d.
val.
min.
sek.
Afrikos kava. Jeigu reikėtų įvardinti rūšinės kavos meką – tai vienareikšmiškai būtų Afrikos žemynas. Etiopijoje, Ugandoje, Markaloje augintos Black Crow White Pigeon pupelės alsuoja egzotika. Jos uogiškos, vaisiškos, gėliškos, arbatiškos, vyniškos bei itin sultingos.
Azijos kava. Mianmaro, Vietnamo rinka nuolat auga ir vis daugiau šio regiono augintojų sutelkia dėmesį į aukščiausios kokybės kavą. Azijos regionuose užaugusiose pupelėse dominuoja kartesnės, „sunkesnės“ natos, primenančios pikantiškus prieskonius, šokoladą, tabaką, raudoną vyną ar medieną.
Pietų Amerikos kava. Jeigu dar nesate ragavę šios linijos asortimento ir tai jūsų pirmoji rūšinė kava – siūlytume ją rinktis iš Brazilijos, Kolumbijos regionų. Subalansuoto skonio, natūralaus saldumo turinčiuose gėrimuose sutinkamos šokoladinės, riešutinės ir vaisinės natos. Pietų Amerikos kava yra mažiau rūgšti nei Afrikos ir švelnesnė nei auginta Azijoje.
Centrinės Amerikos kava. Gvatemalos, Hondūro, Kosta Rikos, Nikaragvos rūšinių kavų skonių profilis labai platus: nuo tropinių vaisių iki įvairiausių riešutų. Visas Centrinės Amerikos regionų kavas vienija bendras braižas – ryškus skonis ir išskirtinis charakteris.
Skrudinimas
Kavos pasaulyje egzistuoja daugybė skirtingų paruošimo būdų, kurie leidžia atskleisti įvairias savybes. Du iš populiariausių – espresso ir filtrinė kava. Nors abiems metodams gali būti naudojamos tos pačios Black Crow White Pigeon kavos pupelės, jų skrudinimo lygiai, paruošimo technologijos ir galutiniai skonio profiliai labai skiriasi.
Jau iš savęs intensyviam espresso kavos tipui, rūšinė kava gali suteikti dar gilesnį, sodresnį skonį, su ryškiais aromatais ir niuansais, kuriuos būtų sunku pasiekti naudojant žemesnės kokybės kavą. Mėgstantiems ryškumą, vertinantiems gėrimą be jokių papildomų priedų, vertėtų rinktis vidutinį arba tamsesnį skrudinimą.
Kadangi filtrinėje kavoje puikiai atsiskleidžiamos skonio natos, jinai pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Norintiems išgauti geriausias jos savybes, rekomenduojame rinktis šviesų skrudinimą.
Rekomenduojamas ruošimo būdas
Kitas pasirinkimo kriterijus turėtų būti jūsų pasirinktas ruošimo būdas. Jis gali atskleisti skirtingas savybes ir suteikti itin įvairią ragavimo patirtį.
Šviesiai skrudintos kavos skirtos plikyti puodelyje ar ruošti filtriniais ruošimo metodais: filtriniu aparatu, rankiniais prietaisais – French Press, Chemex, AeroPress, Cold Brew kavinukais. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai, tačiau rezultatas tas pats – greitai ir paprastai paruošta skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Vidutiniškai ir tamsiau skrudintos pupelės skirtos automatiniam ir pusiau automatiniams aparatams, Moka kavinukui. Rūšinė kava pastariesiems ruošimo būdams išsiskiria rūgštingumu, tačiau to išsigąsti nereikėtų. Tik aukščiausios kokybės kavai būdingas rūgštingumas, apibūdinamas kaip saldžiarūgštis, išryškinantis vyno ar tropinių vaisių skonines savybes.
Apdorojimo būdas
Dar viena savybė, lemianti pasirinkimą, yra apdorojimo būdas. Tai galutinį produkto skonį ir kūną lemiantis esminis faktorius. Sausuoju (arba natūraliuoju) būdu apdorotos kavos turi tirštesni kūną, daugiau saldumo. Drėgnuoju būdu apdorotos kavos pasižymi itin tyro skonio profiliu. Įprastai jos turi lengvesnį ir švelnesnį kūną, pasižymi išreikštu vaisiškumu. Honey būdu apdorota kava turi vidutinį kūną ir dažnai saldžių vaisių arba arbatinius poskonius. Anaerobiniu būdu apdorota kava yra labai vaisiška ir turi egzotinių natų.
Juoda ar balta
Kaip matote, šios linijos skonių paletė yra itin plati: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių aromatų. Prieš įsigydami šią kavą, atkreipkite dėmesį į pakuotę. Čia pamatysite suskirstymą pagal skonio profilį: daugiau vaisiškų, gėliškų ar uogiškų natų turinčias kavas pateikėme baltoje pakuotėje, o žemiškesnes ir šokoladiškesnes – juodoje. Ant pakuotės matyti ir numeriai (1, 2, 3… 24) kurie atlieka dvejopą funkciją. Viena vertus, jie primena atskirus skyrius turinčią knygą. Kita vertus, šie skaičiai padeda įsiminti savo mėgstamą kavą, kurios pavadinimas būtų aiškus trumpus, o nekomplikuotas – sudarytas iš sudėtingų regionų ir ūkių pavadinimų.
Aukščiausi kokybės standartai. Nuo augintojų iki skrudintojų – kiekviename gamybos etape dirba savo srities ekspertai, užtikrinantys aukščiausią kokybę. Augintojai kruopščiai rūpinasi derliumi, pupelių apdorojimo ir rūšiavimu. Skrudintojai savo įgūdžiais pabrėžia kiekvienos kavos rūšies unikalumą, suteikdami jai išskirtinį skonį.
Skrudinta ilgametes tradicijas puoselėjančiose skrudyklose. Pupelės skrudinamos geriausiose Europos skrudyklose – Italijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Lietuvoje, kur kiekviena šalis prisideda savo unikaliais metodais ir skonio profiliais.
Šviežumas. Caprisette pupelės skrudinamos mažomis partijomis, kad išlaikytų šviežumą. Šis metodas leidžia kiekvienam skrudinimo ciklui būti kontroliuojamam. Taip garantuojame, kad kiekvienas puodelis kavos būtų ne tik šviežias, bet ir pilnas natūralaus, subtilaus skonio, kurį galima įvertinti tik per kruopščiai atliktą skrudinimo procesą.
Tinka visiems kavos receptams ir ruošimo metodams. Caprisette skanu gerti tiek juodą, tiek ir skaninti mėgstamu pienu ar kitais priedais. Atrinkome rūšis ir pritaikėme skrudinimo technologiją taip, kad ruošiant kavą automatiniu aparatu atsiskleistų geriausias skonis, bet tiktų ir kitiems ruošimo būdams – filtriniams aparatams, plikymui puodelyje, ruošimui prancūziškame ar moka kavinuke.
Caprisette Fragrante
Vidutiniškai tamsiai skrudintų Braziliškų pupelių mišinys (80 % arabicos ir 20 % robustos) patiks tradicinės kavos mėgėjams. Aromate – riešutų sviesto bei šokoladinių saldainių saldumas. Skonyje atsiskleidžia pieniško šokolado natos. Gomuryje lieka subtilus graikinių riešutų skonis.
Caprisette Belgique
Brazilijos ir Hondūro mišinys (80 % arabikos ir 20 % robustos) patiks tradicinio skonio mėgėjams. Tai vidutiniškai šviesiai skrudinta, intensyvaus aromato, tvirto „kūno“ kava. Palieka ilgai išliekantį juodojo šokolado ir saldžios karamelės poskonį.
Caprisette Crema
Brazilijos ir Ugandos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Kiekviename gurkšnyje slypi karamelė, juodojo šokolado kartumas ir riešutų prieskonis. Idealiai tinka cappuccino ar latte. Visgi pienas nėra būtinas, saldžios natos atsiskleidžia ir juodos kavos puodelyje.
Caprisette Royale
Brazilijos, Meksikos, Ugandos ir Indijos mišinyje dera arabikos (80 %) ir robustos (20 %) vidutiniškai skrudintos pupelės. Ypatingus skonio potyrius sukuria karališkas šokolado saldumas, salstelėjęs džiovintų vaisių minkštumas ir uogiškas lengvumas.
Caprisette Italiano
Tiesiai iš Italijoje įsikūrusių skrudinimo namų atvykusi kava skirta itališkos kavos gerbėjams. Brazilijos, Meksikos, Indijos ir Etiopijos mišinyje dera skirtingos vidutinio skrudinimo 100 % arabikos pupelės. Gomurį glosto saldžios karamelės, gurmaniško likerio ir kokybiškos kakavos skoniai.
Caprisette Dolce Vita
Atrinkome saldžiomis natomis pasižyminčias pupeles iš Brazilijos bei paskrudinome vidutiniu būdu, kad natūralus saldumas dar labiau išryškėtų. Gurkšnojant šią brazilišką 100 % arabikos kavą skleidžiasi maloniai saldžios natos: kvepia pieniniu šokoladu, pagardintu karamele ir dangiško skonio migdolais.
Caprisette Professional
Brazilijos ir Hondūro 100 % arabikos mišinys patiks švelnios kavos mėgėjams. Vidutiniškai šviesiu lygiu skrudintos pupelės kvepia uogomis ir karamele, juntamos subtilios juodojo šokolado natos.
Caprisette Intenso
Vidutiniškai skrudintame Brazilijos ir Vietnamo mišinyje dera arabikos (45 %) ir robustos (net 55 %!) pupelės, tad pakankamas kofeino kiekis garantuotas. Ne tik budrumą, bet ir gardumą užtikrina subtilus tamsaus šokolado kartumas, intriguojantis skrudintų riešutų prieskonis bei pikantiškas pipirų aštrumas.
Caprisette Lullaby Decaf
Tai kava be kofeino, iš kurios jis pašalintas natūraliu būdu. Vidutiniškai tamsiai skrudintame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos pupelės iš Brazilijos, Gvatemalos ir Indijos. Švelnaus skonio gėrime skleidžiasi anakardžių riešutų natos, juntamos kakavos ir medienos natos.
Parallel 12 – Afrikinių kavų tradicinis profilis
Tai arabikos pupelių mišinys, užaugintas Etiopijos ir Tanzanijos regionuose. Šiuose plačią gamtinę įvairovę turinčiuose regionuose užaugintos pupelės pasižymi lengvumu, kurį papildo tropiniai uogų, arbatos, vaisių ir gėlių bei subtiliai juntamo vyno aromatai.
Parallel 17 – Azijinių kavų tradicinis profilis
Arabikos pupelių mišinys, kuriame puikiai dera rūšinės kavos pupelės iš Indijos ir Papua Naujosios Gvinėjos. Pikantiško aromato kava, kurios skonyje atsiskleidžia salstelėjusios kakavos natos, gvazdikėlių ir džiovintų vaisių skoniai.
Parallel 36 – Amerikinių kavų tradicinis profilis
Mišinys iš arabikos pupelių, kuriame harmoningai dera rūšinės kavos pupelės iš Salvadoro ir Brazilijos. Sodraus aromato gėrimas, kurios konyje atsiskleidžia šokolado, žemės riešutų, medienos ir gėlių natos.
Filtrinės kavos ruošimas gali virsti tikru pasimėgavimo kasdienybe ritualu ar gurmanišku degustavimo seansu. Jei vertinate švelnesnę, subtilesnę, neretai kiek giliau paslėptą skonių įvairovę bei džiaugiatės ruošimo procesu – filtrinė kava turėtų būti jūsų pasirinkimas. Ji puikiai derės prie ilgesnių pokalbių ir praturtins ramias pertraukėles, o atidžiai ir atsakingai paruošta atskleis dar turiningesnes skonines savybes.
Paruošti filtrinį gėrimą galima itin skirtingais ruošimo būdais ir prietaisais. Pradedant daugiau įsitraukimo pareikalaujančiais Chemex, AeroPress ar filtro puodeliui būdais, tiek didesnę kontrolę patikint filtriniam aparatui. Nors pats filtrinės kavos paruošimo procesas nėra sudėtingas, norint pasiekti nepriekaištingą rezultatą, reikia šiek tiek žinių ir pastangų. Taigi, dalinamės patarimais, kokio tipo, kokio skrudinimo bei rupumo filtrinę kavą rinktis siekiant geriausio rezultato.
Šio tipo arba ruošimo metodas dažnai yra prioritetinis pasirinkimas tarp mėgstančių degustuoti ir linkusių ieškoti įvairovės. Filtrinė kava asocijuojasi su lėtesniu ir kiek rituališku paruošimo būdu, kurio metu karštas vanduo lėtai, be jokio papildomo slėgio, prateka per maltos kavos sluoksnį, filtruodamas tirščius ir leisdamas skysčiui nutekėti į indą. Šis procesas suteikia švelnesnį, subtilesnį skonį, lyginant su kitais ruošimo būdais, tokiais kaip espresso. Skirtingi gėrimo ruošimo įrankiai padeda kiek skirtingai išryškinti ir gėrimo savybių gelmes bei pločius. Būtent todėl filtrinė kava itin mėgstama tarp gurmanų – nes jos „kūnas“ lengvas ir skaidrus, o skoninės savybės pasižymi subtiliu ryškumu ir įvairove.
Vis tik šiam rezultatui pasiekti pravers žinoti, kokią kavą pasirinkti. Nesvarbu, ar namuose naudojate ikonišką Hario V60 filtrą puodeliui, elegantišką Chemex ąsotį, klasikinį Moccamaster aparatą, ar kitą prietaisą – renkantis kavą, visada vadovaukitės tais pačiais kriterijais. Visiems filtriniams kavinukams ir kitokiems filtravimo prietaisams patariame rinktis vidutinio ir šviesaus skrudinimo pupeles. Jos pasižymi švaresniu, ryškesniu skoniu ir lengvesne tekstūra, dėl to filtrinė kava ir yra tokia mėgstama.
Jei filtrinei kavai pasigaminti naudojate pupeles ir rankinius prietaisus, tuomet siekdami ryškiausio rezultato pupeles visada malkite šviežiai – prieš pat kavos ruošimą. O aparatų gerbėjai jau galėjo pastebėti, jog rinkoje vis dažniau randasi filtrinių aparatų su integruotais malūnėliais, leidžiančiais ruošti filtrinę kavą tiesiai iš pupelių. Tai suteikia galimybę mėgautis dar šviežesniu ir aromatingesniu gėrimu. Norintiems išbandyti įvairias rūšis bei skrudinimo lygius, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokias kavos pupeles naudojate. Rekomenduojama rinktis vidutinio arba šviesesnio skrudinimo pupeles, nes jos padeda išlaikyti originalų skonį, kuris pasižymi maloniu saldumu ir lengvu vaisiškumu. Dauguma pupelių pakuočių arba aprašymų nurodo, ar pupelės tinka filtriniams ruošimo būdams. Jei tokios informacijos nėra, atkreipkite dėmesį į jau minėtą skrudinimo lygį. O kaip dėl rupumo? Pupelės filtrinei kavai turėtų būti malamos vidutiniu lygiu – iki konsistencijos, panašios į rupų smėlį arba jūros druską. Vidutinis rupumo lygis leidžia vandeniui tolygiai pratekėti per kavą.
Dabar, kai žinote, kokias pupeles geriausia naudoti šiam ruošimo metodui, kviečiame išbandyti Kavos Draugo asortimentą. Pas mus rasite įvairių aukštos kokybės pupelių, kurios puikiai tiks jūsų filtrinei kavai ruošti. Taip pat siūlome susipažinti su mūsų sukurtomis specialiomis linijomis – Caprisette, Parallel ir rūšinėmis kavomis Black Crow White Pigeon. Pasirinkus filtriniam ruošimo metodui skirtas šių linijų kavas netrukus pastebėsite, jog jos yra idealiai subalansuotos įsimintinai patirčiai. Drąsiai eksperimentuokite ir ieškokite savo mėgstamiausio filtrinės kavos skonio!
Rūšinė kava filtriniams kavinukams: tobulas duetas!
Galite dažnai išgirsti akcentuojant, jog filtriniams paruošimo metodams ypač rekomenuojama rinktis rūšines – aukščiausios kokybės kavas. Kodėl? Nes būtent filtravimo metodu ruošiama kava ypatingai atskleidžia skonines savybes ir subtilesnes natas. Rūšinė filtrinė kava pasižymi sviestiniu, šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu (angl. „clean cup“). Būtent už pupelėse glūdinčius skonių turtus ir gelmes vertinama rūšinė kava, nes ji pasižymi plačiu savo aromatų spektru, kad ir kokį paruošimo būdą bepasirinktumėte. Patariame atkreipti dėmesį tik į kelis dalykus. Jei esate vaisiškų, citrusinių natų mėgėjai, ieškokite tokios rūšinės kavos, kurios pagrindą sudarytų būtent šios natos. Jei mėgstate saldumą, tuomet rinkitės tą, kurioje dominuotų karamelės, šokoladinės, riešutiškos natos. Nenustebkite, jei ant rūšinės kavos pakuotės pamatysite single origin žymėjimą. Ką tai reiškia? Kad šios kavos kilmė yra viena konkreti vietovė. Tai – ne atsitiktinumas, vertingiausios kavos pupelės tarpusavyje nemaišomos, kadangi jos jau pasižymi unikaliomis, itin geromis skoninėmis savybėmis.
Norintiems išgryninti visas geriausias skonio savybes, patariame rinktis šviesiai arba vidutiniškai skrudintas rūšines pupeles. Tokio skrudinimo pupelės atskleis visą savo skonių paletę. Ieškantiems rūšinės kavos, kuri suteiktų malonumą ir tiktų filtriniam ruošimo būdui, rekomenduojame išbandyti ne tik pasaulinių gamintojų kavas, bet ir Kavos Draugo Black Crow White Pigeon liniją. Ši mūsų klientų jau pamėgta linija puikiai atspindi įvairius rūšinių kavų skonius: nuo tamsių, gilių natų iki lengvų, subtilių aromatų.
Visi kavos gėrimai paskutinėje ruošimo stadijoje gaminami iš maltos kavos. Taip yra ir su filtrine kava. Kokius rankinius kavinukus, ąsočius, filtrus puodeliui ar kitokius prietaisus benaudotumėte, galiausiai į popierinį filtrą reikės suberti jau birią kavą. Būtent malta kava yra pats papraščiausias ir patogiausias pasirinkimas, siekiantiems sutrumpinti mėgstamo gėrimo puodelio gamybos ruošimą. Jums reikia maltos kavos, filtravimui skirtų reikmenų ir belieka užpilti tinkamos temperatūros karštu vandeniu. Rezultatas – skaidri, gilaus skonio bei ryškių aromatų kava.
Filtrinis ruošimo būdas yra jautrus skoninėms savybėms, todėl geriausiai tinka vidutinio arba stambesnio malimo kava. Jei ji bus sumalta per smulkiai, galite prarasti aromatų plotį, nes ji taps pernelyg karti arba rūgšti. Tinkamai parinktas malimo lygis užtikrina, kad vanduo pratekės tolygiai, užtikrindamas optimalų savybių kiekį. Filtrinis ruošimo metodas leidžia lengvai reguliuoti stiprumą, tiesiog padidinant arba sumažinant maltos kavos kiekį. Jei pirmenybę teikiate švelniai, subtiliai, ryškiai savo skoniais ir aromatais, tačiau ne tokiai stipriai kaip espresso, kavai, rekomenduojame rinktis vidutinio ir šviesaus skrudinimo mišinius.
Nusprendėte atsisakyti įprastos kavos puodelio, bet šio gėrimo iš savo gyvenimo išbraukti nenorėtumėte? Tuomet jūsų dėmesio centre turėtų būti kava be kofeino – ji leis mėgautis įprastais kavos malonumais ar net praturtins naujais skoniais. Naudojantis filtriniu aparatu ar kitais rankiniais filtravimo prietaisais lengvai paruošite mėgstamos kavos puodelį, kuriame nebus nepageidaujamo kofeino. Ieškant mėgstamiausio rezultato, vadovaukitės tais pačiais pasirinkimo kriterijais, kurie buvo paminėti kalbant ir apie įprastą kavą. Patariame rinktis vidutinio arba šviesaus skrudimo pupeles, kurios būtų sumaltos nepernelyg smulkiai.
Kavos be kofeino mėgėjams siūlome išbandyti Kavos Draugo Caprisette „Lullaby Decaf“ mišinį, kuris pasižymi subtiliomis natomis ir svaiginančiu aromatu. Ieškantiems ypatingumo turime rūšinės kavos be kofeino – Black Crow White Pigeon „Colombia Decaf“, pasižyminčios balansu tarp saldžių ir gaivių skonių.
Gardžią ir aromatingą filtrinę kavą galima paruošti itin skirtingais ruošimo būdais, naudojant tokius kavinukus kaip Chemex ar kitus lašelinius ąsočius, filtrą puodeliui, AeroPress ar filtrinį aparatą. Nors pats ruošimo procesas nėra sudėtingas, tam, kad gėrimas būtų skanus, reikia tam tikrų žinių. Todėl dalinamės keletu patarimų, kad kiekvieną kartą pasigamintumėte puodelį puikios kavos, nepriklausomai nuo jūsų mėgstamo paruošimo būdo.
Kava filtriniam aparatui. Ruošiant gėrimą šiuo būdu labai plačiai atsiskleidžiamos skonio natos, tad tokia kava pasižymi taip vadinamu sviestiniu arba šilkiniu „kūnu“ ir švarumo pojūčiu. Kava filtriniam aparatui atveria visą savo skonių paletę: nuo tamsių, gilių, žemiškų natų iki lengvų, subtilių.
Kava Chemex kavinukui. Chemex kavinuku ruošiamos kavos procesas pasižymi ilgiau trunkančiu kavos ir vandens kontaktu, kurio metu specialūs popieriniai filtrai užtikrina, kad būtų sulaikytos visos nuosėdos, tirščiai bei aliejai. To rezultatas – švelnaus skonio, mažiau kartumo ir daugiau lengvumo turintis gėrimas. Kava Chemex kavinukui leis atskleisti saldesnes, švelnesnes natas.
Kava V60 ir kitiems filtrams. Paruošimo procesas naudojant V60 ar kitus filtrus puodeliui yra ypatingas dėl savo paprastumo ir galimybės išgauti švaraus bei subtilaus skonio gėrimą. Kava V60 ir kitiems filtriniams kavinukams leis mėgautis lengvos tekstūros filtriniu gėrimu.
Kava AeroPress kavinukui. Nors šis būdas ir ir negamina kavos klasikiniu filtriniu metodu, jam vis tiek tinka filtrinė kava. AeroPress kavinukas leidžia eksperimentuoti su pupelių rupumu, tereikia atminti, kad kuo stambiau malta kava – tuo ji bus mažiau intensyvi, kuo smulkesnė – tuo intensyvesnė. Kava AeroPress kavinukui gali būti pritaikoma pagal asmeninius pomėgius, kadangi kavinukas leidžia reguliuoti paruošimo laiką ir temperatūrą.
Kas gali būti geriau už filtrinės kavos puodelį? Tik dar daugiau filtrinės kavos! Filtrinės kavos rinkiniai suteikia galimybę mėgautis įvairiais skoniais ir aromatais, kurie atsiskleidžia priklausomai nuo pasirinkto ruošimo metodo. Kiekviena kava, esanti rinkinyje yra tinkama visiems filtrinio gėrimo ruošimo metodams – nuo klasikinio filtrinio aparato iki daugiau įsitraukimo pareikalaujančių Chemex ar AeroPress kavinukų. Be to, kai kuriuose rinkiniuose galite rasti ir tos pačios kavos pakuotes. Pasirinkdami jas, tik dar labiau įsitikinsite, kad net ta pati kava ruošiama su skirtingais filtriniais įrankiais gali padėti atrasti visiškai naujas skonio dermes. Pasinerkite į skonio atradimų kelionę su rinkiniais – jie suteikia galimybę kiekvieną puodelį paversti nauja patirtimi.
Filtrinė kava, kaip ir visos kavos, gali būti skirtingų pupelių rūšių. Ar kada nors susimąstėte, kokios jos? Paprastai išskiriamos dvi pagrindinės – Arabika ir Robusta. Kiekviena iš jų pasižymi unikaliu profiliu. Ruošiantiems filtrinę kavą rankiniais filtravimo prietaisais rekomenduojame rinktis 100% Arabikos pupeles. Kodėl Arabika? Todėl, jog Arabikos pupelės pasižymi švelnumu, turi mažiau kartumo ir mažiau kofeino, kas itin svarbu subtilumo ir lengvumo mėgėjams. Be to, Arabikos pupelės atskleidžia labai daug skirtingų natų, kurios priklauso nuo to, iš kokio regiono šios atkeliavo. O būtent plati, ypatingų skonių paletė ir yra tai, ko ieškome filtrinės kavos puodelyje, tiesa?
Visgi jei gėrimą ruošiate ne rankiniais filtravimo įrankiais, o filtriniu aparatu, rinktis galite ir Arabikos bei Robustos mišinius. Robustos pupelės prideda daugiau standesnio kavos kūno ir kartumo, suteikdamos gėrimui tvirtesnį ir ryškesnį skonį, kuris gali patikti tiems, kurie mėgsta intensyvesnius skonio profilius. Ieškodami priimtiniausio skonio savo mėgstamiausiai filtrinei kavai paruošti galite išbandyti kelis skirtingus rūšies variantus ir mėgautis įvairiausiomis kombinacijomis, pasitelkdami tiek Arabikos subtilumą, tiek Robustos stiprumą.
Vis dar svarstote ir negalite apsispręsti, kokia kava tinkama jūsų pamėgtam ar norimam pasirinkti filtriniam paruošimo būdui? O galbūt jus domina kiti dar neatrasti kavos tipai? Kreipkitės, o mes pakonsultuosime bei padėsime išsirinkti! Atvykite ir į svečius, fizinėje parduotuvėje prie kavos puodelio gimsta vertingi patarimai bei patys geriausi pasirinkimai!
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.