Visai Mokito kavos linijai -40%!

Arbata

Kaina
Gamintojas
Kavos tipas
Kavos regionas
Skrudinimo lygis
Kavos ypatybė
Pupelių tipas
Naudojamos kavos tipas
Ruošiami gėrimai
Kapsulių technologija
Pieno sistemos tipas
Technologija
Akcija
Filtras 
Išrikiuoti
Filtras 

Rodoma 1-24 iš 86

Mes, Kavos Draugai, manome, kad kava ir arbata visuomet yra šalia. Juk kaip dažnai siūlome: Kavos, Arbatos? Todėl Kavos Draugo asortimente rasite ne tik kavos, bet ir įvairiausių rūšių ir gamintojų aukščiausios kokybės arbatų iš viso pasaulio: tiek itin žinomų, garsių ir pripažintų, tiek ir itin nišinių bei ką tik pasirodžiusių arbatos pasaulyje.

Stengiamės pamaloninti skirtingų arbatos rūšių mylėtojus, todėl siūlome platų visų arbatos rūšių pasirinkimą:

Juodoji arbata – bene populiariausia arbatos rūšis visame pasaulyje. Labiausiai fermentuota arbata, turinti pakankamai intensyvų skonį. Itin aukštos kokybės juodoji arbata yra geriama viena. Juodoji arbata yra daugelio arbatos mišinių pagrindas – Earl Grey, English Breakfast ir kitų. Ji puikiai dera su pienu arba citrinos skiltele. Skirtinguose regionuose užauginta juodoji arbata dažnai yra vadinama pagal tos vietovės vardą ir turi tai vietovei būdingas skonines savybes. Populiariausios juodosios arbatos: Ceylon, Darjeeling, Assam ir Keemun. Kuo arbatos lapeliai yra smulkesni, tuo arbata yra stripresnė. Juodosioms arbatoms yra rekomenduojama aukštesnė plikymo temperatūra: 90-100 °C.

Žalioji arbata – gerokai trumpiau fermentuojama arbata, nuo senų senovės vertinama dėl savo skonio ir, kaip manoma, teigiamo poveikio sveikatai. Žaliosios arbatos porūšių yra itin daug, populiariausi: japoniškosios Sencha, Bancha ir Genmaicha, kiniškos Gunpowder, Longjing, Biluochun. Džiovinama pavieniais lapeliais arba susukus į ritinėlius. Žaliosios arbatos pasižymi natūraliai saldžiu skoniu, gėlinėmis, vaisinėmis bei riešutinėmis natomis. Rekomenduojama žemesnė plikymo temperatūra: nuo 70 iki 90 laipsnių.

Baltoji arbata – beveik visiškai nefermentuota arbata, turinti itin mažai kofeino, labai švelni. Skonyje juntamas švelnus saldumas bei pavasarinė gaiva. Gaminama iš itin jaunų arbatos lapelių. Populiariausia baltosios arbatos rūšis: Bai Mu Dan. Baltoji arbata dažnai sutinkama lengvų, vaisinių ar gėlinių arbatų mišiniuose. Rekomenduojama plikymo temperatūra: 80-90 °C.

Raudonoji arbata – ši arbata žinoma kaip Rooibos arba raudonojo krūmo arbata. Iš tiesų, ji yra gaminama visai iš kito augalo nei kitos arbatos. Šis augalas itin paplitęs Pietų Afrikos Respublikoje, kur nuo seno ir yra geriama ši arbata. Šiandien raudonoji arbata yra žinoma visame pasaulyje. Trumpai fermentuota ir visai neturi kofeino. Skonis uogiškas ir gėliškas, primena kinrožes, turi šiek tiek žemiškų natų. Rekomenduojamas plikymo temperatūra: 100 °C.

Ulong arbata – dalinai oksiduota arbata, pasižyminti tiek juodosios, tiek ir žaliosios arbatos savybėmis. Ulong arbatos rūšių yra tiek daug, kad būtų tiesiog “nuodėmė” įsprausti šią arbatos grupę į rėmus ir įvardinti konkrečius poskonius. Ulong arbatos gali būti tiek lengvos, vaisiškos, uogiškos, saldžios (primenančios žalias arbatas), tiek ir stiprios, tamsios, žemiškos (primenančios juodas arbatas). Itin geras ulong arbatas galima plikyti keletą kartų ir jos atskleis vis naujas skonines savybes. Ulongo arbatos puikiai sugeria kitus kvapus ir aromatus, todėl populiaru jas aromatizuoti. Rekomenduojama plikymo temperatūra: 80-90 °C.

Pu-erh arbata – dėl ypatingo ir ilgo apdorojimo proceso kompleksišką ir itin įdomų skonį įgaunanti arbata. Kai kurios puero arbatos rūšys yra brandinamos dešimtmečiais (kaip vynas) ir su metais įgauna vis geresnį ir geresnį skonį (bei vis didesnę kainą). Dažniausiai galima sutikti parduodamą į supresuotus “blynus”. Skonio paletė itin plati. Rekomenduojama plikymo temperatūra: apie 90 laipsnių.

Vaisinės ir žolelių arbatos – iš tiesų tai nėra visiškai arbatos, nes gaminamos ne iš arbatos medžių lapų. Bet mes esame pratę jas taip vadinti ir labai mėgstame gerti: tai ramunėlių, mėtų, čiobrelių, liepžiedžių, mėlynių, braškių ir įvariausių kitų gėrybių arbatos.

Arbatos mišiniai – tai gali būti sumaišytos tos pačios rūšies skirtingos arbatos: pvz., keturios juodųjų arbatų rūšys ar kelios žaliosios arbatos, arba vienos rūšies arbata (baltoji, žalioji, raudonoji ar juodoji), pagardinta įvairiausiais kitais ingredientais. Taip gimsta įdomiausios arbatos. Arbatos meistrai visame pasaulyje stengiasi sukurti ypatingus, netikėtus mišinius ir nustebinti arbatos mylėtojus.

Chai arbatos – arbatų su įvairiausiais prieskoniais mišiniai, užpilami vandeniu arba pienu. Indijoje itin populiarios chai arbatos vis labiau mėgstamos Vakarų pasaulyje. Ragaukite tiek natūralias, tiek ir tirpias, tiek karštas, tiek ir šaltas.

Tyrės ir sirupai arbatoms ruošti – Kavos Draugo asortimente rasite įvairiausių uogų ir vaisių tyrių bei sirupų, skirtų arbatoms ruošti (tiek karštoms, tiek ir šaltoms). Tereikia įdėti porą šaukštų tyrės ar sirpupo ir užpilti vandeniu: skanus gėrimas akimirksniu paruoštas!

Šaltos arbatos – itin populiarios karštuoju metų laiku šaltos arbatos vis labiau skinasi kelią tarp mėgstamiausių gėrimų. Asortimente rasite tiek jau paruoštų šaltų arbatos gėrimų, kuriuos galima gerti iš karto, tiek ir sirupų bei arbatos miltelių, skirtų šaltai arbatai pagaminti.

Svarbi ne tik arbatos rūšis, bet ir jos pateikimas. Kai kurie renkasi verčiau birią arbatą, o kiti – arbatą maišeliuose. Mes manome, kad svarbiausia yra gerti tai, kas patinka. Todėl pas mus rasite tiek prabangių birių arbatų ar arbatų šilkinėse piramidėse, tiek arbatų popieriniuose maišeliuose ir netgi lazdelėse. Siūlome mėgautis ir tirpiomis arbatomis, tyrėmis bei sirupais arbatoms ruošti ir jau pagamintomis šaltomis arbatomis. Įdomu tiek patiems išbandyti skirtingus arbatos pateikimo būdus, tiek ir nupirkti dovanų bei nustebinti kitus. Beje, arbata šilke bei itin madingos arbatos lazdelės – viena populiariausių dovanų keliaujant į svečius.

Kavos Draugo asortimente – arbatų gamintojai iš viso pasaulio. Džiaugiamės, kad galime pasiūlyti itin vertinamas ir pripažintas amerikiečių kompanijos Harney & Sons arbatas. Ši ilgametes šeimos arbatos verslo tradicijas puoselėjanti kompanija žinoma visame pasaulyje: jos originalius arbatos mišinius sutinkame garsiausiuose pasaulio viešbučiuose, restoranuose ir netgi Karališkuosiuose rūmuose. Nuolat ieškome ir pildome asortimentą nišinių ir vietinių gamintojų arbatomis, kurias atrandame pasaulinėse parodose: Arti Unici, La Via del Te, Stick Tea, Chalo, Cosy, Sweetbird, Sun365, Mangajo ir Nordic Berry.

Kviečiame išbandyti, ragauti ir mėgautis Kavos Draugo asortimento arbatomis. Beje, arbata – viena universaliausių ir geriausių dovanų visomis progomis. Gerkime patys ir džiuginkime kitus!