d.
val.
min.
sek. liko.
10,43 € -30% 14,90 €
Gerai dienos pradžiai
Džiaugiamės pristatydami „Kavos Draugo“ ir Beatos Nicholson, kulinarinių TV laidų vedėjos ir maisto rašytojos, pagal kurios receptus gamina visa Lietuva, bendrą projektą – maltą kavą „Beatos virtuvė“, tinkančią visiems jūsų mėgstamiems kavos gėrimams.
SUKURTA SU BEATA NICHOLSON
Kavos degustacijos metu Beata išragavo kelias dešimtis įvairiausių rūšių ir skonių kavų iš skirtingų pasaulio kampelių. Paklausta, kokio skonio ieško, pasidalino: nei pernelyg rūgštaus, nei pernelyg kartaus…tokio, kuriame harmoningai suskamba visi skoniai ir aromatai – kaip ir gerai paruoštame patiekale.
PARUOŠTA MĖGAUTIS – SKANAUKITE JUODĄ AR GARDINKITE PIENU
„Kai šalia neturiu kavos aparato, ruošiu ją prancūzišku kavinuku – taip ruošiant juntamas kiekvienas skonio niuansas, tad kavos kokybė dar svarbesnė. Ragaukite – sodri ir kremiška, kvepianti riešutais, šokoladu ir slyvomis, skanu gerti juodą ir gardinti pienu“,– dalinasi Beata.
SKRUDINTA LIETUVOJE
Šviežiai skrudinta kava, kaip ir ką tik iškepta duona, – pati aromatingiausia ir skaniausia. Skrudindami Lietuvoje, sutrumpiname kavos kelią nuo skrudyklos iki jūsų namų, kad galėtumėte mėgautis maksimaliai šviežia ir skania kava.
AUKŠČIAUSIOS KOKYBĖS ARABIKA IR ROBUSTA IŠ PIETŲ AMERIKOS IR AFRIKOS
Šiame mišinyje dera aukščiausios kokybės arabikos ir robustos kavos pupelės iš Pietų Amerikos ir Afrikos: kruopščiai atrinktos, dėmesingai apdorotos ir profesionaliai paskrudintos.
RUOŠKITE TOKIU BŪDU, KURIS JUMS PATINKA
Šią kavą paskrudinome vidutiniu skrudinimo lygiu ir sumalėme vidutiniu rupumu – taip, kad ji tiktų daugumai jūsų mėgstamų ruošimo būdų: nuo moka kavinuko ir filtrinės kavavirės iki prancūziško kavinuko ar plikymo puodelyje.
*****
APIE BEATOS VIRTUVĖS KAVĄ
Man kavos puodelis ryte yra geros dienos pradžia, kai sudėlioji savo mintis, susirašai dienos planus ir iš tiesų skiri laiko sau. Todėl man svarbu, kokią kavą geriu ir ką galvoju ją gerdama.
Kartu su „Kavos Draugu“ sukūrėme kavą, skirtą mėgautis namuose, – kokybišką ir skanią, o svarbiausia – įkvepiančią gerai dienai.
Skaniausi linkėjimai
Beata
Lietuva
Arabika ir Robusta
Malta kava
Mišinys
Kavos Draugas
Afrika, Pietų Amerika
Vidutinis
4779048450882
500 g
Kava yra paskrudinta vidutiniu lygiu ir sumalta vidutiniu rupumu, tad tinka daugumai kavos ruošimo būdų – moka kavinukui, filtrinei kavavirei, prancūziškam kavinukui ir ypač plikymui puodelyje.
P.S. Ši kava netinka ruošti espreso kavos aparatu. Espreso kavos aparatams rekomenduojame naudoti smulkiau sumaltą kavą, pageidautina – kiekvienai porcijai šviežiai sumaltą.
Šios kavos pagrindas – arabikos kava, kurią papildo šiek tiek robustos. Robustos kavos pupelės suteikia kavai sodrumo ir kremiškumo, o pats gėrimo skonis yra mažiau vaisiškas. Dominuoja juodojo šokolado, džiovintų slyvų ir riešutų natos. Tad kava yra greičiau į malonaus saldumo ir lengvo kartumo pusę nei į vaisiškumą/rūgštumą.
Siūlome tokią ruošimo procedūrą:
– Suberkite kavą į prancūzišką kavinuką. Rekomenduojama proporcija: 70 g kavos – 1 l vandens. – Užvirkite vandenį ir supilkite visą kiekį vienu kartu. – Palaukite 4 minutes. – Su šaukštu išmaišykite viršuje susidariusią kavos plutą. Didžioji kavos nuosėdų dalis nusės į apačią, o keletas liks plaukioti viršuje. Dviem šaukštais nuimkite jas ir išpilkite į kriauklę. – Palaukite dar 5–8 minutes. Per šį laiką kavos nuosėdos visiškai „nuskęs“, o pats kavos skonis su kiekviena minute bus vis geresnis. Be to, vis tiek kava dar per karšta gerti. – Uždėkite stūmoklį, bet nuleiskite jį tik iki sąlyčio su kavos skysčiu (jokiu būdu nespauskite dar žemiau). Kitaip rizikuosite sujudinti kavos nuosėdas. – Švelniai pilkite kavą į puodelius.
Iš tiesų, jau seniai kirbėjo mintis apie bendradarbiavimą su Beata. Juk kas jeigu ne Beata, pagal kurios receptus gamina visa Lietuva, gali padėti sukurti kavą, tinkančią kiekvieno skoniui.
Kaip viskas vyko? Pats procesas buvo panašus į sėkmingo patiekalo recepto sukūrimo eigą. Iš pradžių nuodugniai išklausinėjome Beatos, kokią kavą ji mėgsta. Pagal tai paskrudinome kelioliką skirtingų kavos mišinių ir surengėme kavos degustaciją. Atrinkus geriausius mišinius, pagal Beatos pageidavimus koregavome jų sudėtį ir skrudinimą, kol galiausiai išgavome geriausius skonio derinius juodai kavai, kavai su pienu ir universaliai maltai kavai. Kartu dirbome ir prie to, kaip atrodys kavos pakuotės!
Džiaugiamės ir didžiuojamės šiuo bendru „Kavos Draugo” ir „Beatos Virtuvės” projektu – manome, kad mums pavyko sukurti skanią kavą, kuri patiks kiekvienam.
Atsiliepimų dar nėra.
Jūsų atsiliepimas
Pavadinimas
El. paštas
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.