Riboto leidimo malta kava Pina Colada (fermentuota su kokosu), 200 g

Išparduota

Informacija

Ši su tikru kokosu fermentuota kava – tai neįtikėtina skonių fiesta! Vaisiška, pašėlusi ir su laukiniu užtaisu. Laikykis, prieš akis tikras nuotykis – tau patiks!

Jeigu kaskart gurkšnodamas kavą tyliai pagalvoji, kad nieko ypatingo nejauti (kokie čia dar poskoniai?..) – šįkart bus kitaip. Dėl inovatyvaus apdorojimo būdo ši kava kvepia kokosų limonadu, susipinančiu su gaiviomis ananasų ir citrinžolės natomis. Tikra pinakolada tavo puodelyje! Garantuojame, jog paragavęs kilstelėsi antakius ir sušnibždėsi: „Ar tai… tikrai kava?..“

Tiesiai iš Kolumbijos – su meile ir inovacijomis

Ši riboto leidimo kava atkeliavo iš Huilos regiono Kolumbijoje. Čia, „Monteblanco“ šeimos ūkyje, Rodrigo Sanchezas jau daugelį metų eksperimentuoja su apdorojimo būdais, ieškodamas to vienintelio – wow – skonio. Ir jam tai puikiai sekasi: jo kavos pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą!

Kaip gimsta ši tropinė kava?

Jeigu trumpai: šios kavos gimimas – tai tarsi vakarėlis, kuriame susitinka kava ir vaisiai.

Išsamiau: 

1. Tinkamos pupelės. Rodrigo šiai kavai parinko Purple Caturra arabikos veislę – natūraliai saldžią ir puikiai tinkančią fermentacijai.

2. Fermentacijos pradžia. Pupelės fermentuojamos pagrindiniame rezervuare ir ruošiasi tolimesniam skonių šokiui.  

3. Tropinio mišinio ruošimas. Iš rezervuaro atskirti mikroorganizmai (lactobacillus ir saccharomyces cerevisiae) yra perkeliami į atskirą talpą ir maišomi su tikru kokosu, citrusinių vaisių sultimis, cukrumi bei melasa. Šis vaisinis mišinys fermentuojamas apie 8 dienas, kol pasiekiamas idealus Brikso ir pH lygis.

4. Prasideda tropinis šokis. Paruoštas vaisinis mišinys vėl supilamas ant pupelių. Kartu viskas fermentuojama dar apie 180 valandų (taip, daugiau nei 7 paras!).

5. Akylas stebėjimas. Procesas griežtai prižiūrimas: stebima, kad cukraus koncentracija (matuojama Brikso laipsniais) nenukristų žemiau 6, o pH lygis būtų didesnis nei 4. Taip užtikrinama, kad kokosų prieskonis bus išraiškingas, bet ne per daug įkyrus. Tikslas?.. Suteikti kavos puodeliui tropinį poskonį, kartu išsaugant unikalų pačios kavos charakterį.

6. Džiovinimas ir paruošimas skrudinimui. Pupelėms įgavus subalansuotą skonį, jos džiovinamos, kol pasiekia 10–11 % drėgmės lygį, o išdžiovintos pupelės keliauja ruoštis skrudinimui.

7. Finalinis pasirodymas tavo puodelyje. Įveikusi šią ilgą tropinę kelionę, kava atsiduria ten, kur ir turi būti – tavo puodelyje. Pašėlusių skonių fiesta pagaliau prasideda!

*****

Šalis | Kolumbija 

Regionas | Huila 

Ūkis | Rodrigo Sanchezo valdomas „Monteblanco“ ūkis 

Augimo aukštis | 1730 m

Arabikos porūšis | Purple Caturra 

Apdorojimas | Sausasis, fermentuota su kokosais  

Skrudinimas | Vidutinis

Skonio paletė | Kokosas, ananasas, citrinžolė

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai: visi rankiniai kavos ruošimo įrankiai (V60, Chemex ir kt.) bei plikymas puodelyje.

Sudedamosios dalys: malta skrudinta kava.

Laikymo sąlygos: laikykite sandariai uždarytą, tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Skonio natos
Ananasas Citrinžolė Kokosai
Pupelių tipas
100% Arabika
Kavos tipas
Malta kava
Skrudinimo lygis Vidutinis
Šviesus Tamsus

Specifikacijos

Kavos tipas
Kavos tipas:
Malta kava
Kavos rūšis
Kavos rūšis:
Mišinys
Kavos regionas
Kavos regionas:
Kolumbija
Skrudinimo lygis
Skrudinimo lygis:
Vidutinis
Kilmės šalis
Kilmės šalis:
Europos Sąjunga
Arabikos porūšis
Arabikos porūšis:
Caturra
Pupelių tipas
Pupelių tipas:
100% Arabika

Specifikacijos

Bendrosios savybės

Kavos tipas
Malta kava
Kavos rūšis
Mišinys
Gamintojas
Kavos Draugas
Kavos regionas
Kolumbija
Skrudinimo lygis
Vidutinis
Kilmės šalis
Europos Sąjunga
EAN
4779060251627
Arabikos porūšis
Caturra
Pupelių tipas
100% Arabika

Matmenys ir svoris

Svoris
200 g

Vertinimas

0
0 atsiliepimų
0%
0%
0%
0%
0%

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Riboto leidimo malta kava Pina Colada (fermentuota su kokosu), 200 g”


Puikiai dera kartu

Tau taip pat gali patikti