Parduotuvės dirba. Darbo laiką rasite čia

Rūšinės kavos pupelės
DR Congo Kivu

Paruošta „DR Congo Kivu“ kava vilioja saldžiu marcipanų ir džiovintų datulių aromatu, skonyje skleidžiasi vaisiškas saldumas ir itin subtili citrusinė rūgštelė. Išlieka ilgas ir malonus juodojo šokolado poskonis.

 

RŪŠIS
Bourbon
Bourbon rūšies kavamedžiai šiandien itin populiarūs tarp kavos augintojų. Jie ne tik gerokai derlingesni, bet svarbiausia – iš šių kavos pupelių pagaminta kava yra saldesnė.
APDOROJIMAS
Drėgnasis
Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.
ŪKIS
Smulkūs ūkininkai
XX a. paskutiniajame dešimtmetyje per pakartotinius ugnikalnių išsiveržimus ir žiaurų pilietinį karą daugelis kavos ūkių buvo beveik visiškai sugriauti. Dabar ūkiai atgimsta iš naujo – tiek didžiam vietinių gyventojų džiaugsmui, kurie vėl gali pradėti juose dirbti ir oriai gyventi, tiek kavos mylėtojų džiaugsmui, kurie vėl gali mėgautis ypatingo skonio kava.
REGIONAS
Kivu
Kongo Demokratinėje Respublikoje esantis Kivu ežero regionas garsėja ne tik nuostabiu grožiu, bet ir ypatingu dirvožemiu, tropiniu karščiu ir drėgme. Kavos plantacijos išsidėsčiusios netoli galingo Nyirangango ugnikalnio, čia driekiasi kavai auginti itin tinkančios maistingos dirvos.
AUGIMO AUKŠTIS
1500 m
Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.
SKRUDINIMAS
Tamsus
Tamsesnis skrudinimo lygis geriausiai atskleidžia ir išryškina „DR Congo Kivu“ kavos skonio paletę.

RŪŠIS

Bourbon

Bourbon rūšies kavamedžiai šiandien itin populiarūs tarp kavos augintojų. Jie ne tik gerokai derlingesni, bet svarbiausia – iš šių kavos pupelių pagaminta kava yra saldesnė.

APDOROJIMAS

Drėgnasis

Drėgnojo apdorojimo metu kavos pupelė iš uogos išlukštenama vandens pagalba. Taip apdorota kava turi itin "švarų" skonį, yra vaisiškesnė ir uogiškesnė. Lengviau galima įvardinti vyraujančias skonines natas.

ŪKIS

Smulkūs ūkininkai

XX a. paskutiniajame dešimtmetyje per pakartotinius ugnikalnių išsiveržimus ir žiaurų pilietinį karą daugelis kavos ūkių buvo beveik visiškai sugriauti. Dabar ūkiai atgimsta iš naujo – tiek didžiam vietinių gyventojų džiaugsmui, kurie vėl gali pradėti juose dirbti ir oriai gyventi, tiek kavos mylėtojų džiaugsmui, kurie vėl gali mėgautis ypatingo skonio kava.

REGIONAS

Kivu

Kongo Demokratinėje Respublikoje esantis Kivu ežero regionas garsėja ne tik nuostabiu grožiu, bet ir ypatingu dirvožemiu, tropiniu karščiu ir drėgme. Kavos plantacijos išsidėsčiusios netoli galingo Nyirangango ugnikalnio, čia driekiasi kavai auginti itin tinkančios maistingos dirvos.

AUGIMO AUKŠTIS

1500 m

Kuo aukščiau auga kavamedžiai, tuo kavos skonis yra labiau kompleksiškas, gilesnis ir įdomesnis.

SKRUDINIMAS

Tamsus

Tamsesnis skrudinimo lygis geriausiai atskleidžia ir išryškina „DR Congo Kivu“ kavos skonio paletę.

RŪŠINĖS KAVOS PUPELĖS

DR Congo Kivu, 1 kg

29.00 €

Rekomenduojami kavos ruošimo būdai

Filtrinė kavavirė

Šis kavos paruošimo būdas skirtas mėgstantiems ilgesnes kavos pertraukėles bei arbatinę kavos konsistenciją. Per filtrinę kavavirę paruoštoje rūšinėje „DR Congo Kivu“ kavoje atsiskleidžia visa joje slypinti aromatų ir skonių paletė. Svarbu: kavą visada ruoškite tik iš šviežiai sumaltų kavos pupelių!

Pusiau automatinis kavos aparatas

Tikriems espesso mėgėjams rekomenduojame šią kavą ruošti per pusiau automatinį kavos aparatą. Taip paruošta rūšinė „DR Congo Kivu“ kava bus itin tiršta, o skonyje atrasite marcipaninių sausainių saldumą bei subtilią citrinos žievelės rūgštelę.

Automatinis kavos aparatas

Dėl tamsesnio skrudinimo rūšinė „DR Congo Kivu“ kava itin tinka automatiniams kavos aparatams ir ypač – gėrimams su pienu. Šioje kavoje vyraujančios skoninės natos – marcipanai, džiovintos datulės bei juodasis šokoladas - puikiai dera su natūraliu pieno saldumu.