TOP kavos pasiūlymas

Geriau už pyragą – 3 desertinės kavos

Geriau už pyragą - 3 desertinės kavos
#Kava #Receptai

Šalčiausio metų laiko, tikriausiai kaip ir tu, neįsivaizduoju be garuojančio karštos arbatos ar kavos puodelio. Sugrįžus iš žiemos pramogų su šeima ir draugais, ar pagalvojus apie jaukius ilgus vakarus namuose, iškart topteli mintis: kokiu gėrimu palepinti artimuosius?

Jog drauge praleistas laikas namuose atneštų tik pačias geriausias emocijas, o virtuvėje nepritrūktų idėjų, išrinkau tau 3 karštų desertinių kavos gėrimų receptus iš įvairiausių pasaulio kampelių. Tad kviečiu drauge pakeliauti po skirtingų šalių skonius.

Tikros airiškos kavos atradimas

Jeigu interneto naršyklės paieškos lauke suvestum „airiška kava“ – sulauktum šimtų skirtingų receptų. Tad kaip žinoti, kuris autentiškiausias? Gali kaskart išbandyti vis kitokį variantą, tačiau karšta kava, cukrus, grietinėlė ir šlakelis tauraus gėrimo esencijos – pagrindiniai ingredientai, iš kurių gaminama tikroji airiška kava. Be to, dažniausiai ji patiekiama stikliniame puodelyje su rankenėle – tam puikiai tiks ir „Kavos draugo Cappuccino“ stiklinės. Taigi, koks tikrosios airiškos kavos receptas? Skaityk toliau ir sužinosi!

Tau reikės:
– Karšto vandens
– 200 ml karštos kavos (šiam gėrimui airiai renkasi tamsesnio skrudinimo pupeles)
– 2 a. š. cukraus (rinkis mėgstamiausią: rudąjį ar baltąjį) arba pagal skonį
– Šlakelio airiško viskio esencijos arba šio tauraus gėrimo
– 2 v. š. riebesnės grietinėlės
– Stiklinio puodelio ar stiklinės

Gaminimas:
1. Į puodelį supilk karštą vandenį ir leisk pastovėti 2-3 minutes.
2. Išpilk vandenį iš puodelio ir įpilk kavą, įmaišyk cukrų.
3. Maišant supilk esenciją.
4. Grietinėlę supilk į dubenį ir išplak iki putų, tačiau ne visiškai standžių. Į pagalbą gali pasitelkti plakimo šluotelę ar elektrinį plakiklį.
5. Šaukštą laikyk apverstą virš puodelio ir lėtai ant jo pilk išplaktą grietinėlę, kad ji liktų gėrimo viršuje.

Itališkoji bičerino kava – karšto šokolado mėgėjams

Tai tradicinis Turino gėrimas, kuris 1500 metais būdavo patiekiamas kaip karštas šokoladas. Ši tarp italų iki šiol populiari kava ruošiama iš vietinės gamybos šokolado, stiprios itališkos kavos, o viršuje pūpso plakta grietinėlė. Jei tu ar tavo artimieji mėgsta karštą šokoladą – tikrai turite drauge paragauti šios kavos.

Tau reikės:
– 100 ml kavos
– 100 ml karšto šokolado (gamink iš juodojo šokolado)
– 25 ml riebios grietinėlės
– Žiupsnelio šokolado drožlių

Gaminimas:
1. Kol kavos aparatas gamins reikiamą kiekį kavos, ištirpink juodąjį šokoladą vandens vonelėje – į puodą įpilk karšto vandens ir įdėk dubenėlį su šokoladu, lengvai kaitink iki šokoladas visiškai ištirps. Svarbu, jog tirpstant į dubenėlį nepatektų vandens.
2. Į puodelį pirmiausia supilk ištirpintą šokoladą – jis turėtų užimti trečdalį puodelio.
3. Virš puodelio laikyk apverstą šaukštą, o ant jo pilk paruoštą kavą.
4. Dubenėlyje su šluotele ar elektriniu plakikliu išplak grietinėlę.
5. Taip pat laikant šaukštą, ant jo pilk plaktą grietinėlę iki pat puodelio viršaus.
6. Viršų pabarstyk šokolado drožlėmis.

Bičerinas primena karštą šokoladą, o pastarojo mėgėjai jį gali greitai pasigaminti keliais paprastais būdais, pavyzdžiui, iš natūralių ingredientų mišinio Fonte „Classic Hot Chocolate“. Tereikia norimą jo kiekį sumaišyti su karštu pienu ar vandeniu ir papuošti plakta grietinėle bei spalvotais papuošimais. Išduosiu paslaptį, jog mažieji smaližiai mėgsta ir MoMe „Flowpack Cointreau“ – už iš išorės dailaus kubelio ant pagaliuko slypi saldus įdaras, apgaubtas belgišku šokoladu, kuris lengvai ištirpsta puodelyje su karštu pienu. Vanilės, karamelės, kokosų skoniai – gali rinktis iš įvairiausių rūšių.

Šventinė mėtinė moka – apie ją žino ne tik amerikiečiai

Prie šio tradicinio mėtinio gėrimo populiarumo tikrai prisidėjo „Starbucks“ kavinių tinklas. Tačiau amerikiečių ypač žiemą mėgiama moka, savo skirtingų skonių deriniu žavi ne tik šio žemyno gyventojus. O visiems jau spėjusiems pasiilgti kalėdinio laikotarpio – puodelis mėtinės kavos tikrai sugrąžins žiemos švenčių akimirkas.

Tau reikės:

Mėtų sirupui:
– 250 ml vandens
– 230 g cukraus
– Žiupsnelio šviežių mėtos lapelių arba 1 v. š. mėtų ekstrakto

Mokai:
– 50 ml espreso kavos
– 25 ml pieno
– 30 g nesaldaus šokolado
– Plaktos grietinėlės
– Susmulkintų saldainių lazdelių

Gaminimas:
1. Vandenį užvirink puode, sudėk cukrų ir maišyk, kol ištirps. Sumesk mėtos lapelius ar įpilk ekstrakto. Kaitink 10-15 minučių ant silpnos ugnies, kol sutirštės ir įgaus mėtų skonį. Vėliau išimk mėtų lapelius. Sirupą gali laikyti šaldytuve.
2. Pieną ir šokoladą pakaitink, kol masė bus vientisa.
3. Į puodelį supilk paruoštą espreso kavą, pieno ir šokolado mišinį bei 2-3 šaukštus mėtų sirupo. Ant viršaus uždėk plaktos grietinėlės ir pabarstyk smulkintomis saldainių lazdelėmis.

Jei mėgsti netradicinius skonius, namuose gamintą mėtų sirupą gali pakeisti egzotišku, kiek netikėtu deriniu – agurkų ir mėtų sirupu Sweetbird „Cucumber & Mint Iced Green Tea“. Ši pikantiška kombinacija primena Azijos šalių virtuvės skonius, o žiemą ja pagardinti gali ir arbatą.

Kol už lango vis dar balta ir spaudžia šaltukas, štai šie gardūs gėrimai sušildys tave ir tuos, kuriuos jais pavaišinsi. Gal metas penktadienio vakarą į svečius pasikviesti artimiausius draugus?