis šviesiai arba vidutiniškai skrudintas rūšines pupeles. Tokio skrudinimo pupelės atskleis visą savo skonių paletę. Ieškantiems rūšinės kavos, kuri suteiktų malonumą ir tiktų filtriniam ruošimo būdui, rekomenduojame išbandyti ne tik pasaulinių gamintojų kavas, bet ir Kavos Draugo Black Crow White Pigeon liniją. Ši mūsų klientų jau pamėgta linija puikiai atspindi įvairius rūšinių kavų skonius: nuo tamsių, gilių natų iki lengvų, subtilių aromatų.

Filtrinė malta kava: kaip ruošti ir kaip pasirinkti?

Visi kavos gėrimai paskutinėje ruošimo stadijoje gaminami iš maltos kavos. Taip yra ir su filtrine kava. Kokius rankinius kavinukus, ąsočius, filtrus puodeliui ar kitokius prietaisus benaudotumėte, galiausiai į popierinį filtrą reikės suberti jau birią kavą. Būtent malta kava yra pats papraščiausias ir patogiausias pasirinkimas, siekiantiems sutrumpinti mėgstamo gėrimo puodelio gamybos ruošimą. Jums reikia maltos kavos, filtravimui skirtų reikmenų ir belieka užpilti tinkamos temperatūros karštu vandeniu. Rezultatas – skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava. 

Filtrinis ruošimo būdas yra jautrus skoninėms savybėms, todėl geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava. Jei ji bus sumalta per smulkiai, galite prarasti aromatų plotį, nes ji taps pernelyg karti arba rūgšti. Tinkamai parinktas malimo lygis užtikrina, kad vanduo pratekės tolygiai, užtikrindamas optimalų savybių kiekį. Filtrinis ruošimo metodas leidžia lengvai reguliuoti stiprumą, tiesiog padidinant arba sumažinant maltos kavos kiekį. Jei pirmenybę teikiate švelniai, subtiliai, ryškiai savo skoniais ir aromatais, tačiau ne tokiai stipriai kaip espresso, kavai, rekomenduojame rinktis vidutinio ir šviesaus skrudinimo mišinius.

Filtrinė kava be kofeino 

Nusprendėte atsisakyti įprastos kavos puodelio, bet šio gėrimo iš savo gyvenimo išbraukti nenorėtumėte? Tuomet jūsų dėmesio centre turėtų būti kava be kofeino  ji leis mėgautis įprastais kavos malonumais ar net praturtins naujais skoniais. Naudojantis filtriniu aparatu ar kitais rankiniais filtravimo prietaisais lengvai paruošite mėgstamos kavos puodelį, kuriame nebus nepageidaujamo kofeino. Ieškant mėgstamiausio rezultato, vadovaukitės tais pačiais pasirinkimo kriterijais, kurie buvo paminėti kalbant ir apie įprastą kavą. Patariame rinktis vidutinio arba šviesaus skrudimo pupeles, kurios būtų sumaltos nepernelyg smulkiai. 

Kavos be kofeino mėgėjams siūlome išbandyti Kavos Draugo Caprisette „Lullaby Decaf“ mišinį, kuris pasižymi subtiliomis natomis ir svaiginančiu aromatu. Ieškantiems ypatingumo turime rūšinės kavos be kofeino – Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“, pasižyminčios balansu tarp saldžių ir gaivių skonių.

Skirtingiems filtriniams prietaisams pritaikyta kava

Gardžią ir aromatingą filtrinę kavą galima paruošti itin skirtingais ruošimo būdais, naudojant tokius kavinukus kaip Chemex ar kitus lašelinius ąsočius, filtrą puodeliui, AeroPress ar filtrinį aparatą. Nors pats ruošimo procesas nėra sudėtingas, tam, kad gėrimas būtų skanus, reikia tam tikrų žinių. Todėl dalinamės keletu patarimų, kad kiekvieną kartą pasigamintumėte puodelį puikios kavos, nepriklausomai nuo jūsų mėgstamo paruošimo būdo. 

Kava filtriniam aparatui. Ruošiant gėrimą šiuo būdu labai plačiai atsiskleidžiamos skonio natos, tad tokia kava pasižymi taip vadinamu sviestiniu arba šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu. Kava filtriniam aparatui atveria visą savo skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių. 

Kava Chemex kavinukui. Chemex kavinuku ruošiamos kavos procesas pasižymi ilgiau trunkančiu kavos ir vandens kontaktu, kurio metu specialūs popieriniai filtrai užtikrina, kad būtų sulaikytos visos nuosėdos, tirščiai bei aliejai. To rezultatas – švelnaus skonio, mažiau kartumo ir daugiau lengvumo turintis gėrimas. Kava Chemex kavinukui leis atskleisti saldesnes, švelnesnes natas.

Kava V60 ir kitiems filtrams. Paruošimo procesas naudojant V60 ar kitus filtrus puodeliui yra ypatingas dėl savo paprastumo ir galimybės išgauti švaraus bei subtilaus skonio gėrimą. Kava V60 ir kitiems filtriniams kavinukams leis mėgautis lengvos tekstūros filtriniu gėrimu.

Kava AeroPress kavinukui. Nors šis būdas ir ir negamina kavos klasikiniu filtriniu metodu,  jam vis tiek tinka filtrinė kava. AeroPress kavinukas leidžia eksperimentuoti su pupelių rupumu, tereikia atminti, kad kuo stambiau malta kava – tuo ji bus mažiau intensyvi, kuo smulkesnė – tuo intensyvesnė. Kava AeroPress kavinukui gali būti pritaikoma pagal asmeninius pomėgius, kadangi kavinukas leidžia reguliuoti paruošimo laiką ir temperatūrą.

Filtrinės kavos rinkiniai

Kas gali būti geriau už filtrinės kavos puodelį? Tik dar daugiau filtrinės kavos! Filtrinės kavos rinkiniai suteikia galimybę mėgautis įvairiais skoniais ir aromatais, kurie atsiskleidžia priklausomai nuo pasirinkto ruošimo metodo. Kiekviena kava, esanti rinkinyje yra tinkama visiems filtrinio gėrimo ruošimo metodams – nuo klasikinio filtrinio aparato iki daugiau įsitraukimo pareikalaujančių Chemex ar AeroPress kavinukų. Be to, kai kuriuose rinkiniuose galite rasti ir tos pačios kavos pakuotes. Pasirinkdami jas, tik dar labiau įsitikinsite, kad net ta pati kava ruošiama su skirtingais filtriniais įrankiais gali padėti atrasti visiškai naujas skonio dermes. Pasinerkite į skonio atradimų kelionę su rinkiniais – jie suteikia galimybę kiekvieną puodelį paversti nauja patirtimi. 

Filtrinei kavai – Arabika ar Robusta? 

Filtrinė kava, kaip ir visos kavos, gali būti skirtingų pupelių rūšių. Ar kada nors susimąstėte, kokios jos? Paprastai išskiriamos dvi pagrindinės – Arabika ir Robusta. Kiekviena iš jų pasižymi unikaliu profiliu. Ruošiantiems filtrinę kavą rankiniais filtravimo prietaisais rekomenduojame rinktis 100% Arabikos pupeles. Kodėl Arabika? Todėl, jog Arabikos pupelės pasižymi švelnumu, turi mažiau kartumo ir mažiau kofeino, kas itin svarbu subtilumo ir lengvumo mėgėjams. Be to, Arabikos pupelės atskleidžia labai daug skirtingų natų, kurios priklauso nuo to, iš kokio regiono šios atkeliavo. O būtent plati, ypatingų skonių paletė ir yra tai, ko ieškome filtrinės kavos puodelyje, tiesa?

Visgi jei gėrimą ruošiate ne rankiniais filtravimo įrankiais, o filtriniu aparatu, rinktis galite ir Arabikos bei Robustos mišinius. Robustos pupelės prideda daugiau standesnio kavos kūno ir kartumo, suteikdamos gėrimui tvirtesnį ir ryškesnį skonį, kuris gali patikti tiems, kurie mėgsta intensyvesnius skonio profilius. Ieškodami priimtiniausio skonio savo mėgstamiausiai filtrinei kavai paruošti galite išbandyti kelis skirtingus rūšies variantus ir mėgautis įvairiausiomis kombinacijomis, pasitelkdami tiek Arabikos subtilumą, tiek Robustos stiprumą.

Reikalingas patarimas?

Vis dar svarstote ir negalite apsispręsti, kokia kava tinkama jūsų pamėgtam ar norimam pasirinkti filtriniam paruošimo būdui? O galbūt jus domina kiti dar neatrasti kavos tipai? Kreipkitės, o mes pakonsultuosime bei padėsime išsirinkti! Atvykite ir į svečius, fizinėje parduotuvėje prie kavos puodelio gimsta vertingi patarimai bei patys geriausi pasirinkimai!