Iki pasiūlymo pabaigos liko:
  • 00

    d.

  • 00

    val.

  • 00

    min.

  • 00

    sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kavai
Antra tokia pati pakuotė – dovanų. 

Paragauk tikros braziliškos kavos

  • Tradicinės kaviškos natos
  • Iš išskirtinio rūšinių kavų ūkio Brazilijoje
  • Skanu ruošiant įvairiais būdais
  • Apie kavą

    Pieninis šokoladas, Karamelė, Vaisiai

    Iš išskirtinio rūšinių kavų ūkio Fazenda Santa Luzia (Brazilija) atkeliavusi kava ypatingai patiks mėgstantiems tradicines kaviškas natas. Subalansuoto skonio kavoje dera saldžios pieninio šokolado ir karamelės natos, o gaivos suteikia subtiliai juntamas prinokusių vaisių aromatas.

     

    ŠALIS:   Brazilija
    REGIONAS:   Cerrado Mineiro, Minas Gerais
    ŪKIS:   Fazenda Santa Luzia
    AUGIMO AUKŠTIS:   1200 m
    RŪŠIS:   Red Catuai
    APDOROJIMAS:   Sausasis
    SKRUDINIMAS:   Vidutinis
    SCA ĮVERTINIMAS:   84 taškai iš 100

    Išbandyk šiuos kavos ruošimo būdus

    Chemex

    Šiame itin estetiškai atrodančiame kavinuke (beje, jį rasite netgi Niujorko meno muziejuje!) paruošite itin skanią kavą tiek sau ir draugui, tiek ir visam svečių būriui. Gerdami taip paruoštą Brazil Santa Luzia kavą, pajusite jos švelnumą, gaivumą ir saldumą, subtilias šokoladines ir džiovintų vaisių (ypač slyvų!) natas.

     

    Kaip ruošti?

     

    • Įdėkite popierinį filtrą (storesnė filtro dalis turi būti prie kavinuko kaklelio)
    • Sudrėkinkite filtrą vandeniu – taip nuplausite popieriaus skonį
    • Sumalkite kavą stambesniu rupumu (kavos proporcija: 60 g kavos – 1 l vandens) ir sudėkite į filtrą
    • Pirmasis plikymo etapas – užpilkite šiek tiek vandens (dvigubai daugiau nei dėjote kavos)
    • Palaukite 40 s ir subtiliai išmaišykite kavą
    • Lėtai pilkite likusį vandens kiekį

    Hario V60

    Nors šis japoniškas kavos ruošimo įrankis itin paprastas, juo galima ruošti labai skanią kavą. Beje, V60 galite dėti tiesiai ant savo puodelio! Dėl plonesnių filtrų (lyginant su Chemex) kava bus tirštesnė ir intensyvesnė. Taip paruošta Brazil Santa Luzia yra ""tvirtesnio kūno"" bei dovanoja dar ryškesnes šokoladiškas natas.

     

    Kaip ruošti?

     

    • Įdėkite popierinį filtrą
    • Sudrėkinkite filtrą vandeniu – nuplaukite popieriaus skonį
    • Sumalkite kavą stambesniu rupumu (kavos proporcija: 60 g kavos – 1 l vandens) ir sudėkite į filtrą
    • Pirmasis plikymo etapas – užpilkite šiek tiek vandens (dvigubai daugiau nei dėjote kavos)
    • Palaukite 40 s ir subtiliai išmaišykite kavą
    • Lėtai pilkite likusį vandens kiekį

    Automatinis kavos aparatas

    Manote, kad rūšines kavas būtina ruošti įmantriais kavos gurmanų prietaisais? Visiškai ne! Šios kavos puikiai atsiskleidžia jas gaminant automatiniu kavos aparatu. O ši braziliška ypatingai tam tinka – puodelyje pajusite pieninio šokolado, karamelės ir vaisines natas.

     

    Kaip ruošti?

     

    Nors automatiniu kavos aparatu kavą ruošti itin paprasta – tereikia paspausti mygtuką, turime keletą patarimų, kad kava būtų dar skanesnė:

    • Jeigu mėgstate švelnesnio skonio kavą, pasirinkite stambesnį malimo rupumą.
    • Stipresnės kavos mėgėjams siūlome išbandyti smulkesnį malimą.
    • Mėgstantiems vaisines natas kavoje, rekomenduojame pasirinkti žemesnę kavos temperatūrą.
    • Mėgstantiems kartesnes šokoladiškas natas – siūlome aukštesnę kavos temperatūrą.

    Norėtum paragauti ir kitų kavų?