Ši su tikru kokosu fermentuota kava – tai neįtikėtina skonių fiesta! Vaisiška, pašėlusi ir su laukiniu užtaisu. Laikykis, prieš akis tikras nuotykis – tau patiks!
Jeigu kaskart gurkšnodamas kavą tyliai pagalvoji, kad nieko ypatingo nejauti (kokie čia dar poskoniai?..) – šįkart bus kitaip. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo ši kava kvepia kokosų limonadu, susipinančiu su gaiviomis ananasų ir citrinžolės natomis. Tikra pinakolada tavo puodelyje! Garantuojame, jog paragavęs kilstelėsi antakius ir sušnibždėsi: „Ar tai… tikrai kava?..“
Tiesiai iš Kolumbijos – su meile ir inovacijomis
Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Huilos regiono Kolumbijoje. Čia, „Monteblanco“ šeimos ūkyje, Rodrigo Sanchezas jau daugelį metų eksperimentuoja su apdorojimo būdais, ieškodamas to vienintelio – wow – skonio. Ir jam tai puikiai sekasi: jo kavos pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą!
Kaip gimsta ši tropinė kava?
Jeigu trumpai: šios kavos gimimas – tai tarsi vakarėlis, kuriame susitinka kava ir vaisiai.
Išsamiau:
1. Tinkamos pupelės. Rodrigo šiai kavai parinko Purple Caturra arabikos veislę – natūraliai saldžią ir puikiai tinkančią fermentacijai.
2. Fermentacijos pradžia. Pupelės fermentuojamos pagrindiniame rezervuare ir ruošiasi tolimesniam skonių šokiui.
3. Tropinio mišinio ruošimas. Iš rezervuaro atskirti mikroorganizmai (lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae) yra perkeliami į atskirą talpą ir maišomi su tikru kokosu, citrusinių vaisių sultimis, cukrumi bei melasa. Šis vaisinis mišinys fermentuojamas apie 8 dienas, kol pasiekiamas idealus Brikso ir pH lygis.
4. Prasideda tropinis šokis. Paruoštas vaisinis mišinys vėl supilamas ant pupelių. Kartu viskas fermentuojama dar apie 180 valandų (taip, daugiau nei 7 paras!).
5. Akylas stebėjimas. Procesas griežtai prižiūrimas: stebima, kad cukraus koncentracija (matuojama Brikso laipsniais) nenukristų žemiau 6, o pH lygis būtų didesnis nei 4. Taip užtikrinama, kad kokosų prieskonis bus išraiškingas, bet ne per daug įkyrus. Tikslas?.. Suteikti kavos puodeliui tropinį poskonį, kartu išsaugant unikalų pačios kavos charakterį.
6. Džiovinimas ir paruošimas skrudinimui. Pupelėms įgavus subalansuotą skonį, jos džiovinamos, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, o išdžiovintos pupelės keliauja ruoštis skrudinimui.
7. Finalinis pasirodymas tavo puodelyje. Įveikusi šią ilgą tropinę kelionę, kava atsiduria ten, kur ir turi būti – tavo puodelyje. Pašėlusių skonių fiesta pagaliau prasideda!
*****
Šalis | Kolumbija
Regionas | Huila
Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis
Augimo aukštis | 1730 m
Arabikos porūšis | Purple Caturra
Apdorojimas | Sausasis, fermentuota su kokosais
Skrudinimas | Vidutinis
Skonio paletė | Kokosas, ananasas, citrinžolė
Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi rankiniai kavos ruošimo įrankiai (V60, Chemex ir kt.) bei plikymas puodelyje.
Sudedamosios dalys: malta skrudinta kava.
Laikymo sąlygos: laikykite sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.
Atsiliepimų dar nėra.
Jūsų atsiliepimas
Pavadinimas
El. paštas
Galite pasirinkti, kokius slapukus mums leidžiate naudoti. Kai kurie iš jų yra būtini ir jų negalima išjungti.
Šie slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės funkcionavimui ir jų negalima išjungti. Jie nerenka jokios vartotoją identifikuojančios informacijos.
Šie slapukai padeda mums optimizuoti svetainės veikimą ir identifikuoti skirtingus srauto šaltinius. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“ platformą. Surinkti duomenys neidentifikuoja vartotojo ir jais nėra dalijamasi su jokiomis trečiosiomis šalimis. Įjungę šiuos slapukus, galėsite naudotis svetainėje įdiegtu pokalbių langu ir gauti pagalbą iš mūsų konsultantų.
Turbūt ir jūs nemėgstate reklamų – ypač tokių, kurios jūsų visai nedomina. Šie slapukai padeda mums identifikuoti jūsų poreikius ir pateikti personalizuotus pasiūlymus. Reklamas matysite ir išjungę šiuos slapukus, bet tokiu atveju jos nebus priderintos prie jūsų poreikių bei norų.