Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

5 paprasti patarimai kavos aparato priežiūrai

#Kavos aparatas #Kavos aparato priežiūra #Nukalkinimas #priežiūra

Pripažinkite, kavos aparato valymas turbūt nėra pati mėgstamiausia jūsų veikla. Visgi, jis – neišvengiamas. Galime pažiūrėti į šį rūpestį ir kitaip – skiriant po kelias minutes per dieną reguliariai priežiūrai, apsaugome aparatą nuo daugelio rimtesnių gedimų, dėl kurių tektų kreiptis į profesionalų servisą.

Nukalkinimas

Visiems gerai žinoma procedūra, apie kurią atėjus laikui praneša pats aparatas. Nukalkinimui naudojamas specialus skystis arba tabletės. Nukalkinimo dažnumas priklauso nuo aparate naudojamo vandens kokybės. Nors Lietuvoje galime džiaugtis švariu ir sveiku vandeniu bėgančiu tiesiog iš čiaupo, jis nebūtinai bus pats tinkamiausias kavos aparatui. Šiuo atveju, esminis kriterijus vandens kokybės vertinimui yra jo kietumas, kurį nustatyti galite naudodami prie aparato pridedama vandens kietumo matavimo juostele. Jei jūsų vanduo labai kietas – šią problemą galima spręsti dviem būdais – įsirengiant vandens filtrą arba perkant filtruotą vandenį.

Svarbu atsiminti, kad norint, jog aparatas gretai neužkalkėtų, jame nuolat turi cirkuliuoti vanduo. Grįžus iš atostogų ar dėl kitų priežasčių ilgiau nenaudojus aparato, rekomenduojame paleisti nukalkinimo procedūrą vieną ar du kartus.

Valymo programa

Šią programą reikia atlikti visiems automatiniams kavos aparatams, išskyrus „De’longhi“ įrenginius. Procedūroms rekomenduojame naudoti valymo tabletes, kurios pašalina riebalus ir kavos tirščių likučius. Įprastai valymo programa yra atliekama kas 200 puodelių.

Virimo bloko valymas

Virimo bloką galima tiesiog išimti rankomis ir praplauti po tekančiu vandeniu. Valymą reikia atlikti kas 2 ar 3 savaites. Ši procedūrą atliekama visiems aparatams, išskyrus „Jura“ įrenginius, kurie nėra ardomi. Taip pat, jei šioje aparato dalyje girdite neįprastus garsus, tai gali signalizuoti, kad mechaninės dalys juda sunkiai ir aparatui reikalingas sutepimas. Tepimo dažnumas priklauso nuo pagaminamos kavos kiekio, tačiau tepalo likutį galima pamatyti ir plika akimi.

Pieno sistemos valymas

Jei aparatas turi garinį kapučinatorių, užtenka jį tiesiog panardinti į vandens stiklinę. Jei aparatas turi indą, jį reikia išimti ir praplauti. Net jei aparatas ir turi automatines sistemas, tai atlikti rekomenduojame rankomis. Šlangelės valymas rankiniu būdu turi būti atliekamas kiekvieną vakarą. Šiam valymui rekomenduojame naudoti antibakterinį tirpalą, kuris panaikina pieno rūgimo bakterijas.

Išorės tvarka

Palaikydami tvarką aparato viduje, nepamirškite ir išorės. Visada nuvalykite padėklą, nepalikite tirščių ar pieno dėmių, kurie gali skatinti bakterijų kaupimąsi ar pritraukti vabždžius, ypatingai šiltuoju metų laiku.

Laikydamiesi šių paprastų priežiūros patarimų galite užtikrinti ruošiamos kavos kokybę ir ženkliai prailginti savo kavos aparato tarnavimo laiką. Mylėkite savo techniką ir atsidėkodama ji ruoš jums nuostabią kavą! Visgi, kiekvieno aparato priežiūra gali skirtis, tad rekomenduojame kilus klausimams kreiptis į šios srities profesionalus. Na, pavyzdžiui, mus. 🙂