Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

6 būdai, kaip ruošti gerą kavą BET KUR

#kava automobilyje #kava gamtoje #kava kelionėse

Net ir prisiekę kavos mylėtojai neretai nustemba sužinoję, kad kava galima virti bet kur. Na, kad ir stovyklaujant miško viduryje. Ir aš nekalbu apie birzgalą gautą užpylus tirpią kavą, kurį geriate „iš bėdos“, norėdami numalšinti tą kofeino troškulį. Ne ne, keliaudami ar stovyklaudami galite paruošti ir visiškai puikios kokybės kavos. Jau pasiruošėt užrašus?

Espresas ir mankšta viename

Nors šis daiktas vizualiai kiek ir primena dviračio padangų pompą, bet yra gerokai naudingesnis, nes paruoš kavą tada, kai jos jums reikės labiausiai. Naudodami pavyzdžiui „Handpresso Pump“ „pompą“ rankos judesiu sugeneruojate pakankamai slėgio, kad aparatas išspaustų puikų espresso. Geriausia dalis ta, kad „Pump“ ir panašūs aparatai nesveria net kilogramo ir neužima daug vietos, tad jam vietos atsirast net kelioninėje kuprinėje. Kavą šis aparatas ruošia iš maltos kavos arba kavos tablečių.

Nenorintiems skirtis su savo mėgstamiausia kava

Na, gerai, čia gal truputį ir sukčiauju, kavos termosas iš namų techniškai gal ir ne kavos gaminimo miške būdas, bet rezultatas visada garantuotas, tai kodėl gi ne ;). Jei jūsų kelionė nebus ypač ilga, visada galite savo mėgstamiausią kavą pasigaminti namie ir pasiimti kartu. Pavyzdžiui, nevirstantys „Mighty Mug“ termopuodeliai jūsų gėrimo šilumą gali išlaikyti iki 6 valandų. Kelionei nuo Zarasų iki Palangos turėtų pakakti.

Ir gamtoje ištikimas gurmanų draugas – Aeropress

Aeropress’as yra palankiai vertinamas ir tikrų gurmanų, kurie juo ruošia gerą kavą namie. Visgi, šis kavinukas geriausias savo savybes atskleidžia kelionėse: jis yra lengvas, kompaktiškas ir – dėl savo ypatingai paprastos konstrukcijos – praktiškai nesunaikinamas. Vienintelis šio kavinuko minusas tik tas, kad jam reikia papildomo karšto vandens šaltinio. Bet laužas su katiliuku tam puikiai tiks.

Vasarą išlik gaivus

Jeigu ruošiatės į kelionę vasarą, verta apsvarstyti ir šaltai pagamintą kavą – ji ne tik atgaivins, bet ir pasiūlys unikalų skonį. Ruošiant ją tereikia užpilti maltą kavą šaltu vandeniu ir palikti nuo 12 iki 36 valandų. Apie šį metodą plačiau jau pasakojau rašydamas apie alternatyvius kavos gaminimo budus. Geriausia šio būdo dalis – nereikia jokių papildomų įrankių ar prietaisų, tik sandaraus indo ir trupučio kantrybės laukiant, kol kava „pritrauks“.

Kitokia kava automobilyje

Nors kavos gėrimas automobilyje pirmiausia daugeliui asocijuojasi su degalinių kava ir popieriniais puodeliais, yra ir kitas būdas. Automobiliniai, į 12V lizdą jungiami kavos aparatai jūsų automobilį gali paversti maža kavine ant ratų. Vos per porą minučių toks aparatas automatiškai paruoš jūsų mėgstamiausią gėrimą iš maltos kavos ar kavos tablečių.

Ruošk kavą kaip kaubojus

Pabaigai pasilikau kavos gaminimo metodą tikriems gamtos mylėtojams ir ekstremalams, kuris vadinamas kaubojaus metodu. Jums reikės tik maltos kavos ir katiliuko. Na, ir gal dar skrybėlės visiškai pilnam pojūčiui. Kavos ruošimas čia tikrai paprastas: tereikės užvirti vandenį katiliuke ar puode, leisti jam truputį atvėsti, sudėti maltą kavą ir dar truputį pakaitinti iki beveik virimo temperatūros. Galiausiai, katiliuką nukelkite nuo ugnies ir palikite porai minučių pritraukti. Viskas, jūs tikras kaubojus!

Jei atvirai, skonis ir kokybė gali būti įvairūs, bet įdomumo ir autentiškumo gamtoje skalėje šis būdas tikrai pačiame viršuje.

Na, ar išsirinkai būdą, kurį pabandysi artimiausios išvykos metu? Jei dar ne, siūlau pasidairyti mūsų nešiojamų kavos aparatų kategorijoje. Kaip visuomet, jei turi savo gudrybių, kaip numalšinti kavos troškulį, pasidalink jomis su kitais kavos draugais komentaruose. Skanių kelionių!