val.
min.
sek.
13,99 €
Ši su tikrais persikais fermentuota kava – tai neįtikėtina skonių fiesta! Vaisiška, pašėlusi ir su laukiniu užtaisu. Laikykis, prieš akis tikras nuotykis – tau patiks!
Jeigu kaskart gurkšnodamas kavą tyliai pagalvoji, kad nieko ypatingo nejauti (kokie čia dar poskoniai?..) – šįkart bus kitaip. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo ši kava kvepia sultingu persikų nektaru, susipinančiu su egzotiškųjų mangų ir saldžios karamelės užuominomis. Tikras persikų šėlsmas tavo puodelyje! Garantuojame, jog paragavęs kilstelėsi antakius ir sušnibždėsi: „Ar tai… tikrai kava?..“
Tiesiai iš Kolumbijos – su meile ir inovacijomis
Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Huilos regiono Kolumbijoje. Čia, „Monteblanco“ šeimos ūkyje, Rodrigo Sanchezas jau daugelį metų eksperimentuoja su apdorojimo būdais, ieškodamas to vienintelio – wow – skonio. Ir jam tai puikiai sekasi: jo kavos pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą!
Kaip gimsta ši unikali kava?
Jeigu trumpai: šios kavos gimimas – tai tarsi vakarėlis, kuriame susitinka kava ir vaisiai.
Išsamiau:
1. Tinkamos pupelės. Rodrigo šiai kavai parinko Bourbon ir Caturra arabikos veisles – natūraliai saldžias ir puikiai tinkančias fermentacijai.
2. Fermentacijos pradžia. Pupelės fermentuojamos pagrindiniame rezervuare ir ruošiasi tolimesniam skonių šokiui.
3. Vaisinio mišinio ruošimas. Iš rezervuaro atskirti mikroorganizmai (lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae) yra perkeliami į atskirą talpą ir maišomi su tikrais persikais bei viliojančiai saldžiu tropinių vaisių nektaru. Šis vaisinis mišinys fermentuojamas apie 8 dienas, kol pasiekiamas idealus Brikso ir pH lygis.
4. Prasideda skonių šokis. Paruoštas vaisinis mišinys vėl supilamas ant pupelių. Kartu viskas fermentuojama dar apie 150 valandų (taip, bemaž savaitę!).
5. Akylas stebėjimas. Procesas griežtai prižiūrimas: stebima, kad cukraus koncentracija (matuojama Brikso laipsniais) nenukristų žemiau 6, o pH lygis būtų didesnis nei 4. Taip užtikrinama, kad persikų prieskonis bus išraiškingas, bet ne per daug įkyrus. Tikslas?.. Suteikti kavos puodeliui vaisinį poskonį, kartu išsaugant unikalų pačios kavos charakterį.
6. Džiovinimas ir paruošimas skrudinimui. Pupelėms įgavus subalansuotą skonį, jos džiovinamos, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, o išdžiovintos pupelės keliauja ruoštis skrudinimui.
7. Finalinis pasirodymas tavo puodelyje. Įveikusi šią ilgą fermentacijos kelionę, kava atsiduria ten, kur ir turi būti – tavo puodelyje. Pašėlusių skonių fiesta pagaliau prasideda!
*****
Šalis | Kolumbija
Regionas | Huila
Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis
Augimo aukštis | 1730 m
Arabikos porūšis | Bourbon, Caturra
Apdorojimas | Drėgnasis, fermentuota su persikais
Skrudinimas | Vidutinis
Skonio paletė | Persikai, mangai, karamelė
Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi rankiniai kavos plikymo įrankiai (V60, Chemex ir kt.) bei plikymas puodelyje.
Sudedamosios dalys: malta skrudinta kava.
Laikymo sąlygos: laikykite sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Ši kava neturi jokių pridėtinių aromatų. Persikų poskonis atsiranda visiškai natūraliai – fermentuojant žalias kavos pupeles su iš anksto paruoštu tirpalu, pagamintu iš natūralių persikų, tropinių vaisių, jų nektaro ir ūkyje išaugintų mikroorganizmų (detalų proceso aprašymą rasite produkto aprašyme).
Ūkininkai nuolat ieško naujų kavos apdirbimo metodų, siekdami paryškinti ar sukurti unikalius skonius. Pastaraisiais metais eksperimentuoti mėgstantys kavos entuziastai ypač susidomėjo fermentacija – žalių kavos pupelių fermentavimu su įvairiomis kitomis kultūromis. Vienas iš šios srities lyderių yra Rodrigo Sanchezas, kuris augina kavą, pelniusią daugybę apdovanojimų ir vertinamą kavos gurmanų. Šis metodas vis dar yra naujovė, tačiau sparčiai sulaukia susidomėjimo visame pasaulyje.
Ši kava pasižymi maloniu, visiškai natūraliu tropinių vaisių saldumu, kuris išryškėja dėl unikalaus apdirbimo metodo – fermentavimo su persikais ir kitais tropiniais vaisiais. Priklausomai nuo pasirinkto kavos ruošimo būdo, saldumas reikšis skirtingu intensyvumu.
Ši kava paskrudinta vidutiniu skrudinimo lygiu ir sumalta vidutiniu rupumu, todėl puikiai tinka visiems filtriniams ir užpiltinės kavos metodams, taip pat plikymui puodelyje. Mėgaukitės ja tiek karšta, tiek šalta! Kava skirtingai atsiskleidžia ruošiant įvairiais metodais, todėl kviečiame eksperimentuoti ir atrasti neįtikėtiną šios kavos skonių paletę.
Esame tikri, kad pajusite! Kodėl? Ragaujant įprastu būdu apdorotas rūšines kavas galite pajusti tik subtilias skonines natas (tikriausiai esate matę ant pakuočių įvardytus skonius, tokius kaip persikai, braškės ir kt.). Šios natos yra natūraliai esančios kavoje, tačiau dažnai jos būna labai subtilios – tikrai ne visi jas pajaučia ir gali tiksliai įvardinti. Tačiau ši kava – visai kitokia istorija! Čia kalbama ne apie natūraliai kavoje slypinčius poskonius. Ši kava buvo fermentuojama kartu su persikais ir kitais tropiniais vaisiais, todėl šie skoniai yra tikrai juntami. P.S. Kai ruošiame šią kavą mūsų parduotuvėse ar biure, visi esantys patalpoje iš karto su puodeliu bėga prie kavos aparato. Tad kviečiame paragauti ir lauksime Jūsų atsiliepimų.
Anonimas 1 gruodžio, 2024
Labai patiko
Snieguole Bur Do 5 lapkričio, 2024
Labai geras skonis tik aš maišau su kita jūsų kava,nes viena man per rūgšti.
Laura Baločkaitė 23 spalio, 2024
Nearealus kvapas!
Marija 2 rugsėjo, 2024
Kiek ragavusi tokių kavų, tai visos būna rūgščios, bet čia jaučiasi švelnus ir labai malonus kaulavaisių kartumas.
Dovilė P. 28 rugpjūčio, 2024
Maloniai vaisiška, o kvapas – iš toli kviečia! Nereikia jokių saldainių šalia, kai kava pati iš savęs pilna natūralaus persikų skonio.
Tomas 21 rugpjūčio, 2024
Rekomenduoju visiems paragauti, išskirtinė kava
Jūsų atsiliepimas
Pavadinimas
El. paštas
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.